Συγνώμη αλλά είπα λαλακία!!!!! Το Trasnsport μου είναι από CD 17 II. Μπερδεψα τα μοντέλα.Δεν τείθεται θέμα, καμία από τις ψηφιακές πηγές σου δεν έχει τύχη σε
σύγκριση με το πικάπ σου.
Δεν ήξερα ότι το transport του CD6000 μπαίνει στο CD63se!
Το CD63se φοράει CDM 12.1, ενώ το CD6000 VAM1201(αν δεν κάνω λάθος).
Βελτιώθηκε καθόλου ο ήχος του 63 από αυτήν την αλλαγή?
Να προσθέσω ότι με το CDM9 μειώθηκαν κατά πολύ και τα κολλήματα από CD που σχεδόν δεν έπαιζαν με το CDM12.1, οπότε υποθέτω ότι το 9 έχει πολύ καλύτερο error correction.Πολύ ενδιαφέρον! Τελικά όλα έχουν την σημασία τους.
Αν όντως έβαλες τον CDM9 σίγουρα έκει οφείλεται η βελτίωση που ακούς,
είναι πολύ πoιοτικότερος μηχανισμός ανάγνωσης από τον CDM12.1.
Εγώ παίζω με δικής μου κατασκευής πικάπ ανάρτησης / Rega RB300 / Dynavector 20X L (που θα αλλάξει σε Benz Micro Glider L2 σύντομα) / Hi-End προενισχυτή MC κατασκευής ενός φίλου) και η διαφορά μεταξύ CD-LP είναι μέρα με τη νύχτα.
Αυτό φαίνεται άμεσα στις ψηφιακές ηχογραφήσεις από LP στον υπολογιστή (με μια SB Audigy 2) και στην εγγραφή μετά σε CD.
Το CD είναι πραγματικά για κλάματα αφού η περισσότερη πληροφορία και ανάλυση στις ψηλές συχνότητες εξαφανίζεται, όπως και το βάθος μαζί με την σωστή στεροφωνική εικόνα.
Συγνώμη, αλλά αυτή η μεθοδολογία αδικεί απίστευτα το CD. Δεν υπάρχει μηχανικός ήχου στον πλανήτη που θα καταδεχόταν να κάνει CD mastering με μια SB Audigy 2, της οποίας τα αναλογικά στάδια και ο ADC είναι για κλάματα (no offence!).
Αν ήταν να γίνει μια τέτοια σύγκριση, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί reference quality ADC και σχετική κάρτα στο PC. Όχι μια soundblaster.
Επειδή τυγχάνει συγγενικό μου πρόσωπο να έχει στο χώρο του
πικάπ Goldmund ref (το παλιό) και CDP Krell KPS-25i σε Audio Research
Ενισχυτικά και Magnepan MG-20 και έχω κάνει τέτοιου είδους σύγκριση,
δηλώνω χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο ήχος του βινυλίου υπερτερούσε σε
σχέση με το CD (δεν πιστέυω να θεωρείτε το KPS ως αμελητέο), οι διαφορές
δεν ήταν τεράστιες αλλά το γεγονός ήταν αυτό που ανέφερα!
Ξέρεις τι μου τη δίνει περισσότερο?
Αφού δεν έχεις καλό πικάπ, ούτε και audiophile LPs πως είσαι τόσο σίγουρος
ότι το CD υπερτερεί έναντι του LP.
μπορείς να μου λύσεις αυτήν την απορία?
Για τις δύο σκέψεις σου η απάντηση είναι ΟΧΙ.R U talking to me ?
Εάν ναι, είχα καλό πικάπ (όχι κορυφαίο, αλλά καλό), έχω οδιόφιλα lps, όσο για τη σιγουριά μου, δες το μήνυμα 58, στα 3 και 4.
Και 2 σκέψεις.
1) Υπάρχει άραγε περίπτωση, οι εταιρείες κατασκευής να κρατάνε διαφορετικούς τους ήχους των 2 μέσων, έτσι ώστε οι πελάτες να έχουν περισσότερα αντικείμενα προς αγορά ?
2) Αν αντί να διαθέσει κάποιος χ χρήματα για την αγορά του καθενός από τα 2 μέσα, διέθετε 2χ χρημάτων για την αγορά του ενός μόνο, τι αποτέλεσμα θα είχε σε σχέση με τα συστήματα των χ χρημάτων ?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.