cerwin vegA XLS 215

Εχω καιρό που ξύνομαι για τα συγκεκριμένα.
Πάρτα να τα ακούσουμε και μάλλον θα ακολουθήσω!

φίλε μου απλά απότι κατάλαβα αν ευφραίνεται η καρδιά σου στο άκουσμα ενός αμαξιού με 10 sub και γουστάρεις καταστάσεις club αυτό είναι το ηχείο σου αρκεί να το αξιοποιήσεις, για εμένα αυτό το ηχείο αν το παίζεις "κυρία" άστο καλύτερα...Ο "tzo" που στα προτίνει είχε και την υποδομή να τα τσιτώσει...που οι περισσότεροι απο εμάς δεν τον έχουμε.(δες το σύστημα που έχει τώρα...)
Τώρα 2 δεκαπεντάρια γούφερ ανα ηχείο που να τα πας....

Λοιπόν...
Διαβάζω καιρό τώρα κάποια ξένα forums που έχουν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις.
Για να μην το τραβήξω σε μάκρος έχουν μαζευτεί μια παρέα φυσικών με όργανα κλπ και μετρούν μανιωδώς ηχεία.Δεν μετρούν τα συνήθη specs,μετρούν τον 'χαρακτήρα' του κάθε ηχείου που πέφτει στα χέρια τους απ´τα λίγα που κατάλαβα.
Και μετά παίρνουν τις συγκεκριμένες μετρήσεις και μέσω equalization τις εφαρμόζουν σε άλλα ηχεία ώστε να δουν ποιο απ' όλα έχει την δυνατότητα να προσομοιώσει τα υπόλοιπα.
Μάντεψε ποιο είναι στην (μικρή) λίστα τους.
(Ζητώ ταπεινά συγνώμη απ´τους high-end lovers για την κακιά λέξη (equalization) που είπα.
(Αν ξαναβρώ το συγκεκριμένο forum θα βάλω και το link,ως γνωστόν ου γαρ έρχεται μόνον...)

...Ο "tzo" που στα προτίνει είχε και την υποδομή να τα τσιτώσει...που οι περισσότεροι απο εμάς δεν τον έχουμε.(δες το σύστημα που έχει τώρα...)
Τώρα 2 δεκαπεντάρια γούφερ ανα ηχείο που να τα πας....

Και ο bassman σε μονοκατοικία μένει. Επίσης είχε PA πριν, οπότε ξέρει τι θέλει τώρα, ηχεία που να μπορούν να παίξουν πραγματικά δυνατά, αλλά και να μπορούν να αποδώσουν καλά και ως hi-fi σε πιο νορμάλ εντάσεις.

Τα Vega με 15άρια γούφερ δεν διαφέρουν μόνο στον όγκο του μπάσου τους από εκείνα με τα 12άρια, αλλά και στο εκπληκτικό 6,5άρι τους mid.

Τα 15άρια γούφερ δεν είναι τύπου subwoofer, δεν έχουν τεράστιους μαγνήτες και δεν απαιτούν ρεύματα για να αποδώσουν. Τα βοηθάει η μεγάλη επιφάνεια του κώνου τους. Ως εκ τούτου, δεν μπουμπουνίζουν σε μέτριες εντάσεις και μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς και σε μικρό χώρο.

Σε υψηλές εντάσεις βέβαια, θα νιώσει αυτό που θέλει ο bassman... θα νιώσει τα βλέφαρά του να τρεμοπαίζουν, θα αισθανθεί τη θέση του λαρυγγιού στον λαιμό του, και κάθε σκάσιμο του μπάσου θα χτυπά το στέρνο του.

Απλή, καθημερινή απόλαυση για έναν κάτοχο Vega!

Last edited:
καταρχήν ότι ακριβώς έχει πει ο tzo συμφωνώ απολύτως κυριολεκτικά απολύτως,και δύσκολα βρίσκεις άνθρωπο να σε καταλαβαίνει.Γιατί το λέω αυτό.Από μικρός όποτε έμπαινα σε μαγαζιά(στοά φέξη π.χ) και έλεγα θέλω αυτό τον τελικό και αυτά τα ηχεία μόλις τους έλεγα για σπίτι άρχιζαν ειρωνείες και προσπαθούσαν σόνυ και καλά να πάρω 2 ηχεία HIFI και έτσι.Εγώ όμως ήξερα τι κόρνες είχα κάψει και να παραδεχτώ ήθελα πάντα ένταση ως κύριο κριτήριο.

είχα ηχεία pa 4 διαφορετικά έχω αλλάξει στα 9 χρόνια που ασχολούμαι και αυτό δείχνει ότι ξέρω από εντάσεις,τις έχω ζήσει και με παίρνει στο σπίτι να τις έχω.αυτά τα ηχεία ομολογώ όμως ότι δεν τα θεωρώ τόσο σκληρά σε ήχο.το 6,5άρι και το tweeteraki μαζί με έναν ανθρώπινο και όχι pa τελικό θα τους δώσουν μία Hifi χροιά με τεράστια ισχύ αν χρειαστεί σε πάρτυ π.χ Δεν θέλω να μπλέξω πάλι με yamaha s115v ( http://www.yamahaproaudio.com/global/en/products/speakers/clubv_series/ )

και αυτά τα ηχειάκια τα θεωρώ χρυσή τομή.Και πιστεύω ότι σε χαμηλομεσαίες εντάσεις θα παίζουν συμπαθητικά γιατί όχι?βάζω και reviews πάλι
1. http://blondesearch.ru/index.php?key=215_Cerwin_Vega&page=1
2. http://www.avrev.com/home-theater-l...xls-215-floorstanding-loudspeaker-review.html

είναι κακό αν χρειαστεί να έχουμε απεριόριστο μπάσο?

Η αγορά χωρίς να τα ακούσεις όμως τα καθιστά παρορμητική αγορά και ο Panoramius (τον ευχαριστώ) έχει δίκιο που πάει να με προστατέψει...Όμως παίζει να τα έχουν άλλοι 5 στην Ελλάδα,είναι τεράστια και πανέμορφα!Σε όσα μαγαζιά έχω πάει και ρωτάω δεν τα έχουν και όσοι τα εισάγουν ρωτάνε τι τα θες(πάλι τα ίδια :laugh::laugh::laugh: ) Τι να πω,πάντως απαζάρευτα ο νάκας τα δίνει 1344 με το κλειδί στο χέρι.

sokman εγώ να δεις πόσο καιρό τα ζαχαρώνω....αλλά επειδή δεν είναι και λίγα τα ευρωπουλάκια πως να το κάνουμε κολλάω.....θέλουν και τελικό μην ξεχνάμε που θα πάρω πακέτο.

dimitris av δεν θα τα πάρω για να τα παίζω κάθε μέρα τέρμα αλλά τις 10 φορές το χρόνο που θα τα ανοίξω θα τους πιω το αίμα.(Στο αμάξι έχω pionner deh p80 mp με εργοστασιακά ηχεία μπρος και πίσω 2 ηχεία Pionner Oval των 60 ευρώ :2thumb22sup:)

γράφτηκα στο cerwin vega fans forum αλλά η γνώμη τους είναι λίγο υποκειμενική θεωρώ,έχει 12 μέλη και με το που έγραψα για τα xls 215 αμέσως όλοι απάντησαν...είναι άρρωστοι.αν κάποιος διαβάζει γαύρο στέκει να του πεις ποιος θα κερδίσει το πρωτάθλημα?:flipout::flipout::flipout:

και πάλι σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας...

αχ έρωτες... :flowers::star:

και να τα βάλεις λέει στο σαλόνι σου και να έχεις ακυρώσεις στα χαμηλά... :furious3: (που μπορεί να συμβεί με οποιοδήποτε ηχείο, απλά με αυτά θα είναι η ύστατη ειρωνεία)

Last edited:
αχ έρωτες... :flowers::star:

και να τα βάλεις λέει στο σαλόνι σου και να έχεις ακυρώσεις στα χαμηλά... :furious3: (που μπορεί να συμβεί με οποιοδήποτε ηχείο, απλά με αυτά θα είναι η ύστατη ειρωνεία)

????????

στην πρώτη σειρά χαριτολογώ για το πάθος που έχεις με τα συγκεκριμένα ηχεία. Σε καμία περίπτωση το σχόλιο δεν είναι ειρωνικό. Αντιθέτως ως "παρότρυνση" το εννοούσα

Στη δεύτερη σειρά αναφέρομαι στο φαινόμενο ακύρωσης χαμηλών συχνοτήτων λόγω γεωμετρίας χώρου (κοινώς απλά δεν ακούγονται) που για ένα bass monster ηχείο όπως αυτό και στο ξενέρωμα που θα μπορούσε να προκαλέσει σε θεωρητικό ιδιοκτήτη των συγκεκριμένων ηχείων αυτό το φαινόμενο. Εσύ αφού δεν είχες θέμα με τα Pa δε θα έχεις ούτε με αυτά αφού είναι κατά 90% θέμα χώρου και τοποθέτησης των ηχείων εντός αυτού. Κοινώς, χαζό σχόλιο

peace :ernaehrung004:

στην πρώτη σειρά χαριτολογώ για το πάθος που έχεις με τα συγκεκριμένα ηχεία. Σε καμία περίπτωση το σχόλιο δεν είναι ειρωνικό. Αντιθέτως ως "παρότρυνση" το εννοούσα

το ξέρω!! απλά εχθές κλειδώθηκα και δεν μπορούσα να γράψω,ευτυχώς έστειλα στον διαχειριστή και άμεσα με ξεκλείδωσε σήμερα το πρωί!!

Στη δεύτερη σειρά αναφέρομαι στο φαινόμενο ακύρωσης χαμηλών συχνοτήτων λόγω γεωμετρίας χώρου (κοινώς απλά δεν ακούγονται) που για ένα bass monster ηχείο όπως αυτό και στο ξενέρωμα που θα μπορούσε να προκαλέσει σε θεωρητικό ιδιοκτήτη των συγκεκριμένων ηχείων αυτό το φαινόμενο. Εσύ αφού δεν είχες θέμα με τα Pa δε θα έχεις ούτε με αυτά αφού είναι κατά 90% θέμα χώρου και τοποθέτησης των ηχείων εντός αυτού. Κοινώς, χαζό σχόλιο

peace :ernaehrung004:

τα ερωτηματικά πήγαιναν για την ακύρωση!!γιατί δεν ήξερα τι φαινόμενο είναι αυτό και γενικά πριν προβώ σε αγορά θέλω να ξέρω κάθε πιθανή στραβή που μπορεί να προκύψει.....

:ernaehrung004: :fahne90:

καταρχήν ότι ακριβώς έχει πει ο tzo συμφωνώ απολύτως κυριολεκτικά απολύτως,και δύσκολα βρίσκεις άνθρωπο να σε καταλαβαίνει.

Τα έχω ζήσει τα Vega, τόσο στον χώρο μου, όσο και στον χώρο δύο φίλων. Ο ένας είχε τα VS-12 σε μικρό δωμάτιο 10-12τμ (!) και ο άλλος πήρε τα δικά μου (VS-12 + VS-15) και τα έβαλε και τα δυο ζευγάρια στο μεγάλο σαλόνι του το ένα πάνω στο άλλο, χαχα! Και μάλιστα είχε και μερικά σαμπ (μόνο σε δικάναλο!). Νομίζεις είσαι ο μόνος τρελός;

Ο πρώτος φίλος όταν έπαιζε στα 10τμ το μπάσο ήταν καλύτερο από οποιοδήποτε db race αυτοκίνητο έχω ακούσει! Το μπάσο το αισθανόσουν στο στήθος, με στερεοφωνία από τα μεσοϋψηλά που δεν τη φτάνει κανένα αυτοκίνητο. Ποτήρια και πιάτα τρέμανε όχι από το δικό του διαμέρισμα στον πρώτο όροφο, αλλά από το διαμέρισμα του τρίτου ορόφου! Κι όταν χτύπησε μια φορά το κουδούνι και ο φίλος νόμισε ότι θα είναι πάλι η κυρία από τον τρίτο, ήταν δυο άγνωστα κορίτσια κρατώντας ένα κρασί, και με χαμόγελο τον ρώτησαν αν ήταν εκεί το πάρτυ, γιατί άκουσαν μουσική, χαχα! (Προφανώς τα δέχτηκε μέσα...)

Ο άλλος φίλος είχε πρόβλημα με τους γείτονες, που χρησιμοποιούσαν τον χώρο μπροστά στη μονοκατοικία του για να παίζουν τα παιδιά τους, ενώ το πάρκο ήταν απέναντι. Οπότε έπαιζε μουσική με τα VS-15+VS-12 + subs σε ώρες μη κοινής ησυχίας, και πλέον οι γείτονες άλλαζαν πεζοδρόμιο όταν τον έβλεπαν, χαχα!

"Cerwin-Vega!: Disturbing the peace for over half a century"

"Life in order of importance: Food, shelter and a pair of Cerwin-Vega! LOUDspeakers!"

Last edited:
xls215_04.jpg

μια ερώτηση.εγώ όπως είπα είχα τελικου´ς Pa και τους σύνδεα με μίκτη pionner djm 400.

ένας ενισχυτής τελικός όπως αυτός http://nadelectronics.com/products/hifi-amplifiers/C-275BEE-Stereo-Power-Amplifier χρειάζεται προενισχυτη?

πχ αυτόν http://nadelectronics.com/products/hifi-amplifiers/C-165BEE-Stereo-Preamplifier

αντί να πάρω προενισχυτή προσωρινά μπορώ να έχω τελικό και μίκτη όπως έκανα με pa???επίσης αυτός ο προενισχυτής έχει εξόδους για άλλον ένα τελικό?

τέλος ο προενισχυτής δεν έχει εξόδους για ηχεία...οκ..τι κάνει πρακτικά καλύτερα από ένα καλό μίκτη στο κομμάτι του ήχου και μόνο?

ένας ολοκληρωμένος παίζει το ρόλο προενισχυτή? μπάίνει στο τελικό Nad Που δείχνω?

ρωτάω γιατί με τα xls 215 θα χρειαστώ τελικό.....δεν θέλω pa πάλι αλλά hifi ενισχυτικά και είδα ότι το ζευγάρι αυτό

είναι πολύ καλο έχει καλές κριτικές(NAD C 275BEE telikos with NAD C 165BEE)

Ο συνδυασμός προ και τελικού της NAD είναι πολύ καλή επιλογή. Θα σου προσφέρει πολύ καλύτερο ήχο από τη χρήση μίκτη.
Για να μην πέσουν όμως όλα μαζί, ξεκίνα τις αγορές πρώτα από τα ηχεία και τον τελικό και χρησιμοποιείς στο μεσοδιάστημα τον μίκτη μέχρι να πάρεις τον προ.

http://avmentor.gr/reviews/group_test_pre_power_amps_4k_2011_2.htm

Απάντηση: Re: cerwin vegA XLS 215

Ο συνδυασμός προ και τελικού της NAD είναι πολύ καλή επιλογή. Θα σου προσφέρει πολύ καλύτερο ήχο από τη χρήση μίκτη.
Για να μην πέσουν όμως όλα μαζί, ξεκίνα τις αγορές πρώτα από τα ηχεία και τον τελικό και χρησιμοποιείς στο μεσοδιάστημα τον μίκτη μέχρι να πάρεις τον προ.

http://avmentor.gr/reviews/group_test_pre_power_amps_4k_2011_2.htm

+1000

Re: Απάντηση: Re: cerwin vegA XLS 215

έχω βάλει το μίκτη αγγελία να δούμε αν θα φύγει.πάντως ψάχνω και για τον c275bee μεταεχειρισμένο παράλληλα.

δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεακι παρακάτω http://www.youtube.com/watch?v=2Mr_El26BDY

εκτός απροόπτου θα καταφέρω να ακούσω τα ηχεία την επόμενη εβδομάδα

θα προσπαθήσω να βγάλω φώτο εννοείται.....άντε να δούμε...