cerwin vegA XLS 215

Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Καλά τα Cerwin Vega αλλά μιλάμε για τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας ηχεία.
Είναι καλά για πάρτι...
Πολύ καλά για υψηλές στάθμες...
Πολύ ευαίσθητα και με πάρα πολύ μπάσο...
Ότι πρέπει για ηλεκτρονική μουσική με ψεύτικο μπάσο να σου κάνουν το σπίτι καμπριολέ...
Πιο κάγκουρας πεθαίνεις...

Μιχαλη,αν μου επιτρεπεις,δεν ειναι ακριβως ετσι... Μαλλον βεβαια ειμαστε ψιλοoff topic,ας κρινει ο συντονιστης αν πρεπει να μεταφερθει.
Καλά τα Cerwin Vega αλλά μιλάμε για τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας ηχεία.:Σωστοτατο. Ομως,φανταζομαι πως το ζητουμενο ειναι το τι τελικα ακουμε,οποιας φιλοσοφιας και να ειναι τα ηχεια και κυριως το πως το ακουμε.
Ειναι καλα για παρτυ : Σωστο,εν μερει. Θα συμπληρωνα,πως ειναι καλα και για παρτυ,οταν αλλα ηχεια απλα σε...κρεμανε...
Ειναι καλα για υψηλες σταθμες: Βεβαιως. Τα δυναμικα τους,βγαινουν αβιαστα και αληθοφανη,αλλα το ωραιο ποιο ειναι? Παιζουν απιστευτα και σε χαμηλες σταθμες,οταν με αλλα ηχεια ακους ελλειπες συχνοτικο περιεχομενο,ενω με αυτα εχεις πληρεστατο ηχο,χωρις να ενοχλησεις καποιον που κοιμαται διπλα...
Πολυ ευαισθητα και με παρα πολυ μπασο: Ναι,ευαισθητα,δεν χρειαζονται κιλοβατ για να τα ευχαριστηθεις,αλλα και τετοια( κιλοβατ) αν τους δωσεις,θα...εισπραξεις τα αντιστοιχα,οταν με αλλα ηχεια η δεν θα δεις διαφορά η θα τα...σπασεις...Φυσικα και θελουν ικανο ενισχυτη (οχι λαμπα,τουλαχιστον γηινης τιμης) ,γιατι 4 15αρια δεν κουμανταρονται ευκολα...Το παρα πολυ μπασο,θα στο βγαλουν αν υπαρχει και μονο. Τα αλλα δεν στο βγαζουν και να υπαρχει... Προσωπικα,θελω την μποτα να την ακουω και κυριως να την αισθανομαι,σαν να ημουν εκει...
Ότι πρέπει για ηλεκτρονική μουσική με ψεύτικο μπάσο να σου κάνουν το σπίτι καμπριολέ...: Αν υπαρχει το ''ψευτικο'' μπασο στην εγραφη,νομιζω πως το ηχειο υποχρεουται να το βγαλει,η οχι? Το σπιτι ναι,θα στο κανει καμπριολε,αλλα μονο αν θες...ομως,στεκομαι στο οτι μπορει να στο κανει,οταν τα αλλα ,απλα δεν μπορουν...
Πιο κάγκουρας πεθαίνεις...: Τωρα αυτο τι ειναι?
ΥΓ
Ειμαι 101% σιγουρος πως δεν τα εχεις ακουσει,σε εντιθεση με καποιους απο εμας που τα ακουσαμε πολλακις,διπλα-διπλα και,πιστεψε με,υπηρξε πληρης ομοφωνια στα συμπερασματα,αλλα αυτο φυσικα ειναι θεμα γουστου. Πιθανως να ειμαστε ολοι καγκουρες,αλλα ηχεια μονο για τσιου τσιου ,σαλονατα και με ''αποψη'' προσωπικα δεν ξαναγοραζω. Θελω να ζω αυτο που ακουω,χωρις να πρεπει να υποθηκευσω την ζωη μου και των παιδιων μου για να μπορω να το αγορασω. Αλλωστε και τα μεγαλα μοντελα (10000e+) πολλων εταιριων,θελουν να γινουν...cerwin wega,φορωντας μεγαλες μοναδες,παραδεχομενοι τελικα,πως μονο με αυτες γινεται δουλεια...:)) Μονο που τα wega τα παιρνεις με 1150 e...
Καλο Πασχα σε ολους:)

Last edited:
Γιάννη μου, έχω ζήσει με CV για κάπου 2 μήνες.
Είχε γίνει αποχαιρετιστήριο πάρτι σπίτι μου για έναν φίλο που έφευγε φαντάρος, τα έφερε και τα πήρε μετά, αφού γύρισε από την πρώτη άδεια.
Παλιό μοντέλο, με ένα 15'' + ένα sub που έμοιαζε με τραπέζι.
Και με ρυθμιστικά για την ευαισθησία των χαμηλών και των υψηλών.
Για τα 16 μου που έκανα πάρτι κάθε εβδομάδα ήταν θεϊκά ηχεία.
Αλλά ως εκεί.
Τα συγκεκριμένα δεν τα έχω ακούσει αλλά κατά καιρούς έχω ακούσει άλλα ζευγάρια, τα οποία δεν ξεφεύγουν από τη φιλοσοφία που θυμάμαι.
Θεαματικό, αλλά έτσι και πήγαινε να βγει φωνή σου έλεγε ότι δεν είναι για τέτοια πράγματα...
Ματσάρουν μια χαρά με ψηφιακούς, έχουν δυναμικά, υψηλές στάθμες, αλλά από ηχόχρωμα και αρμονικές δεν σκαμπάζουν...
Και με το δίκιο τους. Δεν στοχεύουν σε αυτόν που θα βάλει να ακούσει σε χαμηλή στάθμη jazz π.χ.

Μιχαλη,προσυπογραφω ολα οσα γραφεις και μαλιστα σας θεωρω ''ηρωες'' αφου ακουγατε μουσικη απο αυτα. Εγω,ειχα πολλα Wega παλαιοτερα,αλλα μονο για home cinema ,αφου μουσικη δεν εβγαζαν με την καμια... Ομως,αναφερομαι στο xls 215 και σε κανενα αλλο wega... Δες και το ποστ 45 που ειχα κανει αναφορα... Λογω πολλων ετων ενασχολησης με το αντικειμενο,εχω αλλαξει...μυριαδες ηχεια κλπκλπκλπ. Ολα ειναι καλα,με τις προυποθεσεις τους. Ε,απλα κοντα στα 50 μου πλεον,βαρεθηκα αυτες τις προυποθεσεις και θελω να εχω οσο δυνατον λιγοτερες απο δαυτες:) Ε, το Wega μπορει και κανει τα περισοτερα ,σε τιμη...ανεκδοτο. Μπορει να μην σου αρεσει,μπορει να σε απωθησει,μπορει να σε πονοκεφαλιασει,μπορει,μπορει,μπορει... Ομως για να τεσταρεις αυτα τα ''μπορει'',καλο ειναι να τα ακουσεις. Καμια σχεση με ...Wega,τοσο απλα:)
ΥΓ
Δεν ειναι ψηφιακοι οι ενισχυτες! Αναλογικοτεροι των αναλογικων ειναι οι ταξης Δ ενισχυτες!

Last edited:
Άλλαξε η εταιρία φιλοσοφία και για το συγκεκριμένο μοντέλο;
Ok.
Θα προσπαθήσω να ακούσω και το συγκεκριμένο μοντέλο κάποια στιγμή...
Ξέρεις όμως ότι είμαι περίεργος και δεν χαϊδεύω αυτιά... :p

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση (δειλά-δειλά, μη γελάσετε): Έχει δοκιμάσει κανείς τα cerwin vega XLS 215 με λάμπα 20 watt, single ended; Υπάρχει περίπτωση να παίζουν, έστω αξιοπρεπώς ;

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση (δειλά-δειλά, μη γελάσετε): Έχει δοκιμάσει κανείς τα cerwin vega XLS 215 με λάμπα 20 watt, single ended; Υπάρχει περίπτωση να παίζουν, έστω αξιοπρεπώς ;

Δες τις προδιαγραφές εδώ. Πιστεύεις ότι 20 λαμπίσια watt μπορούν να κουνήσουν επαρκώς 2 15ιντσα woofers?
Οι νόμοι της φυσικής είναι αμείλικτοι.

Δε νομζω ότι αξίζει καν να μπεις στον κόπο για δοκιμή.

Σκέφτηκα μήπως θα μπορούσαν παίξουν, λόγω ακριβώς μέρους των προδιαγραφών τους, δηλαδή: ευαισθησία 95,3 db, ωμική αντίσταση 6 ohms. Δεν θα μπορούσαν;
Όχι, βέβαια για να πάρεις το μέγιστο από τις απύθμενες δυνατότητές τους, αλλά για το χρώμα και την αμεσότητά τους. Λέω..

Το crossover του ηχείου αν είναι πολύπλοκο, τότε πάει περίπατο η ευαισθησία και η ωμική αντίσταση. Μην ξεχνάς και το πλήθος των μεγαφώνων. Για τα 20 watt η καλύτερη λύση είναι fullrange μεγάφωνο μεσοχαμηλών και όσο πιο λιτό crossover γίνεται.

Last edited:
Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και τις κατατοπιστικές απαντήσεις σου. Είπα να ονειρευτώ κι' εγώ, αλλά..
Καλή Ανάσταση σε όλους !

Απάντηση: Re: cerwin vegA XLS 215

Άλλαξε η εταιρία φιλοσοφία και για το συγκεκριμένο μοντέλο;
Ok.
Θα προσπαθήσω να ακούσω και το συγκεκριμένο μοντέλο κάποια στιγμή...
Ξέρεις όμως ότι είμαι περίεργος και δεν χαϊδεύω αυτιά... :p

Μιχαλη,η φιλοσοφια της εταιριας δεν αλλαζει και θα ηταν και λαθος της να αλλαξει εδω που τα λεμε,αφου εχει το κοινο της...Εχει εκσυγχρονισθει ομως στον ηχο της εποχης μας,αλλα δεν νομιζω τα ηχεια απο τις αλλες της σειρες να παιζουν αντιστοιχα. Μιλαω παντα για το συγκεκριμενο μοντελο.Παραλληλα,φαντασου να εκρινα την ATC και την φιλοσοφια της,απο το...7αρι της. Μια χαρα μεν,αλλα δεν νομιζω πως αντικατοπτριζει τα 100αρια πχ...αλλο το ενα,αλλο το αλλο...

Δοκιμαστηκαν με μονομπλοκ 70 βατ στο καναλι. Στο πενταλεπτο τους βγαλαμε,οξεια ανικανιτις διεγνωσε ο γιατρος της παρεας...
Με 25 βατ σε class D παιξανε ικανοποιητικα και σε μετριες εντασεις ολα ηταν μια χαρα. Θελουν ''γρηγορο'' ενισχυτη με επαρκεια ρευματος,για να μπορει να ελεγξει τα γουφερακια τους...

Καλά τώρα...

Υπάρχουν ηχεία κι ηχεία με 15αρια.Απο μόνη της η"'περιγραφή" 15αρια γούφερ σε ηχέια δεν λέει κάτι.
Υπάρχουν και λάμπες διάφορες,μαζί και πολλές που οδηγούν τα πάντα...

Μην τα κάνουμε όλα ίσωμα.

Σαφώς κι υπάρχουν λάμπες προσιτές να οδηγήσουν μια χαρά και τα συγκεκριμένα ηχεία.Για παράδειγμα των Τσακιριδάιων με ΚΤ88 ή ΚΤ120...

Τώρα σε σχέση με την συζήτηση περί μεγάλων γούφερ.Ασφαλώς τέτοια ηχεία δίνουν μια άλλη "οπτική",το αποκαλούμενο λάϊβ(εδώ άν κατάλαβα καλά μ' αυτόν τον όρο,υπονοούνται υψηλές εντάσεις,δυναμικά και άφθονο χαμηλό)...

Κακά τα ψέμματα.Μπάσσο κι ατάκα με 6,5 ράκια δεν βγαίνει...Αλλο το 15αρι...Ωστόσο,όλα έχουν την τιμή τους.Καλά μεγάλα ηχεία κοστίζουν πολύ κι απαιτούν μεγάλους χώρους και τα κατάλληλα σε ισχύ και ποιότητα μηχανήματα.

Το συγκεκριμένο ηχείο μπορέι να δίνει μια άλλη διάσταση στα χαμηλά,ποθητή για πολλούς,αλλά αρκεί αυτό;
Είναι γνωστό,ότι ειδικά τα ηχεία είναι θέμα συμβιβασμών,αλλιώς το χέρι πρέπει να πάει πολύ βαθιά...
Νομίζω το γεγονός,ότι όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές κάνουν συμβιβασμούς στο χαμηλό,σημαίνει ότι εκεί είναι κι ο πλέον ανώδυνος και φθηνός...

Last edited:
Καλά τώρα...

Υπάρχουν ηχεία κι ηχεία με 15αρια.Απο μόνη της η"'περιγραφή" 15αρια γούφερ σε ηχέια δεν λέει κάτι.
Υπάρχουν και λάμπες διάφορες,μαζί και πολλές που οδηγούν τα πάντα...

Μην τα κάνουμε όλα ίσωμα.

Σαφώς κι υπάρχουν λάμπες προσιτές να οδηγήσουν μια χαρά και τα συγκεκριμένα ηχεία.Για παράδειγμα των Τσακιριδάιων με ΚΤ88 ή ΚΤ120...

Τι καλα τωρα? Σαφως και υπαρχουν ηχεια και ηχεια με 15αρια,αλλα θα ηθελα να ξερω αλλο ενα με 4 15αρια στα 1150e το ζευγαρι στην πορτα μου. Παρεπιμπτοντως τα εχω τα ηχεια,δεν υποθετω αποτελεσματα...Σαφως και υπαρχουν λαμπες που οδηγουν τα παντα,ανεφερα σε προηγουμενη απαντηση μου ομως, το θεμα γηινων τιμων...Δεν νομιζω να ισοπεδωσα δα και τα παντα.Αλλωστε,γεγονοτα και ακροασεις αναφερω,οχι υποθεσεις και πιθανοτητες...Δεν εχω ακουσει με τα ηχεια αυτα ουτε με ΚΤ88 ,ουτε με ΚΤ120,επομενως δεν μπορω να εχω αποψη. Οι απολλωνες παντως,δεν τα καταφεραν,χωρις να σημαινει φυσικα πως δεν ειναι αξιολογα μηχανηματα,απλα δεν ειναι για τα ηχεια αυτα. Δεν ξερω τι θα εκαναν με τα μικροτερα wega της σειρας xls,τα οποια και δεν εχω ιδεα πως παιζουν,αφου δεν τα εχω ακουσει.Αυτα φαινονται μονο με δοκιμες-ακροασεις νομιζω,αλλα και στο πως αρεσει τελικα να ακουει ο καθενας μας. Για ονομα του Θεου,δεν προσπαθω να πεισω κανεναν,αλλοιμονο,ομως επαναλαμβανω,τα εχω τα ηχεια,δεν υποθετω και καταθετω την εμπειρια μου μαζι τους. Καλη Ανασταση ευχομαι και παλι με καλη επιστροφη σε οσους εφυγαν εκτος:)

EDIT Τωρα ειδα την συνεχεια του ποστ σου. Βεβαια τα 15αρια ειναι αλλιως,αλλα οπως εχει αναφερθει,η εκπληξη δεν ειναι το χαμηλο τους (που με 4 15αρια ετσι κι αλλιως το περιμενεις...),αλλα τα μεσουψηλα τους. Δεν τσιριζει ποτε! Τοσο απλα! Με λιγα λογια και για να μην κουραζω και τους αναγνωστες μας,υποκειμενικα παντα,θεωρω πως το ηχειο αυτο,ειναι μια ολοκληρομενη προταση με τους λιγοτερους δυνατον συμβιβασμους ασχετως χρηματων,ενω οι οποιοι συμβιβασμοι εχουν να κανουν κυριως με τον ογκο του και την αισθητικη του. Αν τα τελευταια ξεπεραστουν και αν αναλογιστει καποιος την τιμη του,το θεμα τελειωνει εδω,γιατι πολυ απλα,ο ανταγωνισμος ειναι ανυπαρκτος. Μιλαμε βεβαια για καSONY :))

Στην πόρτα σου μπορέι να έρχονται,μέσα στο δωμάτιό σου,δεν ξέρω τι θα κάνουν όλα αυτά τα μεγάφωνα σ' αυτές τις καμπίνες...
Πρόκειται για υπερβολή απο κάθε άποψη,κάτι που δεν χρειάζεται παρά σε κάποιους ελάχιστους με τεράστιους-ή εν πάσει περιπτώσει τους κατάλληλους- χώρους κι ιδιόρρυθμες για μένα απαιτήσεις.

Τέτοιου είδους ηχεία,με τέτοιες καμπίνες και μεγάφωνα υπάρχουν πολλά σ´αυτές τις τιμές(ΡΑ).Το συγκεκριμένο,το "εξεγεύνισαν" λίγο και το ονόμασαν κατάλληλο για τα δυναμικά ενός Home Theater...

http://www.cerwinvega.com/home-audio/floorstanding-speakers/xls-215.html

Cerwin-Vega XLS-215 Floorstanding Loudspeaker Review
"Movie watching is all about dynamics and the XLS-215 speakers excel at dynamics like nothing I've heard costing three times the price."

Τέλος η τέχνη της μουσικής δεν ήταν ποτέ και δεν είναι θέμα "γούστου"...
Αν κάποιος π.χ αρέσκεται σε αναπαράσταση του "λαίβ" στα μπουζουκομάγαζα ή επιδιώκει την αίσθηση πεδίου μάχης στο χώρο του,δεν φταίει η μουσική για το...γούστο του...

Last edited:
Δεν θα συμφωνησουμε,αλλα δεν πειραζει,το ζητουμενο δεν ειναι αυτο,αλλα να βοηθηθει,οσο ειναι δυνατον φυσικα,ο οποιος αναγνωστης η ενδιαφερομενος της κατηγοριας. Ομως,καποια στιγμη,ακουσε το,σε διαβεβαιω,αν εχει φυσικα καποια σημασια η γνωμη μου,πως δεν θα χασεις...
Προσωπικα δεν ακουω μπουζουκια,οχι απο σνομπισμο,αλλοιμονο,απλα δεν ειναι του γουστου μου,αλλα αν ακουγα,ναι,θα ηθελα τα ηχεια μου να ειναι σε θεση να ανταπεξελθουν και εκει...Τα ηχεια δεν πρεπει να κανουν διαχωρισμους στην μουσικη,ειναι ''υποχρεωμενα'' να παιξουν οσο κοντα γινεται το πραγματικο γεγονος και αυτα,λιγα ηχεια το κανουν και οχι με 6.5ρακια οπως σωστα ειπες. Τα PA δεν ειναι του γουστου μου,με πιανει το κεφαλι μου στο λεπτο δυστυχως...
Καλο Πασχα και παλι σε ολους μας:)

καλο πασχα!
δεν τα εχω ακουσει τα συγκεκριμενα ηχεια αλλα με τετοιες μοναδες σε μεγεθος και κοστος προβληματιζομαι για το πως το μεγεθος του ηχου τους μπορει να κατσει σε πλατος χωρου 4-5 μετρα χωρις παρενεργειες και να βγαλει χαμηλο που θα γεμισει 30-40 τμ με ισορροπημενο συχνοτικα τροπο. ενω με τετοια κατασκευη αν πετυχαινει κανεις χροιες οργανων (και οχι χροιες live που σου φτανουν απο pa στο χωρο της συναυλιας που ουτως η αλλως οτι να ναι ακους) ειναι θαυμα! μερες που χουμε.

Last edited:
Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Τα PA δεν ειναι του γουστου μου,με πιανει το κεφαλι μου στο λεπτο δυστυχως...

Σε πάω μια κόντρα άμα λάχει με τα CVA-28+CVA-121, χαχα! Δεν αποκλείεται να αναθεωρήσεις για τα PA!

Αίσθηση live είναι η αίσθηση ότι ζούμε το πραγματικό μουσικό γεγονός, όποιο κι αν είναι αυτό, ξεχνώντας ότι ακούμε από ηχεία.

Τα 1150 είναι ληστεία γι' αυτά που μπορούν να προσφέρουν τα 215.