cerwin vegA XLS 215

Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Δεν γράφτηκε στο παρόν νήμα κάτι αρνητικό για τα XLS215, παρά μόνο από ανθρώπους που δεν τα άκουσαν καν! Αντίθετα, υπήρξε λιθοβολισμός και άφθονη ειρωνεία από επιφανή μέλη, που όμως δεν μπήκαν στον κόπο να τα ακούσουν πρώτα.

Σαφώς και δεν μετράει η όποια εμπειρία έχουμε από pa ή ημι-pa ηχεία ακόμη και της ίδιας μάρκας που είχαμε στην εφηβεία μας, ή από την τελευταία επίσκεψή μας σε κλαμπ, ώστε να είμαστε πεπεισμένοι για την ποιότητα του ήχου. Μιλάμε για τα συγκεκριμένα XLS215.

Κατανοητό ότι το "κόλλημα" με τα συγκεκριμένα ηχεία ξενίζει/ξινίζει πολλά μέλη, με γνώση και εμπειρία από καλό ήχο και από καλά ηχεία. Είναι λογική η αντίδραση.

Το πώς εκφράζεται αυτή η αντίδραση είναι το θέμα. Όποιος ξενίζεται/ξινίζεται, ας μπει στον κόπο να κάνει μια επίσκεψη σε ένα από τα μέλη-κατόχους των XLS215, ώστε να βγουν συμπεράσματα, σε φιλικό πάντα επίπεδο και διάθεση.

Σε όσους από εμάς είμαστε εκτός Αθηνών, η ερώτηση "πού;" (δηλαδή σε ποια περιοχή να δω αν βολεύει), φαντάζει σαν απροθυμία τελικά για ακρόαση των συγκεκριμένων ηχείων. Φυσικά κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να τα ακούσει. Αλλά αν θέλει να τα απορρίψει/κατηγορήσει/λιθοβολήσει και να προφυλάξει μάλιστα τον επόμενο ανυποψίαστο αγοραστή τους, ας κάνει τον κόπο να τα ακούσει πρώτα.

Προσκλήσεις ακρόασης για τους...άπιστους Θωμάδες λοιπόν...

Προσωπικά απο βδομάδα απογεύματα διαθέσιμος,αρκεί να ειδοποιηθώ έγκαιρα.
Θέλω και παρέα όχι μόνος μου...

Κάποιο άλλο ζευγάρι κοντινής τιμής για σύγκριση;Προσφορές και συμμετοχές;

Ο φίλος που άνοιξε το θέμα,θα ανοίξει και την πόρτα του σπιτιού του πάλι για να την κάνουμε;

Last edited:
και εγώ είμαι πολύ περίεργος να τα ακούσω,
πρόκειται για μια διαφορετική φιλοσοφία, που σίγουρα κάπου χάνει και κάπου κερδίζει σε σχέση με πιο συμβατικές (με την έννοια του Home hi-fi) υλοποιήσεις,
θα ήθελα να άκουγα και άλλες απόψεις από ανθρώπους που τα έχουν ακούσει είτε θετικές είτε αρνητικές

όσο για τα 1500 ευρώ δε μου λένε πολλά για το επίπεδο του ηχητικού αποτελέσματος, μπορεί να είναι ανάλογο των 800 ή και των 5000 σε σχέση με άλλα ηχεία
και έχει σχέση με πολλούς παράγοντες, πχ το κοινό που απευθύνονται, την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί ο κατασκευαστής, το φινίρισμα κλπ

Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Προσκλήσεις ακρόασης για τους...άπιστους Θωμάδες λοιπόν...

Προσωπικά απο βδομάδα απογεύματα διαθέσιμος,αρκεί να ειδοποιηθώ έγκαιρα.
Θέλω και παρέα όχι μόνος μου...

Κάποιο άλλο ζευγάρι κοντινής τιμής για σύγκριση;Προσφορές και συμμετοχές;

Ο φίλος που άνοιξε το θέμα,θα ανοίξει και την πόρτα του σπιτιού του πάλι για να την κάνουμε;

Αν δεν έχετε αντιρρηση θα ήθελα να ειμαι και εγω στην παρέα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Ενας γιατρός π´νατα χρειάζεται:Banane0:

να μετρήσει καμμιά πίεση, να συνταγογραφήσει κανα υπογλώσσιο....

Πέραν του αστείου, δεν θα ηταν ασχημα να ακούσουμε τα CV με αυτο που κάποια απο τα μελη μας θεωρούν ιδανικό στησιμο. Ακομα και χωρίς σύγκριση με κατι αντίστοιχο θα βγουν συμπεράσματα.

Ιδανικά βεβαια θα επρεπε να εχουμε καποιο άλλο ΡΑ ηχειο, JBL η κανα παλιο EV (προ κινας), HK κτλ.

Ολα αυτα με την προϋπόθεση οτι καποιος απο τους κατοχους των CV ειναι διατεθειμένος να μας φιλοξενησει.

Πέραν του αστείου, δεν θα ηταν ασχημα να ακούσουμε τα CV με αυτο που κάποια απο τα μελη μας θεωρούν ιδανικό στησιμο. Ακομα και χωρίς σύγκριση με κατι αντίστοιχο θα βγουν συμπεράσματα.

Ιδανικά βεβαια θα επρεπε να εχουμε καποιο άλλο ΡΑ ηχειο, JBL η κανα παλιο EV (προ κινας), HK κτλ.

Ολα αυτα με την προϋπόθεση οτι καποιος απο τους κατοχους των CV ειναι διατεθειμένος να μας φιλοξενησει.

γιατί σώνει και καλά PA?
το cv δεν είναι PA

M ενδιαφερει κ μενα μιας που δυσκολα να τα βρεις για ακροαση.

Overall παντως μου κανει γενικοτερα εντυπωση οτι ακουγοντε πολλα για δαυτα και απο hifi πλευρα
Απ οτι θυμαμαι ομως οσο αφορα το κατασκευαστικο ο φιλος _tzo_ ειχε κανει νυξη για το συγκεκριμενο
οπως και για τη εσωτερικη τους καλωδιωση.
Και απ αυτα που διαβαζω το ερωτημα μου παραμενει αν το αποτελεσμα που σου δινει αξιζει αυτο το συμβιβασμο

Τελείως λάθος επιλογή η σύγκριση με PA.

Δεν λέει να ξεκολλήσει από το μυαλό πολλών από μας ότι τα XLS215 είναι σαν PA. Καμία σχέση. Μέρα με τη νύχτα θα έλεγα.

Το δικό μου μυαλό πάει στα Klipsch RF7II. Εξάλλου σε Klipsch συνήθως μεταπηδούν οι κάτοχοι Vega, που θέλουν να αναβαθμιστούν.

Παιδες μπορείτε αν οργανώσετε κατι να φέρετε οτι νομίζετε οτι ειναι σωστό.

Παντως το CV εχει εμφανιση ΡΑ, προδιαγραφες σαν ΡΑ, κοστος σαν ΡΑ και 2-3 φορες που το εχω ακουσει, ηχο σαν ΡΑ.

Αν κανεις και μια ερευνα στο google images με αντικείμενο ΡΑ speakers το βγαζει αναμεσα στα πρωτα αποτελέσματα...

...Το δικό μου μυαλό πάει στα Klipsch RF7II. Εξάλλου σε Klipsch συνήθως μεταπηδούν οι κάτοχοι Vega, που θέλουν να αναβαθμιστούν.

... που θέλουν να αναβαθμιστούν. Όχι ότι θα είναι όντως αναβάθμιση.

Δεν υπονοώ δηλαδή ότι αυτόματα τα Klipsch RF7II τα κατατάσσω ως καλύτερα στο μυαλό μου.
Μια άμεση σύγκριση όμως θα είχε ενδιαφέρον για πολλούς.

Εριξα και μια ματια στην σελιδα της CV, γραφει ξεκαθαρα οτι κατασκευαζει pro audio ηχεια (και home βεβαια) και μαλιστα τα χαρακτηριζει ως ΡΑ...

With a power rating of 1500 watts, the P1500X is the most powerful PA product in its class.

Το οποιο εμενα δεν μου λεει κατι, αν το ηχειο ειναι καλο ας το βαφτισουν και HT, PA, Studio monitor και οτι αλλο θελουν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Βγάζει και pro audio. Βγάζει και car audio.

Τι σχέση έχει αυτό με την home audio σειρά, στην οποία ανήκει η σειρά XLS;

Πουθενά δεν χαρακτηρίζονται ως PA τα XLS215.

Χρησιμοποιείς link που αφορά το P1500X από την pro audio σειρά.

Αν ντε και καλά θέλεις να δεις πώς θα ήταν το XLS215 αν ήταν PA, το αντίστοιχο μοντέλο είναι το CVi-252, με το οποίο βέβαια στο μόνο σημείο που μοιάζει είναι στον αριθμό των 15ιντσων. Σε όλα τα υπόλοιπα είναι διαφορετικό ηχείο κατασκευαστικά (compression driver αντί 6,5 midrange, 1'' tweeter που έχει το XLS215, διαφορετική καμπίνα κτλ.)

252_angle.jpg

http://www.cerwinvega.com/manuals/pro/cvi252_datasheet.pdf

Πριν το δω από κοντά το XLS215, το περίμενα κι εγώ ογκοδέστατο και κακάσχημο σαν ψυγείο, αλλά τελικά οι γραμμές του στην μπροστινή του όψη είναι ευχάριστες. Αν δεν διακρίνονταν δηλαδή τα μεγάφωνα μέσα, δεν θα πίστευε κανείς ότι περιλαμβάνει δύο 15ιντσα, 6,5'' mid και 1'' tweeter, κι όλα αυτά σε μια καμπίνα 1,26, που είναι υψηλή, αλλά όχι περισσότερο από άλλα μεγάλα ηχεία.

Δεν συμφωνώ ότι δεν μπαίνουν σε σαλόνι. Μια χαρά ήταν στο σαλόνι που τα είδα.

xls215_lg.jpg