cerwin vegA XLS 215

Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Δεν γράφτηκε στο παρόν νήμα κάτι αρνητικό για τα XLS215, παρά μόνο από ανθρώπους που δεν τα άκουσαν καν! Αντίθετα, υπήρξε λιθοβολισμός και άφθονη ειρωνεία από επιφανή μέλη, που όμως δεν μπήκαν στον κόπο να τα ακούσουν πρώτα.

Σαφώς και δεν μετράει η όποια εμπειρία έχουμε από pa ή ημι-pa ηχεία ακόμη και της ίδιας μάρκας που είχαμε στην εφηβεία μας, ή από την τελευταία επίσκεψή μας σε κλαμπ, ώστε να είμαστε πεπεισμένοι για την ποιότητα του ήχου. Μιλάμε για τα συγκεκριμένα XLS215.

Κατανοητό ότι το "κόλλημα" με τα συγκεκριμένα ηχεία ξενίζει/ξινίζει πολλά μέλη, με γνώση και εμπειρία από καλό ήχο και από καλά ηχεία. Είναι λογική η αντίδραση.

Το πώς εκφράζεται αυτή η αντίδραση είναι το θέμα. Όποιος ξενίζεται/ξινίζεται, ας μπει στον κόπο να κάνει μια επίσκεψη σε ένα από τα μέλη-κατόχους των XLS215, ώστε να βγουν συμπεράσματα, σε φιλικό πάντα επίπεδο και διάθεση.

Σε όσους από εμάς είμαστε εκτός Αθηνών, η ερώτηση "πού;" (δηλαδή σε ποια περιοχή να δω αν βολεύει), φαντάζει σαν απροθυμία τελικά για ακρόαση των συγκεκριμένων ηχείων. Φυσικά κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να τα ακούσει. Αλλά αν θέλει να τα απορρίψει/κατηγορήσει/λιθοβολήσει και να προφυλάξει μάλιστα τον επόμενο ανυποψίαστο αγοραστή τους, ας κάνει τον κόπο να τα ακούσει πρώτα.

Tzo, προσωπικά δεν με ξένισε ούτε με ξίνισε το όποιο κόλλημα με τα συγκεκριμένα ηχεία.
Το ζητούμενο στο χόμπι μας είναι να βρίσκουμε διαμάντια σαν αυτό (υποθέτω) τα οποία να αξίζουν με το παραπάνω τα λεφτά τους.

Προσωπικά με ξένισε η σύγκριση με κάποια (όχι τυχαία κιόλλας) ηχεία δεκαπλάσιας τιμής.
Ε πως να το κάνουμε τώρα...

Και εγώ έχω κόλλημα π.χ. με το phono stage της Cambridge Audio, το οποίο στα 100 ευρώ που στοιχίζει είναι απλά απίστευτο.
Δεν το έβαλα όμως ποτέ δίπλα στο DACT μου να συγκρίνω απόκριση συχνοτήτων και να βγάλω συμπεράσματα!
(Καλά, το έβαλα όταν άλλαξαν βάρδια, αλλά δεν το έκανα και θέμα... :p )

Κατά πρώτον, οτιδήποτε και να συγκρίνεις με τέτοια διαφορά στην κατηγορία τιμής τους είναι λάθος.
Κατά δεύτερον, μιλάμε για ηχεία που το καθένα τους απευθύνεται σε τελείως διαφορετικό κόσμο.
Δηλαδή, αν πούμε ότι το τάδε προϊόν έχει καλύτερη απόκριση συχνοτήτων, λιγότερη παραμόρφωση και περισσότερα watt βγάλαμε αυτόματα και συμπεράσματα για το αν είναι καλύτερο ή όχι;
Θα συνδέαμε μία γεννήτρια συχνοτήτων σε μία οξυγονοκόλληση και θα ήμασταν και χαρούμενοι... :smile:

τουναντίον, αυτός θα έπρεπε να είναι ο σκοπός κάθε λάτρη της υψηλής πιστότητας, να μην βάζει όρια στα μηχανήματα που συγκρίνει……

Για να σοβαρευτούμε λίγο, να πώ πως δεν έχουμε τίποτα με τους κατόχους ή όσους λατρεύουν τα CV
που λόγω της οικονομικής συγκυρίας εχουν βρει το ακουστικό τους Ελντοράντο..

Η αρχική δήλωση όμως να μην μυρηκάζουν(?) reviews και γνώμες τρίτων, όσοι δεν τα έχουν ακούσει
έκατσε στραβά..

Η εμπειρία κάποιων από εμας εδώ, σε ακροάσεις "κανονικών" συστημάτων και οχι PA μας
έχει κάνει άκρως επιφυλακτικούς όσον αφορά τις μουσικές επιδόσεις τέτοιων υλοποιήσεων..

Συγγνώμη, αλλά η νοβοπανένια καμπίνα με τις φτηνές μονάδες και τον πλαστικό
σωλήνα εκτόνωσης μας υπερβαίνουν..Και όταν μάλιστα μεγάλη μερίδα των θαυμαστών τους
δεν τα βάζουν σπίτια τους λόγω της εμφάνισης που παρουσιάζουν.

Επίσης(και πάλι λόγω πείρας) μας έχουν κάνει επιφυλακτικούς οι διθύραμβοι, οι εμμονές
και το έντονο-επίμονο, σχεδόν διαφημιστικό, πλασάρισμα προιόντων παντός είδους.

Πρέπει ναναι απο το προηγούμενο μοντελο η φωτο.τα xls 215 εχουν 2 σωληνες εκτόνωσης πανω κάτω μια για καθε γουφερ.κ υπαρχει χωρισμα στα 2 γουφερ δεν ειναι συνεχόμενα. Μου φαίνεται αυτή η φωτο ειναι απο τα cls 215.

Στο γνωστό site hifi shock εχει φώτο απο το εσωτερικό κανα δυο μοντέλων της CV.

Παραθέτω ενα κρος

VE-8F---2 - Hifi Shock.jpg

Βέβαια το οτι ειναι οικονομικά φτιαγμενα το γνωρίζουμε, αλλα τελικός κριτής θα ειναι κάποια ακρόαση πιο εμπεριστατωμένη.

Πρέπει ναναι απο το προηγούμενο μοντελο η φωτο.τα xls 215 εχουν 2 σωληνες εκτόνωσης πανω κάτω μια για καθε γουφερ.κ υπαρχει χωρισμα στα 2 γουφερ δεν ειναι συνεχόμενα. Μου φαίνεται αυτή η φωτο ειναι απο τα cls 215.

Αλλάζει κάτι στην ουσία?...Μάλλον οχι, και μάλλον δεν πρόκειται για τρελλό R&D της εταιρίας...

υγ: Με τρέλλανες με τις αλλαγές στα quote και στα edit!...Δεν σε προλαβαίνω!:flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

...και θα ήμασταν και χαρούμενοι... :smile:

Κλέβω την τελευταία σου φράση ως αφετηρία για να πω ότι αυτός είναι και ο λόγος πραγματοποίησης τέτοιων φαινομενικά τρελών επιλογών προς σύγκριση:

Ποια ηχεία μας κάνουν χαρούμενους;

Αξίζει, και κατά πόσο, ο μόχθος απόκτησης ζεύγους ενεργών ATC50; Προσφέρουν βέβαια λόγω βαρύγδουπου και καταξιωμένου ονόματος την περηφάνια κτήσης, σε πολλούς από μας είναι όνειρο, μερικοί τα θεωρούν και τέλος δρόμου, αλλά ένα τέλει δίνουν τον μεγάλο, πληθωρικό ήχο που θα ήθελε ο κάτοχός τους ώστε πραγματικά να γουστάρει; Ή θα αρχίσει να ψάχνεται με σαμπ;

Αν (λέω αν) βάζοντας τα XLS215 δίπλα-δίπλα, βρέθηκε ο κάτοχος των ATC προ εκπλήξεως και το άκουσμα των XLS ήταν ολοκληρωμένο, γεμάτο, δυναμικό και ισορροπημένο, χωρίς άμεσα φανερές ατέλειες που να ενοχλούν, ενώ τα ATC να μην κατάφερναν να δώσουν αυτή την αίσθηση μεγάλου ήχου, αλλά να κούραζαν στην προσπάθεια τους να σταθούν στο ύψος τους,
λέω αν συνέβη αυτό,
δεν θα ήταν τεράστιο σοκ για τον κάτοχο;

Ακόμη κι έτσι να μη συνέβη, φαντάζομαι η σύγκριση είχε και για τους δύο κατόχους ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πολύ μεγαλύτερο από το να συγκρίνονταν τα 50άρια ATC με τα αντίστοιχου κόστους μοντέλα της PMC π.χ.

Το γελοίο μικρή απόσταση έχει από το μεγαλείο. Αν τα XLS215 του συγκριτικά "γελοίου" κόστους δίνουν, και εύκολα μάλιστα, γερές δόσεις μεγαλείου, δηλ. αίσθηση μεγάλου ήχου και απόλαυση, η σύγκριση με υψηλού κόστους ηχεία γίνεται αυθόρμητα, όχι για να βγουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής θα είναι μόνο ο πιο ευτυχισμένος ιδιοκτήτης.

Προσωπικά μιλώντας, τα 1-2 χρόνια που είχα τα ATC40 στην κατοχή μου, δεν μπορώ να πω ότι ήταν και τα πιο ευτυχισμένα μου ηχητικά.

Στέργιο, θα τα έπαιρνα εγώ τα Vega, αλλά κρατιέμαι, γιατί φοβάμαι ότι δεν θα έχω λόγο μετά να πηγαίνω στον dedicated!

Last edited:
Με την ευκαιρία να ρωτήσω την γνωμη σας.αν κανω διενισχυση τι διαφορες θα προκύψουν? Αξίζει?

Αν είχα την ευκαιρία να αγοράσω CV,θα αγόραζα αυτό... http://www.cerwinvega.com/home-audio/floorstanding-speakers/ve-12f.html

Αρκεί βέβαια να ταίριαζε στα ακούσματα που έχω...και κυρίως,αν είχα έναν σχετικά μεγάλο χώρο. Γιατί σε 20τ.μ. και με έπιπλα,που να τα βάλεις!!!

Εννοώ φυσικά το μπάσο...

Απάντηση: Re: cerwin vegA XLS 215

Με την ευκαιρία να ρωτήσω την γνωμη σας.αν κανω διενισχυση τι διαφορες θα προκύψουν? Αξίζει?

Μόνο κατόπιν δοκιμής,τα ασφαλή συμπεράσματα.
Δεν είναι απαραίτητο να παίξουν καλύτερα,μπορεί και χειρότερα(το πιό πιθανό)

Αφού έχεις ήδη έναν C275BEE, η ιδανική επιλογή θα είναι να πάρεις ακόμη έναν ίδιο. Θα έχεις μεγαλύτερο headroom.

Μπορείς να δανειστείς έναν ακόμη C275BEE, και να κρίνεις μόνος σου κατά πόσο αξίζει.

Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, μπορείς να πειραματιστείς με άλλον τελικό και διαφορετικής μάρκας/ισχύος, συνδέοντας τον δεύτερο τελικό στη variable output του προ C165BEE, ώστε να ισορροπήσεις τη στάθμη μεταξύ των δύο τελικών.

Συνεύρεση CV XLS-215 με τα πολύ καλά AR 312HO.

v4q9fq.jpg

Last edited:
Πάντως για να λέμε και το δίκαιο,και 95+ ευαισθησία και πολύ απλό κρος...Κι αυτά χωρίς κόρνες....
Το όνειρο κάθε ενισχυτικού.
Σε αυτόν τον τομέα μάλλον κάτι έχει κάνει πολύ καλά η C.V.
Κι αν ηχητικά είναι όπως λένε οι κάτοχοι,μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια στεγανά.

Tzo,ξέρουμε τι στάθμες αντέχουν max;
Πάντως αν τα 300 watt που λένε είναι για συνεχές πρόγραμμα,μιλάμε για πάνω από 120 db.
To διπλάσιο+ από όσο ακούει ένας μαέστρος με πλήρη ορχήστρα...

Last edited:
To crossover του πάντως,δεν το βλέπω κ τόσο απλό...Με μια πρώτη ματιά!! Απλό cross έχω εγώ,με 2 μικρά εξαρτήματα πάνω στο twetter.