Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215
Tzo, προσωπικά δεν με ξένισε ούτε με ξίνισε το όποιο κόλλημα με τα συγκεκριμένα ηχεία.
Το ζητούμενο στο χόμπι μας είναι να βρίσκουμε διαμάντια σαν αυτό (υποθέτω) τα οποία να αξίζουν με το παραπάνω τα λεφτά τους.
Προσωπικά με ξένισε η σύγκριση με κάποια (όχι τυχαία κιόλλας) ηχεία δεκαπλάσιας τιμής.
Ε πως να το κάνουμε τώρα...
Και εγώ έχω κόλλημα π.χ. με το phono stage της Cambridge Audio, το οποίο στα 100 ευρώ που στοιχίζει είναι απλά απίστευτο.
Δεν το έβαλα όμως ποτέ δίπλα στο DACT μου να συγκρίνω απόκριση συχνοτήτων και να βγάλω συμπεράσματα!
(Καλά, το έβαλα όταν άλλαξαν βάρδια, αλλά δεν το έκανα και θέμα...
)
Κατά πρώτον, οτιδήποτε και να συγκρίνεις με τέτοια διαφορά στην κατηγορία τιμής τους είναι λάθος.
Κατά δεύτερον, μιλάμε για ηχεία που το καθένα τους απευθύνεται σε τελείως διαφορετικό κόσμο.
Δηλαδή, αν πούμε ότι το τάδε προϊόν έχει καλύτερη απόκριση συχνοτήτων, λιγότερη παραμόρφωση και περισσότερα watt βγάλαμε αυτόματα και συμπεράσματα για το αν είναι καλύτερο ή όχι;
Θα συνδέαμε μία γεννήτρια συχνοτήτων σε μία οξυγονοκόλληση και θα ήμασταν και χαρούμενοι... :smile:
Δεν γράφτηκε στο παρόν νήμα κάτι αρνητικό για τα XLS215, παρά μόνο από ανθρώπους που δεν τα άκουσαν καν! Αντίθετα, υπήρξε λιθοβολισμός και άφθονη ειρωνεία από επιφανή μέλη, που όμως δεν μπήκαν στον κόπο να τα ακούσουν πρώτα.
Σαφώς και δεν μετράει η όποια εμπειρία έχουμε από pa ή ημι-pa ηχεία ακόμη και της ίδιας μάρκας που είχαμε στην εφηβεία μας, ή από την τελευταία επίσκεψή μας σε κλαμπ, ώστε να είμαστε πεπεισμένοι για την ποιότητα του ήχου. Μιλάμε για τα συγκεκριμένα XLS215.
Κατανοητό ότι το "κόλλημα" με τα συγκεκριμένα ηχεία ξενίζει/ξινίζει πολλά μέλη, με γνώση και εμπειρία από καλό ήχο και από καλά ηχεία. Είναι λογική η αντίδραση.
Το πώς εκφράζεται αυτή η αντίδραση είναι το θέμα. Όποιος ξενίζεται/ξινίζεται, ας μπει στον κόπο να κάνει μια επίσκεψη σε ένα από τα μέλη-κατόχους των XLS215, ώστε να βγουν συμπεράσματα, σε φιλικό πάντα επίπεδο και διάθεση.
Σε όσους από εμάς είμαστε εκτός Αθηνών, η ερώτηση "πού;" (δηλαδή σε ποια περιοχή να δω αν βολεύει), φαντάζει σαν απροθυμία τελικά για ακρόαση των συγκεκριμένων ηχείων. Φυσικά κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να τα ακούσει. Αλλά αν θέλει να τα απορρίψει/κατηγορήσει/λιθοβολήσει και να προφυλάξει μάλιστα τον επόμενο ανυποψίαστο αγοραστή τους, ας κάνει τον κόπο να τα ακούσει πρώτα.
Tzo, προσωπικά δεν με ξένισε ούτε με ξίνισε το όποιο κόλλημα με τα συγκεκριμένα ηχεία.
Το ζητούμενο στο χόμπι μας είναι να βρίσκουμε διαμάντια σαν αυτό (υποθέτω) τα οποία να αξίζουν με το παραπάνω τα λεφτά τους.
Προσωπικά με ξένισε η σύγκριση με κάποια (όχι τυχαία κιόλλας) ηχεία δεκαπλάσιας τιμής.
Ε πως να το κάνουμε τώρα...
Και εγώ έχω κόλλημα π.χ. με το phono stage της Cambridge Audio, το οποίο στα 100 ευρώ που στοιχίζει είναι απλά απίστευτο.
Δεν το έβαλα όμως ποτέ δίπλα στο DACT μου να συγκρίνω απόκριση συχνοτήτων και να βγάλω συμπεράσματα!
(Καλά, το έβαλα όταν άλλαξαν βάρδια, αλλά δεν το έκανα και θέμα...
Κατά πρώτον, οτιδήποτε και να συγκρίνεις με τέτοια διαφορά στην κατηγορία τιμής τους είναι λάθος.
Κατά δεύτερον, μιλάμε για ηχεία που το καθένα τους απευθύνεται σε τελείως διαφορετικό κόσμο.
Δηλαδή, αν πούμε ότι το τάδε προϊόν έχει καλύτερη απόκριση συχνοτήτων, λιγότερη παραμόρφωση και περισσότερα watt βγάλαμε αυτόματα και συμπεράσματα για το αν είναι καλύτερο ή όχι;
Θα συνδέαμε μία γεννήτρια συχνοτήτων σε μία οξυγονοκόλληση και θα ήμασταν και χαρούμενοι... :smile: