Χαϊεντ προϊόντων συνέχεια..

Σας ζητώ προκαταβολικά συγνώμη που ίσως ανάψω φωτιές με τα λεγομενά μου, αφού αμφισβητώ τους μεγάλους γκουρού του Hi-End, αλλά πιστεύω ότι αυτό που θα γράψω και εγώ έχει μια σημαντική επιστημονική βάση, αντίστοιχη αυτής της λογικής του εν λόγω προϊόντος.
Αν εγώ κατάλαβα σωστά το προϊόν αυτό συγκρατεί τα καλώδια στον αέρα για να μην ταλαντώνει μαζί με το πάτωμα. Έχοντας κάποιες στοιχειώδης γνώσεις ταλαντώσεων και δυναμικής τυγχάνει να γνωρίζω ότι όταν το καλώδιο αυτό κρέμεται άνα, ας πούμε τυχαία, μισό μέτρο, η ιδιοσυχνότητα του είναι περίπου ίση με την ταχύτητα του κύματος και τις αρμονικές αυτού. Λέω περίπου λόγω της ύπαρξης της απόσβεσης στα άκρα, η οποία ρίχνει την ιδιοσυχνότητα κατά μερικά Hertz. Το καλώδιο αυτό διεγείρεται από τον ίδιο τον αέρα που τον διεγείρουν τα ηχεία μας και ο οποίος έχει αρκετές συχνότητες ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα συντονιστεί όχι μόνο στην πρώτη αρμονική αλλά και σε αρκετές από τις επόμενες!
Δηλαδή από εκεί που απλά το καλώδιο μας ταλαντωνόταν μεν, αλλά λίγο, τώρα δημιουργούμε προϋποθέσεις για συντονισμό και ταλάντωση στο μέγιστο των μετατοπίσεων...
Μήπως είναι λάθος;;;

Σας ζητώ προκαταβολικά συγνώμη που ίσως ανάψω φωτιές με τα λεγομενά μου, αφού αμφισβητώ τους μεγάλους γκουρού του Hi-End, αλλά πιστεύω ότι αυτό που θα γράψω και εγώ έχει μια σημαντική επιστημονική βάση, αντίστοιχη αυτής της λογικής του εν λόγω προϊόντος.
Αν εγώ κατάλαβα σωστά το προϊόν αυτό συγκρατεί τα καλώδια στον αέρα για να μην ταλαντώνει μαζί με το πάτωμα. Έχοντας κάποιες στοιχειώδης γνώσεις ταλαντώσεων και δυναμικής τυγχάνει να γνωρίζω ότι όταν το καλώδιο αυτό κρέμεται άνα, ας πούμε τυχαία, μισό μέτρο, η ιδιοσυχνότητα του είναι περίπου ίση με την ταχύτητα του κύματος και τις αρμονικές αυτού. Λέω περίπου λόγω της ύπαρξης της απόσβεσης στα άκρα, η οποία ρίχνει την ιδιοσυχνότητα κατά μερικά Hertz. Το καλώδιο αυτό διεγείρεται από τον ίδιο τον αέρα που τον διεγείρουν τα ηχεία μας και ο οποίος έχει αρκετές συχνότητες ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα συντονιστεί όχι μόνο στην πρώτη αρμονική αλλά και σε αρκετές από τις επόμενες!
Δηλαδή από εκεί που απλά το καλώδιο μας ταλαντωνόταν μεν, αλλά λίγο, τώρα δημιουργούμε προϋποθέσεις για συντονισμό και ταλάντωση στο μέγιστο των μετατοπίσεων...
Μήπως είναι λάθος;;;

Σωστός!!! :SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Χαϊεντ προϊόντων συνέχεια..

Μήπως είναι λάθος;;;

εννοεις οτι αλλαζουν τον ηχο αλλα προς το χειροτερο;

Το καλώδιο λόγω βάρους, πάχους και μικρής τάσης θα έχει πολύ χαμηλή ιδιοσυχνότητα. Το θέμα μάλλον είναι οι μικρές δονήσεις που μπορεί να μεταφέρονται στο καλώδιο μέσω του πατώματος, και κατά πόσο είναι συμπαγές το καλώδιο και η δομή του. Αν μπορεί να μικροφωνίζει ένας πυκνωτής τότε μπορεί να συμβαίνει το ίδιο και με το καλώδιο(και αυτό έχει κατανεμημένη χωρητικότητα).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊεντ προϊόντων συνέχεια..

εννοεις οτι αλλαζουν τον ηχο αλλα προς το χειροτερο;
Κοίτα Μπακ, δεν εννοώ κάτι, κυρίως ρωτάω βάσει μια εξίσου επιστημονικής και ορθής αλήθειας όπως αυτή στην οποία βασίστηκαν αυτοί που το εμπορεύονται.
Δεν μπορώ να έννοω κάτι για την απόδοση του εν λόγω από την στιγμή που δεν το έχω ακούσει, όπως λένε και οι περισσότεροι εδώ μέσα!

Έχω την εντύπωση ότι τα καλώδια ηχείων ταλαντώνονται περισσότερο από τα interconnects, σωστά;

Αν όντως ισχύει αυτό, μου δίνετε ακόμα ένα λόγο να παραμείνω... ενεργός!

Μήπως είναι λάθος;;;

λοιπόν λίγο άσχετο με το θέμα αλλά και σχετικό , όταν οι ιαπωνες μετέφεραν
όλο τον σχεδιασμό του gtv , τραίνο ταχείας κυκλοφορίας γαλλικής έμπνευσης ,
στο τζαπαν τοποθέτησαν τις κολώνες ρεύματος με ακρίβειά χιλιοστού , με αποτέλεσμα τον συντονισμό αυτων και την σταδιακή κατάρρευση σε πολλά σημεία του δικτύου , λέτε να συμβαίνει κατι αντίστοιχο (σε πιο χοντροκομμένη
μεταφορά σε καταστάσεις και πράγματα ) και στα καλώδια των ηχείων ?? :violent-smiley-030:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊεντ προϊόντων συνέχεια..

λοιπόν λίγο άσχετο με το θέμα αλλά και σχετικό , όταν οι ιαπωνες μετέφεραν
όλο τον σχεδιασμό του gtv , τραίνο ταχείας κυκλοφορίας γαλλικής έμπνευσης ,
στο τζαπαν τοποθέτησαν τις κολώνες ρεύματος με ακρίβειά χιλιοστού , με αποτέλεσμα τον συντονισμό αυτων και την σταδιακή κατάρρευση σε πολλά σημεία του δικτύου , λέτε να συμβαίνει κατι αντίστοιχο (σε πιο χοντροκομμένη
μεταφορά σε καταστάσεις και πράγματα ) και στα καλώδια των ηχείων ?? :violent-smiley-030:
Καλοί μηχανικοί και αυτοί, δεν τους έφτανε η αντιγραφή, θέλαν να την κάνουν "καλύτερη" βάζοντας το χεράκι τους...
Όσα δεν φτάνουμε, δεν πρέπει να τα αφήνουμε για αυτούς που τα φτάνουν;:ADFAD2:

καλωδιο να μικροφωνιζη εχω ακουση.

καποτε που προσπαθουσα να μετρησω ειχε ξεσυνδεθη το μικροφωνο
και ανεβαζα την ενταση αφου δεν επαιρνα ενδειξη ωσπου καποια στιγμη
χτυπουσα το καλωδιο με το δαχτυλο μου και ακουγα το χτυπημα απο τα ηχεια.

τωρα αν αυτο εχει σχεση με τις απλωστρες δεν ξερω.

Ρε παιδια μιλατε για δονησεις του πατωματος και του αερα,τι ακριβως ειναι αυτες οι δονησεις και πως μπορουν να επηρεασουν το ασθενες ρευμα που περναει μεσα απο τα καλωδια?

Ρε παιδια μιλατε για δονησεις του πατωματος και του αερα,τι ακριβως ειναι αυτες οι δονησεις και πως μπορουν να επηρεασουν το ασθενες ρευμα που περναει μεσα απο τα καλωδια?

Όταν δίνεις πολλά λεφτά για στερεοφωνικό γίνεσαι γκρινιάρης. Αρχίζουν και σε ενοχλούν οι δονήσεις του αέρα που μεταφέρονται στα καλώδια, η ποιότητα του ρεύματος, το κουβερλί που έχεις στον καναπέ, το χαλάκι της εισόδου...
Για αυτό αγοράζεις μετά ένα i-pod... :Banane0: