Χαϊεντ προϊόντων συνέχεια..

Εγώ ρε παιδιά δεν το πίστευα αλλά το δοκίμασα και άκουσα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ διαφορά!
Καθαρίζουν οι μεσαίες, η στερεοφωνική εικόνα γίνεται απίστευτη και το σύστημα παίζει σαν να έχεις πάει τουλάχιστον 4 κλάσεις παραπάνω!

Την μεγαλύτερη διαφορά την άκουσα όταν στήριξα το αριστερό καλώδιο με κόκορα σφαγμένο την πανσέληνο του Αυγούστου με ραμένα στην κοιλιά του αντικραδασμικά της Goldring και το δεξί καλώδιο στηριγμένο στην αριστερή ζαρτιέρα της γυναίκας του πρωτομάστορα όταν κάπνιζε ναργιλέ σε στάση λωτού! Αυτό έδωσε και έναν oriental χαρακτήρα στον ήχο...

Απάντηση: Re: Χαϊεντ προϊόντων συνέχεια..

Καθαρίζουν οι μεσαίες, η στερεοφωνική εικόνα γίνεται απίστευτη και το σύστημα παίζει σαν να έχεις πάει τουλάχιστον 4 κλάσεις παραπάνω!

Την μεγαλύτερη διαφορά την άκουσα όταν στήριξα το αριστερό καλώδιο με κόκορα σφαγμένο την πανσέληνο του Αυγούστου με ραμένα στην κοιλιά του αντικραδασμικά της Goldring και το δεξί καλώδιο στηριγμένο στην αριστερή ζαρτιέρα της γυναίκας του πρωτομάστορα όταν κάπνιζε ναργιλέ σε στάση λωτού! Αυτό έδωσε και έναν oriental χαρακτήρα στον ήχο...

Τεκμηριώστε τις αποψεις σας χωρις ειρωνιες και υπερβολες, ωστε να μπορεσετε να πεισετε γι αυτες.

Σε πιστευω !!

Παντως εγω με τα αντικραδασμικα της omicron ειχα ακουσει διαφορες στο μεγεθος της σκηνης. Πειτε με κουφο, πειτε με παλιοπαιδο πειτε με και αλητη εγω τις ακουσα. Εκτος και αν ο Ιταλος με υπνωτιζε.

Τόση φασαρία; Με μισό κιλό κάστανα και λίγο κουκουνάρι και καναδυό μοσχοκάρυδα θα είχες το ίδιο, και καλύτερο αποτέλεσμα, κι ας ήταν και σφαγμένος μέρα μεσημέρι...

Νομίζω οτι το θέμα εξετράπη εν τη γενέσει του.

Δεν είναι αν τα παντός είδους χαϊεντίστικα αξεσουάρ αλλάζουν τον ήχο. Εκεί χάνεται η μπάλα για πολύ προφανείς λόγους.

Έτσι για να απλουστευθεί το πράγμα ας δεχθούμε οτι πράγματι τον αλλάζουν.

Εξάλλου όπως είχε πει πολύ παλιότερα και ο Μανώλης "και μουστάρδα να αλείψεις στις επαφές διαφορετικό ήχο θα πάρεις".

Το θέμα είναι οι απίστευτες επιστημονικοφανείς θεωρίες που συνοδεύουν τα παντός είδους τέτοια προϊόντα. Ούτε στο Χαρδαβέλλα δεν ακούς τέτοια.

Στο κατω κάτω, αν κάποιο απο τα αντικείμενα αυτά δεν άλλαζε απλώς τον ήχο, αλλά πραγματικά και αντικειμενικά (όσο αυτό είναι δυνατόν) τον βελτίωνε σε κάθε περίπτωση (και όχι μόνο όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος), τότε δεν θα έπρεπε πρώτοι και καλύτεροι πελάτες να ήταν οι ίδιοι οι κατασκευαστές των συσκευών που τα συγκεκριμένα προϊόντα "βελτιώνουν";

Έτσι για παράδειγμα η Nordost που πουλάει ένα στρωτήρι, γιατί δεν το χρησιμοποιεί σε κάθε ζευγάρι καλωδίων ηχείων (ή έστω μόνο στα ακριβά της) πριν τα βγάλει στην κυκλοφορία, ώστε ο καταναλωτής που θα πληρώσει 3 ή παραπάνω χαρτιά για το τρέχον μέτρο καλωδίου να πάρει όσο το δυνατόν "καλύτερο ήχο" απο αυτά;

Επομένως μαλλον παραδέχεται οτι είναι θέμα γούστου του καταναλωτή (όπως και κάθε άλλο τέτοιο προϊόν).

Ας το πούν λοιπόν ξεκάθαρα χωρίς διάφορες θεωρητικές σάλτσες. Και το μάρκετινγκ έχει τα όριά του.

(Δεν χρησιμοποιώ τον όρο "βελτιώνω" για ευνόητους λόγους)
Γεγονότα:
Τα αντικραδασμικά αλλάζουν τον ήχο.
Πόσο θα ανέβαζε την τιμή ενός μηχανήματος των 10.000 ένα σετ αντικραδασμικών πάτων; 20 ευρώ; 50 ευρώ; 100 ευρώ; Θα φαινόντανε αυτό στην τιμή του προϊόντος;

Αν αλοίψεις το CD με το τάδε λάδι αλλάζει ο ήχος του
Γιατί δεν το αλοίφει η εταιρία που φτιάχνει το cd από τη στιγμή που του βάζει και μία πινακιδούλα "Audiophile" και μία τιμούλα εξίσου "Audiophile";

Μέχρι και για κάτι πλακέτες με κύκλωμα που βάζεις κάτω από το cd, τα ηχεία, τον ενισχυτή, τον pro, τον τελικό, την κουρτίνα, την γιαγιά σου και αλλάζουν τον ήχο...

Δηλαδή αν κάποιος έχει τα καλώδια τεντωμένα και δεν ακουμπάνε στο πάτωμα σου δίνουν και μανταλάκια να κρεμάσεις τα αντικραδασμικά;

Μέχρι και το αν βάλεις το πολύμπριζο κανονικά ή στο πλάι έχει ακουστεί ότι αλλάζει τον ήχο... :ADFADF1:

Μα είναι δυνατόν καλέ κύριε να μην ειρωνευόμαστε τέτοια πράγματα; Σε λίγο θα μας πούνε ότι κατά το στρώσιμο των ηχείων θα πρέπει να τα ξεματιάζουμε με λάδι (ειδικό audiophile λάδι φυσικά)!

Απάντηση: Re: Χαϊεντ προϊόντων συνέχεια..

Παντως εγω με τα αντικραδασμικα της omicron ειχα ακουσει διαφορες στο μεγεθος της σκηνης. Πειτε με κουφο, πειτε με παλιοπαιδο πειτε με και αλητη εγω τις ακουσα. Εκτος και αν ο Ιταλος με υπνωτιζε.

Δε σε λέμε τίποτα. Έχεις magnepan. Φυσιολογικότατα άκουσες τις διαφορές που άκουσες. -bye-

Re: Απάντηση: Χαϊεντ προϊόντων συνέχεια..

Εσύ με τα ATC σε λίγο καιρό θα αρχίσεις να πιστεύεις αυτά που τώρα ειρωνεύεσαι...

Εδώ θα είμαστε.

Αυτό και αν ήταν κατάρα... :bigcry:

Δεν είπα ότι δεν ακούγεται η διαφορά όταν αλλάζεις καλώδια... Για αυτό και έχω δώσει και τόσα λεφτά για τα καλώδιά μου.
Αλλά όχι ρε παιδιά ότι τα καλώδια πρέπει να είναι κάποια εκατοστά πάνω από το έδαφος ή ότι αν βάλω το πολύμπριζο στο πλάι θα αλλάξει ο ήχος...

Μήπως μερικές φορές οι αλλαγές είναι και ψυχοσωματικές; Του στυλ "Έδωσα 100 ευρώ, άρα πρέπει να έχει αλλαγή στον ήχο. Δεν μπορεί να με πιάσανε κορόιδο!"

Το λάδι για τα cd πάντος το έχω δοκιμάσει και μόνο προβλήματα δημιούργησε. Αλλαγή στον ήχο ΔΕΝ άκουγα που να χτυπάω τον κάλο μου στο πάτωμα. :slapface:

ε δεν είπαμε ότι όλα τα ματζούνια δουλεύουν ρε φιλαράκ, έλεος δηλαδής.

Μερικά πράγματα όμως έχουν κάποια λογική βάση.

Να πω παραδείγματα καλωδίων που επηρεάστηκαν από στήριξη:
ΜΙΤ terminator 2 (ιδίως το κουτάκι τους)
audioquest midnight+

Και αυτά που...δεν:
nordost superflatline
Alphacore
DNM Reson
VDH MCS 122
Pyrgaroussis speaker cables

Όσο πιο άκαμπτα είναι τα καλώδια τόσο το χειρότερο. Μεταφέρουν τις δονήσεις που μαζεύουν από το πάτωμα και από τον αέρα.

Αν έχουμε μοκετούλα κάτω μη περιμένετε να ακούσετε καμιά βελτίωση.
Αλλά αν τα έχουμε να γλύφουν το μάρμαρο... το πιθανότερο είναι να ακούσουμε.

Όπως τότε με τα ΜΙΤ. Απλά δεν το πίστευα.

Θεωρώ ότι οι δονήσεις , το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο , αλλά και η αύρα του οποιουδήποτε ακροατή , επηρεάζει τα μάλα την απόδοση του συστήματος εν γένει , και των καλωδίων ειδικότερα . Ως εκ τούτου ο ακροατής , ως μη επιδεχόμενος βελτίωση , είναι περιττός , στο χάι εντ .

Κοίτα βρε που θα με κολήσουν και εμένα και θα μοιάζει το σαλόνι μου σαν απλωμένη μπουγάδα της κυρά Μαρίκας! Καταραμένο AvClub...

Σε πόση απόσταση να σηκώσω τα heimdal? :flipout:

Να ρωτήσω:
έστω ότι παίρνουμε ένα τμήμα των καλωδίων μας, ικανού μήκους, και μεταξύ δύο σημείων που τα κρατούμε λίγο-πολύ σταθερά, κάνουμε με το ενδιάμεσο τμήμα σχοινάκι. Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ακούσει ο καθένας και σε κάθε περίπτωση οπωσδήποτε διαφορά?

παρολο που γενικα δεν το πιστευα οταν εβαλα αυτο στο σαλονι μου ακουσα διαφορά πρός το καλύτερο περιπου 89%.
Τωρα μερικοι μπορει να μην ακουσουν διαφορά αλλα μερικα πραγματα ειναι υποκειμενικα

παρολο που γενικα δεν το πιστευα οταν εβαλα αυτο στο σαλονι μου ακουσα διαφορά πρός το καλύτερο περιπου 89%.
Τωρα μερικοι μπορει να μην ακουσουν διαφορά αλλα μερικα πραγματα ειναι υποκειμενικα

για την κουρτινα μιλαω .