Χάλασε το pc μου… επιτέλους……

dimitra1967

Senior Member
11 December 2008
698
θεσσαλονικη
7 χρόνια τον είχα και δεν είχε πάθει τίποτε…. Το βαρέθηκα πια!
Το θέμα είναι, τώρα τι παίρνω….
Δεν με ενδιαφέρει να έχει ακραίες δυνατότητες.
Πάντα αποθηκεύω σε εξωτερικό σκληρό, κι έτσι δεν είναι ποτέ φορτωμένο το σκληρό του pc.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι γρήγορο και να μην κολλάει.
Μιλάω για πύργο και οθόνη, και βέβαια, πέστε μου που θα το βρω και πιο οικονομικά….

Ανάλογα τη χρήση. Αν θέλει οικονομικό για office πχ δε θα τη βολέψει το mac.

Φαντάζομαι για να μην έχει χρειαστεί αναβάθμιση τόσα χρόνια, θα είναι πολύ ελαφρυά χρήση.

Τίποτε το σημαντικό… είναι για οικιακή χρίση… για τα μαθήματα των παιδιών και για μένα που σερφάρω αρκετές ώρες την ημέρα….

Τότε λογικά το mac θα σου κάνει. Ένα mac mini στα 570 ευρώ, μια καλή οθόνη από κάποιο πολυκατάστημα με ένα κατοστάρικο πάνω κάτω, συν ένα ποντικοπληκτρολόγιο του εικοσάρικου και καθάρισες με ένα 700άρι. Υπάρχει microsoft office for mac, αν το θέλεις. Αλλιώς, αν το μόνο που θέλεις είναι επεξεργασία κειμένου υπάρχει το δωρεάν TextWrangler, ωραιότατη εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου που σου επιτρέπει να ανοίγεις, να επεξεργάζεσαι και να σώζεις αρχεία word (και οποιονδήποτε άλλο τύπο αρχείου). για σερφάρισμα δεν το συζητάω, το Safari της apple (και ο Firefox) είναι έτη φωτός μπροστά από τον explorer. Mε τον mac γλιτώνεις και τα κερατιάτικα για προστασία από ιούς, σκουλήκια, ζουζούνια κλπ.

Απάντηση: Re: Χάλασε το pc μου… επιτέλους……

Υπάρχει microsoft office for mac, αν το θέλεις. Αλλιώς, αν το μόνο που θέλεις είναι επεξεργασία κειμένου υπάρχει το δωρεάν TextWrangler, ωραιότατη εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου που σου επιτρέπει να ανοίγεις, να επεξεργάζεσαι και να σώζεις αρχεία word (και οποιονδήποτε άλλο τύπο αρχείου).

Μην ξεχνάμε και το OpenOffice.org. Πλήρες πρόγραμμα σαν το office της microsoft, δωρεάν, ανοίγει και αποθηκεύει και σε doc και ανοίγει σίγουρα και docx.

Αν έχεις παιδιά ξέχνα τα Mac. Όλοι οι φίλοι τους θα έχουν PC.

(Και κοστίζουν τριπλάσια χωρίς λόγο)

Αν έχεις παιδιά ξέχνα τα Mac. Όλοι οι φίλοι τους θα έχουν PC.

(Και κοστίζουν τριπλάσια χωρίς λόγο)

Δηλαδή τι πρόβλημα θα έχουν άμα έχουν mac. Ότι είδους αρχείο θέλεις ανοίγεις και επεξεργάζεσαι. Εκτός αν εννοείς την ανταλλαγή παιχνιδιών, εκεί ναι, θα υπάρχει πρόβλημα, αλλά η Δήμητρα δεν είπε τίποτα για Games. Γιατί τριπλάσια τιμή; Τα PC με παρόμοιες δυνατότητες και ποιότητα υλικών έχουν την ίδια τιμή, μπορεί και μεγαλύτερη. Και μην ξεχνάς και το δωρεάν ilife...

Δεν τα έβγαλε κανείς σκάρτα, είπε ο άνθρωπος κάτι πολύ σωστό και λογικό, ότι αν ο υπολογιστής χρησιμοποιηθεί για να παίζουν τα παιδιά τότε αυτά θα θέλουν να παίζουν τα παιχνίδια των φίλων τους, άρα να έχουν windows.

Το να πληρώσεις λοιπόν 570 ευρώ για ένα μηχάνημα τεχνολογικά παρωχημένο όπως το macmini, για να τρέχεις windows είναι φάουλ σαν κίνηση. Με τα ίδια λεφτά παίρνεις ένα σύγχρονο pc με μια αξιοπρεπή κάρτα γραφικών πχ...

Αν το θέλει για ίδια χρήση και μόνο, οκ, ο mac είναι μια επιλογή. Παράλογα ακριβή βέβαια, αλλά καλή.

Last edited:
Γιατί τριπλάσια τιμή; Τα PC με παρόμοιες δυνατότητες και ποιότητα υλικών έχουν την ίδια τιμή, μπορεί και μεγαλύτερη. Και μην ξεχνάς και το δωρεάν ilife...

Μια βόλτα στο Πλαίσιο θα σε πείσει ότι ένα ιδίων τεχνολογικών χαρακτηριστικών pc καταρχάς είναι κατηργημένο (όταν μιλάμε για αντίστοιχο του Macmini) και αφετέρου κοστίζει σχεδόν τα μισά χρήματα, αν όχι λιγότερο (αν μιλάμε για τον imac).

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να πάρει κανείς Mac, αλλά η οικονομία ΔΕΝ είναι ένας από αυτούς, σε καμία περίπτωση.

Αρχικά, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, μέχρι πόσο θέλεις να δώσεις.
Εάν κρίνω απ' όσα έχεις γράψει με 700 ε είσαι μια χαρά.

Mια επιλογή στα γρήγορα, σαν πρόταση:

http://www.plaisio.gr/Cart.aspx?Act...,1188186,1327267,875392&q=1,1,1,1,1,1,1,1,1,1

Asus TA-891 Black
28,00

Intel Core i5 650 (1156, 3,20GHz, Cache 4MB, Box)
160,98

MSI P55M-GD45 (s1156, DDR3, P55)
87,00

Adata 2GB DDR3-1333 Ram Dimm (PC3 10666, 9-9-9-18, AD31333002GMU)
45,01

Asus GT 240 SVGA (1GB, DDR3, HDMI)
101,98

CoolerMaster Elite Power RS-400-PSAP-J3 400W PSU
35,00

Seagate 500GB HDD (16MB Cache, 7200.12 , Sata 2, ST3500418AS)
42,00

LG GH22NS30 Black DVDRW +/- (Sata, Bulk)
20,00

LG W1930S-PF TFT Monitor 18.5'' (Black)
125,00

Microsoft Wireless Optical Desktop 2000
42,02

συνολικό κόστος αγορών 686,99

Ένας υπολογιστής με τον οποίον μπορείς να κάνεις πρακτικώς τα πάντα (όσο αναφερόμαστε σε τυπική οικιακή χρήση βέβαια), και θα κρατήσει για αρκετό καιρό. Επίσης στο Πλαίσιο δίνουν 3 χρόνια εγγύηση, άρα είναι ένας καλός λόγος να τους προτιμήσεις..

Last edited:
Αν θα κρατήσεις οθόνη και πληκτρολόγιο δες και κάτι έτοιμο και φθηνό π.χ. http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/PC/Turbo-X-Pegasus-M2150.htm στα 390 ευρώ. Και με τα υπόλοιπα (μέχρι τα 700 ευρώ) πάρε κι ένα μικρό φορητό (μου φαίνεται ότι η δεύτερη κόρη σου αργεί ακόμη για Γυμνάσιο) για να κάνετε ένα ασύρματο δίκτυο μέσα στο σπίτι. Αλλιώς μπροστά στον ΗΥ γίνονται μάχες.

Θέλω μόνο πύργο και οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι έχω ασύρματα και τα ηχεία τα θέλω στην οθόνη.
Βλάση, η μικρή έτσι κι αλλιώς δεν μας άφηνε περιθώριο και της έδωσε η αδερφή μου ένα παλιό laptop, κι έτσι είμαστε καλυμμένοι. Άρα έχω το περιθώριο να τα διαθέσω για το pc.
Διαθέτω 500 με 600 εύρο.

Μια βόλτα στο Πλαίσιο θα σε πείσει ότι ένα ιδίων τεχνολογικών χαρακτηριστικών pc καταρχάς είναι κατηργημένο (όταν μιλάμε για αντίστοιχο του Macmini) και αφετέρου κοστίζει σχεδόν τα μισά χρήματα, αν όχι λιγότερο (αν μιλάμε για τον imac).

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να πάρει κανείς Mac, αλλά η οικονομία ΔΕΝ είναι ένας από αυτούς, σε καμία περίπτωση.

αν εννοείς την ονομαστική ισχύ, ναι, τα pc έχουν δυνατότερους επεξεργαστές, αλλά τα mac είναι σε κάθε περίπτωση ταχύτερα λόγω του πολύ ανώτερου λειτουργικού. Γιά ένα μέσο χρήστη είναι πολύ καλύτερα λόγω της ευκολίας χρήσης και της αξιοπιστίας, την οποία τα pc ούτε στον ύπνο τους δεν έχουν δει. Δεν είμαι κομπιουτεράς, γι αυτό όταν ήθελα να πάρω υπολογιστή ρώτησα έναν, και μου είπε ότι αν ήθελα να πάρω ένα καλό, αξιόπιστο pc πρέπει να δώσω γύρω στα 1000 ευρώ χωρίς οθόνη και εκτυπωτή. Οπότε πήρα το mac mini και ησύχασα. Πριν λίγο καιρό ένας φίλος μου παραπονιόταν ότι αναγκάστηκε να επανεγκαταστήσει το λειτουργικό στο pc του και από τότε δε μπορεί να ακούσει μουσική. Προφανώς πρέπει να τον κοίταξα με πολύ απορημένο ύφος. Μετά μου εξήγησε ότι τα pc θέλουν επανεγκατάσταση του Windows σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ειλικρινά, σα χρήστης mac δεν ήξερα καν τι είναι αυτό το πράγμα.:D