Χάλασε το pc μου… επιτέλους……

Λίγο υπερβολικό το ό,τι θέλουν επανεγκατάσταση τακτικά. Αληθεύει όμως ότι θέλει ανα τακτά διαστήματα κάποια τακτοποίηση των εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας, ανασυγκρότηση του σκληρού, έλεγχο των προγραμμάτων που ανοίγουν αυτόματα με τη φόρτωση του λειτουργικού καθώς και υπομονή αν δουλεύεις με πολλά παράθυρα ανοικτά. Ομολογώ πως δεν ξέρω τι από όλα αυτά έχουν επιλυθεί με τα windows 7.
Στο imac που έχω τώρα πια η μόνη εφαρμογή που κολλάει και κρασάρει και προτρέπει να στείλω αναφορά είναι το messenger for mac που είναι εφαρμογή ανεπτυγμένη από τη Microsoft.:drummer:

Δεν είμαι κομπιουτεράς, γι αυτό όταν ήθελα να πάρω υπολογιστή ρώτησα έναν, και μου είπε ότι αν ήθελα να πάρω ένα καλό, αξιόπιστο pc πρέπει να δώσω γύρω στα 1000 ευρώ χωρίς οθόνη και εκτυπωτή. Οπότε πήρα το mac mini και ησύχασα. Πριν λίγο καιρό ένας φίλος μου παραπονιόταν ότι αναγκάστηκε να επανεγκαταστήσει το λειτουργικό στο pc του και από τότε δε μπορεί να ακούσει μουσική. Προφανώς πρέπει να τον κοίταξα με πολύ απορημένο ύφος. Μετά μου εξήγησε ότι τα pc θέλουν επανεγκατάσταση του Windows σε τακτά χρονικά διαστήματα

Ρώτησες μάλλον τον λάθος άνθρωπο. Ένα εξαιρετικό PC κοστίζει περί τα 600-700 ευρώ μαζί με οθόνη (όπως η σύνθεση που περιέγραψα πιο πάνω), είναι σαφώς ισχυρότερη από ένα macmini, και συγκρίνεται μόνο με τον iMac (και του ρίχνει μάλιστα και σε πολλά υποσυστήματα), και φυσικά και δε χρειάζεται επανεγκατάταση κάθε τόσο. Προσωπικά τα τελευταία 2 χρόνια χρησιμοποιώντας ένα σταθερό και ένα φορητό pc σε καθημερινή βάση, για να κάνω ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί, τρέχοντας συνολικά 4 λειτουργικά, επαγγελματικές εφαρμογές για το γραφείο, προγράμματα HTPC, απαιτητικά games, μεταφορές, από δωμάτιο σε δωμάτιο, μεταφορές από και προς τη δουλειά ή το Πολυτεχνείο, δε χρειάστηκε ποτέ να κάνω επανεγκατάσταση, παρά μόνο όταν έβαλα τα windows 7, οπότε και την έκανα από επιλογή, όχι επειδή ήταν απαραίτητο.

Re: Απάντηση: Χάλασε το pc μου… επιτέλους……

Στο imac που έχω τώρα πια η μόνη εφαρμογή που κολλάει και κρασάρει και προτρέπει να στείλω αναφορά είναι το messenger for mac που είναι εφαρμογή ανεπτυγμένη από τη Microsoft.:drummer:

Εγώ πάλι, όπως έχω γράψει και αλλού, το μοναδικό πρόγραμμα που βλέπω καθημερινά να μου κρασάρει με διάφορους τρόπους στα windows 7, είναι το iTunes, εφαρμογή ανεπτυγμένη από την Apple.... :D:D:D

Ρώτησες μάλλον τον λάθος άνθρωπο. Ένα εξαιρετικό PC κοστίζει περί τα 600-700 ευρώ μαζί με οθόνη (όπως η σύνθεση που περιέγραψα πιο πάνω), είναι σαφώς ισχυρότερη από ένα macmini, και συγκρίνεται μόνο με τον iMac (και του ρίχνει μάλιστα και σε πολλά υποσυστήματα), και φυσικά και δε χρειάζεται επανεγκατάταση κάθε τόσο. Προσωπικά τα τελευταία 2 χρόνια χρησιμοποιώντας ένα σταθερό και ένα φορητό pc σε καθημερινή βάση, για να κάνω ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί, τρέχοντας συνολικά 4 λειτουργικά, επαγγελματικές εφαρμογές για το γραφείο, προγράμματα HTPC, απαιτητικά games, μεταφορές, από δωμάτιο σε δωμάτιο, μεταφορές από και προς τη δουλειά ή το Πολυτεχνείο, δε χρειάστηκε ποτέ να κάνω επανεγκατάσταση, παρά μόνο όταν έβαλα τα windows 7, οπότε και την έκανα από επιλογή, όχι επειδή ήταν απαραίτητο.

Τι να σου πω, ήταν ο τεχνικός που ήρθε να επισκευάσει ένα PC στην Τράπεζα που δουλεύω. Ο macmini μου δουλεύει εδώ και 4 χρόνια χωρίς πρόβλημα, τρέχει επίσης τα πάντα, πιάνει ελάχιστο χώρο στο γραφείο, όποτε συνδέω κάποια εξωτερική συσκευή την αναγνωρίζει αμέσως χωρίς driver και τέτοια, δεν απασχολούμαι με antivirus κλπ., είναι εντελώς αθόρυβος. Γενικά είναι ο ιδανικός υπολογιστής για απλή οικιακή χρήση. Το itunes μου δεν κράσαρε ποτέ μέχρι τώρα.

Τι να σου πω, ήταν ο τεχνικός που ήρθε να επισκευάσει ένα PC στην Τράπεζα που δουλεύω. Ο macmini μου δουλεύει εδώ και 4 χρόνια χωρίς πρόβλημα, τρέχει επίσης τα πάντα, πιάνει ελάχιστο χώρο στο γραφείο, όποτε συνδέω κάποια εξωτερική συσκευή την αναγνωρίζει αμέσως χωρίς driver και τέτοια, δεν απασχολούμαι με antivirus κλπ., είναι εντελώς αθόρυβος. Γενικά είναι ο ιδανικός υπολογιστής για απλή οικιακή χρήση. Το itunes μου δεν κράσαρε ποτέ μέχρι τώρα.

Δεν τους είπες στην τράπεζα να βάλουν Mac; :-)

Αν δεν έχουν στην τράπεζα Mac άστα να πάνε...πες μου σε ποια τράπεζα δουλεύεις να μην πάω ποτέ...βαριέμαι να περιμένω ουρές επειδή κόλλησε το σύστημα...Τέλος πάντων...να συγκίνουμε Mac με Pc είναι ιεροσυλία. Τα Mac είναι απείρως καλύτερα, απείρως πιο εύχρηστα και απείρως εις την νιοστή πιο σταθερά από αυτά τα εκτρώματα που ονομάζονται Pc

Να αυτούς αυτούς τους αφορισμούς λένε οι υποστιρικτές των Mac και χάνουν κάθε αξιοπιστία. Σαν να ακούς κόντρα 10χρονων για το αν ο μπλε Power Ranger είναι καλύτερος απο τον ροζ...

Ας πούμε οτι το κάθε σύστημα έχει τα καλά του και τα αρνητικά του, να τα αναφέρουμε και ας το αφήσουμε εκεί... Τέτοια τυφλή λατρεία δλδ? Εκτρώματα?

Να αυτούς αυτούς τους αφορισμούς λένε οι υποστιρικτές των Mac και χάνουν κάθε αξιοπιστία. Σαν να ακούς κόντρα 10χρονων για το αν ο μπλε Power Ranger είναι καλύτερος απο τον ροζ...

Ας πούμε οτι το κάθε σύστημα έχει τα καλά του και τα αρνητικά του, να τα αναφέρουμε και ας το αφήσουμε εκεί... Τέτοια τυφλή λατρεία δλδ? Εκτρώματα?

Αν τα έχεις δουλέψει και τα δύο εκτεταμένα θα καταλάβεις ότι η (καθόλου τυφλή) λατρεία για τα Mac, δεν είναι καθόλου τυχαία ή τυφλή. Όσον αφορά την αξιοπιστία που "χάνουν" οι υποστηρικτές των Mac είναι επειδή όσοι υπερασπίζονται τα Pc είναι άτομα που κατά 99,99% δεν έχουν ακουμπήσει Mac...απλά ακούνε και βασίζονται σε αυτά που ακούνε. Τέσπα...

Αν τα έχεις δουλέψει και τα δύο εκτεταμένα θα καταλάβεις ότι η (καθόλου τυφλή) λατρεία για τα Mac, δεν είναι καθόλου τυχαία ή τυφλή. Όσον αφορά την αξιοπιστία που "χάνουν" οι υποστηρικτές των Mac είναι επειδή όσοι υπερασπίζονται τα Pc είναι άτομα που κατά 99,99% δεν έχουν ακουμπήσει Mac...απλά ακούνε και βασίζονται σε αυτά που ακούνε. Τέσπα...

Αγαπητέ με αυτά:(Τα Mac είναι απείρως καλύτερα, απείρως πιο εύχρηστα και απείρως εις την νιοστή πιο σταθερά από αυτά τα εκτρώματα που ονομάζονται Pc), αλλά και με τα παραπάνω απλά υπερβάλλεις. Αν όντως ήταν έτσι τότε τα Mac θα κατείχαν αυτά το 95% της αγοράς των PC και όχι τα IBM Compatible!
Σίγουρα έχει τεράστιο "ειδικό βάρος" για τα "περί γνώμης" η γνωστή ρήση του Μεγάλου Σωκράτη οτι δηλ. αξίζει "η γνώμη των ολίγων και επαϊόντων", αλλά εδώ μιλάμε για 95% της παγκόσμιας αγοράς!!! Είναι όλοι αυτοί ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΣΧΕΤΟΙ???
Αμφιβάλλω :grinning-smiley-043

Φιλικά
Γιώργος.

Αν δεν έχουν στην τράπεζα Mac άστα να πάνε...πες μου σε ποια τράπεζα δουλεύεις να μην πάω ποτέ...βαριέμαι να περιμένω ουρές επειδή κόλλησε το σύστημα...Τέλος πάντων...να συγκίνουμε Mac με Pc είναι ιεροσυλία. Τα Mac είναι απείρως καλύτερα, απείρως πιο εύχρηστα και απείρως εις την νιοστή πιο σταθερά από αυτά τα εκτρώματα που ονομάζονται Pc

:offtopic:
Συνήθως τα κολλήματα είναι στα κεντρικά… και εκεί δε θα βρεις ούτε PC Ούτε MAC… (να μην πω ούτε λειτουργικό MS / Apple προσωπικής χρήσης)
Μην προσπαθείς να πείσεις τον άλλο με το πόσες ώρες χρήσης μετράς… καθώς ορισμένοι εδώ έχουν γεννηθεί με πληκτρολόγιο στο χέρι :-)
Εντωμεταξύ πολλοί από εμάς έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε αντίστοιχους ‛τσακωμούς’ και μεγάλα λόγια. Σίγουρα εάν θές μπορούμε σε άλλο thread να αναλύσουμε τα καλά και τα άσχημα λειτουργικών, αρχιτεκτονικών κ.ο.κ. …δεν είναι θέμα να αναλύσουμε σε ένα καθημερινό θέμα αγοράς νέου υπολογιστή.

Επί πλέον μιλώντας σήμερα για Mac αναφερόμαστε πλέον αποκλειστικά στο λειτουργικό τους σύστημα (Mac-OS), αφού από τη στιγμή που το Hardware τους έφυγε απ' την πλατφόρμα της Motorola και μεταπήδησε σε Intel based PC's, δεν έχουν άλλη διαφορά!
Άρα στην ουσία μιλάμε για Mac-OS vs Windows.....
Εξακολουθείς να πιστεύεις όσα παραπάνω ισχυρίστηκες???

Πάντα Φιλικά
Γιώργος.

Ένα πι-σί με στοιχειώδη εισαγωγικά συστήματα δεν κοστίζει παραπάνω 500-600, αυτό που "μπερδεύει" τα πράγματα είναι η Microsoft.
Η οποία τα ΧΡ τα κοστολογηθεί γύρω στα 150 ε και τα 7 κοντά στα 350.
Χρησιμοποίησε λειτουργικό ανοικτού κώδικα μια διανομή linux και θα ξεχάσεις κολλήματα και format.

@dimitra1967. Φοβάμαι ότι το νήμα που άνοιξες έχει εκφυλιστεί σε μιά ακόμα ανούσια διαμάχη μεταξύ οπαδών του Mac και οπαδών του PC. Ζητώ συγγνώμη γιατί αυτό οφείλεται εν μέρει και σε μένα. Ανακεφαλαιώνω εδώ τη σύστασή μου: ένας macmini, όπως αυτός που έχω εγώ,είναι πολύ μικρός, αξιόπιστος, εύχρηστος, είναι μέσα στον πρϋπολογισμό σου, έχει πολύ σταθερό λειτουργικό σύστημα και καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες σου όπως τις περιέγραψες στο αρχικό ποστ. Πιστεύω ότι είναι μιά πολύ καλύτερη λύση από το PC, το οποίο χρησιμοποιώ στη δουλειά. Αν έχεις χρόνο πέρνα κάποια στιγμή από εδώ και ζήτα να σου δείξουν το macmini, είναι πολύ καλά παιδιά και εξυπηρετικότατοι. Εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να συμμετάσχω άλλο σε σκυλοκαβγάδες σε αυτό το νήμα, αν θέλει κάποιος moderator ας μεταφέρει τα σχετικά ποστ σε άλλη συζήτηση να βγάλουμε εκεί τα σώψυχά μας, η Δήμητρα δε φταίει σε τίποτα.

Ένα πι-σί με στοιχειώδη εισαγωγικά συστήματα δεν κοστίζει παραπάνω 500-600, αυτό που "μπερδεύει" τα πράγματα είναι η Microsoft.
Η οποία τα ΧΡ τα κοστολογηθεί γύρω στα 150 ε και τα 7 κοντά στα 350.
Χρησιμοποίησε λειτουργικό ανοικτού κώδικα μια διανομή linux και θα ξεχάσεις κολλήματα και format.

Τι εννοείς? Τα 7 νομίζω ότι κοστίζουν 80κάτι ευρώ με την αγορά νέου υπολογιστή...

edit: Ναι όντως 84 ευρώ κοστίζουν

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Χάλασε το pc μου… επιτέλους……

Εγώ πάλι, όπως έχω γράψει και αλλού, το μοναδικό πρόγραμμα που βλέπω καθημερινά να μου κρασάρει με διάφορους τρόπους στα windows 7, είναι το iTunes, εφαρμογή ανεπτυγμένη από την Apple.... :D:D:D

Χμμμ;;;:chinscratch:

Απάντηση: Re: Χάλασε το pc μου… επιτέλους……

:offtopic:
Συνήθως τα κολλήματα είναι στα κεντρικά… και εκεί δε θα βρεις ούτε PC Ούτε MAC… (να μην πω ούτε λειτουργικό MS / Apple προσωπικής χρήσης)
Μην προσπαθείς να πείσεις τον άλλο με το πόσες ώρες χρήσης μετράς… καθώς ορισμένοι εδώ έχουν γεννηθεί με πληκτρολόγιο στο χέρι :-)
Εντωμεταξύ πολλοί από εμάς έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε αντίστοιχους ‛τσακωμούς’ και μεγάλα λόγια. Σίγουρα εάν θές μπορούμε σε άλλο thread να αναλύσουμε τα καλά και τα άσχημα λειτουργικών, αρχιτεκτονικών κ.ο.κ. …δεν είναι θέμα να αναλύσουμε σε ένα καθημερινό θέμα αγοράς νέου υπολογιστή.

έτσι ακριβώς

Unix rules & special hardware in big system

@dimitra1967. Φοβάμαι ότι το νήμα που άνοιξες έχει εκφυλιστεί σε μιά ακόμα ανούσια διαμάχη μεταξύ οπαδών του Mac και οπαδών του PC. Ζητώ συγγνώμη γιατί αυτό οφείλεται εν μέρει και σε μένα.............Εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να συμμετάσχω άλλο σε σκυλοκαβγάδες σε αυτό το νήμα, αν θέλει κάποιος moderator ας μεταφέρει τα σχετικά ποστ σε άλλη συζήτηση να βγάλουμε εκεί τα σώψυχά μας, η Δήμητρα δε φταίει σε τίποτα.

Kανένας σκυλοκαβγάς, εγώ απλά διόρθωσα κάποιες ανακρίβειες, όπως αυτό περί ανάγκης φορμάτ συχνά, ή περί pc που για να είναι καλά πρέπει να κοστίζουν 1000 ευρώ. Η απάντηση λοιπόν σ'αυτά είναι σαφώς μέσα στο θέμα, αφού γλυτώνει τη φίλη μας από παραπλανητικές πληροφορίες (δεν υποννοώ ότι υπήρχε οποιοσδήποτε "δόλος" ή σκόπιμη παραπλάνηση, απλά μοιραστήκατε εδώ πληροφορίες που δεν είναι ακριβείς).

Η λύση του Mac είναι μια επιλογή, που θα προσθέσει σε design και ευκολία χρήσης, εκτός όμως του budget που ορίζει η φίλη, εφόσον χρειάζονται 570 για το "κουτί" και άλλα 150 για μια αξιοπρεπή οθόνη. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο θα καλύψει τις διάφορες ανάγκες στο σπίτι (αφού μπαίνουν στη μέση και παιδιά) σε μακροπρόθεσμη βάση, εφόσον καθαρά hardwarικά μιλώντας, είναι πολύ ξεπερασμένο σε σχέση με ένα αντίστοιχου κόστους pc όπως αυτό που περιγράφηκε πάνω. Τέλος, η εγγύηση του ενός χρόνου για ένα τόσο (συγκριτικά) ακριβό μηχάνημα φαντάζει πολύ λίγη, σε σχέση με τα 3 χρόνια που μπορείς να έχεις από κάποια καταστήματα για ένα pc.

Δεν είναι θέμα "διαμάχης" μεταξύ δύο στρατοπέδων, εδώ αναλύουμε μια συγκεκριμένη ανάγκη ενός ανθρώπου και ψάχνουμε να τον οδηγήσουμε στη σωστή επιλογή. Ένας υπολογιστής λοιπόν που είναι τεχνολογικά κατώτερος, και με πολύ κατώτερη εγγύηση (και after sales εξυπηρέτηση), ζητάει περισσότερα χρήματα από έναν άλλον με καλύτερα components, καλύτερη εγγύηση/service, καλύτερη επεκτασιμότητα στο μέλλον. Αυτά τα έξτρα χρήματα τα δικαιολογεί μόνο μέσω του σαφώς ανώτερου λειτουργικού συστήματος που λεγεται MacOSX..

Σκόπιμο λοιπόν θεωρώ να δει η Δήμητρα κάποιον mac, να τον δουλέψει για ένα απόγευμα κάπου, και εκεί να αποφασίσει αν όντως αξίζει να σπαταλήσει τα παραπάνω χρήματα για την αγορά του, και να υποστεί τους όποιους περιορισμούς που αυτή συνεπάγεται.

Last edited: