Χαμηλη ταση εξοδου απο UPS

Στα specifications κάπου πρέπει να αναφέρει για ονομαστική τάση εσόδου. Αν είναι 230v η οριακά χαμηλή τάση πρέπει να είναι τουλάχιστον 207v. Με τα δεδομένα που αναφέρεις τα ups σου είναι ονομαστικής τάσης εισόδου 220v και το αποδεικνύουν αποτέλεσμα μέτρησης που πήρες στο Πλαίσιο.

:laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:

Θα σε δειρω .... ειδες το setup του φιλου (στο λινκ) ? ...

"
The setup for these measurements was very simple: a simple transformer to transform the 230 volts down to about 15 volts,
and a resistive voltage divider which feeds this low-voltage 50 Hz sine wave into the DCD-line of an RS232-port on my PC
running Linux. I modified the COM port driver in the linux kernel to produce a time stamp in the data stream every time the
DCD becomes active; some user-space software removes glitches, checks for gaps in the data, and calculates the phase
and frequency deviations plotted above.
"
:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Εγω θα τα κανω ολα αυτα ?
Δεν ειμαι ηλεκτρολογος (ουτε ηλεκτρονικος) φιλε Δημητρη.
Λιγο παιζω με την Κβαντομηχανικη και οχι πολυ καλα.

-bye-

Στα specifications κάπου πρέπει να αναφέρει για ονομαστική τάση εσόδου. Αν είναι 230v η οριακά χαμηλή τάση πρέπει να είναι τουλάχιστον 207v. Με τα δεδομένα που αναφέρεις τα ups σου είναι ονομαστικής τάσης εισόδου 220v και το αποδεικνύουν αποτέλεσμα μέτρησης που πήρες στο Πλαίσιο.

NAI ... ακριβως ετσι.
Η ονομαστικη ταση εισοδου ειναι 220 V !!!
Και οχι 230 V.

Aλλα, οταν κοιτας στις ιστοσελιδες δεν εχει τοσες λεπτομερειες.
Το +-10% στα 220 V το εγραφε μονο μεσα στο manual της συσκευασιας.
Ακομα και να υπηρχε manual σε ιντερνετικη μορφη (PDF) δεν υπαρχει
επισημος ιστοτοπος για το UPS του TurboX (οπως υπαρχει, της APC
οπου αναφερει ΡΗΤΑ ... +- 5% στα 230 V !!!)

Last edited:
Όπως το βλέπω εγώ, το συγκεκριμένο UPS έχει "άγαρμπο" AVR, με αποτέλεσμα η διόρθωση που κάνει στην περίπτωση της συγκεκριμένης υπέρτασης (~244V) να είναι υπερβολική (να το παρακάνει). Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Τυπικά παίζει in spec. Υπόψη, πρόβλημα λόγω υπότασης δύσκολα θα δημιουργηθεί σε συσκευή σου (που τα 207V οριακά θεωρούνται υπόταση..).

Στη θέση σου θα διάβαζα τι κάνουν άλλα UPS, π.χ. APC. Άλλη κατηγορία τιμής αλλά έχεις και δύσκολο περιβάλλον (ηλεκτρικά).

Δεν θα ασχολούμουν με τη συχνότητα του δικτύου. Συνήθως είναι ΟΚ αλλά και αν δεν είναι δεν τρέχει τίποτα. Εξάλλου αν ήθελες να τη διορθώσεις θα έπρεπε να πας σε on line UPS των οποίων το κόστος (αγοράς αλλά και λειτουργίας) είναι σχεδόν απαγορευτικό για οικιακό περιβάλλον.

Όπως το βλέπω εγώ, το συγκεκριμένο UPS έχει "άγαρμπο" AVR, με αποτέλεσμα η διόρθωση που κάνει στην περίπτωση της συγκεκριμένης υπέρτασης (~244V) να είναι υπερβολική (να το παρακάνει). Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Τυπικά παίζει in spec. Υπόψη, πρόβλημα λόγω υπότασης δύσκολα θα δημιουργηθεί σε συσκευή σου (που τα 207V οριακά θεωρούνται υπόταση..).

Στη θέση σου θα διάβαζα τι κάνουν άλλα UPS, π.χ. APC. Άλλη κατηγορία τιμής αλλά έχεις και δύσκολο περιβάλλον (ηλεκτρικά).

Δεν θα ασχολούμουν με τη συχνότητα του δικτύου. Συνήθως είναι ΟΚ αλλά και αν δεν είναι δεν τρέχει τίποτα. Εξάλλου αν ήθελες να τη διορθώσεις θα έπρεπε να πας σε on line UPS των οποίων το κόστος (αγοράς αλλά και λειτουργίας) είναι σχεδόν απαγορευτικό για οικιακό περιβάλλον.

Σκεφτομαι να παω στο APC 1500VA Line Interactive Smart (με αλλα 110 ευρω επιπλεον).
Αλλα, μηπως εχω προβλημα και με εκεινο ? :icon15:

Ειμαι λιγο desperate.
Σημερα πρεπει να ξαναπερασω απο το Πλαισιο και να τους πως τι να κανουν.
Οnline UPS ξεκινουν απο 600 ευρω (το ενα !!!!!!)

NAI ... ακριβως ετσι.
Η ονομαστικη ταση εισοδου ειναι 220 V !!!
Και οχι 230 V.

Έτσι τώρα τίθεται και το εύλογο ερώτημα. Τώρα τι γίνετε? Έχω την εντύπωση ότι η ονομαστική τάση ρέματος της ΔΕΗ είναι 230V. Με αυτά τα δεδομένα εγώ θα ζητούσα αντικατάσταση για εκτός προδιαγραφών συσκευές.

Οι λεβεντες στο Πλαισιο δεν το κοιταξαν ακομα.

Μου λενε "ΑΝ δουμε οτι εχει καποιο προβλημα να σας το αντικαταστησουμε,
αλλιως ... ΔΕΝ μπορουμε να κανουμε τιποτα"
Τους λεω "κατα πασα πιθανοτητα δεν θα εμφανισει καποιο προβλημα γιατι
το μετρησα εδω σε σας με πολυμετρο και οι τασεις ηταν πολυ κοντα στα 220-224 V".

"θα δουμε τι μπορουμε να κανουμε ..." ... τελευταια κουβεντα.

Αυτό που σου λέει ο Αντώνης είναι ότι πουλάνε κάτι που είναι εκτός προδιαγραφών χρήσης στην Ελλάδα

Θα επιμείνει ς σ αυτό.
Οτι στην Ελλάδα ταση εισόδου 220 δεν στέκει ως δεδομένο.

Δηλαδη, βρε Μητσο ... θα σπασω το μαγαζι τους ??? ...

Θα επιμεινω οσο δειχνουν οτι καταλαβαινουν, η οτι αντιλαμβανονται τι τους λεω.

Μετα ... υπαρχουν και αλλοι τροποι.

Με την ίδια λογική θα μπορούσε να σου πουλήσει μηχάνημα στα 115 βολτ που φυσικά θα δουλεύει άψογα ....στην Αμερική

Δεν ξερω ... εχω κουραστει με την κατασταση.

Ολοι ειναι ετοιμοι. Εχουν ετοιμα επιχειρηματα. ΚΑΛΑ επιχειρηματα.
Ειναι σαν να μπαινω σε αιθουσα δικαστηριου ... απροετοιμαστος.

Το δικαιο ειναι κατι που ισχυει για ολους τους αλλους.
ΕΑΝ δεν βρω την ιδανικοτερη υπερασπιστικη γραμμη της θεσης μου
καλυτερα να μπω μονος μου "φυλακη". Το ιδιο ειναι !

Η διατυπωση της θεσης ειναι ισχυροτερη της αληθειας.

Last edited:
Δεν ξερω ... εχω κουραστει με την κατασταση.

Ίσως είναι η καταλληλότερη στιγμή να ξεκουραστείς και να ξανασκεφτείς αν πραγματικά χρειάζεσαι και σου είναι απαραίτητα τα ups. Αν όχι μια ματιά που έριξα στην ιστοσελίδα τούς είδα ότι έχουν και ωραίες βιντεοκάμερες σε αυτά τα λεφτά.. Ξανασκέψου το.

Παραγγελθηκε το APC των 1500VA.
Θα ρθει την αλλη Παρασκευη (σε 6 μερες).

Δεν παω ουτε σε καμερες ουτε σε κινητα.
Ξεκινησα για UPS και αυτο θα παρω γιατι ΑΥΤΟ χρειαζομαι.

Οσοι θελουν να ξεκινησουν για πικαπ και να αγορασουν προτζεκτορα ... δικια τους η παρακαμψη.

To ΑPC δουλευει εδω και εξι μερες ... συνδεδεμενο με PC και Monitor.
Ολα ικανοποιητικα (αν και οχι τελεια !).

Ταση εισοδου 240-242 V.
Ταση εξοδου 240-242 V.

Mπορει να ειμαστε κοντυτερα στα 230 V (απο εκεινα τα ανεκδιηγητα 206 V)
αλλα ΔΕΝ ειμαστε και στα 235 V (η 225 V) !!!!

Τεσπα .... το θεμα Ταση μαλλον δεν λυνεται με απλες (και ψιλοακριβες) λυσεις.
Τα ρημαδια 230 V, μονο μεσα σε πειραματικα εργαστηρια πρεπει να πετυχαινονται !

το ένα από τα δικά μου τα APC, τις τελευταίες μέρες κατά περιόδους ανοιγόκλεινε (συνεχόμενα πολλές φορές, αλλά πάντα στιγμιαία) το ρελέ που γυρνάει το κύκλωμα στην μπαταρία... Συνδεσα πισί πάνω του, και βλέπω την τάση να παίζει 200-220... Και κοιτάω τις ρυθμίσεις, είχα σετάρει να γυρνάει στα 200V στην μπαταρία (ελάχιστο κατώφλι), οπότε όταν χαμήλωνε η τάση προς 200V, γύρναγε... ε το έβαλα να γυρνάει στα 196V και από τότε δεν το ξανάκουσα! Πάνω του έχει ένα WDTVL, ένα switch και μια 22άρα στο παιδικό δωμάτιο... Τα λέω για να μην νομίζεις ότι είσαι μόνος σου... :-P