Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

Στειλε μου κι εμενα το λινκ απο το ebay αν μπορεις να παραγγειλω ενα.... Το θελω για κατεβαστηρι. XP pro σηκωνει? Η θελει πιο παλια windows ??? :worshippy:

Για pico PSU νομιζω οτι θα ζεστενεται πολύ για 27/7 χρηση, και ειδικα το καλοκαιρι! Οποτε το καλυτερο ειναι ενα κανονικο fanless για να ειναι αθορυβο ( και αν ειναι δυνατο να εχει και active PFC για οικονομια στο ρευμα)!

Για κουτακι κυβο σου προτεινω αυτο εδώ που ειναι μικρουλι, καλο και εχει και ρoη αερα μιας και παιρνει εναν 80αρη ανεμιστηρα μπροστα και εναν 120αρη πισω...
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911103

ΑΝ το βρεις καπου πιο φθηνα (η καποιο αλλο αντιστοιχο) με ενδιαφερει κι εμενα...:smash:

Τελος, θα ηθελα να σε ρωτήσω αν αντεχει ο επεξεργαστης και η ram να του βαλεις πανω ενα dvd-recorder και το Nero, και να καις απο εκει κατευθειαν τα δισκακια αν δεν θες να τα μεταφερεις μεσω δικτυου.... :2thumb22sup:

http://search.ebay.de/d201gly2 , και δες ποιο καταστημα σε συμφέρει... εγώ πήρα από carTFT...

Το picoPSU το είδα και αρκετά φτηνό... τα κανονικά τροφοδοτικά, όσο νανε κοστίζουν... Ασε που το efficiency του picoPSU είναι 94%+ ! Απίστευτο... :award: Επειδή είναι καταβαστήρι (και το τρίτο μου πισί στην σειρά, μετά το laptop και το HTPC), προσπαθώ να μην δώσω και για αυτό πολλά χρήματα. Αλλά και εγώ το φοβάμαι, κυρίως για τον μετασχηματιστή που θα του στέλνει τα 12V που χρειάζεται... Αυτός θα πρεπει να τσουρουφλίζεται...

Το κυβάκι που λες, δεν κάνει. Λέει μόνο microATX, και όχι mini-ITX...
Για πολύ πιο μαζεμένα κουτάκια, δες εδώ π.χ. μερικά: http://www.mini-box.com/s.nl/sc.8/category.87/.f

Τώρα για το αν σηκώνει ΧΡ... :7SFGSFG: Εδώ εχει ίδιο πυρήνα με τους core 2 duo επεξεργαστές... Conroe-L για την ακρίβεια... στο χαλαρό λοιπον τα σηκώνει με 1GB ραμ που του έχω... :music-smiley-005: Για το ΝΕΡΟ δεν το έχω δοκιμάσει, δεν του έχω καν dvd... αφού εγώ δεν γραφω τίποτα πια, να είναι καλά οι 2χ500GB δίσκοι του HTPC...

αμα ψάξετε σε ebay.de θα βρείτε πολλά κουτάκια για micro-atx ...

Σε τελική ανάλυση μάλλον θα περιμένω να πάρω new tv - έπιπλα , και μετά κάτι που θα συνοδέψει την tv ( μόνο για surf και dvd μάλλον ) μάλλον με VIA pc3500 ( το HD θα το αναλάβει PS3 )

Είναι mini-ATX (170x170), και όχι micro-ATX όπως το συμπαθητικό και πολύ πιο επεκτάσιμο VIA που λινκάρεις... Το οποίο φαίνεται αρκετά καλό, αλλά θα κάνει και τα τετραπλάσια χρήματα, λογικά... Αν κρίνω και από τα υπόλοιπα μινι της via που ξεκινούν από τα 150 ... :smash:

Αυριο θα βαλω λεφτα στην καρτα μου και θα παραγγειλω ενα!
Αλλα δεν ξερω που να το βαλω , και τα κουτια mini-atx κοστιζουν οσο ΟΛΟ το PC μαζί....

Προτεινεις καμια αλλη ιδεα???:ernaehrung004:

Θα του βαλω μεσα XP, και θα το ελεγχω απο το κυριως PC με το remoteVNC... ΔΕ θα βαλω καθολου οθονη πληκρολογιο/ποντικι....

Για την αρχικη εγκατασταση ομως θα χρειαστω οθονη και θα χρειαστω και cd-rom για να περασω τα XP ε??? Η μηπως υπαρχει καποιος αλλος τροπος? :2thumb22sup:

Σωστά Διονύση!

Για την αρχική εγκατάσταση δεν γλυτώνεις εύκολα τα περιφερειακά.. αλλά μετά μπορείς να το δουλεύεις μια χαρά remotely. Μάλιστα εγώ προτείνω το Remote Desktop των Windows, ως πιο αποτελεσματικό (και πιο γρήγορο..) από το VNC.

Πιθανές χρήσεις που έχω στο μυαλό μου, εκτός του "κατεβαστηρίου" προφανώς, είναι:

- MP3 Player χαμηλής κατανάλωσης, σε συνδυασμό με κάποια μικρή TFT οθόνη, ή και κάτι πιο custom, VFD οθόνη ας πούμε..

- Firewall / Router / Traffic Shaper με κάποιο σχετικό distribution του Linux

- CarPC (για τις "πολύ σοβαρές περιπτώσεις" κομπιουτεράδων..)

κτλ..

Η μόνη "γκρίνια" μου είναι ότι δεν έχει και μια δεύτερη PCI, ή on-board Gigabit Ethernet.. αν είχε θα το έκανα full file server.. Τώρα θα περιοριστώ στα ~2,5ΤΒ..

@Lykman , ένα κουτί τύπου micro-atx χωράει μικρότερα :)

@)Δημήτρη , είχα δει στην ASUS μία Micro-ATX με chipset G35 ( το μοναδικό που είχε ) με PCI-E 16x , 2 pci-e 1x και μία pci ... μαζί με pci risers είναι αρκετά επεκτατικό ... εκτός εαν μιλάς για μικρότερες μομπος ...

ΥΓ παίζει να έχει και gigabit ethernet

Νίκο, αν είναι να πάω σε τέτοια λύση βάζω το κανονικό μου PC.. Η ιδέα είναι να είναι small footprint (ιδανικά αμελητέο), μικρού κόστους, και πολύ μικρής κατανάλωσης. Επίσης, να είναι χαριτωμένο ως project. :smile:

Οπότε, όπως ίσως καταλάβατε, το παρήγγειλα κυρίως για DIY project / fun.. :smile:

- CarPC (για τις "πολύ σοβαρές περιπτώσεις" κομπιουτεράδων..)

Η μόνη "γκρίνια" μου είναι ότι δεν έχει και μια δεύτερη PCI, ή on-board Gigabit Ethernet.. αν είχε θα το έκανα full file server.. Τώρα θα περιοριστώ στα ~2,5ΤΒ..

Eγώ να δεις πως κρατιέμαι και δεν χτυπάω και δεύτερο για το αμάξι, που καιρό ήθελα να βαλω carputer... και ειδικά τωρα που υπάρχει πολύ φτηνή λύση, σε σχεση με τα ακριβά της via...

gigabit lan και εγώ την εβαλα στην pci του...

@Lykman , ένα κουτί τύπου micro-atx χωράει μικρότερα :)

Το ότι τα χωράει, δεν σημαίνει ότι μπορούν και να τοποθετηθούν... πρεπει να εχει συμβατα σπειρώματα και εξοδο πίσω για το slot του... Και τελικά, χανεις και το πλεονέκτημα του "ανύπαρκτου" μεγέθους! Αν ήταν να πάω σε μικροΑΤΧ, θα αγόραζα (οκ, βεβαια το κόστος είναι μεγαλύτερο, αλλά τώρα πια πάμε σε άλλα κόλπα, μέχρι και HD βλέπεις άνετα) μια Μ/Β με socket 479... Δλδ για Ρ-Μ, c2d 5xxx, 7xxx... Eπεξεργαστές λαπτοπ δλδ, με παρόμοια πολύ χαμηλή κατανάλωση. Είχε τετοια Μ/Βς η asus, gigabyte, aopen, νομίζω msi και άλλοι...

Εγω πάντως επιμένω ότι χρειαζεται ενα μικρο κουτακι, που να χωραει μεσα το mobo με τον επεξεργαστη τη ραμ και την PCI του, εναν δισκο 2,5 ιντζων απο λαπτοπ στις 5400 στροφές, και το τροφοδοτικό του... Να ειναι όλα συμαζεμένα κάπου βρε παιδί μου, και ΟΧΙ χύμα, για να μπορουμε να το μεταφερουμε κιολας! Για παραδειγμα να το παρουμε στο αμάξι μας, ή σε ενα φιλικό παρτυ για να χρησιμοποιηθει σαν mp3 player κλπ.... Αλλιώς ΔΕΝ έχει νόημα το "μικρό" του μέγεθος!

Σε τελικη ανάλυση, παιρνω και ενα micro-atx και το βαζω σε μια γωνια που να ΜΗΝ φαινεται, του περναω και ενα καλωδιο ethernet και το αφηνω εκει.... :2thumb22sup:

Το θεμα ειναι που μπορουμε να βρουμε ενα τετοιο κουτακι που να ΜΗΝ κοστιζει όσο όλο το PCακι μαζί, ή ΠΩΣ μπορουμε να παραγγειλουμε σε καποιον μαστορα να μας φτιαξει ενα, το οποιο να ειναι απο αλουμίνιο για να βγαζει προς τα εξω τη θερμοτητα, και να έχει θέση και για ενα τουλαχιστον αθορυβο ανεμιστηράκι, 80αρι ή 90αρι, για να δημιουργεί ρευμα αέρα! (το ιδανικό θα ηταν δυο, ενα μπροστα και ενα πισω, για να ψυχεται και ο δισκος) :ernaehrung004:

Last edited:
Στο λινκ που δίνω παραπάνω, έχει μίνι κουτιά από 50 δολλάρια... Out of stock για την ώρα, αλλά κάποια στιγμή θα ξαναδίνει...

Δες τα Μ200 και Μ300...

Last edited:
Re: Απάντηση: Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

Στο δικο μου μετραω 35βαττ.
+εχεις και ups πακετο.
+το πας παντου.

και ναι το αφηνω πολλα 24αωρα ανοικτο, το πηγαινοφερνω μεσα στο σπιτι καθοτι ασυρματη συνδεση + πολλα ακομα.
Το desktop το εχω παροπλησει. Αυτο εκαιγε 160 με 200 βαττ.

Η επιλογη δικη σου φυσικα. -bye-

+1

Επεσε στα χερια μου ενα tablet pc της acer,παλιο μοντελο μαλλον,το c-110,...
Το τροφοδοτικο του ειναι 50watt....Οποτε σιγουρα καει λιγοτερα....
Για κατεβαστηρι ειναι οτι πρεπει...συν τις ευκολιες ενος tablet pc με 10'οθονη....
Απενεργοποιω κ την οθονη κ εχω ακομα λιγοτερη καταναλωση...

Επισης πολυ ενδιαφερον μου φανηκε αυτο.....
http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=47073&highlight=western+digital
Δεν καταλαβα κ πολλα...αλλα νομιζω κανει κ για κατεβαστηρι.....

Υ.Γ Βλεποντας τα σημερινα ποστ κανει οντως για κατεβαστηρι!!!!

Last edited:
Στο λινκ που δίνω παραπάνω, έχει μίνι κουτιά από 50 δολλάρια... Out of stock για την ώρα, αλλά κάποια στιγμή θα ξαναδίνει...

Δες τα Μ200 και Μ300...

Το Μ300 το βρηκα! ( το Μ200 ειναι πολυ λεπτό, και θα έχει προβλημα θερμοκρασίας)! Και απο οτι λεει υπαρχει σε στοκ. Ειναι αυτο ΧΩΡΙΣ την Lcd οθονη (η οποια δε με ενδιαφερει κιολας)...

Είναι αυτό εδώ: http://www.mini-box.com/M300-Enclos...e3eSbNmQaheLe34Pa38Ta38Lbh50?sc=8&category=87

Αλλά έχει κάποια μειονεκτήματα:

1) Δεν αναφέρει αν έχει ανεμιστηράκι (κατι πολυ βασικό απο τη στιγμη που θα ειναι και κλειστο το μηχάνημα)!

2) Παίρνει ΜΟΝΟ pico-PSU τα οποία είναι επίσης ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ! Και δεν ξερω αν αντεχουν για χρηση 24/7 λόγω υπερθέρμανσης....:grandpa:

Κατι αλλο σαν ιδεα?

Και εγώ το Μ300 προτιμώ από αυτά τα δύο, γιατί είναι πιο ευρύχωρο.
Εχει δύο ανεμηστήρες, δυστηχώς 4ρηδες. Κατεβασε το manual να δεις, στο πλάι (που δεν φαίνεται) είναι. Κακό... Παλι μόντα πρεπει να γίνει, να μπει αθόρυβος 8ρης.... :grandpa: Πρεπει να δουμε διαστάσεις, αν χωράει όμως στο ύψος. Αλλιώς τρύπα πάνω? Δεν εχω και εργαλεια για σιδηροκατασκευές...

Επίσης αυτό δεν το κατάλαβα από το μανουάλι... "In order to install the M200 / M300 you will need the a Phillips screwdriver". Was ist das?

Οσο για το picoPSU, πρεπει να ρωτήσουμε αν αντέχει...

Nα και μια παρουσίαση του Μ300... http://www.mp3car.com/vbulletin/general-hardware-discussion/93430-mini-box-m300-case.html

Last edited:
Και εγώ το Μ300 προτιμώ από αυτά τα δύο, γιατί είναι πιο ευρύχωρο.
Εχει δύο ανεμηστήρες, δυστηχώς 4ρηδες. Κατεβασε το manual να δεις, στο πλάι (που δεν φαίνεται) είναι. Κακό... Παλι μόντα πρεπει να γίνει, να μπει αθόρυβος 8ρης.... :grandpa: Πρεπει να δουμε διαστάσεις, αν χωράει όμως στο ύψος. Αλλιώς τρύπα πάνω? Δεν εχω και εργαλεια για σιδηροκατασκευές...

Επίσης αυτό δεν το κατάλαβα από το μανουάλι... "In order to install the M200 / M300 you will need the a Phillips screwdriver". Was ist das?

Οσο για το picoPSU, πρεπει να ρωτήσουμε αν αντέχει...

Nα και μια παρουσίαση του Μ300... http://www.mp3car.com/vbulletin/general-hardware-discussion/93430-mini-box-m300-case.html

Καποιο αλλο site εντος Ευρωπης που να πουλαει το M300 φθηνό, υπάρχει? ΜΗΝ πληρωσουμε και τελωνειο απο πάνω... Και αν συμφερει και ειναι πιο φθηνα τα ταχυδρομικά, μπορουμε να παραγγειλουμε 2 κουτια μαζί (ή και 3 αν θελει και ο Δημήτρης) και μετα να δουμε πως θα τα μονταρουμε για να μπει ο ανεμιστηρας! Το πολυ-πολυ αν ΔΕ χωραει εκει που ειναι οι 4ρηδες λογω υψους, δινουμε τα κουτια σε καποιον που να ξερει απο μοντες, ή σε εναν αλουμινά, και μας κανει μια στρογγυλη τρυπα απο πανω.... Αλλα θα πρεπει να μεινει και ο ενας 4ρης απο πισω τουλαχιστον, για να βγαζει εξω τον αερα που θα φυσαει μεσα στο κουτι ο 8ρης απο πανω....:a0210:

Αυτό που μενει, ειναι να ρωτησουμε και για pico τροφοδοτικό ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΙ, και μετά προχωράμε σε παραγγελία! :antlers:

Βρηκα και αυτο εδω το site που εχει ό,τι θελουμε απο υλικό και εναι Γερμανια! :ernaehrung004:

Λιγακι ακριβουτσικο βέβαια, αλλά στέλνει και με αντικαταβολη Ελλάδα με UPS! :2thumb22sup:

Ποιο site?

Λοιπόν... 8αρης στο πλάι δεν θα χωράει, η πλαινή του πλευρά είναι... 7.8 :furious3:
Τα picoPSU (π.χ. το 90άρι) λογικά με 96% efficiency, δεν θα εχει πρόβλημα με θερμοκρασίες, αφού οι θερμικές του απώλειες θα είναι ελάχιστες... Θα κάνω και μια ερώτηση πάντως αν βρω κανεναν να το έχει σε 24/7...

Χρειάζεται βέβαια και τον μετασχηματιστή που του δίνει 12V, μην το ξεχνάμε αυτό... Αυτός δεν ξέρω αν θα αντέχει 24/7 (κρίνοντας από του λάπτοπ που είναι παρόμοιος, και ψιλοζεματάει... )

Θελει σκέψη και ψάξιμο το πράμα μην γίνει καμιά λάθος αγορά... Εμένα ήδη είναι 2 μήνες ενεργό και ανοιχτό...

του carTFT είναι και αυτό το domain... :silly:

... και όντως τα παραέχει ακριβά σε σχέση με το αμερικάνικο... :7SFGSFG:

Βρηκα και κατι αλλα mini-itx cases μεταχειρισμενες στο E-bay, σε φτηνες τιμές, αλλά ΔΕΝ ξερω αν θα παιρνουν μεσα το συγκεκριμενο mobo με τον επεξεργαστη του! Βρηκα κατι κουτακια που εχουν και 8αρη ανεμιστηρακι, και δεχονται και 1 dvd-rom πανω, ή και καποια αλλα λιγο μεγαλυτερα που παιρνουν και κανονικο δισκο 3,5'' ΕΚΤΟΣ απο μικρο 2,5αρη....

Εχω ρωτησει καποιες διευκρινησεις απο τα ατομα που τα πουλανε (και για το αν στελνουν Ελλαδα καταρχην), και περιμενω απαντηση για να ενημερωσω κι εδω μετα!

Μερικα κουτακια εχουν και ενσωματωμενο pico-PSU πανω και η τιμη τους δεν ξεπερναει τα 50-60 ευρώ....:2thumb22sup:

Original posted by lykman
Τα picoPSU (π.χ. το 90άρι) λογικά με 96% efficiency, δεν θα εχει πρόβλημα με θερμοκρασίες, αφού οι θερμικές του απώλειες θα είναι ελάχιστες... Θα κάνω και μια ερώτηση πάντως αν βρω κανεναν να το έχει σε 24/7...

Υπαρχει καποιος λογος να αγοράσουμε 90αρι PSU??? Αφου εσυ ειπες ότι η καταναλωση του δικου σου ειναι στα 37watt! Εγω πιστευω ότι ένα 60-65αρι θα ειναι υπεραρκετο, και θα μπορει να υποστηριξει και ενα σκληρο 3,5'' ή ένα dvd-r για παραδειγμα...:grandpa:

Aπλά η διαφορά τιμής στο αμερικανικο σάιτ ήταν πολύ μικρή του 60αριού με του 90αριού... και σκεφτηκα ας εχουμε και μερικά έξτρα watt καβάτζα για πιθανή μελλοντική χρήση...