Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

Πάντως, αν υπολογισουμε ΟΛΑ τα εξοδα μαζί, βαζοντας mini-atx case, το σετακι της ΙΝΤΕΛ που εχει ο lykman (mobo-επεξεργαστή) στα 80 ευρω περιπου γιατι ειναι και τα μεταφορικα, μια ραμ 1024 DDR2, ενα σκληρο δισκο 2,5'' 250αρη, μια Gigabit καρτα 1000αρα, το pico τροφοδοτικό, κάποια ανεμιστηράκια και κάποιες μοντες που ειναι πολυ πιθανο να χρειαστουν στο κουτί για να τα χωρεσει ΟΛΑ αυτα και να εχει και καλή ψύξη, και αντε και ενα dvd-r, φτανουμε σε ενα κοστος κοντά στα 250 ευρώ!!!!

Η μονη λυση ειναι να βρουμε καποιο ετοιμο συστημα, μεταχειρισμενο, απο καποιον που το εχει βαρεθει και το πουλαει (πιθανον στο E-bay), ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, συμφέρει ΠΟΛΥ περισσότερο η λύση ενος Cube κουτιού με micro-atx mobo, που θα μπορουμε να βαλουμε πανω και διπυρινο, και πιο πολλη ραμ, και μεγαλυτερη ανεση για εξαερισμό και περισσοτερο χώρο για ανεμιστηράκια,κανονικο τροφοδοτικό ATX, και ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για χρηση 24/7!

Εντάξει, δεν θα ειναι ΤΟΣΟ μικρο όσο το mini-case,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ περιπου τα ιδια λεφτά (με 250 ευρώ φτιάχνω τέλειο σύστημα που να παιζει και ταινιες HD), είναι περισσότερο αναβαθμίσημο, εχει πιο φτηνά harware υλικά, ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ επιδόσεις, και ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ!!!

Ενα τετοιο συστηματακι με Core2duo, 2GB ram 667mhz, ενα σκληρο 2,5αρη, μια καρτα δικτυου και ενα dvd-r, με ενα 350αρι τροφοδοτικό, το έχω μετρήσει σε UPS, και καιει γύρω στα 47-52 watt όταν χρησιμοποιειται σαν κατεβαστηρι !!!

Για να ΜΗΝ αναφερω και την περιπτωση με AMD επεξεργαστή που καιει ακομα λιγότερο....:smash:

Μήπως, (λέω ΜΗΠΩΣ) τα χρηματα που προσπαθουμε να γλυτώσουμε από την καταναλωση ρευματος του mini-atx εναντι του micro-atx, θα τα σπαταλησουμε ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ για να φτιαξουμε το mini PC???

(Βάλτε και τα μεταφορικά από εξωτερικό για να έρθουν τα περιφερειακα Ελλάδα, και καντε το λογαριασμό!) :ernaehrung004:

Υ.Γ.1 Επίσης το συστημα αυτό που αναφερω, ΧΩΡΙΣ καμια απολυτως αναβαθμιση, θα παιρνει ΑΝΕΤΑ και ταϴWindows VISTA αργότερα, για μελλοντική χρήση! ( τα οποία συν τις άλλης, έχουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ διαχειρηση Ενέργειας και πόρων συτήματος -ΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ- από τα XP! !!

Last edited:
Ολα είναι θέμα επιλογών... :ernaehrung004:

Αν εχεις ενα παλιό τροφοδοτικό, εαν παλιό δίσκο (οτιδήποτε 2.5 ή 3.5) και μια μνήμη, μπορείς εστω και με άλλα 80 με μεταφορικά, να ξεκινήσεις το project, όπως εγώ... Χωρίς κουτι, αρχικά με 100άρι δίκτυο (αν και την είχα την 1000άρα από πριν). Θα εχεις ήδη οτι πιο φτηνό, μικρό, αθόρυβο και με μικρότερη κατανάλωση μπορείς να πάρεις.

Αν θες κατι ισχυρότερο, το είπαμε από την αρχή, αυτό είναι μεν αρκετά ισχυρότερο από τα άλλα μικρά, αλλά και πάλι δεν φτάνει για δύσκολες δουλειές.

υγ. ασχετο: εγώ εκ πεποιθήσεως, θα προτιμούσα να εδινα περισσότερα για κάποια αγορά, παρά στην ΔΕΗ για ρεύμα... είτε οικονομικά, είτε περιβαλλοντικά το δεις... αλλά αυτό είναι απλά η άποψη μου.

αυτο το ''κουτι'' που εχει φτιαξει στο part 3 απο plexiglass φαινεται αρκετα ενδιαφερον!
με λιγο φαντασια μπορουμε να φτιαξουμε κατι καλο..

χμ :chinscratch:

Τωρα το ειδα!

Όντως πολύ πρακτικό κουτάκι! Και παιρνει και 2 δισκους μεσα...:2thumb22sup:

Με λιγο μερακι και τα καταλληλα εργαλεια θα μπορουσαμε να φτιαξουμε ενα.... Παντως, πρεπει να βρουμε και εναν τροπο να ψυχεται ο μετασχηματιστης του τροφοδοτικού ΑΝ παρουμε pico psu τελικά.....

Και επιπλέον, με ανυσύχησε το γεγονός ότι σε κάποιο σημείο του άρθρου αναφέρει ότι ΔΕΝ δουλευε καλά η ενσωματωμενη καρτα δικτύου του mobo... Ειχε μεταφορά ΜΟΝΟ 1MB/sec σε τοπικό δίκτυο, ενώ όταν του έβαλε εξωτερική 100αρα καρτα απλή, είχε μεταφορά περί τα 7ΜΒ/sec!!!!! TEΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!! :violent-smiley-030:

δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα στο θεμα της ψυξης του psu στην συγκεκριμενη περιπτωση!

συμφωνα με το manual το temperature range ειναι αρκετα καλο

δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα στο θεμα της ψυξης του psu στην συγκεκριμενη περιπτωση!

συμφωνα με το manual το temperature range ειναι αρκετα καλο

Δηλαδή θα κάνει ΑΦΟΒΑ για συνεχόμενη χρήση 24/7 ???

Δε μιλαω για το ιδιο το PSU, αλλά για τον μετασχηματιστή του που θα του δινει τα 12volt, και ο οποίος είναι σαν αυτον που έχουν τα laptop! Δε θα ζεσταινεται παρα πολυ ???

Last edited:
Τωρα το ειδα!

Όντως πολύ πρακτικό κουτάκι! Και παιρνει και 2 δισκους μεσα...:2thumb22sup:

Με λιγο μερακι και τα καταλληλα εργαλεια θα μπορουσαμε να φτιαξουμε ενα.... Παντως, πρεπει να βρουμε και εναν τροπο να ψυχεται ο μετασχηματιστης του τροφοδοτικού ΑΝ παρουμε pico psu τελικά.....

Και επιπλέον, με ανυσύχησε το γεγονός ότι σε κάποιο σημείο του άρθρου αναφέρει ότι ΔΕΝ δουλευε καλά η ενσωματωμενη καρτα δικτύου του mobo... Ειχε μεταφορά ΜΟΝΟ 1MB/sec σε τοπικό δίκτυο, ενώ όταν του έβαλε εξωτερική 100αρα καρτα απλή, είχε μεταφορά περί τα 7ΜΒ/sec!!!!! TEΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!! :violent-smiley-030:

Aυτό το λινκ το εχω δώσει 2-3 σελίδες πριν, σαν εντυπωσιακό project!
Εγώ σκέφτομαι και για κάτι αντίστοιχο, αλλά αντί για πλέξι, ξύλινες πλάκες για πάνω κάτω... Που είναι και πιο εύκολο στην κοπή, στην στήριξη κλπ...

Επίσης η κακή ταχύτητα του δικτύου νομίζω ήταν σε λίνουξ... που πολλες καρτες (δυστυχώς και η δικιά μου στο λάπτοπ) εχουν πρόβλημα με drivers... Η χιλιάρα μου πάει σαν δεκάρα οταν στελνω μεγάλα αρχεία... :slapface:

Οπότε από Δευτερα περιμενουμε και τις δικες σου εντυπώσεις Δημήτρη! -bye-

Και εσύ για κατεβαστηρι θα τον εχεις? Με τι αλλα περιφερειακά θα τον συνδυάσεις ? (δισκοι, τροφοδοτικό, κλπ)

Αν δεν είμαι αποκλεισμένος και μπορέσω να παραλάβω..

Για αρχή θα το στήσω ως κατεβαστήρι με μια Gigabit και 2-3 δίσκους που μου περισσεύουν, παράλληλα με τον κανονικό server που έχω για να δω αν τραβάει. Και βλέπουμε..

να βαλω και αλλη μια ιδεα χρησης?? για κατεβαστηρι ειναι παλι αλλα..

"You realize you missed the last episode of Top Gear and send an email to your server from your iPhone. By the time you get home the new episode is waiting for you."

http://paulstamatiou.com/2008/02/12/how-to-download-with-newsgroups

παλι απο τον ιδιο ειναι!εχει ενδιαφερον το αρθρο αυτο και επισης δινει και τα απαραιτητα scripts για να γινει η δουλεια!

Αυτά είναι για πολύ προχωρημένους! Αφηστε πρώτα να κατανοησουμε τα απλά και μετά βλέπουμε! :a0210:

Τελικά Δημήτρη θα χρησιμοποιήσεις pico τροφοδοτικό, ή κανονικό για τώρα ???

Last edited:
After a very long time of searching, it turns out the SiS900 Fast Ethernet chip used on the Intel D201GLY2 motherboard is not well configured and supported in current Linux kernels.

Στο Linux είχε πρόβλημα ο φίλος... Οχι οτι είναι καλό αυτό, αλλά μαλλον για όσους πάνε αποκλειστικά για win (ή θα βάλουν 1000άρα έτσι κι αλλιώς) δεν θα τους απασχολήσει...