Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

yup! αυτος ειναι ο ''συνδυασμος''!στην φωτο του pico 90 φαινεται και το βυσματακι που λειπει απο το pico 120

http://www.mini-box.com/80w-AC-DC-Power-Adapter-12v-6-6A?sc=8&category=13
http://www.mini-box.com/picoPSU-90?sc=8&category=13

Noμίζω ότι αυτά τα δύο είνα πιο καταλληλα για την περίπτωση μας...

Και ενας καλος συνδυασμός power adapter για τα παραπανω τροφοδοτικά είναι αυτός ??? (κανει και για ρευμα 220-240 volt ?? )
http://www.mini-box.com/80w-AC-DC-Power-Adapter-12v-6-6A?sc=8&category=13

Last edited:
Βρηκα και το Μ300!
Απο οτι λεει ειναι διαθεσιμο στα 59,95 δολάρια! 40 ευρώ δηλαδή!

Αν κανω μια παραγγελιά και παραγγειλω μαζί το pico τροφοδοτικό το 90αρι, το power supply και το κουτακι M300, λέτε να ειναι πολυ μεγάλο το δέμα και να έχω πρόβλημα με το τελωνείο ??? Και τα μεταφορικά πόσο μπορει να κοστισουν ? :blush:

http://www.mini-box.com/s.nl?sc=3

Last edited:
Παιδιά, έχετε κανα νεο απο αυτο το PCάκι που λέτε ?
Γιατι εχω μπει και εγω στο τρυπάκι να παρω ένα...-bye-

Έχουμε και λέμε!

Το κουτί:

intel_mini_1713_resize.JPG

Το βασικό περιεχόμενό του:

intel_mini_1723_resize.JPG

intel_mini_1719_resize.JPG

Για αρχή, το συνέδεσα με ένα παλιό τροφοδοτικό (non-PFC, 350W), ένα παλιό CD-ROM (το οποίο χρησιμοποιήθηκε μόνο για το στήσιμο των Windows και μετά αποσυνδέθηκε), μια μνήμη 1GB DDR2/667, καθώς και με έναν παλιό δίσκο 120GB SATA ο οποίος μου περίσσευε.

Το πρώτο πράγμα που έκανα μόλις το ενεργοποίησα ήταν να μπω στο BIOS για να δω με τι έχουμε να κάνουμε:

intel_mini_1725_resize.JPG

Απ'ότι φαίνεται, είναι ένας Celeron ο οποίος τρέχει στα 1.2GHz και μάλιστα έχει και τα γνωστά 64bit extentions της Intel. Nice.
Η μνήμη, παρ'ότι 667MHz, τρέχει στα 533MHz, δηλαδή την ταχύτητα του FSB.

Αφού έγινε η βασική εγκατάσταση των Windows, συνέδεσα και μια κάρτα low profile Gigabit Ethernet και κατέληξα σε αυτό:

intel_mini_1727_resize.JPG

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές.
Τα Windows Server 2003 R2 std που πέρασα πάνω (δοκιμαστικά) εγκαταστάθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Αφού είχα περάσει τα βασικά προγραμματάκια (antivirus κτλ.) το σύστημα ξεκίναγε σε λιγότερο από 40".

Οι μεταφορές πάνω από Gigabit Ethernet γινόντουσαν σε ταχύτητες ~20-25ΜΒ/sec με CPU utilization 50-60%.

Η κατανάλωση του συστήματος με το παλιό / inefficient τροφοδοτικό μετρήθηκε από το UPS μου στα 70VA, δηλαδή περίπου 45W.

Αν βρω ευκαιρία αργότερα θα τρέξω και κανένα benchmark να δούμε πως τα πηγαίνει σε σύγκριση με κλασικές υλοποιήσεις παρόμοιας τεχνολογίας.

Μπράβο Δημήτρη!
ΑΨΟΓΟΣ! :drummer:

Περιμενουμε κι αλλες εντυπωσεις απο το "θαυματουργό" μικρό....-bye-

Τα 45watt προφανως, επειδη χρησιμοποιησες μεγαλο δισκο 3,5 αντι για 2,5, αλλα και λογω του μεγαλου non PFC τροφοδοτικού φαντάζομαι, ετσι ???

Γιατι ο lykman αναφερει για 37watt καταναλωση....

Ωραίος! Βαλε και ένα speedfan να βλέπεις τι ωραία που τσουρουφλίζεται χωρίς ροή αέρα... :guitarist: :ADFADF1:

υγ. και εγώ ένα παμπάλαιο τροφοδοτικό του έχω... σιγά μην εχει pfc και τέτοια...
υγ2. για την μνήμη, το λέει και στα χαρτιά του... "δεχεται 667, την βλέπει σαν 533..."

Το ανεμιστηρακι που ακριβως πρεπει να το βαλει για να εχει τη μεγιστη απαγωγή θερμότητας ??? Επάνω στον επεξεργαστή ? Η διπλα στο mobo ???

Kαι ΠΩΣ θα το στερεώσει ???:drummer:

Τη θερμοκρασία την κατάλαβα μια χαρά και με το χέρι μου, ειδικά στο North Bridge.. Δεν πιάνεται!

Το σωστό είναι ένας 8άρης+ πάνω από το MB να φυσάει κατ'ευθείαν σε αυτό. Αλλά πολύ καστομιά.. Με βλέπω με έναν 12άρη στο πίσω μέρος να τα ψύχει όλα μαζί..

Ενας 8ρης αθόρυβος στο πλάι, και πάλι κάνει δουλειά... Ετσι βλέπω στο δικό μου μέχρι 32C στον επεξεργαστή σε νορμάλ συνθηκες... Και ψυχει και το τσιπσετ...
Αρκεί να υπάρχει ροή, είναι το συμπερασμα μου...

Βαλε εναν 12αρη στο πλαι που ειναι και πιο αθορυβος και κανει και μεγαλυτερο ρευμα αερα...

Το θεμα ειναι να φτιαξεις μια προχειρη κατασκευη (μεχρι να παρεις κουτακι) με ξυλο κοντρα πλακε, ή μεταλική, για να τα στηριξεις ΟΛΑ πανω και να μην τα εχεις χυμα... Και να μπορεσεις να στερεωσεις και καπου τον ανεμιστηρα! -bye-

Σου προτεινω αυτον εδω τον ανεμιστηρα που ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ αθορυβος και πολυ αποτελεσματικος σε ρευμα αερα ... Τον εχει ενας γνωστος μου.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805773

κανενα νεο απο το PCακι Δημητρη ?

Εβαλες πανω ανεμιστηρακι ?

Λίγα πράγματα.. Έχω ελάχιστο χρόνο αυτές τις ημέρες.. Λογικά το ΣΚ κάτι θα καταφέρω..

Πάντως οι εντυπώσεις μου για την ώρα παραμένουν εξαιρετικές. Ταχύτατο, και τρελό value for money για κατεβαστήρι.

κανένα νέο από το μέτωπο έχουμε; μέτρησες καθόλου κατανάλωση; από θερμοκρασίες πως είσαι;

Δεν έχω ουσιαστικά νέα.. Έχω παραγγείλει και περιμένω ένα picoPSU 90W. Εν τω μεταξύ σκέφτομαι και τι θα κάνω για κουτί. Μάλλον θα κάνω κάτι παρόμοιο με του φίλου μας στο παραπάνω link. Θα δείτε photos όταν καταλήξω..

Όσο για τις θερμοκρασίες, δεν πιστεύω ότι θα είναι πρόβλημα. Το μηχανάκι δουλεύει εντός προδιαγραφών με ελάχιστη ψύξη.

Μπα.. Βέβαια, το έχω ακόμα "χύμα".. Δεν έχω παρατηρήσει πρόβλημα όπως είναι, αλλά αν το βάλω σε έστω υποτυπώδες κουτί θα του βάλω και έναν 12άρη να δουλεύει σε ελάχιστες στροφές. Έτσι, απλά για να κινεί λίγο τον αέρα.