Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

Σε τι θα τα χρησιμοποιησετε αυτα τα μικρα; (Απο περιεργεια).

Υπαρχουν ΑΠΕΙΡΕΣ λυσεις, τοσο θεωρητικά, οσο και πρακτικά...
Αν διαβασεις απο την αρχη το thread θα δεις ... -bye-

Ενδεικτικά αναφέρω μερικές απο τις τόσες χρήσεις:

Κατεβαστηρι
web server
Απλο PC για σερφαρισμα και δουλειες γραφειου με σχεδον ΜΗΔΕΝΙΚΗ καταναλωση ρευματος
Router για διαμοιρασμο internet και αρχειων σε αλλα PC
Φορητο PC που θα μεταφερεται ευκολα σε αλλους χωρους εργασιας εκτος του σπιτιου

κλπ...:grandpa:

Ειδα (χωρις να διαβασω ολα τα ποστ) εξτρα καρτα δυκτιου.
Γιατι,η δικια του on board δεν τα παει καλα?

Απλα η δικια του ειναι 100αρα και καποιοι μπορει να θελουν χιλιαρα (1GBit) για να μεταφερουν πιο γρηγορα τα μεγαλα αρχεια αν κανουν δικτυο με αλλο PC...

Αλλα και με την 100αρα μια χαρα τα παει... :grandpa:

Απλα η δικια του ειναι 100αρα και καποιοι μπορει να θελουν χιλιαρα (1GBit) για να μεταφερουν πιο γρηγορα τα μεγαλα αρχεια αν κανουν δικτυο με αλλο PC...

Αλλα και με την 100αρα μια χαρα τα παει... :grandpa:

ΟΚ! Ευχαριστώ!
Μάλλον πάω και εγώ για ένα.
Internet και κατεβαστηρη.Θα με βολεψει αρκετα.

Υπαρχουν ΑΠΕΙΡΕΣ λυσεις, τοσο θεωρητικά, οσο και πρακτικά...
Αν διαβασεις απο την αρχη το thread θα δεις ... -bye-

Ενδεικτικά αναφέρω μερικές απο τις τόσες χρήσεις:

Κατεβαστηρι
web server
Απλο PC για σερφαρισμα και δουλειες γραφειου με σχεδον ΜΗΔΕΝΙΚΗ καταναλωση ρευματος
Router για διαμοιρασμο internet και αρχειων σε αλλα PC
Φορητο PC που θα μεταφερεται ευκολα σε αλλους χωρους εργασιας εκτος του σπιτιου

κλπ...:grandpa:

Σε αυτά θα πρόσθετα και την χρήση σαν carPC... Συνηθως τετοια μικρά βάζουνε...

Ειμαι αναμεσα στο να παρω το καινουργιο mobo της Intel, με τον Αtom επεξεργαστη στα 45nm, με καταναλωση ΜΟΛΙΣ 2,02 watt!

Αλλα απο την αλλη, θελω να παρω ένα ultra portable μικρο λαπτοπακι σαν το eee της Asus, με ATOM επεξεργαστή και παλι, για να το παιρνω και μαζι μου στα ταξίδια (και φυσικά ΚΑΙ για το αμάξι)...

Αλήθεια, ξερετε ποια laptops εχουν μεσα ΑΤΟΜ επεξεργαστή σημερα, ή ποια πρόκειται να κυκλοφορησουν μεσα στο καλοκαιρι ???:grandpa:

Και στο αμάξι πως θα το στερεώσεις? (η κλασσική ερώτηση για τα umpc στα αυτοκίνητα...)

...συνέχεια για το mini-itx της intel, με τον atom 1.6 και την κατανάλωση των... 2.05W!
celeron 1.2 @ D201GLY2 : 20W
Intel Atom : 2.05W

http://www.cartft.com/catalog/il/934 (οπως είχα ποστάρει και παλιότερα): 73ε

Στο ebay.com ξεκινάει από 80$...

μήπως ήρθε η ώρα για αναβάθμιση? ... (παντόφλες βλέπω να αιωρούνται... )

Λοιπόν σήμερα Σάββατο βρήκα χρόνο και συναρμολόγησα τον μικρό (D945GCLF) Atom.
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές αφού αποδείχθηκε must του καλοκαιριού λόγω θερμοκρασίας .
Μερικά πράγματα στα γρήγορα ,συγχωρέστε με δεν έχω χρόνο, ιντερνετ ,office, κατεβαστηρι, mp3 πάει σφαίρα.
Η cpu δουλεύει ελάχιστα με όλα αυτά και νεράκι με windos xp pro.
Στο task manager τον atom τον δείχνει διπύρηνο δεν ξέρω γιατί και δεν το έψαξα ας με διαφωτίσει κάποιος που ξέρει.
Δυο πραγματάκια που με ενόχλησαν .
Ένα είναι το ανεμιστηρακι της μητρικής που ακούγεται αν έχεις πολύ ησυχία .
Και το άλλο είναι ο ήχος της που ακούς από τα μεγάφωνα κόρνες ,φορτηγά αεροπλάνα.
Για το ανεμηστηρακι θα πέσει χέρι. Για τον ήχο που με ενδιαφέρει θα του χώσω την M-audio που έχω και κάθετε και είμαι οκ.
Σίγουρα μια από της πιο καλές και ενδιαφέρουσες αγορές που έχω κάνει τελευταία.
Μόλις βρω χρόνο θα δοκιμάσω και άλλα πράγματα καθώς και μέτρηση κατανάλωσης με το voltcraft ener.mon.3000.Καλό τριήμερο.

Ευχαριστώ Δημήτρη!
Ok παιδιά! Θα με βοηθήσετε κι εσείς γιατί δεν τα πάω καλά με τις κόντρες!!
Υπομονή όμως ε! Να πάμε να ρίξουμε και καμία πετονιά
μιας και πάει ο καιρός καλά!
Πληροφοριακά μου στοίχισε :
Mb + pico Psu90 + μεταφορικά USA = 160 Dollars
WD 2.5” 120GB + ddr2 1GB = 65 Euro
Δεν μπορώ να σας πω τι καταναλώνει αυτή την στιγμή με ακρίβεια γιατί έχω έναν κινέζο no-name psu να δίνει στο pico τα 12 vdc που χρειάζεται μέχρι να πάρω το κανονικό.
Πάντως το voltcraft είναι σχεδόν καρφωμένο στα 35 W ,
υπόψη ότι το no-name εν κενό λειτουργία καεί από μόνο του 11 W
σύμφωνα με την μέτρηση.

Με γεια!

Όπως είπα και στο άλλο τόπικ, κατεβασε το everest ultimate portable 4.50.1380 , εκτός από τα πολύ καλά διαγνωστικά και τους hardware αναλυτές που έχει, έχει και κάποια τυποποιημένα benchmarks...
Έτσι θα μπορέσουμε να δούμε τι κάνει ο Ατομ απέναντι στο αδερφάκι του, τον celeron220. :antlers:

Λογικά θα είναι και ένα κλικ κάτω σε κατανάλωση... Αν και εχει πολύ πιο ενεργοβόρο chipset από τα δικά μας.

Με γεια!

Όπως είπα και στο άλλο τόπικ, κατεβασε το everest ultimate portable 4.50.1380 , εκτός από τα πολύ καλά διαγνωστικά και τους hardware αναλυτές που έχει, έχει και κάποια τυποποιημένα benchmarks...
Έτσι θα μπορέσουμε να δούμε τι κάνει ο Ατομ απέναντι στο αδερφάκι του, τον celeron220. :antlers:

Λογικά θα είναι και ένα κλικ κάτω σε κατανάλωση... Αν και εχει πολύ πιο ενεργοβόρο chipset από τα δικά μας.

Ok φίλε,σου οφείλω ένα ευχαριστώ που μου άνοιξες τα μάτια για το μικρό.
Θα το κατεβάσω το αρχείο που μου γράφεις για τεστ drive γιατί εγώ έχω μεσάνυχτα από benchmarks, δεν τα έψαχνα ποτέ, την δουλεία μου να κάνει απλός, καταλαβαίνεις .:BDBDG54:

Χαρά μου που αυξανόμαστε οι μινιμαλιστές και τα λέμε μεταξύ μας... :ernaehrung004:

Όσο για το everest, είναι πολλαπλοί οι λόγοι που αξίζει να το κατεβάσεις:
Έχει πολύ καλούς αναγνώστες θερμοκρασιών, έχει πολύ δυνατούς αναλυτές hardware, και έχει και τα μετρητικά... Τώρα βέβαια είναι τόσο φρέσκο το Ατομ που δεν ξέρω αν θα μπορέσει να σου αναλύσει πλήρως το hardware του... αλλά τα benchmarks και οι σένσορες φαντάζομαι θα παίξουν κανονικά, ειδικά αφού το chipset είναι παλαιότερης γενιάς...

υγ. μόνο που δεν θυμάμαι αν είναι free...

Last edited: