Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

petasi, σκέφτομαι να βάλω 2 απο δαύτους σε ένα NAS μικρό ( qnap ) σε Raid1 ώστε να κάνω εκεί τα backup μου, να βάζω την μουσικούλα μου, stream σε PS3 etc.. καλοί δεν είναι?

Φυσικά! Αν και πολλά NAS κλείνουν τους δίσκους μετά από ρυθμιζόμενη περίοδο αδράνειας, οι green περιστρέφονται πιο αργά από τους κανονικούς και θα έχεις χαμηλότερες θερμοκρασίες...

Motherboard: Gigabyte GA-MA78GM-S2H

CPU: Athlon X2 4850e

RAM: 2x2GB Twinmos 800MHz CL5

Σκληρός: WD Caviar 750GB GP (Green Power)

Αν παρατηρήσετε την εικόνα, στο tray φαίνεται η CPU ότι τρέχει στο 1 GHz. Αυτό γίνεται (χειροκίνητα, φτιάχνοντας ένα νέο power plan) από το Power Management των Vista που υποστηρίζει το Cool&Quiet των AMD. Η CPU κυμαίνεται από τα 1 (40%) μέχρι τα 2,5GHz χωρίς αυτό να επηρρεάζει κάπου τις πεινασμένες εφαρμογές. Σε 1080p mkv playback η CPU παίζει στα 1,5 εώς 2,5 GHz αναλόγως τη σκηνή. Στο γνωστό reference video ( eternal sunshine...) έχει μέσο όρο 45% utilization. Σαν κατεβαστήρι (utorrent) είναι μόνιμα στα 1000MHz.

Οι 2χ2 RAM είναι υπερβολή για κατεβαστήρι / player, αλλά ηταν φθηνές και τις πήρα. Θα μπορούσε να αποφευχθεί η μία και να γλυτώσω 3-5W ακόμα.

Το τροφοδοτικό είναι Corsair 450w 80+ κλπ.

Ο GP σκληρός κάνει spindown από τις 7200 σε πιο χαμηλές στροφές αλάλογα με τη χρήση.

Επίσης θα μπορούσε ίσως να αποφευχθεί το ένα απο τα δύο 12'' fans ένα του κουτιού και ένα της CPU, που είναι πάντως αθόρυβα, αλλά το northbridge ανεβάζει 80-90β! Δεν θα ήθελα να το ρισκάρω με το κουτί κλεισμένο μέσα σε έπιπλο...

Last edited:
σωστός ο player! Μοναδική παραφωνία στο πολύ ωραίο πράσινο εργαλείο σου είναι τα Vista ..

Motherboard: Gigabyte GA-MA78GM-S2H

CPU: Athlon X2 4850e

Πάντως μητρική/επεξεργαστή έχουμε τα ίδια. Αλλά δεν φαντάζομαι το δικό μου να είναι τόσο χαμηλά... (4GB RAM, bluray drive, 640 WD όχι green, imon VFD)

Σύντομα (λογικά σε καμιά 10αριά μέρες) έρχεται και ο διπύρηνος atom (330 κωδικός επεξεργαστή, D945GCLF2 κωδικός motherboard).

Δυστυχώς και πάλι με chipset το 945GC, που είναι ξεπερασμένο και ενεργοβόρο σε αντίθεση με τον atom, αλλά και όλη την λογική για all-in-one Μ/Β με χαμηλή κατανάλωση.

Η αλήθεια είναι ότι με το παρόν γλυκάθηκα, και αυτό λόγο της... svideo που έχει πάνω της η Μ/Β εξαρχής! Πονηρές σκέψεις μπήκαν στο μυαλό μου για χρήση του συγκεκριμένου ως carputer, με σύνδεση της svideo του σαν έξοδο εικόνας και της av-in εισόδου της μελλοντικής πηγής μου... Βέβαια δεν ξέρω ποιότητα απεικόνισης... θα πρέπει πρώτα να κάνω δοκιμές και μετά (την άλλη βδομάδα την παραλαμβάνω καλώς εχόντων των πραγμάτων).

φωτό

intel_d945gclf2.jpg

Απάντηση: Re: Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

Η εικόνα του Μ/Β που έχει το σάιτ, άσχετα από το τι γράφει το κουτί, είναι του μονοπύρηνου... δες την χαμηλή ψήκτρα στον επεξεργαστή...

Ο διπύρηνος υπάρχει και εδώ: http://www.cartft.com/catalog/il/980 ( 79 )

Last edited:
Απάντηση: Re: Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

D945GCLF.jpg

αυτη ειναι η σωστη αλλα καποιο review υπαρχει

Last edited:
ακριβώς... αυτός είναι ο μονοπύρηνος... Ο επεξεργαστής είναι το τσιπάκι μπροστά, χωρίς ανεμιστήρα... Ανεμιστήρα έχει το τσίπσετ (ιντελ με τις επιλογές της για το 945 ! ήμαρτον)

Για review λίγα πράγματα... Κυρίως από χρήστες... τίποτα ακόμα από μεγάλο site...

Κανε αναζήτηση με "Intel d945gclf2 atom 330 review"... μαζί με δεκάδες σελίδες ανακοινωσης της παρουσίασης του, έχει και 3-4 με κάποιες ψιλομετρήσεις...

ακριβώς... αυτός είναι ο μονοπύρηνος... Ο επεξεργαστής είναι το τσιπάκι μπροστά, χωρίς ανεμιστήρα... Ανεμιστήρα έχει το τσίπσετ (ιντελ με τις επιλογές της για το 945 ! ήμαρτον)

Για review λίγα πράγματα... Κυρίως από χρήστες... τίποτα ακόμα από μεγάλο site...

Κανε αναζήτηση με "Intel d945gclf2 atom 330 review"... μαζί με δεκάδες σελίδες ανακοινωσης της παρουσίασης του, έχει και 3-4 με κάποιες ψιλομετρήσεις...

καλα ...εαν δεν το ελεγες,θα ισχυριζομουν το αντιθετο για τον ανεμιστηρα αλλα απο την αλλη μηπως λογω χαμηλης καταναλωσης δεν χρειαζεται καποια ιδιαιτερη ψυξη ο επεξεργαστης?

εχω βρει ηδη καποια απο χρηστες αλλα τιποτα το ιδιαιτερο.
υπομονη λοιπον

καλα ...εαν δεν το ελεγες,θα ισχυριζομουν το αντιθετο για τον ανεμιστηρα αλλα απο την αλλη μηπως λογω χαμηλης καταναλωσης δεν χρειαζεται καποια ιδιαιτερη ψυξη ο επεξεργαστης?

εχω βρει ηδη καποια απο χρηστες αλλα τιποτα το ιδιαιτερο.
υπομονη λοιπον

Ναι, δεν χρειάζεται ανεμιστήρα, ούτε καν ο διπύρηνος... απλά ήθελε λίγο μεγαλύτερη ψήκτρα... :grinning-smiley-043

21/9 κυκλοφορεί επίσημα. Λογικά πολύ σύντομα θα δούμε πολλά reviews...