Χάμπα Χάμπα (ή όταν ο προ μπορεί να είναι ο "σπασμένος" κρίκος)!

Χεχεχε.. αυτες ειναι οι σωστές μονάδες

Μήπως ο Θεοδόσης εννοεί μονο με πυκνωτές και χωρις τσοκ ή αντιστάσεις στο στάδιο εξομάλυνσης?

Μάλλον εννοεί την ύπαρξη κλασσικών σταθεροποιητών τάσης που συναντώνται ευρέως σε τυπικά προενισχυτικά κυκλώματα.

Η μη ύπαρξή τους οφείλεται στην εμπιστοσύνη που έχω στον σχεδιαστή του κυκλώματος, κάτι που κατ' εμέ τον δικαίωσε.

Edit: ... ο οποίος σχεδιαστής βασίστηκε σε ένα κύκλωμα του Pass (βλέπε JFETBoZ).

Last edited:
Όσοι το σκέφτεστε, μπορείτε να βασιστείτε στο παρακάτω σχηματικό (ελεγμένο για τυχόν λάθη). Οι ακουστικές εντυπώσεις του νήματος αφορούν σε αυτή ακριβώς την υλοποίηση.

Και όμως το σχέδιο στο ποστ #55 έχει ένα μικρό (ασήμαντο) λαθάκι. Ποιό καλό παιδάκι θα μας το υποδείξει?:grinning-smiley-043

Δικαιούσαι να το ακούσεις! Μπορώ να το ευχαριστηθώ λίγο καιρό μόνο?:flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δε λέω για το 27. Αυτό διορθώθηκε στο 55 (αφού πρώτα υλοποιήθηκε και έτσι :grinning-smiley-043 ).

Να φανταστείτε ότι όταν το πρωτοάκουσα (με το λάθος που έκανα από βλακεία μου) ήμουνα έτοιμος να τηλεφωνήσω τον Πετραλιά και να τον βρίσω. :flipout:
Ο προ ακουγόταν σαν φορητό ραδιοφωνάκι του '70 με τελειωμένη μπαταρία!

Δικαιούσαι να το ακούσεις! Μπορώ να το ευχαριστηθώ λίγο καιρό μόνο?:flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να φανταστείτε ότι όταν το πρωτοάκουσα (με το λάθος που έκανα από βλακεία μου) ήμουνα έτοιμος να τηλεφωνήσω τον Πετραλιά και να τον βρίσω. :flipout:
Ο προ ακουγόταν σαν φορητό ραδιοφωνάκι του '70 με τελειωμένη μπαταρία!
E ! βεβαια αμα του γειωνεις το Drain με εναν πυκνωτη 10μF τι να σου κανει το φετακι :grinning-smiley-043 .

Συνημμένο το τελικό σχηματικό με ξεχωριστές γειώσεις (επιστροφές στα 2 σημεία γείωσης). Υλοποιήστε ελεύθερα...:2thumb22sup:

Attachments

• Rigatoni_final.jpg
    Rigatoni_final.jpg
    103 KB · Views: 394
Στη λίστα todo και αυτό... τελευταία ψάχνομαι να αντικαταστήσω το DCB1 μου κάτι τελείως monoblock, οπότε θα δοκιμαστεί
Στις εναλλακτικές είναι p2p dcb1 μονομπλόκ με BiB τροφοδοσίες, μια υλοποίηση AD797 που δουλεύει ένας γνωστός, και τώρα αυτό :)

Άξιος :)

Μ αρεσει πολύ που τα τελειώνεις όλα όσα αρχίζεις... Αντίθετα με μένα που αν δουλεύει σε τάβλα, μένει εκεί... :)
Mάλλον δε βοηθάει και το ότι είμαι εργένης και δε με νοιάζει να έχω 2-3 τάβλες στο σαλόνι ...

Re: Απάντηση: Χάμπα Χάμπα (ή όταν ο προ μπορεί να είναι ο "σπασμένος" κρίκος)!

Κατι δεν παει καλα με το κοίνο σημείο γείωσης.... Ετσι πως ειναι το σχήμα πρέπει να υπάρχει βόμβος.

Στέλιο, το λαθάκι είναι ασήμαντο πάντως. Βόμβος δεν νομίζω να υπήρχε έτσι κι αλλιώς διότι παρ' όλο τη μονομπλόκ σχεδίαση (με τελείως διακριτές γειώσεις), η γεφύρωση των γειώσεων των δύο καναλιών γίνεται αναγκαστικά πάνω στα βύσματα εξόδου της πηγής.

Μάλλον εννοεί την ύπαρξη κλασσικών σταθεροποιητών τάσης που συναντώνται ευρέως σε τυπικά προενισχυτικά κυκλώματα.

Η μη ύπαρξή τους οφείλεται στην εμπιστοσύνη που έχω στον σχεδιαστή του κυκλώματος, κάτι που κατ' εμέ τον δικαίωσε.

Edit: ... ο οποίος σχεδιαστής βασίστηκε σε ένα κύκλωμα του Pass (βλέπε JFETBoZ).

Ναι, το ρώτησα γιατί συνήθως βλέπουμε πολλαπλές σταθεροποιήσεις με LM η μεγάλα shunt regulators (Salas, κλπ) και επειδή με ενδιαφέρει μιας και είμαι σε αναζήτηση προ για να τον ταιριαξω με τον τελικό που φτιάχνω.

Αφου φτανει το CRC τοτε ολα καλά.
(Kαι ο ΥΒΑ χρησιμοποιεί μόνο μεγάλους πυκνωτές για σταθεροποιηση στους προενισχυτες του.)

Εχεις βαλει soft start ?

Last edited:
Δε θέλει τίποτα από προστασίες. Η βύθιση τάσης ΔΕΗ στο ξεκίνημα είναι ελάχιστη (ακόμη και με τον συγκεκριμένο Μ/Σ).

Ούτε διακόπτη δεν έχω βάλει και είναι μόνιμα ΟΝ (για ασφάλεια, ίσως θα πρέπει να βάλεις).

Σκέψου ότι η πρώτη βαθμίδα του τελικού μου (Nelson Pass F5) χρησιμοποιεί το ίδιο fet και δεν έχει σταθεροποιημένη τροφοδοσία, αλλά μεγάλο CRC (κοινό και για το στάδιο εξόδου).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χάμπα Χάμπα (ή όταν ο προ μπορεί να είναι ο "σπασμένος" κρίκο

Στέλιο, το λαθάκι είναι ασήμαντο πάντως. Βόμβος δεν νομίζω να υπήρχε έτσι κι αλλιώς διότι παρ' όλο τη μονομπλόκ σχεδίαση (με τελείως διακριτές γειώσεις), η γεφύρωση των γειώσεων των δύο καναλιών γίνεται αναγκαστικά πάνω στα βύσματα εξόδου της πηγής.

Ναι είναι περίεργη υπόθεση οι γειώσεις. Πολλές φορές εκεί που δεν το περιμένεις έχεις θέμα και άλλοτε το αντίθετο...