Χάμπα Χάμπα (ή όταν ο προ μπορεί να είναι ο "σπασμένος" κρίκος)!

Ο συγκεκριμένος προ πάντως είναι τάφος.

Με επιλογέα στην είσοδο phono (χύμα, χωρίς κουτί), το ποτ τέρμα και τα στριφτά γυμνά (αθωράκιστα) καλώδια της κεφαλής να περνάνε δίπλα από καλώδιο ρεύματος και Μ/Σς, δεν ακούγεται τίποτα από τη θέση ακρόασης.

:)

Δε θέλει τίποτα από προστασίες. Η βύθιση τάσης ΔΕΗ στο ξεκίνημα είναι ελάχιστη (ακόμη και με τον συγκεκριμένο Μ/Σ).

Ούτε διακόπτη δεν έχω βάλει και είναι μόνιμα ΟΝ (για ασφάλεια, ίσως θα πρέπει να βάλεις).

Σκέψου ότι η πρώτη βαθμίδα του τελικού μου (Nelson Pass F5) χρησιμοποιεί το ίδιο fet και δεν έχει σταθεροποιημένη τροφοδοσία, αλλά μεγάλο CRC (κοινό και για το στάδιο εξόδου).

Το buffer του F5 είναι push pull όμως, οπότε ο θόρυβος λίγο πολύ αλληλοακυρώνεται.

Τα single ended είναι άλλη ιστορία, αλλά αφού δουλεύει :)

Ο προ αυτός είναι ένα πολύ δυνατό σχεδιαστικό "χαρμάνι" που δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια κατά το άκουσμα...

Βέβαια, θα μπορούσε κάποιος να τον "βασανίσει" στον εργαστηριακό πάγκο και να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα εξ' "αποστάσεως" (χωρίς δηλαδή να τον ακούσει).

Κάτι που συμβαίνει κατά κόρον με πολλές λυχνιακές υλοποιήσεις...

Και μία λεπτομέρεια που ξέχασα να αναφέρω.

Οι κολλήσεις έγιναν με καλάι Mundorf πρόσμιξης χρυσού / ασημιού (περίπου 3 / μέτρο), μιάς και η κουλούρα 50 μέτρων από το παλιό (απλό) καλάι είχε τελειώσει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επόμενο βήμα (ίσως) η κατασκευή χάλκινων "καπέλων" για τα fet που θα γειώνονται στο δίκτυο για ελαχιστοποίηση τυχόν θορύβου.

Νίκο, με μπρίζωσες...

Jfet στην έξοδο 25watt single end η συντροφιά μου τα τελευταία 2 χρόνια... Παντρεμένος με του salas τον b1!

...και με ένα ιδιαίτερο ηχείο (το οποίο θα ήθελα να ακούσω), θα συμπλήρωνα. :)

(βάλε καμία φώτο να χαζέψουμε).

Δυστυχώς το gain δεν μου έβγαινε για Β1, οπότε...... Hubba hubba!

F5, J2 rule!

Αντε μετά να κάνεις troubleshooting αν σου καεί ένα απ´αυτά...

Είναι ταιριασμένο το idss τους?

Λίγες πρόχειρες

Attachments

• DSC00144.jpg
    DSC00144.jpg
    101.4 KB · Views: 297
  • DSC00141.jpg
    DSC00141.jpg
    182.1 KB · Views: 295
  • DSC00140.jpg
    DSC00140.jpg
    112.1 KB · Views: 297
  • DSC00136.jpg
    DSC00136.jpg
    180.3 KB · Views: 297
Pure Pass-addicted!

O j2 που είναι? Τον f5 μου βλέπω στην τελευταία...

... μάλλον είναι αυτό το "κουτάκι" πίσω από κάθε ηχείο. :)

Εχει πολυ καλό ήχο και ο προενισχυτής Bride Of Zen του Nelson Pass. Είναι τοπολογίας "single ended" και διάθετει ένα mosfet για την ενίσχυση της τάσης και ένα bipolar transistor plus zener diodes στο στάδιο της τροφοδοσίας.
Λέω να ανέβω στο πατάρι να τον επανασυνδέσω στο σύστημα .... (είμαστε για δέσιμο , γενικώς !)