Kosh
AVClub Fanatic
Re: Χαρίζω ΚΕΦΙΡ
Αμα ειναι αυτη τοτε να την πιεις στο ποτηρι:ernaehrung004:
Ή ακόμα χειρότερα, η Terminatrix;![]()
Αμα ειναι αυτη τοτε να την πιεις στο ποτηρι:ernaehrung004:
Ή ακόμα χειρότερα, η Terminatrix;![]()
Μιχάλη, το μεταλλικό σουρωτήρι κάνει ζημιά;
Δε μπορώ να βρω πλαστικό κι έχω "επενδύσει" με τούλι ένα παλιό τρυπητό για μακαρόνια που είχαμε...
Εγώ για 750ml γάλα και τον Μύκητα που έστειλε ο Μιχάλης πριν από 3-4 βδομάδες (έχει μεγαλώσει από τότε), θέλει 4-5 μέρες στο ψυγείο (6C) για να αρχίσει να γίνεται όπως μου αρέσει.καλημερα
ποσες μερες κρατα το κεφιρ μετα το σουρωμα?
και
ποσες μερες θελει να μεινει το γαλα ?
συν
ποσες μερες θελει να πολαπλασιαστει το ζουζουνοκατασκευασμα
Δηλαδή εάν του αλλάζεις γάλα, δεν πολλαπλασιάζεται και επιβιώνει επ' αόριστον?
Εγώ την ψύξη την έχω στους 3 βαθμούς C.
Το γέμισα με μισό λίτρο, αλλά μετά από 4 μέρες είχε παραγίνει.
Άρα θέλει κάτι λιγότερο.
Στην ερώτηση του send,
Είχα φτάσει να έχω τόση παραγωγή που αφού το αποθήκευα σε μπουκάλια στο ψυγείο, μετά τόρριχνα σε μαξιλαροθήκη , την κρέμαγα κάποιες μέρες σε μιά ντουζιέρα που είχα στο σπίτι και το τελικό προϊόν ήταν εκπληκτικό, κάτι μεταξύ γιαουρτιού-τυριού που ...τσίμπαγε στη γεύση του.
Τώρα αν δεν το ανατροφοδοτείς με γάλα στην αρχή θα πήξει πιό εύκολα, μετά θα σχηματίσει πέτσα, εν τω μεταξύ τα ...ζωάκια αρχίζουν να γίνονται υποκίτρινα και αν συνεχίζεις να αργείς να τα ταϊσεις, θα δείς ότι το αποτέλεσμα κόβει, δηλαδή χάνουν την δύναμη τους....Υπάρχουν πάντως τρόποι για recovery.
Το κεφίρ θέλει τον χρόνο του.
Θα συμβούλευα ακόμη να σταματήσετε την κατανάλωση για ένα διάστημα και όταν ξαναρχίσετε θα νοιώσετε την διαφορά και τι κάνει στον οργανισμό σας.
Μιά λύση γι´αυτούς που λείπουν καιρό από το σπίτι ή γι´αυτούς που θέλουν να σταματήσουν την κατανάλωση kefir για κάποιο καιρό αλλά να μπορούν όποτε θέλουν να το ξαναρχίσουν είναι η διατήρηση στο ψυξείο αφυδατωμένου μύκητα και η συντήρηση του σε πλαστικό δοχείο με σκόνη γάλακτος.Πιστέψτε με λειτουργεί, επανέρχεται κανονικά. Αυτά.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.