επειδη τελευταια με βασανιζει η αγορα ενος φακου που θελω να παρω (ειναι κορυφη αλλα δεν παιρνει φιλτρα), κατεβηκα στην παραλια να δοκιμασω να παρω φωτογραφιες για πρωτη φορα χωρις κανενα φιλτρο.
Ενα αλλο σημειο ειναι η διαφορα προοπτικης που σου δινουν διαφορετικοι φακοι . Εγω σε landscape φωτογραφιες μ αρεσει (εχω μαθει) να δουλευω με τους υπερευρυγωνιους φακους. Ο 12-24 ειναι ο φακος που ειναι μονιμως επανω στην μηχανη οταν βγαινω εξω για τοπια.
Βεβαια ενω επι το πλειστον η προοπτικη του με καλυπτει, υπαρχουν περιπτωσεις που το θεμα που θελεις να τονισεις δεν βγαινει με τον υπερευρυγωνιο.
Εχθες λοιπον ηθελα να φωτογραφισω τα κυματα "εν δρασει". Χωρις φιλτρα για να δω τι κινηση μπορει να πιασω, και σε διαφορα εστιακα μηκη.
Παρατηρηση. Εφτασα αργα (ακριβως στην δυση) οπου το φως ηταν ηδη λιγο. Το αποτελεσμα ηταν οτι μπορουσα να πιασω σχετικα ευκολα την κινηση που ηθελα. Ο υρανος ηταν βαρυς anyway οποτε τα φιλτρα δεν ηταν απαραιτητα. Υπο αυτην την εννοια δεν εβγαλα συμπερασμα για το ποσο μ εμποδιζει δημιουργικα η ελλειψη τους.
!η φωτο στα 12mm. Κοιταχτε ποσο μακρια στελνει η προποτικη του υπερευρυγωνιου τα κυματα που ειναι το θεμα μου.
στα 24mm καλυτερυει λιγο η κατασταση οσον αφορα το θεμα μου αλλα και παλι δεν αποτυπωνει αυτο που ειχα στο μυαλο μου.
Αλλαζοντας φακο και βαζοντας τον 16-85 ζουμαρα στα 58mm και αμεσως φανηκε πειστικοτερα το μεγεθος και η αγριοτητα που ηταν το ζητουμενο μου.
Σ αυτα τα εστιακα μηκη μπορουσα να πιασω καλυτερα αυτο που ηθελα. Αλλη μια στα 65mm
Δυο πραγματακια ακομα. Επειδη το εφε που ηθελα βγαινει με ταχυτητες γυρω στο 1 sec φροντιζα να αλλαζω τα διαφραγματα μου ετσι ωστε η ταχυτητα να βρισκεται παντα κοντα στο 1 sec.
Οσον αφορα τις συνθεσεις δεν εδωσα πολυ σημασια και ενω φαινεται να λειτουργουν ολες δεν νομιζω οτι καμια εντυπωσιαζει.
Επισης τα νουμερα αναφερονται στο DX format (D300).
Βλεπεις τι τραβαω για ν αποφασισω Βασιλη..:furious3: