Χειμώνας...

Ολες απο Porvoo, Φινλανδίας. Στην τρίτη φωτο, ψαρεύουν κάνοντας τρύπες σε παγωμένο ποτάμι...

Attachments

• DSC_0588_symp.jpg
    DSC_0588_symp.jpg
    160.2 KB · Views: 18
  • DSC_0578_symp.jpg
    DSC_0578_symp.jpg
    44.8 KB · Views: 18
  • DSC_0514_symp.jpg
    DSC_0514_symp.jpg
    71.5 KB · Views: 32
-Img_4099.jpg

-Img_3994.jpg

Απάντηση: Re: Χειμώνας...

Και μία α/μ

attachment.php

αν και μάλλον ταιρίαζει περισσότερο στην κατηγορία magic light

πολυ εξαιρετικες φωτος οπως και αυτη βεβαια δεν κανω κουοτε στις αλλες διοτι θα βγουν τεραστια τα ποστ ......

οι φωτος που εβγαλες πριν το Μετσοβο και στα Ιωαννινα απο ψηλα ειναι φανταστικες αλλα ......
πρεπει να το παραδεχτουμε οτι αυτος ο τοπος εχει πολυ ωραια θεματα χειμωνα καλοκαιρι !!!! :grinning-smiley-043

....εχει και τα καλα το να γνωριζεις Γιαννιωτες ..... :flipout::flipout:

Πολυ χειμωνας, καργα χιονι.... -bye-

Καπου στην Αυστρια την περασμενη βδομαδα

Καλημέρα σας!!!Σήμερα λοιπόν είναι επίσημα η πρώτη μέρα της άνοιξης,ε?Μάλιστα,τότε η πολύ ήπιαμε χθες ,ή ο αισθητηρας της d300 θέλει καθάρισμα,:D:D:D.Σημερινές, πρωινές ,μέσα από το αυτοκίνητο κάπου στην Φλώρινα
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• Γβ€‘ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΌΓΕ½ΓŽΒ½ΓŽΒ±Γβ€š ÎΒ? άνοιξη.jpg
    Γβ€‘ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΌΓΕ½ΓŽΒ½ΓŽΒ±Γβ€š ÎΒ? άνοιξη.jpg
    115.2 KB · Views: 109
  • DSC_2280.jpg
    DSC_2280.jpg
    124.9 KB · Views: 103
  • DSC_2277.jpg
    DSC_2277.jpg
    115.3 KB · Views: 105
  • DSC_2275.jpg
    DSC_2275.jpg
    118.3 KB · Views: 104
  • DSC_2271.jpg
    DSC_2271.jpg
    116.4 KB · Views: 104
zosla εκτος απο την τελευταια που ειναι παρα πολυ καλη συνθεση εμενα μ αρεσει και η προτελευταια. Μπραβο. Εχεις ματι.;)

επειδη τελευταια με βασανιζει η αγορα ενος φακου που θελω να παρω (ειναι κορυφη αλλα δεν παιρνει φιλτρα), κατεβηκα στην παραλια να δοκιμασω να παρω φωτογραφιες για πρωτη φορα χωρις κανενα φιλτρο.

Ενα αλλο σημειο ειναι η διαφορα προοπτικης που σου δινουν διαφορετικοι φακοι . Εγω σε landscape φωτογραφιες μ αρεσει (εχω μαθει) να δουλευω με τους υπερευρυγωνιους φακους. Ο 12-24 ειναι ο φακος που ειναι μονιμως επανω στην μηχανη οταν βγαινω εξω για τοπια.

Βεβαια ενω επι το πλειστον η προοπτικη του με καλυπτει, υπαρχουν περιπτωσεις που το θεμα που θελεις να τονισεις δεν βγαινει με τον υπερευρυγωνιο.

Εχθες λοιπον ηθελα να φωτογραφισω τα κυματα "εν δρασει". Χωρις φιλτρα για να δω τι κινηση μπορει να πιασω, και σε διαφορα εστιακα μηκη.

Παρατηρηση. Εφτασα αργα (ακριβως στην δυση) οπου το φως ηταν ηδη λιγο. Το αποτελεσμα ηταν οτι μπορουσα να πιασω σχετικα ευκολα την κινηση που ηθελα. Ο υρανος ηταν βαρυς anyway οποτε τα φιλτρα δεν ηταν απαραιτητα. Υπο αυτην την εννοια δεν εβγαλα συμπερασμα για το ποσο μ εμποδιζει δημιουργικα η ελλειψη τους.

!η φωτο στα 12mm. Κοιταχτε ποσο μακρια στελνει η προποτικη του υπερευρυγωνιου τα κυματα που ειναι το θεμα μου.

attachment.php

στα 24mm καλυτερυει λιγο η κατασταση οσον αφορα το θεμα μου αλλα και παλι δεν αποτυπωνει αυτο που ειχα στο μυαλο μου.

attachment.php

Αλλαζοντας φακο και βαζοντας τον 16-85 ζουμαρα στα 58mm και αμεσως φανηκε πειστικοτερα το μεγεθος και η αγριοτητα που ηταν το ζητουμενο μου.

attachment.php

Σ αυτα τα εστιακα μηκη μπορουσα να πιασω καλυτερα αυτο που ηθελα. Αλλη μια στα 65mm

attachment.php

Δυο πραγματακια ακομα. Επειδη το εφε που ηθελα βγαινει με ταχυτητες γυρω στο 1 sec φροντιζα να αλλαζω τα διαφραγματα μου ετσι ωστε η ταχυτητα να βρισκεται παντα κοντα στο 1 sec.

Οσον αφορα τις συνθεσεις δεν εδωσα πολυ σημασια και ενω φαινεται να λειτουργουν ολες δεν νομιζω οτι καμια εντυπωσιαζει.

Επισης τα νουμερα αναφερονται στο DX format (D300).

Βλεπεις τι τραβαω για ν αποφασισω Βασιλη..:furious3:

Attachments

• DSC_9184 - Version 12mm.jpg
    DSC_9184 - Version 12mm.jpg
    91.7 KB · Views: 67
  • DSC_9182 - Version 24mm.jpg
    DSC_9182 - Version 24mm.jpg
    102 KB · Views: 67
  • DSC_9186 - Version 58mm.jpg
    DSC_9186 - Version 58mm.jpg
    102.6 KB · Views: 68
  • DSC_9208 - Version 65mm.jpg