Χειμώνας...

Απάντηση: Re: Χειμώνας...

Βλεπεις τι τραβαω για ν αποφασισω Βασιλη..:furious3:

.....24-70 στο FF......άντε και ένας 17-35 που παίρνει και φίλτρα!
Ο nilo -αν κατάλαβα σωστά-έχει στο μυαλό του τον φοβερό και τρομερό :D 14-24. ΕΛΑ όμως που ΔΕΝ παίρνει φίλτρα!!!! προς μεγαλη απογοήτευση των απανταχού landscapers.:bigcry::bigcry:

Last edited:
Nilo, τι θα έλεγες για έναν σταθερό(ίσως παλαιότερο) 24mm,28mm;

Η "κορυφή" είναι ο 14-24mm της nikon να υποθέσω;

Όταν και εγώ βγαίνω για τοπία, έχω φορεμένο τον Tamron 11-18mm και μερικές φορές, θα ήθελα να βγάζω πιο κοντά κάτι που τραβάει το ενδιαφέρον.Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο 28mm,έχει φανεί αρκετά χρήσιμος, καθώς και ο 50mm.Δεν ξέρω κατά πόσο είναι χρήσιμη αυτή η πληροφορία, τι λές;

Re: Απάντηση: Re: Χειμώνας...

.....24-70 στο FF......άντε και ένας 17-35 που παίρνει και φίλτρα!
Ο nilo -αν κατάλαβα σωστά-έχει στο μυαλό του τον φοβερό και τρομερό :D 14-24. ΕΛΑ όμως που ΔΕΝ παίρνει φίλτρα!!!! προς μεγαλη απογοήτευση των απανταχού landscapers.:bigcry::bigcry:

δεν τον έχει στο μυαλο του. Στην τσάντα τον έχει....:firstprize::firstprize: και χρησιμοποιεί την άλλη μηχανή με τον 12-24 :Banane0::Banane0:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χειμώνας...

δεν τον έχει στο μυαλο του. Στην τσάντα τον έχει....:firstprize::firstprize: και χρησιμοποιεί την άλλη μηχανή με τον 12-24 :Banane0::Banane0:

H Νικον ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέα έκδοση του 14-24 με σπέιρωμα!
.
.
.
.
.

.
.
.
.

..
.
.

.
.
.
.
.:flipout::rofl::rofl::rofl: ....ναί σιγά!

παιζετε με τον πονο μου εεε?. Δεν πειραζει.

Το πρωι αποφασιζω οτι θα παω γαι τον 14-24, το απογευμα ειμαι σιγουρος οτι ο 24-70 ειναι η λυση και το βραδυ σκεφτομαι το focus field (απο δω εως το απειρο) του pc 24.

Την αλλη μερα σκεφτομαι τον 17-35 που εχει και ο Βλασσης αλλα και αυτος τα ιδια λεφτα και δεν τον βρισκεις κιολας. Ασε που μου εχει καθησει η ¨αγια τριαδα" καλυτερα (14-24 24-70, 70-200)

Δεν θελω να παρω φακους Νικο που να μην ειναι top of the line και δεν θελω να μπλεξω με παλιους (να ψαχνει το focus, να εχουν περιορισμους για το top αποτελεσμα κλπ). Δεν ξερω ποιον απο ολους τους 28αρηδες λες αλλα τα 28μμ μου πεφτουν πολλα.

Μεχρι τα 24mm (ως το πιο ανοικτο εστ. μηκος) σε FF συμβιβαζομαι, το 28 ως το ανοικτοτερο δυνατο για landscapes με περιοριζει.

Εγω θα περιιμενω να δω πως θα λυσει ο Βασιλης το προβλημα wide angle+filters και μετα θα ακολουθησω.:2thumb22sup:

Εχω την FF και δεν εχω wide angle.

Μάλλον πρέπει να σου δώσουμε τον 17-35 για καμιά εβδομάδα να δεις αν είναι αυτό που θέλεις ή όχι. Εγώ πάντως θα πήγαινα για τον 24 pc. Τον λόγο τον ξέρεις.

επειδη τελευταια με βασανιζει η αγορα ενος φακου που θελω να παρω (ειναι κορυφη αλλα δεν παιρνει φιλτρα), ............

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΛΠΑ ...
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1030&message=27047243

Ασε που ενα ΣΩΣΤΟ HOOD τα αξίζει τα λεφτά του
http://www.bhphotovideo.com/c/product/146769-REG/LEE_Filters_WALH2S_Lens_Hood_Wide.html
......

Σ αυτα τα εστιακα μηκη μπορουσα να πιασω καλυτερα αυτο που ηθελα. Αλλη μια στα 65mm

attachment.php

Οσον αφορα τις συνθεσεις δεν εδωσα πολυ σημασια και ενω φαινεται να λειτουργουν ολες δεν νομιζω οτι καμια εντυπωσιαζει.

..
Μην το λες ... την τελευταία "την άκουσα".

Αντίθετα στις 2 προηγούμενες οι πέτρες στο 1ο πλάνο με χαλάσανε. (παρόλο που σχεδόν πάντα μου αρέσει κάτι τέτοιο).

παιζετε με τον πονο μου εεε?. Δεν πειραζει.

Το πρωι αποφασιζω οτι θα παω γαι τον 14-24, το απογευμα ειμαι σιγουρος οτι ο 24-70 ειναι η λυση και το βραδυ σκεφτομαι το focus field (απο δω εως το απειρο) του pc 24.

Την αλλη μερα σκεφτομαι τον 17-35 που εχει και ο Βλασσης αλλα και αυτος τα ιδια λεφτα και δεν τον βρισκεις κιολας. Ασε που μου εχει καθησει η ¨αγια τριαδα" καλυτερα (14-24 24-70, 70-200)

Δεν θελω να παρω φακους Νικο που να μην ειναι top of the line και δεν θελω να μπλεξω με παλιους (να ψαχνει το focus, να εχουν περιορισμους για το top αποτελεσμα κλπ). Δεν ξερω ποιον απο ολους τους 28αρηδες λες αλλα τα 28μμ μου πεφτουν πολλα.

Μεχρι τα 24mm (ως το πιο ανοικτο εστ. μηκος) σε FF συμβιβαζομαι, το 28 ως το ανοικτοτερο δυνατο για landscapes με περιοριζει.

Εγω θα περιιμενω να δω πως θα λυσει ο Βασιλης το προβλημα wide angle+filters και μετα θα ακολουθησω.:2thumb22sup:

Εχω την FF και δεν εχω wide angle.

Να σε δανείσω κανένα μήνα τον 17-35 να δεις εάν σε κάνει; Ούτως ή άλλως δεν τον πολυχρησιμοποιώ με την Canon. Και εδώ που τα λέμε, σε croped αισθητήρα, δεν καταλαβαίνω και ιδιαίτερη διαφορά με τον Sigma 15-30. Χώρια που ο τελευταίος στο κέντρο είναι οξύτερος.
Τον Νικκορ τον πήρα για ...επένδυση όταν πάω σε ff.
Χωρίς πλάκα, πολλοί κανονάκηδες τον προτιμούν από τον EF 16-35/2.8L II, παρά τις ευκολίες του τελευταίου.

Χειμώνα συνέχεια λοιπόν αφού ευχαριστήσω τα παιδιά για τα σχόλια -bye-
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Attachments

• DSC_2357.jpg
    DSC_2357.jpg
    107.5 KB · Views: 90
  • DSC_2361.jpg
    DSC_2361.jpg
    169.5 KB · Views: 88
  • DSC_2371.jpg
    DSC_2371.jpg
    120.2 KB · Views: 90
  • DSC_2419.jpg
    DSC_2419.jpg
    120.9 KB · Views: 87
  • DSC_2445.jpg
    DSC_2445.jpg
    120.7 KB · Views: 90
Πολύ καλή η μετατροπή σε Α/Μ...

Αναρωτιέμαι πως θα ήταν η 2 αν η γωνία λήψης ήταν πολύ πιο χαμηλά(όχι ότι τώρα με χαλάει)

Μπράβο zosla!!-bye-

Αυτό ακριβός είχα και εγώ στο μυαλό μου αλλά υπήρχε αρκετός οπτικός θόρυβος
λίγο πιο κάτω απο τα ίχνη του λαγού(μεταξύ μας και ένα χαντάκι κάνα δυο μέτρα γεμάτο νερό :D:D:D) -bye--bye-

Α ωστε εδω βρισκεται η φυσικη συνεχεια των φωτογραφιων φθινοπωρου...:D
-bye-

Μια φωτογραφιουλα με την fuji f30,λιγο πιο παλια,πριν παρω την dslr.

image0073z.jpg

Να βάλω κι εγώ δυο από κάπως πιο αστικό χειμώνα, Άνω Χώρα ορεινής Ναυπακτίας...

attachment.php

attachment.php

Attachments

• PC274115.jpg
    PC274115.jpg
    147.1 KB · Views: 236
  • PC274112.jpg
    PC274112.jpg
    134.8 KB · Views: 108
Να βάλω κι εγώ δυο από κάπως πιο αστικό χειμώνα, Άνω Χώρα ορεινής Ναυπακτίας...

Πολύ καλές.
Υπέροχο μέρος. Έχω μείνει στην Κάτω Χώρα. Εκπληκτικό μέρος!