Χειμωνιάτικες και χιονισμένες..

Re: Χειμωνιατικες και χιονισμενες..

Εδω και ενα μηνα δεν εχει σταματησει να χιονιζει... δε λεω, ωραιο το χιονακι, αλλα μεχρι ενα σημειο (ειδικα αν εχεις να φτιαριζεις σκαλες και πεζοδρομια:BDGBGDB55:)

LR-2411.jpg by 1L1as, on Flickr

Τυχερέ Ηλία!!! Και να θυμάσε υπάρχει χειρότερο από το πολύ χιόνι..το καθόλου χιόνι:bigcry:

Ευχαριστω παιδια... το περιεργο με το χιονι εδω, ειναι οτι δεν εχει καμμια σχεση με το χιονι στην... ελλαδα (τουλαχιστον αυτο που εριχνε μεσα στις πολεις οταν ακομα ημουν εκει)... ειναι -τις περισσοτερες φορες- εντελως στεγνο, σαν αχνη, και πιανει με τη μια οπου πεσει... επειδη ειναι στεγνο, δεν δημιουργει και προβλημα στην κινηση, ειδικα αν η θερμοκρασια μεινει για καμμια μερα, αφου σταματησει, υπο του μηδενος ωστε να... στεγνωσει εντελως... μετα ειναι σαν αμμος, ουτε γλιστρες ουτε τιποτα...

Δυσκολα ειναι οταν ριχνει ενα αλλο ειδος χιονιου, πιο υγρο και πιο βαρυ... αυτο καθεται σαν λασπη και ειναι λιγο επικινδυνο, γιατι, αν η θερμοκρασια μεινει ή ανεβει για λιγο πανω απο το μηδεν οσο χιονιζει, ψιλολιωνει και μετα μολις πεσει η θερμοκρασια υπο του μηδενος, δημιουργει παγο κατω απο το χιονι, που γινεται σαν τσιμεντο και ειναι επικινδυνο....

Παντως, σκοτωνει τα μικροβια, ειτε ετσι ειτε αλλοιως... :flipout:

Μετά απο ώρες και ώρες στο post production επιτέλους τελιώσα και το βιντεάκι απο την Αυστρία! Το μόνο που δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος είναι οι τίτλοι, ίσως αν βρώ το κουράγιο τους ξανακάνω στο μέλλον, αλλά προς το παρόν βαριέμαι γιατί ήταν περισσότερη δουλειά απο όση φανταζόμουν.

http://vimeo.com/user8192034/expeditionziller

Τραβηγμένο στο Zillertal της Αυστρίας, με την GoPro 2 και την Sony Nex7. Η κομματάρα είναι το Iron απο Woodkid.

Last edited:

Μετά απο ώρες και ώρες στο post production επιτέλους τελιώσα και το βιντεάκι απο την Αυστρία! Το μόνο που δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος είναι οι τίτλοι, ίσως αν βρώ το κουράγιο τους ξανακάνω στο μέλλον, αλλά προς το παρόν βαριέμαι γιατί ήταν περισσότερη δουλειά απο όση φανταζόμουν.

http://vimeo.com/user8192034/expeditionziller

Τραβηγμένο στο Zillertal της Αυστρίας, με την GoPro 2 και την Sony Nex7. Η κομματάρα είναι το Iron απο Woodkid.

Απίθανο Αλεξ!! Από πόσες ώρες συνολικό footage;

Χά! Ούτε που ξέρω... Σύνολο είχαμε γύρω στα 160 αρχεία, απο 1 λεπτό το μικρότερο μέχρι 20 λεπτά το μεγαλυτερο. Μεσος όρος γύρω στο 5λεπτο. Τρείς μέρες μου έφαγε μόνο το λεπτομερές tagging ώστε να ξέρω τί έχει το κάθε ένα μέσα. Με διευκόλυνε όμως πολύ μετά στο editing, έβρισκα εύκολα αυτό που ήθελα. Στο τέλος με ταλαιπώρησε λίγο το After Effects στους τίτλους και το grading γιατί πρώτη φορά το δουλεύω και δεν το έχω μάθει καλά... Γιαυτό και δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα εκεί. Θέλω κάποια στιγμή να το ξανακάνω, αλλά προς το παρόν απλά χάρηκα που το τέλειωσα... (Να δεις πίεση που είχα κάθε μέρα απο τους άλλους τρεις... Θέλαν να δουν την αφεντιά τους!!! χεχε)

Εντωμεταξύ ήδη είδα ένα λάθος. Expedition και όχι Expendition... To the error list...

Πολύ δράση φίλε. Διπλό μπράβο, για την... δράση, και βέβαια για το video!

Θα μας κανεις να ασχοληθουμε και με το βιντεο ρε συ Αλεξ... και αμα μπλεξουμε και με τα... (*^*)(*&*&^κοπτερα του Γιαννη, θα παμε φυλακη μια ωρα αρχυτερα...

Διόρθωσα και τους τίτλους λίγο τελικά και το αντικατέστησα. Για άλλη μια φορά πρόβλημα μεγάλο σε αυτά τα πράγματα είναι η σταθεροποίηση.

Το μαυρο στους πρωταγωνιστές μου άρεσε περισσότερο
Γράψε λίγα για τα το PP (κυρίως σε χρώματα με ενδιαφέρει) που ακολούθησες ώστε να συνδιάσεις από 2 κάμερες κομμάτια

Το άλλαξα σε αυτό το φωτεινό (είναι στην ουσία ένα lightsaber glow effect απο τα presets της Videocopilot) γιατί μου έδινε την εντύπωση οτί δεν ήταν έτσι τόσο ορατό το συνεχές τρέμουλο. Μπορεί να ήταν και ιδέα μου βέβαια...

Για την διαδικασία τώρα. Φρόντισα πρώτα απο όλα να τραβάω και στην ΝΕΧ και στην GoPro με τις ίδιες ρυθμίσεις. 1080 25p δλδ για να μπορώ εύκολα να τα συνδιάσω. Την είχα κάνει άλλη φορά την πατάτα να τα έχω σε διαφορετικά frame rate και τώρα μου έκοψε απο την αρχή. Το μόνο κλιπ με άλλο rate είναι το αρχικό πανοραμικό πλάνο με τα βουνά, που είναι απο την κάμερα του iPhone 5 που τραβάει 1080 30fps. Εκείνο ήθελε πρώτα να γίνει μετατροπή, που την έκανα στο After Effects απο 30 σε 25.

Μετά έκανα την διάταξη και όλο το κόψε ράψε στο Premiere Pro CS5. Απο κεί σε κάποιες περιπτώσεις έκανα ένα κλιπ import στο After Effects για να του περάσω το αντίστοιχο εφέ. Κυρίως το έκανα στα πλάνα που έχω την αργή κίνηση αυτό. Μετά το ξαναπέρναγα το κλίπ στο Premiere και στο timeline μου. Όταν το τελείωσα όλο, διόρθωσα αρχικά τα levels&contrast σε κάθε κλιπ ξεχωριστά. Εκεί φάνηκε και η μεγάλη διαφορά των κλιπ απο την ΝΕΧ και απο την GoPro. Με την ΝΕΧ είχες πολύ περιθώριο να κάνεις διορθώσεις. To βίντεο της GoPro είναι πολύ συμπιεσμένο, πολύ συχνά υποεκθεμένο και αρχίζει και σπάει πολύ γρήγορα αν το πιέσεις.

Μετά αφού αποφάσισα οτι δεν θα αλλάξω κάτι πλέον στην σειρά των κλιπ και απλά μένει να κάνω τίτλους και color grading το έκανα όλο import στο After Effects.
Εκεί πρώτα έκανα τους τίτλους. Και μετά άρχισα να διορθώνω λίγο πιο προσεκτικά σε κάποια κομμάτια την έκθεση. Είναι για αυτά τα πράγματα πολύ πιο βολικό το ΑΕ γιατί λειτουργεί με την ίδια λογική όπως το Photoshop. Έχεις layers, curves και όλα τα γνωστά εργαλεία.
Για το χρώμα που λές, δεν έκανα πολλά. Κυρίως γιατί λόγω χιονιού, δεν έχει πολλά χρώματα που μπορείς να πειράξεις. Σχεδόν αποκλειστικά τα χρώματα στις φόρμες που φοράμε. Πέρασα ένα ελαφρό Selective Color δίνοντας κάτι μικροαλλαγές αλλά ειλικρινά δεν νομίζω οτι κάναν μεγάλη διαφορά. Αυτό που έκανα ήταν οτι πέρασα ένα μπλέ φίλτρο σε όλα τα κλιπ που υπάρχει χιόνι και ένα πορτοκαλί σε αυτά που είναι indoor. Και ανέβασα τον κορεσμό λίγο.

Πολύ ωραία η πρώτη. Φοβερο γράψιμο ο Zeiss!

Μια με το κινητό

1455952_10202755216870436_753998969_n.jpg