Χειμωνιάτικες και χιονισμένες..

Re: Χειμωνιατικες και χιονισμενες..

Εδώ είναι τα πάντα εδώ και δυο βδομάδες άσπρα... και σήμερα ξαναχιονίζει!
Μία απο το ίδιο σημείο με αυτήν , μόνο αντί για υπερχειλισμένο ποτάμι έχουμε χιόνι και πάπιες...

Zoobrücke in Snow by AlexTheodin, on Flickr

Με τον Sigma 19mm f/2.8 DN στην ΝΕΧ7.

Ευχαριστώ παιδιά!
Το προσπαθώ τις τελευταίες εβδομάδες να βγαίνω συχνότερα για καμια φωτογραφία ανεξάρτητα από τις συνθήκες, αλλά δεν μας βοηθάει καθόλου και ο καιρός... Λίγο ήλιο θέλουμε, λίγο ωραίο φώς... Αλλά δεν θα το αφήσω να με πτοήσει, θα βρώ και έτσι κάποια καλή σύνθεση!

Και δύο σημερινές κατα την έναρξη της χιονόπτωσης...

Before the (Snow)Fall by AlexTheodin, on Flickr

Snow on the Roof by AlexTheodin, on Flickr

Sony NEX7
Carl Zeiss T* 45mm f/2 Planar

Και οι δύο είναι όμορφες Alex αλλά η before the (snow)fall είναι τρομερά ατμοσφαιρική!!!

Απάντηση: Χειμωνιατικες και χιονισμενες..

Αλέξη αυτή με τη λάμπα είναι απλά εξαιρετική. Σαν παρμένη μέσα από καρέ ταινίας είναι.

Αυτή με τη γέφυρα επίσης ωραία, όμως κάτι λείπει. Έχει πολύ επεξεργασία για να τη θεωρήσω ως φυσική σκηνή και λίγη για να τη θεωρήσω γραφιστική. Ή το κάνεις ή δεν το κάνεις.

Χρήστο προσωπικώς θα ήθελα μια πινελιά χρώμα, κάπου.

Πού σας χιόνισε τόσο; Εμάς, ξεραΐλα...

Δημητρη και Alex πολυ ομορφες ολες τους.
Χρηστο ο Τασσος με καλυψε

Re: Απάντηση: Χειμωνιατικες και χιονισμενες..

Χρήστο προσωπικώς θα ήθελα μια πινελιά χρώμα, κάπου.

Πού σας χιόνισε τόσο; Εμάς, ξεραΐλα...

Είναι προς την Μπελόη (Βίκο) Τάσο.
Στην πόλη μας ξέσκισε στην βροχή. Έριξε απίστευτες ποσότητες. Στα πέριξ και υψηλότερα καταλαβαίνεις τι χιόνι έχει...
Εκεί που είναι τραβηγμένες αυτές οι φωτογραφίες, το χιόνι ξεπέρναγε σε ύψος την κωλ.... το μοντέλο!

Αλέξη αυτή με τη λάμπα είναι απλά εξαιρετική. Σαν παρμένη μέσα από καρέ ταινίας είναι.

Αυτή με τη γέφυρα επίσης ωραία, όμως κάτι λείπει. Έχει πολύ επεξεργασία για να τη θεωρήσω ως φυσική σκηνή και λίγη για να τη θεωρήσω γραφιστική. Ή το κάνεις ή δεν το κάνεις.

Λείπει το καλό φώς δυστυχώς. Είναι τόσο επίπεδη η αρχική που προσπάθησα να τις βγάλω λίγο ζωή με κανα δυο τρικ, αλλά δεν μου βγήκε. Ίσως δοκιμάσω προς την άλλη κατεύθυνση με ρίξιμο του κοντραστ και ομιχλώδες τοπίο... Δεν ήταν κανονικά για ευρυγώνιο τοπίο, αλλά είχα μόνο τον 19αρη μαζί και κρύωνα να περιμένω μπας και αλλάξει κάτι... Έπρεπε να είχα λίγο πιο μακρύ φακό να βγάλω καμια πάπια στο χιόνι κοντινό που ήταν κοκκέτες και πέρνανε και πόζες!

Αυτή με την λάμπα μου αρέσει και μένα αρκετά. Ο καινούργιος ο Zeiss με έχει εντυπωσιάσει ώς τώρα με το γράψιμό του. Τελικά ότι και να λέμε, οι φακοί τους είναι άλλη κατηγορία. Σκέφτομαι να κάνω ένα συγκεντρωτικό συγκριτικό των Zeiss που έχω με τους υπόλοιπους.

Τελικά ότι και να λέμε, οι φακοί τους είναι άλλη κατηγορία.

Μη λες τετοια βρε... προσπαθουμε να κανουμε οικονομια.... :violent-smiley-030:

Οικονομικοί είναι. Εντάξει όχι όλοι, αλλά στα μεταχειρισμένα βρίσκεις αρκετούς. Πρέπει να κάνεις άλλους συμβιβασμούς όμως. Ο 180mm Sonnar για Pentacon είναι τεράστιος. O 45αρης Planar πήρα τώρα είναι για Contax G που είναι AF Rangefinder, οπότε ήθελα ειδικό αντάπτορα για την ΝΕΧ που να γυρνάει την βίδα του AF απο την Metabones...
Αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημειώνει...

Alex, κι εμένα μου αρέσει η λάμπα! Πολύ καλή!
Χρήστο δεν είναι κακή, αλλα´δεν ξέρω αν είναι το χρώμα αυτό που μου λείπει ή λίγο παραπάνω κοντραστ (θα άλλαζε το χαρακτήρα της βέβαια).

Μέχρι πριν μερικές μέρες είχε κι εδώ χιόνια.

Το παγκάκι είναι ακριβώς στο σημείο, όπου κάποτε βρίσκονταν το μαυσωλείο του ντόπιου θεού της κομμουνιστικής Βουλγαρίας, του Γκιόργκι Ντιμιτρώφ. Πίσω τα πάλαι ποτέ γραφεία του ΚΚΒ.

Attachments

• P1090811_1.jpg
    P1090811_1.jpg
    71.2 KB · Views: 153

0005.jpg

Ωραία χρώματα έχει. Η φωτογραφία σου μου θύμισε την ταινία ¨ασταμάτητο¨. -bye-