Χμμμμμμμμμμμμ...Το οποίον;

εμένα μου λέει ότι μάλλον εκείνο το χτένι έφερε σωρό προβλήματα...

Re: Απάντηση: Χμμμμμμμμμμμμ...Το οποίον;

Καλά, την υπερβολή την παίρνω πίσω. Γεγονός είναι ότι μου άρεσε πολύ. Να σκεφτείς ότι ακόμα πέρυσι το είχα βρει μεταχειρισμένο και το παζάρευα.
Κι' ας είμαι εντελώς καλυμένος κι' ας μην ήξερα τι θα το κάνω! :rolleyes:

Ότι δεν συνεχίστηκε η σειρά και δε βρήκε άλλους μιμητές μου λέει απλά πόσο δύσκολο είναι να ακολουθηθεί η φιλοσοφία της αρθρωτής κατασκευής και ταυτόχρονα να παρακολουθείς τις τεχνολογικές εξελίξεις, -που ενδεχομένως είναι ασύμβατες με τα προϋπάρχοντα αρθρώματα.

Επίσης μου λέει και κάτι άλλο: Ότι μάλλον συμφέρει περισσότερο να πουλάς ολόκληρα μηχανήματα, παρά κομματάκια-κομματάκια. :ciao:

Αγαπητέ Sonus,
η φιλοσοφία μηχανών με αρθρώματα (modules) συνεχίζεται σήμερα στις σειρές των BMC audio.
όλα είναι αρθρωτά και μπορουν να αλλάζουν συρταρωτά. Στο dac π.χ. μπορείς να αλλάξεις όλο το d/a, να προσθέσεις αλλάξεις προενισχυτή, τροφοδοσία κλπ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χμμμμμμμμμμμμ...Το οποίον;

Αυτός ο αρθρωτός υπήρξε ένα από τα καλύτερα μηχανάκια που έχουν βγει ποτέ. Και ως κατασκευή και ως φιλοσοφία κατασκευής. Κρίμα που δεν συνεχίστηκε η σειρά και κρίμα που δεν βρήκε άλλους μιμητές.
Καλό σαν πρότζεκτ,αλλά μάλλον δεν έτυχε ευρείας αποδοχής από το κοινό

Last edited:
παλιά υπήρχε στα μηχανήματα η προειδοποίηση
no user serviceable parts inside.

αυτό το μηχανάκι ακριβώς ήταν το αντίθετο.
user serviceable parts outside.

Κοινώς δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι τον κάθε άσχετο χρήστη να κάνει διαρκώς (και να έχει πρόσβαση) σε τέτοιες καταστάσεις όπως οι (αλλιώς εσωτερικές) διασυνδέσεις.

Δεν ειναι μονο το χτενι. Καταλαβαινω το αρθρωτο phono, αλλα αρθρωτο το aux, τπ cd, το tuner δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο. Απο τη στιγμη που εχουμε πλακετα πρε και τροφοδοσια ενας επιλογεας με ρελε χρειαζεται ... Αν καθε line στο meridian εχει δικη του προενισχυτικη πλακετα, μιλαμε για την γκαφα του αιωνα...

Δεν ειναι μονο το χτενι. Καταλαβαινω το αρθρωτο phono, αλλα αρθρωτο το aux, τπ cd, το tuner δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο. Απο τη στιγμη που εχουμε πλακετα πρε και τροφοδοσια ενας επιλογεας με ρελε χρειαζεται ... Αν καθε line στο meridian εχει δικη του προενισχυτικη πλακετα, μιλαμε για την γκαφα του αιωνα...

χαιεντική προσέγγιση.
Και ο πρό μου έτσι είναι...

Δηλαδη για καθε πηγη εχει ξεχωριστo αναλογικο σταδιο; Δεν το εχω ξανακουσει (και το μαθαινω σε νημα για minimal προσεγγιση στο audio )

Κατ' αρχάς τον μινιμαλισμό ο καθένας τον αντιλαμβάνεται και με διαφορετικό τρόπο.
Στην κατηγορία του μινιμαλισμού ανήκει και το non-oversampling dac της Philips όπως και τα παραδοσιακά πικάπ με ιμάντα και ανάρτηση ελατηρίων.
Ο πρώτος τελεστικός ενισχυτής σε ολοκληρωμένη μορφή στον κόσμο για εφαρμογή audio ήταν ο 741, ο οποίος εξακολουθεί να παίζει θαυμάσια σε στάδια προενίσχυσης. Διαθέτω αρκετά δείγματα παραγωγής 1980 προς σύγκριση.

Το ενισχυτάκι της TRENDS:
- Η απόλυτη απλότητα
- Το ελάχιστο μήκος όδευσης σήματος ever
- H μέγιστη απόδοση
- Οι ελάχιστες απώλειες
- Το φθηνότερο κόστος
... και όποιος οδήγησε ηχείο πάνω από 90db και 4Ω και κάτω γλύτωσε το εγκεφαλικό παρά τρίχα. Ο γράφων ήταν παθών στη πρώτη δοκιμαστική ακρόαση με τα Wilson Watt/Puppy 5 (94db/4Ω). Χωρίς υπερβολή η διαφάνεια, προφανώς λόγω του minimum signal path, ήταν απίστευτη.
Πολλοί από σας πρέπει να το έζησαν αν είχαν τα κατάλληλα ηχεία και οι στάθμες τους ήταν αρκετές.

- Η απόλυτη απλότητα
- H μέγιστη απόδοση
- Οι ελάχιστες απώλειες
- Το φθηνότερο κόστος
... και όποιος οδήγησε ηχείο πάνω από 90db και 4Ω και κάτω γλύτωσε το εγκεφαλικό παρά τρίχα. Ο γράφων ήταν παθών στη πρώτη δοκιμαστική ακρόαση με τα Wilson Watt/Puppy 5 (94db/4Ω). Χωρίς υπερβολή η διαφάνεια, προφανώς λόγω του minimum signal path, ήταν απίστευτη.
Πολλοί από σας πρέπει να το έζησαν αν είχαν τα κατάλληλα ηχεία και οι στάθμες τους ήταν αρκετές.

εδω και τρια χρονια ειναι η λυση μου...

Το έχω βάλει μερικές σελίδες πρίν.

Αλλά δεν διαβάζετε μάλλον τις προηγούμενες.:Banane0:

Επίσης έχω έναν...

Last edited:
- Η απόλυτη απλότητα
- H μέγιστη απόδοση
- Οι ελάχιστες απώλειες
- Το φθηνότερο κόστος
Ειχα περασει παλιοτερα για τον trends απ οτι καταλαβα δεν τον εισαγετε πια,δεν ξερω και κατα ποσο θα επαιζε σε ηχεια 89db/8Ω (tannoy sensys dc2)..

Re: Απάντηση: Χμμμμμμμμμμμμ...Το οποίον;

Το έχω βάλει μερικές σελίδες πρίν.

Αλλά δεν διαβάζετε μάλλον τις προηγούμενες.:Banane0:

Επίσης έχω έναν...

εγω εχω δυο.
διαβαζουμε.
Ο Θεμης ομως τεκμηριωσε !

Ειχα περασει παλιοτερα για τον trends απ οτι καταλαβα δεν τον εισαγετε πια,δεν ξερω και κατα ποσο θα επαιζε σε ηχεια 89db/8Ω (tannoy sensys dc2)..

με 85 αρια σταθερα στα 8 δεν εχουν κανενα προβλημα

Στην Ελλαδα τον βρισκουμε?η μονο παραγγελια εξωτερικο?