Τι άλλο θέλει ο άνθρωπος,γενικώς για να τα ´παίξει´εντελώς.???
5-6 ακόμα τέτοιες συνομιλίες και η πορεία είναι δεδομένη.![]()
Ξέχασες τον Ιωάννου που θα φέρει όλο το υλικο τών Abba.Και είναι και 4 πανάθεμά τους.![]()
![]()
Υ.Γ.
Ξαναδιαβάζοντας μετά απο 2 1/2 χρόνια τι έχει γραφτεί μετά την αρχική παρουσίαση τού Λύμπε,μού δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα συναισθήματα,γιατί φαίνεται καθαρά οτι η Μουσική Παρέα ήταν σέ Φάση Αναζητήσεως τής Αλληλοκατανόησης και τής Συλλογικότητας μέσα απο την διαφορά.
Δέν το κρύβω πώς γιά λίγο νοστάλγησα τήν ´εφηβική´εκείνη Εποχή τής Μουσικής Κατηγορίας,πού αν μή τι άλλο αποδεικνύει πώς χρειάστηκε και Κόπος και ανάπτυξη Αλληλοσεβασμού αλλά και Καυγάδες γιά νά δημιουργηθεί ολη αυτή η Ζωντανή Μουσικη Κοινότητα που σήμερα πλέον έχει αγκαλιάσει και πολλά Νέα Μέλη πού συνεισφέρουν ενεργά και τήν εμπλουτίζουν.
Αξίζει να διαβάσουν τούς Διαλόγους και οι παλιότεροι αλλά και οι πιό Καινούριοι.
Ειναι ενδεικτικοί τού Κλίματος μιάς διαφορετικής Εποχής,πού ομως χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσε να υπάρξει το Σήμερα.
Και υπ´αυτό τό Πρίσμα ίσως άν άκουγα πριν απο αρκετά Χρονια τήν Εκδοχή Pollini νά μήν την εκτιμούσα τόσο πολύ όσο Σήμερα.
Εγώ, σαν Γαλλοθρεμένος, από τους παληούς ψηφίζω με κλειστά μάτια τον Vlado Perlemuter. Μέγιστος αν και όχι ιδιαίτερα γνωστός, για μένα άξιος συνεχιστής του Cortot και του Lipatti: η τέχνη του Πως η απόλυτη απλότητα, η γύμνια, μπορεί να κρύβει μιά πύρινη καρδιά.
Από τους καινούργιους τα πράγματα είναι απλά χωρίς κάποια περίπτωση να μείνει ο ακροατής απογοητευμένος: ή τον Murray Perahia ή τον Krystian Zimmerman.
-με τον μεγάλο Rubinstein (RCA σειρά SER). Οι εγγραφές όλου του πιανιστικού έργου του Chopin από τον Rubinstein είναι του 1959 και ακούγονται εξαιρετικά. Το ίδιο καλά αν όχι καλύτερα ακούγεται η ίδια σειρά σε RCA σειρά SLS που έχω ακούσει στον φίλο geovar. Ενδεικτική τιμή στο ebay 23 ευρώ για 12 βινύλια.
Αγγλικό ebay εγώ 23.5 ευρώ χωρίς φυσικά τα ταχυδρομικά και 35 ευρώ ο geovar (θα επιβεβαιώσω τιμή) από Ολανδικό ebay. Πρέπει απλώς λίγο να περιμένεις.Και τα 12 βινύλια 23 ευρώ?
Τι και πού είναι αυτό που λες...στο ebay που κοίταξα δεν βρήκα κάτι τέτοιο.
είχα ακούσει ότι και οι 4 Μπαλάντες λόγω μεγάλων απαιτήσεων σε δεξιοτεχνία, δεν μπορούν να χωρέσουν σε ένα ρεσιτάλ. Που όμως;
Υ.Γ.
Μάλλον εννοείς Απόστολο Παληό.
Τον είχα δει πριν πολλά χρόνια (ήταν δεν ήταν 20 χρονών) σε πρόγραμμα με έργα Rachmaninov. Φέρελπις τότε, έχασα τα ίχνη του μετά.
Ο λόγος που δεν ακούγονται συχνά όλες μαζί είναι περισσότερο θέμα δομής ενός ρεσιτάλ, το οποίο κατά κανόνα καλείται να φέρει στο πρόγραμμα όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πολυχρωμία υφών.
[FONT="][/FONT]Ο Magaloff είναι το απόσταγμα ολόκληρης της Ρώσικης Σχολής της ερμηνείας Chopin στο πιάνο: στον αντίποδα του Pollini, που έκανε πάταγο παρουσιάζοντας έναν 'πολεμικό' Chopin, οι Ρώσσοι τον προσεγγίζουν από τελείως διαφορετικό πρίσμα με έντονα τονισμένο το ρομαντικό στοιχείο.
Το κουτί κυκλοφορούσε μέχρι πριν 6 περίπου χρόνια από τη Philips με πολύ καλό ήχο. Δεν το πρόλαβα και, με βάση όσα 'σκόρπια' έχω ακούσει απ αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι απαραίτητο για κάθε σοβαρή δισκοθήκη που θέλει να έχει σχέση με το πιάνο. Θρυλικό. Ολη η Δύση 'έχει πάρει γραμμή' από τον Rubinstein και, στη συνέχεια, από τον Pollini που θεωρήθηκε 'ανατροπέας'. Ο Ρίχτερ και οι Ρώσσοι όμως, επέμεναν 'ότι ο Chopin δεν παίζεται έτσι' - ότι οι Δυτικοί προβάλλουν έναν Chopin πομπώδη, αγοραίο καβγατζή και φανφαρόνο που ελάχιστη σχέση έχει με τον πραγματικό καθώς υστερεί απελπιστικά σε λεπτότητα και χάρη. Ακούς τον Magaloff και καταλαβαίνεις ακριβώς Τι εννοούσαν οι Ρώσσοι: ένας Chopin που λατρεύει το bel canto και την Ιταλική όπερα, ρομαντικός, παραδοσιάρχης μαζί και εμπρηστής...με μιά λέξη Μνημειακός.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.