Chord Hugo DAC

Εγώ προτείνω το foobar απλά γιατί αν παίξει οκ είμαστε σίγουροι ότι είμαστε οκ από πλευράς hardware.

Εγώ δοκίμασα και πάλι και κατά την αναπαραγωγή ISO στο σύστημά μου μιλάμε για 5% cpu σε ένα core μόνο και εννοείται χωρίς drops.

Απάντηση: Re: Chord Hugo DAC

Εγώ προτείνω το foobar απλά γιατί αν παίξει οκ είμαστε σίγουροι ότι είμαστε οκ από πλευράς hardware.

Εγώ δοκίμασα και πάλι και κατά την αναπαραγωγή ISO στο σύστημά μου μιλάμε για 5% cpu σε ένα core μόνο και εννοείται χωρίς drops.

:a0210:

Ευχαριστώ Σωκ.

Ένα πρόβλημα είναι, θα λυθεί. Πιστεύω ότι έχει να κάνει(?) με το κάρφωμα 3 σκληρών (56k tracks) στο RPi2.

Θα δούμε και πως θα συμπεριφερθεί με το Wyrd την άλλη βδομάδα.

Πάντως, ηχητικά το Hugo είναι "άλλος" κόσμος...

Σταύρο,τελικά μάλλον πρέπει να κάνεις μια δοκιμή και με foobar ή jriver.
Στο λίγο ψάξιμο που έκανα δυο-τρεις λένε πως είναι μάλλον cpu hungry στο DSD.

Κάποιοι το έλυσαν αυξάνοντας πολύ (μα πάρα πολύ... ) το buffer και καταργώντας κάθε power saving option.
Και μιλάμε για Mac,φετινά μηχανάκια αλλά και win (καλά,στην μια περίπτωση ήταν υπερβολικό,έγραφε ένας τύπος που υποστήριζε πως ο επεξεργαστής δεν πρέπει να περνάει το 5-10% και με το foobar έπαιζε περίπου εκεί. )

Απλώς για ενημέρωση τα παραπάνω αν και κατά την γνώμη μου ο Μιχάλης έχει δίκιο,μετά από αυτά η δοκιμή επιβάλλεται.

Μάλλον δεν κατάλαβες το πρόβλημά μου Σωκ.

Με iso οι 4 πυρήνες "τρελαίνονται" με load > 55% (bug του custom mpd - tuxx?).

Με dsf το load είναι μεν < 5% πάντα, αλλά σποραδικά υπάρχει στιγμιαία διακοπή του ήχου (1-2 sec.) με συχνότητα 1 διακοπή ανά λεπτό περίπου.

Μάλλον δεν κατάλαβες το πρόβλημά μου Σωκ.

Με iso οι 4 πυρήνες "τρελαίνονται" με load > 55% (bug του custom mpd - tuxx?).

Με dsf το load είναι μεν < 5% πάντα, αλλά σποραδικά υπάρχει στιγμιαία διακοπή του ήχου (1-2 sec.) με συχνότητα 1 διακοπή ανά λεπτό περίπου.

Κι αυτοί για τέτοιες διακοπές μιλάνε Σταύρο,glitches,κλπ.
Το έλυσαν κάποιοι όπως σου είπα.

Αν εξαιρέσουμε την αναπαραγωγή iso, το πρόβλημα ΔΕΝ είναι η επεξεργαστική ισχύς...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστώ για το feedback Σωκ.

Οφείλω να τονίσω σ' αυτό το σημείο ότι όσο άκουσα dsd με το hugo έμεινα άναυδος από την σκηνική παρουσίαση και τη ροή!!

Αν εξαιρέσουμε την αναπαραγωγή iso, το πρόβλημα ΔΕΝ είναι η επεξεργαστική ισχύς...

Ευχαριστώ για το feedback Σωκ.

Οφείλω να τονίσω σ' αυτό το σημείο ότι όσο άκουσα dsd με το hugo έμεινα άναυδος από την σκηνική παρουσίαση και τη ροή!!

Τρέξε ένα top / vmstat
Και δες εάν έχεις πολύ waiting %
Πιθανά να φταίει και το i/o , usb hhds, slow seek times, fragmented files κ.ο.κ.

Κάτι αντίστοιχο (διακοπές αλλά ακόμα και έντονη παραμόρφωση) είχε παρατηρηθεί κατά την συνάντηση του φόρουμ μετά ακρόασης του auralic Vega που στάθηκε αδύνατη η αναπαραγωγή dsd στην ρύθμιση υψηλότερης ακρίβειας του ντακ παρότι το οδηγούσε ένα καινούριο MacBook pro με 8 gb ram.

Αυτά συμβαίνουν, αν και το Hugo στο σπίτι μου όσο έπαιξε dsd δεν έκανε κιχ οδηγουμενο από ένα μακμινι του 13 με 16gb ram.

Δεν νομίζω ότι το Hugo είναι παράλογα απιτητικο σε πορους για να οδηγηθει. Πιστεύω ότι είτε το rasp είνα οριακο είτε οι drivers που τρέχει για το Hugo δεν είναι οι ιδανικοί.

Με γεια και καλοακουστο by the way..

Κάτι αντίστοιχο (διακοπές αλλά ακόμα και έντονη παραμόρφωση) είχε παρατηρηθεί κατά την συνάντηση του φόρουμ...

Πέτρο καλά τα λες,αλλά εκεί ο κατασκευαστής έχει προειδοποιήσει,δεν έχει ευθύνη.
Εδώ κανείς δεν έχει πει για υπολογιστή τούμπανο ως προαπαιτούμενο,δεν έχω δει ούτε μία αναφορά.

Για να δούμε...

Μα ρε παιδιά δεν καταναλώνει πόρους σε dsf. Οι διακοπές συμβαίνουν σε χαμηλό load.

Πέτρο, δεν έχει driver σε linux.

εδιτ. Ευχαριστώ για τις ευχές..

Last edited:
Τι να πω παιδιά. Δεν κάνω τον έξυπνο απλά έγραψα την δική μου εμπειρία. Και να συμπληρώσω ότι και το Mytek συνήθως κάνει μια δυο το πολυ μικροδιακοπες στα πρώτα δύο τρία λεπτά αναπαραγωγης με dsd μετά όμως πάει σαν τραίνο οπότε δεν δίνω σημασία..

Αν το θέμα είναι τόσο μικρό προτείνω στον Σταυρό να μην δώσει σημασία και απλά να το χαρεί.

Επίσης προσοχή με τις συνδέσεις micro Usb. Καμιά φορά είναι πολύ ατιμες...

Το καλώδιο που επέλεξα (Lindy - εντάξει, δεν είναι σαν το δικό σου :) ) γαντζώνει μέσα στο Hugo και μάλιστα καλύτερα από το εργοστασιακό!

Μα ρε παιδιά δεν καταναλώνει πόρους σε dsf. Οι διακοπές συμβαίνουν σε χαμηλό load.

Σταύρο,τα τεστ που σου ζήτησε ο Τάσος θα σου δείξουν το θέμα.
Σε έναν υπολογιστή δεν μετράει μόνο η επεξεργαστική ισχύς αλλά και το πόσο γρήγορα αναλαμβάνει και περνάει ένα πακέτο για επεξεργασία,το λέω τελείως μπακαλίστικα.
Κι από κει και πέρα πόσο γρήγορα διοχετεύει το πακέτο,κλπ.

Κάνε το τεστάκι,να αποκλειστεί τουλάχιστον κι αυτό το ενδεχόμενο και να ξέρουμε πως πια κοιτάζουμε τους drivers της USB που χρησιμοποιεί ο mpd ή κάτι τέτοιο.

Τι να πω παιδιά. Δεν κάνω τον έξυπνο απλά έγραψα την δική μου εμπειρία [...]

Και πολύ καλά κάνεις και τα λες.

Σταυρό τα προβλήματα με το latency δεν είναι απαραίτητο να έχουν να κάνουν με το cpu load. Φαντάσου χιλιάδες supercar να προσπαθούν να διασχίσουν την Μιχαλακοπούλου. Μπορεί οι κινητήρες των 500 ίππων να δουλεύουν στο ρελαντί αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι "χαλαρά".

Χωρίς να είμαι ειδικός έχω καταλάβει ότι στο latency Τον κυρίως ρολλο τον παίζει η συμβατοτητα, το λογισμικό που τρέχει και χίλιοι άλλο λόγοι εκτός από την κεντρική "ιπποδύναμη" ενός μηχανήματος.

Και πάλι στο λέω αν πρόκειται για αμελητέες μικροδιακοπες απλα μην δίνεις σημασία.

Θα ξαναβάλω το custom mpd στο Archphile και ευελπιστώ ότι το πρόβλημα κάπως θα διευθετηθεί με την "αναγέννηση usb" (μέσω Schiit Wyrd)...

Το Wyrd κάνει "αναγέννηση" με ρολόι 20 ppm. Μάλλον καλύτερο απ' αυτό που χρησιμοποιεί το RPi2.

Θα ξαναβάλω το custom mpd στο Archphile και ευελπιστώ ότι το πρόβλημα κάπως θα διευθετηθεί με την "αναγέννηση usb" (μέσω Schiit Wyrd)...

Το Wyrd κάνει "αναγέννηση" με ρολόι 20 ppm. Μάλλον καλύτερο απ' αυτό που χρησιμοποιεί το RPi2.

Στο μεταξύ άκου και Κανένα pcm το ντακ σου μαμαει με όλα τα φορματ Μην κολλάς, στην πορεία όλα θα λυθούν..