Chord Hugo DAC

Σταύρο κατ' αρχήν καλορίζικο το Hugo, τώρα που το παρέλαβες! :smile:

Δεύτερον, ο δίσκος του Al Di Meola που προτείνεις παραπάνω είναι μεν πολύ ωραίος μουσικά, πλην όμως κολακεύει τα συστήματα αναπαραγωγής, σ' αυτό συμφωνώ με το φίλο μας Supersonic.
Είναι εμφανές ακόμα και στο Youtube.

Έχει γίνει εκτεταμένη χρήση τεχνητού reverb και ο compressor έχει επίσης χρησιμοποιηθεί με το παραπάνω, θα έλεγα. Εύκολα γίνεται αντιληπτό, αν διαθέτει κάποιος στοιχειώδη εμπειρία. Καθόλου κακό καλλιτεχνικά, το αντίθετο. Τεχνικά όμως, για να θεωρηθεί δίσκος που αναδεικνύει τις δυνατότητες και τις αδυναμίες ενός συστήματος απέχει πολύ.

Τρίτον, ένας δίσκος που θα συνιστούσα ιδιαιτέρως ως αναφοράς, κορυφαίο καλλιτεχνικά και τεχνικά στη συγκεκριμένη έκδοση είναι ο παρακάτω:

front.jpg

back.jpg

Πρόκειται για εκπληκτική ηχογράφηση, μίξη και Mastering. Περιέχει σχεδόν οτιδήποτε μπορεί κανείς να θελήσει ή χρειαστεί για να εκτιμήσει ένα σύστημα αναπαραγωγής. Ήχους και χώρους φυσικούς, σε συνδυασμό με τεχνητούς. Τον πλούτο και την πολυπλοκότητα μίας συμφωνικής ορχήστρας σε συνδυασμό με την ηλεκτρική δύναμη μίας ροκ μπάντας.

Τα κομμάτια τα χρησιμοποιώ, όποτε θέλω να εκτιμήσω ηχητικά στα γρήγορα κάποιο μηχάνημα ή συσκευή. Με απαλλάσσουν από τον κόπο να χρησιμοποιήσω σειρά ολόκληρη δίσκων αναφοράς, χωριστά για κάθε μέρος του φάσματος ή για κάποια μόνο σημεία.

Δεύτερον, ο δίσκος του Al Di Meola που προτείνεις παραπάνω είναι μεν πολύ ωραίος μουσικά, πλην όμως κολακεύει τα συστήματα αναπαραγωγής, σ' αυτό συμφωνώ με το φίλο μας Supersonic.
Είναι εμφανές ακόμα και στο Youtube.

Έχει γίνει εκτεταμένη χρήση τεχνητού reverb και ο compressor έχει επίσης χρησιμοποιηθεί με το παραπάνω, θα έλεγα. Εύκολα γίνεται αντιληπτό, αν διαθέτει κάποιος στοιχειώδη εμπειρία. Καθόλου κακό καλλιτεχνικά, το αντίθετο. Τεχνικά όμως, για να θεωρηθεί δίσκος που αναδεικνύει τις δυνατότητες και τις αδυναμίες ενός συστήματος απέχει πολύ.

μια χαρά είναι καλλιτεχνικά.
όπως είπες, έπαιζε μαγικά στο παλιό μου σύστημα το 1986-87, και στη συνέχεια όποια αλλαγή και να γινόταν πάλι μια χαρά ακουγόταν. Το παράξενο ήταν ότι αφού ευχαριστιόσουν την όποια αλλαγή στο νέο σύστημα, πάλι στο παλιό έπαιζε εξ ίσου καλά όπως και στο καλύτερο....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τρίτον, ένας δίσκος που θα συνιστούσα ιδιαιτέρως ως αναφοράς, κορυφαίο καλλιτεχνικά και τεχνικά στη συγκεκριμένη έκδοση είναι ο παρακάτω:

View attachment 115893

View attachment 115892

Πρόκειται για εκπληκτική ηχογράφηση, μίξη και Mastering. Περιέχει σχεδόν οτιδήποτε μπορεί κανείς να θελήσει ή χρειαστεί για να εκτιμήσει ένα σύστημα αναπαραγωγής. Ήχους και χώρους φυσικούς, σε συνδυασμό με τεχνητούς. Τον πλούτο και την πολυπλοκότητα μίας συμφωνικής ορχήστρας σε συνδυασμό με την ηλεκτρική δύναμη μίας ροκ μπάντας.

ενδιαφέρον remaster. 19 bonus !!!

δυστυχώς έχω μόνο μια εγγλέζικη κόπια βινύλιο....

Παιδιά, οι δίσκοι που παραθέτω εδώ είναι αυτοί που μου κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση.

Sonus ευχαριστώ! Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες ηχογράφησης για το συγκεκριμένο άλμπουμ.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, παρατήρησα κάποια περίεργη συμπεριφορά στην εικόνα και στη τοποθέτηση των οργάνων, αλλά δεν με ενόχλησε καθόλου αυτό. Ίσα ίσα το απόλαυσα με το παραπάνω!

Τι είναι πιο σωστό σε μια τέτοια περίπτωση? Να με "ανακόψει" ή να με ευχαριστήσει περισσότερο ένα καλό dac?

Το άλμπουμ των Moody Blues τυγχάνει να είναι ένα από τα αγαπημένα μου!

Ειδικότερα σε βινύλιο, οι εντυπώσεις μου από την ηχογράφηση είναι άριστες...

Θα ψάξω τη συγκεκριμένη έκδοση και θα μεταφέρω εντυπώσεις!

Μα γιατί κάνει κοντά 60 ?

Ρε σεις, θα με τρελάνουν?

http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B000E8NQTU/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new

Για τη συγκεκριμένη έκδοση των Moody Blues παρέλειψα ν' αναφέρω και την εκπληκτική δυναμική της περιοχή!
Δε δείχνει να έχει ούτε ίχνος συμπίεσης. Κι' αν υπάρχει, δεν γίνεται αντιληπτή.

Υ.Γ. Σταύρο είμαστε κοντά, όποτε χρειαστεί...

Το βρήκα ρε συ...

Το ακούω τώρα. Φοβερό!!

Τέλειο. Ευχαριστώ Σπύρο και Μιχάλη (Sonus)!

Παίδες ξανά ευχαριστώ.

Μου ακούγεται καλύτερα και από το (δικό μου) αναλογικό σετάπ!

...και αισθητά καλύτερο από άλλα sacd (τα οποία γενικά δεν έχουν τόσο "ενδιαφέροντα" ήχο).

εδω ειστε..
http://www.public.gr/product/music/.../days-of-future-passed-remastered/prod441434/

του Al Di Meola το al di meola mediterranean sundance/live που βρηκα στο spotify(premium),στα ακουστικα μεσω του denon 300,ακουγεται εκπληκτικα...!!
δεν ξερω τι εχουν κανει αλλα ειναι σαν να ακουω απο τα ηχεια μου και οχι απο τα ακουστικα μου.

στο παρακάτω link βλέπω ότι το SACD του Days Of Future Passed είναι μαύρο χάλι όσον αφορά dynamic range,
(βέβαια είναι έκδοση χωρίς τα Bonus tracks, αλλά μάλλον πρόκειται για ακριβώς το ίδιο δισκάκι, ίδια χρονολογία εδοσης, ίδια τραγούδια ( τα bonus μπήκαν σε 2ο δισκάκι) )

http://dr.loudness-war.info/album/list?artist=&album=Days+Of+Future+Passed

Κυριάκο,αυτό το αντίτυπο της DERAM πάντως έχει DR 14 που είναι μια χαρά.

1fgsdfsg.jpg

αυτό είναι cd ή sacd ; έτσι πληροφοριακά ρωτάω,
ωραίος δίσκος πάντως, αν το προλάβω στο public, θα το πάρω το cd

Απάντηση: Re: Chord Hugo DAC

αυτό είναι cd ή sacd ; έτσι πληροφοριακά ρωτάω,
ωραίος δίσκος πάντως, αν το προλάβω στο public, θα το πάρω το cd

Cd.
Και λίγη ιστορία.

"In 1978 the album was remixed because of deterioration of the master tapes. The original 1967 stereo mix, which is generally considered superior by fans, has never seen a CD release. All CD versions, even remasters, use the later mix. The album was remixed into quadraphonic in 1972, and into 5.1 surround sound for the 2006 Deluxe Edition SACD.

The original packaging credited the orchestral parts to "Redwave/Knight". The packaging failed to give titles or credits for Graeme Edge's poems "Morning Glory" and "Late Lament". "

Τωρα μπερδευτηκα. Ο sonus στο sacd δεν αναφερθηκε?
Για να ακριβολογούμε αναφέρθηκα στο CD Stereo Layer της συγκεκριμένης έκδοσης.

Στις φωτογραφίες του εξωφύλλου που παρέθεσα φαίνονται οι σχετικοί κωδικοί, για όποιον ενδιαφέρεται να την αναζητήσει.
Όσον αφορά τα 5.1 remix/ή και remaster μου είναι αδιάφορα, εφ' όσον η αρχική έκδοση (βινυλίου) ήταν και προοριζόταν να είναι στερεοφωνική. Εξ άλλου για να εκτιμηθεί σωστά μία πολυκανάναλη έκδοση, θα πρέπει να διαθέτουμε το αντίστοιχο σύστημα αναπαραγωγής. Stereo Downmix μίας πολυκάναλης έκδοσης δεν είναι και ότι το καλύτερο. Είναι πάντα προτιμότερο να έχουμε μία αυτοτελή Stereo παραγωγή.

Στην προκειμένη περίπτωση η Stereo Version της συγκεκριμένης έκδοσης είναι κατά τη γνώμη μου εξαιρετική.
Δε γνωρίζω με ποιά κριτήρια βαθμολογήθηκε η δυναμική περιοχή στο site που προαναφέρθηκε.
Ούτε έχω στη διάθεση μου όλο το πλήθος των εκδόσεων του συγκεκριμένου έργου.

Από την άλλη μεριά όμως δεν είναι και τόσο δύσκολο να εκτιμήσουμε τη δυναμική περιοχή ενός μουσικού κομματιού.
Εκτός από την υποκειμενική ακουστική εκτίμηση που μπορεί να είναι και παραπλανητική είναι πανεύκολο να τη δούμε -χοντρικά έστω- χρησιμοποιώντας τα Peak Meters και τα VU Meters του Foobar που είναι στη διάθεση όλων.
Υπάρχουν βέβαια και τα Utilities των επαγγελματικών προγραμμάτων Mastering που δίνουν μέσες στάθμες, κορυφές κλπ, αλλά μου φαίνεται υπερβολικό να καταφύγουμε σε τέτοιες μετρήσεις, μόνο και μόνο για να πούμε πως ένας δίσκος μας αρέσει.
Γίνεται πάντως, αν το θέλουμε...

Άλλη μια εντυπωσιακή ηχογράφηση, τουλάχιστον έτσι ακούγεται μέσα από το hugo.

Τα κομμάτια του δίσκου έχω να τα ακούσω πολύ καιρό. Πάνω από 18 χρόνια....

Attachments

• enigma_-_mcmxc_ad_a.jpg
    enigma_-_mcmxc_ad_a.jpg
    81.4 KB · Views: 133