Chord Hugo DAC

Είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά Νίκο!

Θέλει μεγάλο ρίσκο...

Λοιπον, αν δεν κρατιεσαι με τιποτα, εχω παρκαρισμενο στην Κυψελη ενα Mambo3 με διαφορα μεσα στο σασι για να παιξεις.
θελει ενα συμαζεμα, θα σε κρατησει off the street που λενε και οι Αγγλοι.
αστο το Γιουγκο στην ισυχια του:vollkommenauf::vollkommenauf::vollkommenauf::vollkommenauf::vollkommenauf:

Σταυρο πάρτο ακροάσου , και θα δείς ,

δεν έχω μομπάιλ υλοποιήση Στάυρο , και δεν είναι εκεί το θέμα , μην με φέρνεις σε δύσκολη θέση ..

απλά έτυχε και μου έκατσε παράλληλα αυτην την περίοδο να ακούω και τα 2 απο ακουστικά , ΚΑΙ ΜΟΝΟ !

Η διαφορά τους με την μία είναι στην διαφάνεια και στην ξεκούραστο ακουσμα , και δέυτερευον στο κοντράστ στα άκρα ... χαώδης κατασταση ..

λές και το ένα έχει ρολοοφ παντου δλδ ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

SABRE9018Q2C & XHRA-2HPA-TQ64

καινουργια φρουτα και τα 2 ...

και απο τι δέιχνει ώριμα , όσο ποτέ

και πανακριβα τσιπάκια απο τι έψαξα ελαφρώς ,, ( φαρμακι δλδ )

Στεγνός εξεφτελισμός με συνοπτικές διαδικασίες του Chord Hugo DAC , απο αυτό το διαολάκι ...

https://www.xmos.com/support/boards?product=18340

εντάξει ,, αστο .. και ειναι Reference Platform απλά να δουλέυει δλδ ... ουτε κάν εμπορικό ψαγμενάκι ...

US$ 199 ...

Και γιατι αυτο το σαβρακι να ειναι καλύτερο απο το Hugo ενω πολλά αλλα σαβρακια (πιο ακριβα) να τρώνε την σκόνη του Εγγλέζου? Και με τι τροφοδοσία το εχεις ακούσει Βασίλη, απο την USB ή έκανες παρακαμψη? Φαντάζομαι με ακουστικά αφου απ οτι βλέπω το συγκεκριμένο dev board ειναι μόνο με καρφι στην έξοδο. Πες μας κατι παραπανω

Χωρίς να έχω την εμπειρία τη δικιά σου Βασίλη, θεωρώ ότι ο ήχος του Hugo (από τα ηχεία μου περισσότερο και λιγότερο από τα ακουστικά μου) μπορεί να συνοψιστεί σε μια λέξη, "addictive". Και ειδικότερα σε red book υλικό...

Βέβαια ακούω περισσότερο από ακουστικά, όπου το άκουσμα γενικότερα - και πάντα, με όλα τα dac - είναι σε άλλο επίπεδο...

Στα ηχεία μου όμως κάνει κάτι μαγικό, δε ξέρω (με βάση την εμπειρία μου ξαναλέω)...

Και σ' αυτό το σημείο να αναφέρω ότι ο λόγος που με "τρώει" να πειράξω το Hugo είναι ακριβώς αυτός, ο ικανοποιητικός ήχος.

Αν δεν ήμουν ευχαριστημένος, δεν υπήρχε κανένας λόγος πιθανού "χεριάσματος"...

Βγαίνουμε off topic αλλα πιστεύεις οτι εχει αλλάξει το house sound στο 9018Q2C Βασιλη?

Σταύρο αφού ο ήχος είναι ικανοποιητικος, άστο το ρημάδι στην ησυχία του και απόλαυσε τις μουσικές σου!

Εγω από τότε που άλλαξα από diy σε εμπορικό dac και σταμάτησα τα πειράματα και τα πλάνα γι αυτό, άκουσα όση μουσική δεν είχα ακούσει για μήνες.

Ναι αλλά και οι δύο τρωγονται, έχουν αγοράσει εμπορικές συσκευές και κάποια στιγμή θα θέλουν να εκμεταλλευτουν την υπολοιπομενη εμπορική αξία των dac τους και να πουλήσουν ώστε να πάρουν το επόμενο παιχνίδι τούς 😁

Ε αυτή η ρημάδα η εμπορική αξία είναι που θα πρέπει να σε κάνεις να σταματήσεις να φαντάζεσαι το Hugo σφαγμενο!

Μου αρέσει να ρισκάρω με το... hardware.

Επίσης, δεν τρώγομαι. Σε μερικούς είμαι αχώνευτος... :)

Ο μόνος λόγος που κρατιέμαι έως τώρα είναι ότι το Hugo μου δίνει τη δυνατότητα να έχω μια σταθερή αναφορά dac / προ για τυχόν επερχόμενες αναβαθμίσεις (π.χ. ηχεία)...

Και ένας δεύτερος λόγος είναι ότι με μπαταρίες Li-Ion δεν παίζουνε!

Η μπαταρία που καταστρέφεται στο κάτω βίντεο είναι αυτή που φοράει το Hugo.

https://www.youtube.com/watch?v=ZTzEHsJVZhA

...σε αντίθεση με τα supercapacitors οι οποίοι δεν παθαίνουν τίποτα απολύτως παρά μόνο ότι (= οτιδήποτε) συνδέεται στα άκρα τους... :)

Διασκεδαστική(?) ιστορία την ημέρα αγοράς των HD-650, πριν από 11+ χρόνια.

Σύνδεση των ακουστικών στις μπόρνες εξόδου του νεο-αναβαθμισμένου McCormack, με 1.6KW Μ/Σ, καλωδίωση σωλήνα ποτίσματος και χωρίς καθόλου...ασφάλειες, ούτε στην έξοδο αλλά ούτε και στην είσοδο του ρεύματος!

Βέβαια μεσολάβησε adapter 6.3 mm σε 3 μπανάνες ηχείων...

Άκουγα μουσική αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά στο αριστερό κανάλι. Λεπτός ήχος, αδύναμος...

Τον ενισχυτή τον είχα πίσω μου στο πάτωμα ενώ ήμουν απασχολημένος στον υπολογιστή.

Με την άκρη του ματιού μου "πιάνω" κάτι φωτεινό (που δεν θα έπρεπε) και ταυτόχρονα μυρίζω κάτι καμένο.

Το αριστερό κανάλι είχε βραχυκυκλώσει και το στάδιο οδήγησης στην κύρια πλακέτα είχε αρχίσει να πυρακτώνεται από μέσα προς τα έξω συνοδεία φωτιάς και καπνού.... :)

Για να μην τα πολυλέω, η ζημιά ήταν μεγάλη, μέρος της κυρίας πλακέτας καταστράφηκε ολοσχερώς, αλλά με την επιμονή μου, και την συνεισφορά του ίδιου του σχεδιαστή, η ζημιά αποκαταστάθηκε πλήρως.

Τι μου έμεινε από όλο αυτό?

Η εμπειρία φυσικά... :)

Σταύρε.....
τέτοια ενισχυτικά κτήνη θέλουν στοργή.
Δεν μπορείς να κοτσάρεις επάνω τους ψείρες ή έστω και ακουστικά και ας είναι αντοχής (πχ senn ή akg).
Ήσουν απλώς τυχερός.
Μπορεί να πήγαινες πχ στο σούπερ μαρκετ για δέκα λεπτά ή να σε φώναζαν στο τηλέφωνο και να γινόταν κάρβουνο το σπίτι.
Και υποτίθεται ίσως να μην σκόπευες καν να φύγεις.

Εγώ πριν λίγα χρόνια είχα τη φαεινή έμπνευση να θελήσω να φορτίσω μια μπαταρία αυτοκινήτου από δυό φωτοηλεκτρικά στοιχεία.
Υποτίθεται υπό επίβλεψη.
Με φώναξαν στο τηλέφωνο. Ξεχάστηκα με στείλανε μετα για κάτι ψώνια και όταν γύρισα βρήκα τα στοιχεία λιωμένα 6 βινύλια και 2 cd (mofi) από κάτω τους λιωμένα επίσης και το δωμάτιο ήθελε δυό μέρες αέρισμα.
Τα πράγματα είναι φτιαγμένα για να λειτουργούν όπως σχεδιάστηκαν 99%.
Don't try this at home!

είσαι χουβαρντάς ....
κιμπάρης !

με τον παρά σου ! :grinning-smiley-043

να καούν τα χάρτινα!