Chord Hugo DAC

Σταυρο, το εχεις ψαξει τι γινεται αν χρειαστει να κανεις αλαγη στις μπαταριες?
γινεται ευκολα?
γιατι ετσι που το εχουμε 24/7 αναμενο, ισως να χρεαστει συντομα

Απογορεύεται να τις αλλάξεις μόνος σου. Ένα λάθος βραχυκύκλωμα και... χαίρετε!

Το στέλνεις στη Chord και το αναλαμβάνουν εκείνοι.

Αν το αφήνεις 24x7 αναμμένο και στη φόρτιση όπως έχουμε πει δεν θα έχεις ΙΜΟ κανένα πρόβλημα στη πενταετία.

Επιβεβαιώνει και ο Rob.

Η μπαταρία είναι πάντα κοντά στο 100% και δεν μετράνε οι γνωστοί κύκλοι φόρτισης (που καθορίζουν το life span).

Μετά, προληπτικά πρέπει να τις αλλάξεις...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να σημειώσω ότι ο κίνδυνος υπάρχει διότι οι μπαταρίες είναι κολλημένες στην πλακέτα εσωτερικά.

Τα σημεία κόλλησης (+) και (-) είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και ο κίνδυνος κατά την αποκόλληση / επανακόλληση είναι μεγάλος...

Οι μπαταρίες πάντως δεν είναι ακριβές. Η Chord κανονικά δε πρέπει να χρεώνει πάνω από 80 - 100 .

Επιβεβαιώνει και ο Rob.

Tι ακριβως επιβεβαιωνει ο Ρομπ οταν το μηχανημα ειναι στην αγορα ουτε 2 χρονια? Προφανως και δεν γνωρίζει κανεις πως θα ειναι οι μπαταρίες, προβλέψεις κάνουν (οι οποίες αν κρίνουμε απο τα κινητά δεν θα αντέξουν σε καμιά μα καμια περίπτωση 5 χρονια). Και το οτι εσυ το χρησιμοποιείς με ενα συγκεκριμένο τρόπο δεν παει να πει οτι ολοι οι χρήστες το κανουν ετσι...

Το κοστος της αλλαγης θα εξαρταται απο πολλα: τιμη μπαταρίας, κοστος μεταφοράς πήγαινε-ελα, κοστος εργατικών και χρόνος παραμονης άνευ συσκευής

Δε χρειάζεται να έχει φτιάξει ο ίδιος τις μπαταρίες.

Η διάρκεια ζωής εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας και από το κύκλωμα battery management που έχει υλοποιήσει στο hugo.

Σαφώς και μπορεί να αναφέρει διάρκεια ζωής στο δικό του δημιούργημα.

Η τιμή που προανέφερα (εκτίμηση) συμπεριλάμβανε όλα αυτά που αναφέρεις Πάνο...

Η εκτιμηση του κατασκευαστή ειναι οπως παντα υπεραισιόδοξη (και φυσικά ειναι μονο εκτίμηση, ουτε και αυτός μπορει να ξερει σε real life σενάριο ποσο θα βγαλει). Οταν θα αρχησουν τα παραπονα θα βγει να πει (οπως ολοι) οτι δεν εγινε σωστή χρήση απο τους αγοραστες κτλ, τις γνώστες ιστορίες.. Θα δούμε ποσο θα κρατήσει εδω στην κοινότητα μας.

Η εκτίμησή σου για το κόστος ειναι λιγο διαφορετική απο την δική μου..

Εφ' όσον η αλλαγή γίνεται εκτός γραμμής παραγωγής (με τον επιπλέον χρόνο που αυτό συνεπάγεται ) εγώ θα σου έλεγα σύνολο μάλλον κάτι γύρω στα τριπλά από αυτό που είπες Σταύρο.

Η ποιοτικοτερη 18650 (panasonic) που κυκλοφοραει, σε εκδοση 3400mAh , κοστιζει λιανικη γυρω στα 15ευρω... Οι μπαταριες λιθιου των επαναφορτιζομενων , πχ bosch, εχουν σχεδον πανα μεσα μπαταριες τυπου 18650.... Οσες εχω δει αααανετα βγαζουν την 5ετια... Και εχω δει παρα πολλες.. :-) οποτε μη μασας...

Η "μαμά" μπαταρία (δείτε παρακάτω φώτο) έχει προστατευτικό κύκλωμα στον ένα πόλο της που πρέπει να αφαιρεθεί και να "φορεθεί" στην καινούρια μπαταρία...

Μια πολύ καλή εναλλακτική μπαταρία (σε καλή τιμή) μεγαλύτερης χωρητικότητας και εσ. αντίσταση 20 mΩ!

http://www.alterego.gr/efest-imr18650-3100mah-20a.html

Η δυσκολία αντικατάστασης επομένως εντοπίζεται μόνο στην τοποθέτηση της καινούριας μπαταρίας που πρέπει να γίνει από έμπειρο τεχνικό...

Attachments

• hrb_05.jpg
    hrb_05.jpg
    120.1 KB · Views: 168
Εμένα μου κάνει εντύπωση οτι υπάρχουν οδηγίες αντί κατάστασης μπαταρίας για προιον που μόλις κυκλοφόρησε ενω διαφημίζεται οτι θα κρατήσουν πέντε χρόνια

Δημήτρη δεν είναι οδηγίες,οι γνωστές τρέλες των Ασιατών είναι.
Γεμάτος ο τόπος από φώτο και βίντεο που κάνουν τα μηχανάκια κούγκι.

(Αλήθεια,με την τρέλα που κουβαλάνε,υπάρχει σοβαρή αγορά μεταχειρισμένων εκεί; )

Εμένα μου κάνει εντύπωση οτι υπάρχουν οδηγίες αντί κατάστασης μπαταρίας για προιον που μόλις κυκλοφόρησε ενω διαφημίζεται οτι θα κρατήσουν πέντε χρόνια

Δεν είναι οδηγίες αντικατάστασης Δημήτρη αλλά ηχητικής βελτίωσης.

Και προσωπικά συμφωνώ, αν έχεις τη μούρλα, να ρισκάρεις την επέμβαση με μπαταρίες μεγαλύτερης αυτονομίας και χαμηλότερου ESR για ακόμη καλύτερη απόδοση των μεταβατικών αλλά και του μπάσου.

But, that's me...

Κάτσε να μιλήσουμε σοβαρά τώρα.
Όταν λες ηχητικής βελτίωσης τι εννοείς;
Ηχητική βελτίωση είναι κάτι στοχευμένο όταν γίνεται σωστά,φτιάχνουμε πιο σφιχτό χαμηλό πχ.
Αυτοί που στοχεύουν με την αντικατάσταση;

Μωρέ το είδα,αυτό όμως βγήκε εκ του αποτελέσματος με μέτρηση ή είναι η συνηθισμένη χαρά που πάντα έχουμε όταν φτιάχνουμε κάτι με τα χέρια μας;