Chord Hugo DAC

Από τη φαντασία μας βγήκε (θεωρία), εξ' ου και το ρίσκο που προαναφέρω συχνά.

Επιμένω όμως ότι με τη πρώτη ευκαιρία, θα είμαι ο πρώτος που θα δοκιμάσει...

Τα αποτελέσματα όμως του χαμηλότερου ESR στις μπαταρίες δε νομίζω να τα αμφισβητεί κανείς!

http://lygte-info.dk/review/batteries2012/Common18650Summary UK.html

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και κάτι εκ στόματος Rob (σε δική μου ερώτηση στο Head fi) για την ορθή χρήση του Hugo:

"With charger connected, the batteries are given correct current to match Hugo's current draw - so the batteries are not being charged/discharged. They will last for a very long time in this mode."

Σταυρο, φανταζομαι γνωρίζεις οτι οι μπαταριες και οι υπερπυκνωτες εχουν και αυτοι θορυβο, και οτι για να αποδωσουν καλύτερα απο ενα σωστό γραμμικό τροφοδοτικό δεν ειναι τοσο απλο, σωστά?

Δεν λεω οτι δεν ειναι εφικτο, λεω οτι ισως να μην ειναι για εσένα. Και τα παλικάρια που κάνουν τις μοντες στην απω ανατολή ισως να μην εχουν μετρήσει σωστα τα αποτελέσματα και απλα να "ακουνε" τον ενθουσιασμό τους.

Υπάρχουν πολλα σχετικά άρθρα και αναφορές στο διαδίκτυο

http://www.coreaudiotechnology.com/batteries-vs-linear-power-supply/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24784633

Το ξέρω Πάνο. Όταν παρθεί η απόφαση για επέμβαση, θα διαπιστώσω ο ίδιος.

Δεν είναι μόνο το τι κάνει η ίδια η μπαταρία αλλά και το πως είναι υλοποιημένο το κύκλωμα που ακολουθεί...

Τι θα διαπιστώσεις? Τον θόρυβο καποιας συχνοτητας στα -100dB και βγαλε με τα αυτια σου? Δεν παει ετσι.. Εκτος και αν οι διαφορες ειναι μερα με την νυχτα (που δεν νομιζω) Ειναι σαν τις διαφορες με τις μοντες στα ακουστικα, λίγοι τις εχουν μετρήσει, το συζητάμε αν το εχουν κανει σωστά αλλα παντα θα βγουν να πουν οτι παίζουν καλύτερα. Στην περίπτωση σου βεβαια οι διαφορές θα ειναι τοσο μικρες που δεν υπαρχει περίπτωση να τις πιάσεις..

Πολυ ασχολήθηκα με το θεμα, περιμένω να σε δω να κανεις αυτη την απιθανη μοντα και μετα να μας λες ιστορίες. Βαζω και το σχετικό εμοτικον για να ειμαι στο κλιμα :popcorn:

Η δική μου απορία, ως άσχετου περί τα DIY, είναι αν ήταν τόσο απλό να βελτιώσεις τον ήχο με μιά άλλη μπαταρία ίδιου μεγέθους, γιατί δεν το έκανε εξ αρχής η Chord? Tόσο χαζοί είναι;

Η απάντηση η δικιά μου είναι ότι το βάρος το έριξε αποκλειστικά στην ανάπτυξη του κώδικα καθώς και στην βέλτιστη εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου στο εσωτερικό.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Rob για λανθασμένες επιλογές τη στιγμή που η συσκευή μετράει εξαιρετικά...

Αν θέλεις σοβαρή μόντα και σύγκριση όταν πάρεις το ρίσκο,κόλα ένα Salas hotrodαρισμένο επάνω και μέτρα πριν και μετά.
Αυτό θα ήταν ενδιαφέρον.

το ότι προσφέρεται - προτείνεται - πείτε ό,τι θέλετε - από τρίτους - από diy μοντες στη μπαταρία σε συσκευή που κυκλοφορεί ελάχιστα και παράλληλα έχουμε τον κατασκευαστή να διατείνεται 5ετή λειτουργία - απρόσκοπτη λειτουργία συνέχεια στο ρεύμα - κλπ κλπ σημαίνει για μένα ότι υπάρχει κατασκευαστική ή σχεδιαστική αστοχία στον τομέα της μπαταρίας.

Εγώ Σταύρε θα το άφηνα στην ησυχία του, θα το χαιρόμουν 3-4 χρόνια χαλαρά και μετά ίσως, ίσως λέμε θα έψαχνα για μόντες που τότε θα είναι περισσότερες, πιό αξιόπιστες, πιό ψαγμένες, και πιθανόν από "καταστήματα" και όχι από θαμώνες κάποιων φόρουμ οπως εμείς.
Σέβομαι τις εμπειρίες σου, όπως και τις δικές μου, αλλά έσκασες αρκετά χρήματα για δαύτο και είναι όντως καλό. Απόλαυσέ το όσο κρατήσει.

Επίσης το θέμα μπαταρία σε τέτοιες συσκευές ίσως είναι περισσότερο placebo παρά ό,τι άλλο.
πέρασα σχεδόν δυό χρόνια ακούγοντας με μπαταρία (μιλάμε για άγριες μόντες πεζοδρομίου) στο κανονικό μου σύστημα τότε, οδηγώντας δυό trends από μπαταρία 45ΑΗ και ευτυχώς δεν πήρα φωτιά...
Και δεν μιλάμε για διαολάκια του κερατά, όπως λιθίου....

το ότι προσφέρεται - προτείνεται - πείτε ό,τι θέλετε - από τρίτους - από diy μοντες στη μπαταρία σε συσκευή που κυκλοφορεί ελάχιστα και παράλληλα έχουμε τον κατασκευαστή να διατείνεται 5ετή λειτουργία - απρόσκοπτη λειτουργία συνέχεια στο ρεύμα - κλπ κλπ σημαίνει για μένα ότι υπάρχει κατασκευαστική ή σχεδιαστική αστοχία στον τομέα της μπαταρίας.

Εγώ Σταύρε θα το άφηνα στην ησυχία του, θα το χαιρόμουν 3-4 χρόνια χαλαρά και μετά ίσως, ίσως λέμε θα έψαχνα για μόντες που τότε θα είναι περισσότερες, πιό αξιόπιστες, πιό ψαγμένες, και πιθανόν από "καταστήματα" και όχι από θαμώνες κάποιων φόρουμ οπως εμείς.
Σέβομαι τις εμπειρίες σου, όπως και τις δικές μου, αλλά έσκασες αρκετά χρήματα για δαύτο και είναι όντως καλό. Απόλαυσέ το όσο κρατήσει.

Επίσης το θέμα μπαταρία σε τέτοιες συσκευές ίσως είναι περισσότερο placebo παρά ό,τι άλλο.
πέρασα σχεδόν δυό χρόνια ακούγοντας με μπαταρία (μιλάμε για άγριες μόντες πεζοδρομίου) στο κανονικό μου σύστημα τότε, οδηγώντας δυό trends από μπαταρία 45ΑΗ και ευτυχώς δεν πήρα φωτιά...
Και δεν μιλάμε για διαολάκια του κερατά, όπως λιθίου....

Για μένα πάλι δείχνει ότι κάποιοι δε μπορούν να κάτσουν στα αυγά τους και να απολαύσουν αυτό που έχουν. Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον τομέα της τροφοδοσίας, αλλά η κατασκευή του μηχανήματος είναι τέτοια που δεν επιτρέπει καμιά άλλη επέμβαση. Έτσι οι επίδοξοι Κυροι Γρανάζηδες από τη ΝΑ Ασία βάζουν το χεράκι τους εκεί, και καμαρώνουν μετά στο νετ τι καλά που παίζει. (Δε μας λένε βέβαια αν μιά ώρα μετά έγινε Κούγκι...)

Να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω τίποτα εναντίον του DIY, άλλωστε το πικάπ μου και το phono προϊόντα DIY είναι, αλλά κάποια πράγματα προσφέρονται γι αυτό και κάποια όχι. Το Hugo ( και το Mojo) φωνάζουν από μακριά Hands off!

Φώτο του εσωτερικού του μεγαλύτερου αδελφού (Dave).

Όχι πολλά πράγματα να πειράξει κανείς... :)

Attachments

• b_850_0_16777215_10_images_content_tests_16-01-25_chord_2016-01-15_Chord-Dave_008.jpg
    b_850_0_16777215_10_images_content_tests_16-01-25_chord_2016-01-15_Chord-Dave_008.jpg
    66.9 KB · Views: 128