Chord Mojo

Ακούσαμε λίγο και άλλο ένα εμπορικό ντακ αλλά άλλης κατηγορίας, καθώς και κάτι λαμπιόνια, σαν παρένθεση όμως. Ό όγκος της ακρόασης ήταν στα Chord.

Ευχαριστούμε για τις εντυπώσεις!
Για άλλη μια φορά το "ότι πληρώνεις παίρνεις" βγαίνει αληθινό.

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.

Μου αρέσει πολύ το Mojo ως DAC/Headphone amp.

Πιστεύω ότι είναι κίνηση ματ για όποιον δεν έχει χώρο για ξεχωριστό ενισχυτή ακουστικών/ dac στο τραπέζι του, η/και όποιος ταξιδεύει και θέλει φορητότητα.

Panoso ακούει?

Το σκέπτομαι σοβαρά στα υπόψιν για μελλοντική αγορά.

Ως αναφορά τα ηδύποτα, και σαν τακτικός επισκέπτης του Πάνου, επιβάλλονται σε κάθε ακρόαση/φιλική συνεύρεση... thanks Doc!! -bye-

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ όμως διαπιστώνω και κάτι άλλο σημαντικό που αφορά στους επίδοξους diyers.

Καθίσταται δυνατή η κατασκευή ιδεατής(?) φορητής μονάδας οδήγησης ακουστικών, βασισμένη μάλιστα σε μπαταρία τύπου κινητού(!), για επιτόπου αξιολόγηση υποψήφιων-σε-αγορά dacs.

Το θέμα είναι πως γίνεται αυτό εφικτό όταν παρόμοιες (diy και μη - π.χ. Objective2) προσπάθειες στο παρελθόν έχουν αποτύχει, και μερικές φορές, παταγωδώς...

Πιστεύω ότι κάτι θα δούμε από την fiio με βαση την μέχρι τώρα παρουσία της. Αλλωστε ηδη εχει μηχανάκια πολυ αξιοπρεπή.

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ όμως διαπιστώνω και κάτι άλλο σημαντικό που αφορά στους επίδοξους diyers.

Καθίσταται δυνατή η κατασκευή ιδεατής(?) φορητής μονάδας οδήγησης ακουστικών, βασισμένη μάλιστα σε μπαταρία τύπου κινητού(!), για επιτόπου αξιολόγηση υποψήφιων-σε-αγορά dacs.

Το θέμα είναι πως γίνεται αυτό εφικτό όταν παρόμοιες (diy και μη - π.χ. Objective2) προσπάθειες στο παρελθόν έχουν αποτύχει, και μερικές φορές, παταγωδώς...

Αν εννοείς να φτιαχτεί φορητός ενισχυτής ακουστικών τεχνολογίας Mojo από κάποιον diyer, δεν το θεωρώ πιθανό.. Θα πρέπει ουσιαστικά να φτιάξει ένα Mojo και να του κοτσάρει μπροστά ένα ADC.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σημαντικότερο κομμάτι του αναλογικού σταδίου του Mojo είναι το FPGA του (και ο κώδικας που τρέχει σε αυτό).

Δεν εννοώ αυτό Δημήτρη.

Αναφέρομαι σε ενισχυτή ακουστικών με αναλογική είσοδο που θα έχει το form factor και τις επιδόσεις οδήγησης του αντίστοιχου σταδίου του Mojo / Hugo ως προς τις απαραμόρφωτες στάθμες και καθαρότητα, με τροφοδοσία όμως μόνο από απλή μπαταρία και όχι από συμβατικές σχεδιάσεις τύπου shunt ή κασκοδικών regulators ή άλλο (που συν τοις άλλοις αυτές απαιτούν κατασκευές μεγάλου σχετικά μεγέθους)...

Κι εγώ ακριβώς για έναν τέτοιο ενισχυτή μιλάω. Γιαυτό βάζω και το ADC μπροστά..

Αφού είπαμε, το στάδιο εξόδου των Mojo / Hugo είναι το FPGA + κάποια λίγα εξαρτήματα..

Και ναι, μόνα τους τα "λίγα εξαρτήματα" δεν θα δουλέψουν. Θέλουν και το FPGA για να τα οδηγήσει.

Γιατί νομίζεις ότι αυτά τα "λίγα εξαρτήματα + FPGA" επαρκούν και ενδέχεται να είναι πολύ καλύτερα στην πράξη από μια ενισχυτική βαθμίδα ενός σταδίου solid state π.χ. που υποστηρίζεται από σούπερ-τούμπανο τροφοδοσία?

Δεν είπα κάτι τέτοιο. Εσύ ζήτησες "τούμπανο" επιδόσεις σε διαστάσεις σαν του Mojo, και εγώ λέω ότι για να γίνει αυτό πρέπει να φτιαχτεί.. ένα Mojo και κάτι ψιλά.

Εννοείται ότι χωρίς περιορισμούς χώρου / βάρους / τροφοδοσίας μπορεί να φτιαχτεί πολύ καλύτερος ενισχυτής ακουστικών από το Mojo (γράφω επίτηδες "το" και όχι "του").

Το βιομηχανικό σχέδιο που απαιτεί ένα FPGA dac είναι πέραν των δυνατοτήτων ενός ακόμα και πολύ καλά καταρτισμενου ντιουη ενώ το τελικό κόστος για μια τέτοια συσκευή εφόσον παραχθεί σε λίγα κομμάτια θα είναι πολλαπλάσιο του εμπορικού που παράγεται σε χιλιάδες κομμάτια (βιομηχανική κλίμακα)

Pίξε μια ματιά στο post#218 του νήματος, και την συζήτηση μετά μήπως και βοηθηθείς, είχα και εγω αντίστοιχη απορία και τελικά κατέληξα.

Επιδόσεις στην έξοδο α) σε σήμα 1 kHz στάθμης 2.5v RMS σε φορτίο 300 Ω (μπλε ίχνος) και β) με απουσία σήματος (κόκκινο ίχνος)!

Attachments

• 900x900px-LL-4ed9e127_Mojo2.5v300noisemod.png
    900x900px-LL-4ed9e127_Mojo2.5v300noisemod.png
    90.6 KB · Views: 147