Chord Mojo

Οκ. Θα το δοκιμάσω κι αυτό.

Το απόγευμα θα κάνω συγκρίσεις με tablet, οπτική είσοδο από PS3 όπως επίσης θα το βάλω και στο Schiit Wyrd (μέσω PC) και θα γράψω εντυπώσεις.
Στο Schiit Wyrd το έβαλα προχτές για λίγα λεπτά και μου φάνηκε ότι άκουσα αισθητή βελτίωση σε σχέση με τη USB θύρα του laptop.

Αναμένουμε ...

δοκιμών συνέχεια ....

το καλύτερο αποτέλεσμα πήρα από την οπτική είσοδο παίζοντας από το PS3. Φοβερές δυναμικές, ζωντάνια, timing. Αυτό είναι το Mojo!
Μετά ακολουθεί το PC με Wyrd ή χωρίς, η διαφορά δεν είναι μεγάλη. Μου φαίνεται ότι το Wyrd προβάλειι λίγο παραπάνω τα χαμηλά και δίνει έτσι λίγο μεγαλύτερα σώματα. Σε σχέση με το PS3, μια κατηγορία κάτω σε δυναμικές.
Στη συνέχεια κατατάσσω το tablet που παίζει με την ίδια λεπτομέρεια, χάνει όμως κι άλλο σε δυναμικά και δεν έχει το black background που έχει στο PC.
Τελευταία έρχεται το κινητό το οποίο το ένα κομμάτι το έπαιξε καλά, ίσως καλύτερα από το tablet το άλλο όμως που έχει πολύπλοκα πρίμα έβγαζε συμπίεση.

Αυτό τελικά είναι το Mojo: Πολυμορφικό! Από λίγο καλύτερο σε σχέση με ένα Fiio, αν λάβουμε υπόψιν πώς παίζει από κινητό ή tablet και εντελώς σε άλλη κατηγορία ο ήχος που έβγαλε με οπτική σύνδεση από PS3.

Επομένως επιβεβαιώνω τoν Rob Watts με το Mojo.

Κλείνοντας τις συγκρίσεις, αυτό που μου αποτυπώθηκε εχτές είναι ότι πρώτον, το επίπεδο λεπτομέρειας ήταν περίπου ίδιο σε όλες τις πηγές. Οι μεγάλες διαφορές ήταν στο timing και τις δυναμικές.
Πραγματικά στα android το καλό timing δεν υπήρχε ούτε και οι δυναμικές ήταν αυτό που μπορεί να βγάλει το mojo. Στο PS3 κατάλαβα τι σημαίνει timing, διότι δεν το είχα ακούσει ποτέ στην πράξη στο παρελθόν. Και οι δυναμικές όμως ήταν σε εντελώς διαφορετική κλάση, μίλια μπροστά μπορεί να έλεγε κάποιος.

Πέραν των τεχνικών συγκρίσεων τώρα που κούρασαν κι εμένα βάζοντας, βγάζοντας για να κάνω A/B tests, άφησα καμιά ώρα να ξεκουραστώ και μετά άκουσα μουσική στο χαλαρό από το PC με Spotify και Jriver. Πραγματικά με μάγεψε το μηχανηματάκι! Πολύ όμορφη αίσθηση να ακους με το mojo, έχει αυτό το κάτι που σε βάζει μέσα στη μουσική (insightful), να ακούς τη φωνή και κάθε όργανο και να το απολαμβάνεις. Ασυναίσθητα χωρίς να είσαι συγκεντρωμένος στη μουσική σε κάνει να προσέχεις τη μουσική που παίζει σε αντίθεση με την κατηγορία των Fiio που συνήθως δεν καταλαβαίνω καλά-καλά πότε ξεκίνησε και πότε τελείωσε ένα κομμάτι από την playlist. Για εμένα προσωπικά αυτό είναι το hi-end! Τις τεχνικές αναλύσεις τις αφήνω για τους reviewers...

Το mojo επιβεβαιώνει και αυτό ότι σχεδόν σε όλα τα dac με πολλαπλές εισόδους η coaxial/optical είναι πάντα καλύτερη από την usb. Είναι θέμα τεχνολογίας το usb audio είναι πιο προβληματικό και δύσκολο να γίνει σωστά.
Καλές ακροάσεις!

Το mojo επιβεβαιώνει και αυτό ότι σχεδόν σε όλα τα dac με πολλαπλές εισόδους η coaxial/optical είναι πάντα καλύτερη από την usb. Είναι θέμα τεχνολογίας το usb audio είναι πιο προβληματικό και δύσκολο να γίνει σωστά.

Καλές ακροάσεις!

Οχι δεν υπάρχει κανόνας ...Ανάλογα την υλοποίηση της usb και το λογισμικό του εκάστοτε κατασκευαστή.

Για αυτό και έγραψα συνήθως.
Το optical είναι ανεξάρτητο λογισμικού και καθαρό , δεν χρειάζεται παρεμβάσεις τύπου wyrd για να καθαρίσει.
Φυσικά όμως μία καλή υλοποίηση του usb audio μπορεί να είναι και άριστη.

Πέτρο μη ξεχνάς και τις δειγματοληψίες. Επίσης γενικά η οπτική φημολογείται ως πιο smooth σε βάρος της πληροφορίας. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με υλοποίηση ή με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στη μετατροπή. Πάντως κι εκεί ηπήρχαν θέματα του τύπου η γυάλινη παίζει καλύτερα από την πλαστική κ.ο.κ.

Δεν αμφιβάλλω απλά το optical είναι πιο άμεσο και εύκολο. Βέβαια το σωστά φτιαγμένο usb πράγμα που προϋποθέτει και σωστή δουλειά από τον κατασκευαστή αλλά και αρκετή γνώση - επέμβαση και από τον χρήστη θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα αφού είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απλά νομίζω ότι σε μία συσκευή όπως πχ το mojo σε μία άμεση σύνδεση χωρίς πολλά πολλά ακούς πιο άμεσα τον χαρακτήρα με το optical ενώ με το usb βάζεις πολλούς παράγοντες στην εξίσωση.
Τέλος πάντων αυτά βέβαια είναι λεπτομέρειες έτσι για να έχουμε να ασχολούμαστε το mojo είναι mojo όπως και να το συνδέσεις!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και επειδή εγώ δεν έχω το mojo να γράψω για την δική μου εμπειρία με το dr. Dac 3 όπου το αποτέλεσμα (σε 16/44) στον ίδιο Η/Υ ήταν πολύ καλύτερο από την ψηφιακή έξοδο της mobo από ότι με usb και foobar.

Έχει να κάνει και με την υλοποίηση ...
Υπάρχουν dac μετρημένα όμως στα δάχτυλα ενός χεριού που δεν υπάρχουν διάφορες ανάμεσα σε coaxial ,οπτική και usb .
Αν υπάρχουν μικρές διαφορές σαφώς οφείλεται και στο καλώδιο ...
Μου έχει τύχει όμως dac που να παίζει καλύτερα με μεγάλη διαφορά απο την coaxial ,πιο μουσικός χαρακτήρας ,διαφάνεια ,χωρίς ίχνος ψηφιακίλας .
Υπάρχει όμως και σωστή υλοποίηση και από την HDMI με τον ίδιο χαρακτήρα που έχω αναφέρει πιο πάνω .
Και αν συνυπολογίσουμε και τα άλλα κομμάτια της ηχητικής αλυσίδας ,player ηχεία ενυσχητικα κτλ χάνεται η μπάλα ...

Πρέπει να ξέρεις το ηχητικό χαρακτήρα τους για να έχεις μια άποψη .
Όμως γενικά στο κουπιούτερ audio ακόμη μαθαίνουμε ...

Παλιά υλοποίηση της nad νομίζω αν θυμάμαι καλά m51 .
Συμφωνώ για τους AV ...Όμως ξαναλέω δεν υπάρχει κανόνας ας ανατρέξει κάποιος στο παρελθόν ...Sony 5400 Es με το αντίστοιχο player ,πρώην κάτοχος .
Ήχος εξαιρετικός .

Παιδιά όπως κ να έχει όμως computer audio = USB audio
Από την USB μόνο μπορεί κανείς να "απολαύσει" όλα τα features των περισσότερων DAC.

Απάντηση: Re: Chord Mojo

Παιδιά όπως κ να έχει όμως computer audio = USB audio
Από την USB μόνο μπορεί κανείς να "απολαύσει" όλα τα features των περισσότερων DAC.

+1
Ειδικά οι παλιότερες υλοποιήσεις οπτικής μετρούσαν πολύ άσχημα από jitter κι ακόμα κι οι σημερινές δεν φτάνουν τις επιδόσεις μιας καλής USB.
Αλλά είπαμε,η μειωμένη πληροφορία πολλές φορές ευνοεί κάποια συστήματα ή κάποιες ηχογραφήσεις,συνήθως δίνει όγκο,κλπ,αλλά φυσικά όλο αυτό είναι γιατί εφ' όσον λείπουν πράγματα αναδεικνύονται άλλα.
Το έχουμε ξανασυζητήσει πάντως αυτό με τον Rob και την οπτική του.Ίσως το προωθεί για να έχει το κεφάλι του ήσυχο για άλλους λόγους,η απουσία γαλβανικής απομόνωσης το κάνει ευαίσθητο σε "κακές" USB για παράδειγμα.
Σε ένα προσεγμένο transport πάντως φυσιολογικά η USB θα έπρεπε να υπερτερεί αν η υλοποίηση είναι σωστή.

ομολογώ πως η δήλωση του κατασκευαστή ότι η spdif και δη η οπτική είναι η καλύτερη στα μηχανάκια του πραγματικά με εκπλήσσει..
το ίδιο συμβαίνει και στα πιο πάνω μοντέλα;