Chord Mojo

οπως κ να έχει τα Κορντ είναι μια κατηγορία από μόνα τους ως φαίνεται..... :)
με τα καλά της και τα "περίεργα" της

Μετά από περισσότερες ώρες ακροάσεων από κινητό android και PC, η διαφορά τους είναι βασικά στη ροή του ήχου. Στο PC ο ήχος ρέει ομαλά, φυσικά ενώ στο κινητό βγαίνει ένα μικρό glare και ο ήχος σα να μην κυλάει τόσο φυσικά.
Ο Rob Watts έχει πει ότι η USB του Mojo δεν έχει galvanic isolation διότι είναι φορητή συσκευή κλπ. Επίσης ανέφερε ότι η optical είναι isolated γι' αυτό και έχει τον πιο ομαλό ήχο κι έτσι είναι!

Για να μη γράφω τα ίδια ανάποδα, δείτε ένα πολύ εύστοχο απόσπασμα από το post ενός συμπάσχοντα χρήστη που πήγε από Fiio E18 σε Mojo, όπως έκανα κι εγώ. Έχω χρωματίσει τα συμπεράσματα που συμφωνούμε απόλυτα.
"S6 has a native support, note 3 does not. both Lollipop
problems are still there,for both phones, there's a subtle distortion, clicks and pops during playback, but even in background
with mate 7 distortion is much more hearable, so that should be a phone problem.
Anyway, mojo is definately NOT and android phone friendly DAC
...............
then, MOJO is just an USB DAC made for pc, with wanna be android compatibility mode, and that means it draws power from battery phone or it's prone to noise .
it may be prone to glitches, even very very subtle glitces, difficult to hear when on the go and without a carefull listening session.

with galaxy S6 and a longer cable and airplane mode, glitches and digital noise are still really subtlelty hearable, and accurately comparing the sound quality when connected to pc, it's evident.
with pc the mojo is smoother and better sounding. and it is a funny finding knowing that it is not galvanically isolated.

fiio E18 is really an android/mobile dac and well engeneered for portable use with USB devices.

MOJO is not, and it sucks when usb connected to phones.
that's the end of the story"

Έτσι είναι! Επίσης με Schiit Wyrd παίζει λίγο καλύτερα, όπως θα αναμενόταν.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επιπλέον κάτι παρόμοιο πρέπει να ισχύει και με την coaxial διότι διαβάζω ότι με transport το iBasso DX80 δεν παίζει τόσο καλά, με transport το Sony ZX2 κάπου χάνει κλπ.

Σοβαρά τώρα, υπάρχει desktop dac/amp στα ίδια λεφτά με περίπου τον ίδιο καλό ήχο, ομαλό, φυσικό και γεμάτο;

Αν ναι αύριο το επιστρέφω το Mojo από εκεί που ήρθε...

Last edited:
Σοβαρά τώρα, υπάρχει desktop dac/amp στα ίδια λεφτά με περίπου τον ίδιο καλό ήχο, ομαλό, φυσικό και γεμάτο;

Θα πρέπει να αρχίσεις να κοιτάς / ακούς τα DACs της κατηγορίας μέχρι τα 600 εούρος.

Κοίτα το νέο m2tech evo DAC plus.
Βέβαια για να δείξει τι πραγματικά κάνει ίσως να θέλει κ το τροφοδοτικό του, που σίγουρα συμβάλει θετικά σε αυτά που ζητάς, αλλά ακόμα κ σκέτο ίσως σε ικανοποιεί.
Δηλώνω πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη γενιά που είχα! Χωρίς τροφοδοτικό...

Διευκρίνισε λίγο , θέλεις να είναι android ή όχι και δεν κατάλαβα καλά , θέλεις να είναι φορητό ή όχι; Το mojo είναι πολύ καλό για φορητό αλλά αν το θες μόνο για το γραφείο τότε πάρε κάτι με καλό εσωτερικό τροφοδοτικό. Εμένα μου αρέσει πολύ το teac 301 με μόνο αλλά τον αδύναμο ενισχυτή ακουστικών.

Επίσης το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ξεχωριστές μονάδες.
Πάρε ένα bifrost και έναν asgard2 να τελειώνεις.

Διευκρίνισε λίγο , θέλεις να είναι android ή όχι και δεν κατάλαβα καλά , θέλεις να είναι φορητό ή όχι; Το mojo είναι πολύ καλό για φορητό αλλά αν το θες μόνο για το γραφείο τότε πάρε κάτι με καλό εσωτερικό τροφοδοτικό. Εμένα μου αρέσει πολύ το teac 301 με μόνο αλλά τον αδύναμο ενισχυτή ακουστικών.

Αναφέρει "desktop", άρα μάλλον δεν τον ενδιαφέρει η φορητότητα.

Επίσης το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ξεχωριστές μονάδες.
Πάρε ένα bifrost και έναν asgard2 να τελειώνεις.

Ο συνδυασμός αυτός ξεφεύγει χρηματικά απο το κόστος του Mojo, άρα δεν μπορεί να τεθεί σαν εναλλακτική αγορά του μιας και ζητήθηκαν λύσεις στα ίδια λεφτά.

Ναι, μιλάω για desktop DAC+Amp με USB και οπτική είσοδο σπσραίτητα.

Αν είναι transportable ακόμα καλύτερα αρκεί να παίζει με ρεύμα χωρίς να τραβάει μπαταρία κάτι που δεν το κάνει το mojo.

Απορώ που δε μου είπατε το πραφανές :) δηλαδή το ifi idsd micro. Το έχω ακούσει στα πεταχτά και είναι πολύ κοντά στα επίπεδα του mojo. Σε κάποιους τομείς καλύτερο, σε άλλους χειρότερο. Είναι θέμα γούστου πιστεύω...

Λέει στα specs οτι έχει οπτική είσοδο. Να ρωτήσω επειδή η είσοδος είναι τύπου coaxial, πώς γίνεται η οπτική σύνδεση, με κάποιο ειδικό καλώδιο-αντάπτορα να φανταστώ; Αν είναι έτσι, αυτός η αντάπτορας παρέχεται στη συσκευασία;

..
Απορώ που δε μου είπατε το πραφανές :) δηλαδή το ifi idsd micro. Το έχω ακούσει στα πεταχτά και είναι πολύ κοντά στα επίπεδα του mojo. Σε κάποιους τομείς καλύτερο, σε άλλους χειρότερο. Είναι θέμα γούστου πιστεύω...
Δεν το πρότεινα για να μην λέτε πως ευλογώ τα γένια μου... Χα χα
Σου απάντησα στο άλλο νήμα
Πριν που είπα για το m2tech δεν είχα καταλάβει πως θες κ ενισχυτή ακουστικών

Ασχετο αλλα και λιγο σχετικο...
Μπορει καποιος να δοκιμασει το συνδυασμο chord με akg ειδικοτερα καποιο μοντελο απο τη σειρα 7...κατι μου λεει οτι ο laid back και πολυ μουσικος χαρακτηρας του mojo θα ταιριαξει γαντι στον αυστηρο χαρακτηρα των akg

Εδώ φίλε Σταύρο δε θα συμφωνήσω καθόλου μαζί σου! \

Όταν πήρα το πρώτο μου dac/amp, ένα iBasso D-Zero ήθελα να αναβαθμίσω το καλώδιο κι έτσι πήρα αυτό το lindy cromo σε mini-USB κατάληξη.
Ο ήχος χειροτέρεψε δε βελτιώθηκε! Το γύρισα πίσω στο amazon από όπου το πήρα σε λίγες μέρες. Μακρυά!!!

Μπα, δεν το διαπίστωσα. Πως να το κάνω χωρίς σύγκριση.

Βέβαια υπάρχει και μια μεγάλη διαφορά. Το Hugo δε χρησιμοποιεί τη γραμμή τροφοδοσίας (V+) του usb οπότε ίσως αυτό να παίζει ρόλο...

Τί λέτε γι' αυτό το καλώδιο για σύνδεση Mojo με PC? Έχω πάρει το αντίστοιχο OTG για σύνδεση του κινητού. Δείχνει ποιοτικό και με βύσματα που κάνουν άριστη εφαρμογή.

http://www.mediamarkt.gr/el/product...e-shielded-black-0-75-m-00078490-1077427.html
Πολύ καλά τα Hama!
Δεν ξέρω ηχητικά τι γίνεται αλλά ποιοτικά άριστα

H αλήθεια είναι ότι με hama τρίμετρο είχα πάρει καλύτερο αποτέλεσμα ηχητικά από κοντό μαύρο που είχε ένα dac μέσα στη συσκευασία του, γεγονός που μου είχε κάτσει πολύ παράξενο λόγω το σαφώς μεγαλύτερου μήκους. Αυτό ήταν και ο λόγος που το ψιλοέψαξα με τα usb καλώδια.
Αφού έχεις και θετικές εντυπώσεις από το αντίστοιχο OTG θα έλεγα προχώρα.

Το review δε λέει αυτό, απλά λέει ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο απ' ότι μόνο του το S4.

οκ θα πάω για το Hama...

Αυτό που με μπερδεύει στις συγκρίσεις Hugo-Mojo είναι ποιό από τα δυο ακούγεται λιγότερο ψηφιακό.

Το νέο headfonia review λέει ότι το Hugo ακούγεται πολύ πιο αναλογικό. Άλλα user reviews βρίσκουν πιο το Mojo πιο φυσικό.
Τί ισχύει τελικά;

πιθανή απάντηση: Εξαρτάται από τί θύρα και πηγή παίζει το Mojo. Υπάρχει σημαντική διαφορά στον τομέα αυτόν ανάλογα με την πηγή.

Έχει γίνει εκτεταμένη σύγκριση των 2 απ' τα παιδιά του φόρουμ (στα Β. Προάστεια).

Το Hugo υπερτερεί πάρα πολύ σε δικάναλη ακρόαση ενώ το Mojo είναι πολύ πιο ευχάριστο σε απευθείας σύνδεση με ακουστικά.