Chord Mojo

Έχει γίνει εκτεταμένη σύγκριση των 2 απ' τα παιδιά του φόρουμ (στα Β. Προάστεια).

Το Hugo υπερτερεί πάρα πολύ σε δικάναλη ακρόαση ενώ το Mojo είναι πολύ πιο ευχάριστο σε απευθείας σύνδεση με ακουστικά.

Εδώ ακριβώς είναι το θέμα.Οπως είχα πει στο δικό μου ποστ,τα ακριβά ακουστικά ακούγονται καλύτερα απευθείας από high end dap,το ίδιο και το σχόλιο κάτω του χρήστη sto headfonia και αλλού,πάω στοίχημα ότι dap όπως QP1R,HM901s,Cowon Plenue,ZX2,βγάζουν πιο φυσικό/μουσικό ήχο απευθείας με ιεμ se846,K10,campfire Andromeda κτλ.Αν θες το μαξιμουμ από ακριβά headfones,HD800s,TH900,τα'χεις με ακριβά tube amps,hugo και γενικά desktop εξοπλισμό.Διαβάζοντας αναλύσεις ατόμων που εμπιστεύομαι,τα audiophile phones όπως HTc 10,LG G5 with hifi plus dac,ακούγονται ήδη σε midrange dap επίπεδο αλλά Fiio X7 και η no stack λύση είναι η καλύτερη επιλογή,οπότε που μένει το mojo?Nα συνδυάζεται με midrange/easy to drive phones like audeze Sine.Χμμμμ....

Το απόγευμα πήγα κι αγόρασα το hama καλώδιο που λέγαμε
Πριν κανα μισάωρο έβαλα να ακούσω και ο ήχος μου τρύπαγε τα αυτιά, τρομερό glare. Τί έφταιγε τελικά; Το καλώδιο. Έβαλα μόλις το δικό του και μια χαρά ο ήχος.
Άρα με την ίδια λογική μπορεί και στο κινητό να φταίει το καλώδιο!

alatar, εσύ από που ακούς με το mojo; Δεν έχεις issues με τη USB θύρα και τα καλώδια;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

μόλις δοκίμασα κι ένα φθηνιάρικο καλώδιο που είχα από παλιά κι έπεσε πέπλο στον ήχο.

BYE BYE Mojo!

Ακούω από coaxial καλώδιο που ήρθε με το ibasso dx90 και πήρα μετατροπέα rca female https://www.skroutz.gr/s/4396957/Lancom-2-5mm-male-RCA-female-EA2011.html

Eίμαι τυχερός γιατί το dx90 και Cayin Ν6 χρησιμοποιούν το ίδιο coax output,άλλα dap έχουν άλλο καλώδιο,π,χ το fiio x5 2nd gen έχει άλλο καλώδιο για mojo σε σχέση με 1st gen,το ίδιο και astell&kern,τα phones usb converter,το ΖΧ2 άλλο custom,χαμόoooς
http://www.e-earphone.jp/blog/?p=26518

Το απόγευμα πήγα κι αγόρασα το hama καλώδιο που λέγαμε
Πριν κανα μισάωρο έβαλα να ακούσω και ο ήχος μου τρύπαγε τα αυτιά, τρομερό glare. Τί έφταιγε τελικά; Το καλώδιο. Έβαλα μόλις το δικό του και μια χαρά ο ήχος.
Άρα με την ίδια λογική μπορεί και στο κινητό να φταίει το καλώδιο!

alatar, εσύ από που ακούς με το mojo; Δεν έχεις issues με τη USB θύρα και τα καλώδια;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

μόλις δοκίμασα κι ένα φθηνιάρικο καλώδιο που είχα από παλιά κι έπεσε πέπλο στον ήχο.

BYE BYE Mojo!

Πριν το στειλεις πάνε άκουσε το με κανένα άλλο ακουστικό στο Νάκα.
Και το καλώδιο αστο να παιζει όλο το βράδυ. Τουλαχιστον. Καινουργιλα πράμα πανω στο μηχάνημα που να παίξει σε δέκα λεπτα.

Έχω ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες επιστροφής για refund.

Δε μπορώ να ανεχτώ όλα τα τερτίπια αυτά με τη USB. Με το Fiio E18 όλα τα καλώδια ακούγονταν το ίδιο, εδώ μιλάμε για σημαντικά αισθητές διαφορές.
Θα στείλω mail στο whathifi να το χρησιμοποιούν για να αξιολογούν USB καλώδια :D

Με έχει κουράσει υπερβολικά το νημα.
Δεν εχω καταλάβει τίποτα. Αν ειναι καλό ή κακο το μοτζο. Αν θα φύγει η θα μείνει (αδιάφορο).
Καλωδια έρχονται φευγουν γρήγορες απόψεις που διαμορφώνονται μεσα σε λίγα λεπτά και γίνονται "τεκμηριωμένες" δοκιμες.
Και μεσα σ ολα δοκιμες καλωδιων usb σε μηχανακια των 600 ή 150 ευρώ. ...και με διαφορές! ....
Καλή τύχη. ..

Καλημέρες!
supersonic, εμένα να δεις πόσο με κούρασε η υπόθεση Mojo. Απο εμένα τουλάχιστον τελείωσε η υπόθεση οπότε δε θα σας κουράσω άλλο. Το mojo επιστρέφεται σήμερα από εκεί που ήρθε.
Ο λόγος με απλά λόγια: Κάκιστη υλοποίηση της USB εισόδου. Ο ήχος επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό όχι μόνο από τη συσκευή που θα συνδέσεις αλλά και από το καλώδιο USB που θα βάλεις. Μη αποδεκτός ήχος με κοινά καλώδια.
Αυτό με τα καλώδια ισχύει ακόμα και σε σύνδεση μέσω Schiit Wyrd.

To να επηρεάζεται από τα καλώδια είναι κάτι το σύνηθες κ συμβαίνει σε όλες τις συσκευές, για αυτό άλλωστε υπάρχουν τόσες επιλογές.
Κ φυσικά το να αναδεικνύει την συσκευή που του συνδέεις μόνο καλό μπορεί να είναι, αφού δείχνει αμέσως ποιά συσκευή έχει σωστή υλοποίηση κ πια όχι.
Τώρα, αν θα την επιστρέψεις, είναι δική σου επιλογή.
Σίγουρα πάντως είναι μια πάρα πολύ καλή πρόταση προς αγορά κ έχει πάρει στο διαδίκτυο πάρα πολλές θετικές κριτικές.

Ή μήπως τελικά οι κριτικές στο διαδίκτυο γίνονται στο φτερό ίσα ίσα για να γράψουμε και να εισπράξουμε;
Και κανείς από αυτούς δεν ζει με την εκάστοτε συσκευή αρκετά τόσο όσο χρειάζεται για να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.
Τώρα σχετικά με το mojo επειδή είμαι από αυτούς τους μυστήριους που δεν πιστεύουν σε καμία περίπτωση ότι σε μία σωστή κατασκευή τα καλώδια usb επηρεάζουν τον ήχο ΑΝ ισχύουν αυτά που διαβάζω τότε ο φίλος μας ή έχει ελαττωματικό mojo ή το mojo είναι για κλάματα.

Για μένα είναι λογικό το φτηνο φιο να ισοπεδώσει τις όποιες διαφορες λεμε τωρα μπορεί να έχει ένα usb.
Αντιθετα στο ακριβότερο σαφως μοτζο οι διαφορές αν κάποιος πιστεύει σ αυτές ΠΡΈΠΕΙ να υπάρχουν.
Αλλα διαφωνώ γενικα με την προσέγγιση σήμερα δοκιμάζω αυτό αύριο το αλλο. Συμπεράσματα βγαίνουν δυστυχώς μετα απο εβδομάδες...τουλάχιστον.

Σταύρο αυτό θα ήταν επιθυμητό, αλλά ήδη έχει πάει από το πρωί στο ταχυδρομείο.

Πραγματικά δεν ξέρω αν είναι «μαγκιά» ή ελάττωμα του mojo που 3 καλώδια USB που έβαλα άκουσα ξεκάθαρες διαφορές και στα 3! Μπορώ αλλά δε χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες για το πώς ακούστηκε το καθένα.
Το θέμα όμως είναι ότι πλην του stock πολύ κοντού καλωδίου, τα άλλα δυο δε μου άρεσαν, δεν τον αποδέχομαι τον ήχο δηλαδή για 500 που έδωσα. Δε θέλω να μπω στη διαδικασία να ψάξω για καλώδιο των 50 + το οποίο πιθανόν να ακουστεί πολύ καλά πιθανόν όχι.

Εδώ δεν μιλάμε για διαφορές αν κάποιος νομίζει ότι τις ακούει στο ηχόχρωμα κλπ κλπ εδώ μας λένε ότι με κάποια καλώδια το mojo δεν ακούγεται.
Άρα δύο τινά συμβαίνουν ή τα καλώδια που χρησιμοποιήθηκαν ήταν της χείριστης ποιότητας ή το mojo έχει θέμα.

Σε ένα σύστημα με απαιτήσεις κ με καλά μηχανήματα, πάντα πρέπει να φροντίζουμε κ την καλωδίωση, διασύνδεσης, ηχείων & ρεύματος.
Πολλοί θεωρούμε ότι τα καλώδια δεν παίζουν ρόλο, όμως είναι πολύ σημαντικά.
Ακόμα κ τα usb που μεταφέρουν ψηφιακό σήμα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο κ αφού λες κ εσύ ο ίδιος ότι άκουσες διαφορές, το επιβεβαιώνεις κ μόνος σου.
Το ότι τα καλώδια δεν σου άρεσαν, δεν σημαίνει ότι η συσκευή είναι κακή, απλά αναδεικνύει τις διαφορές.
Κανονικά όλες οι συσκευές "πρέπει" να καταλαβαίνουν τις διαφορές.
:a0210:

Ακραίες και οι 2 περιπτώσεις. Πιστεύω ότι υπάρχει κάτι το "ψυχαναγκαστικό" στην όλη ιστορία, π.χ. "πρέπει να βρω αφορμή να το διώξω"... :)

Και εγώ την έχω πατήσει πολλές φορές.

Βέβαια ο φίλος γνωρίζει σαφώς καλύτερα από όλους...

Καμία πρόθεση ειρωνείας, να εξηγούμαι.

Βέβαια από την στιγμή που με το μανίσιο παίζει καλά η λογική λέει ότι τα άλλα καλώδια ήταν μάπα.
Τελικά όπως λέει και ο supersonic δεν βγαίνει συμπέρασμα.

Όχι OTG, μιλάμε για σύνδεση από το PC στο Schiit Wyrd με καλό καλώδιο και στη συνέχεια από το Wyrd στο mojo.

Το φθηνό καλώδιο απλά θόλωσε γενικά τον ήχο. Μιλάμε για εμφανέστατο πέπλο.
Το άλλο (Hama) που πήρα εχτές που δεν είναι καθόλου φθηνό μου ακούστηκε λαμπρό κι έχασε λίγο σε χαμηλά ο ήχος. Η λαμπρότητα είναι που με πείραξε.

Ισχύει σε ένα βαθμό κι αυτό που λέει ο Σταύρος, μια αφορμή αρκούσε για να το στείλω αφού από προχτές κάτι με έτρωγε.

Και θα συμφωνήσω με τον Σταύρο.
Υγ. Όλα τα καλώδια που έχουμε πρέπει να είναι ποιοτικά και να πληρούν τις προδιαγραφές. Τώρα αν έχουν διαφορές τα καλώδια των 20 πχ με των 500 είναι θέμα συζήτησης άλλου νήματος.

Τώρα κατάλαβα.

Έχω την εντύπωση φίλτατε ότι δεν έπρεπε να παρεμβάλλεις το Wyrd.

To Mojo έχω την εντύπωση ότι διαφοροποιείται από το Hugo ως προς την υλοποίηση της usb. Και δε ξέρω πόσο πραγματικά επωφελείται από regenerators (Wyrd).

Τώρα βέβαια είναι αργά για πειράματα. Καλή συνέχεια...