Καλημέρα και σε σένα!
Αναφέρω τις εντυπώσεις μου από το κλασσικό πασίγνωστο πικάπ Dual 505-4. Μου άρεσε περισσότερο ο ήχος του από το Technics SL-1200 ΜΚΙΙ και γι' αυτό το προτίμησα.
Το σύστημα τότε αποτελούταν από: πικαπ Dual 505-4 με κεφαλή Ortofon ΟΜΒ10, ενισχυτή Arcam Delta 290, ηχεία Triangle Scalene e. Έπαιζε σε χώρο 15 m^2. Το rack ανάμεσα στα ηχεία.
Προβλήματα ανάδρασης δεν είχα. Aλλαξα έπειτα την κεφαλή με μια ortofon MC10 super, είδα βελτίωση στον ήχο. Και σώματα είχε και καλή λεπτομέρεια έβγαζε αλλά είχε και μειονεκτήματα:
1. Ο επιλογέας στροφών δε δούλευε πάντα όταν επέλεγα τις 45 στροφές δηλ. δεν μετέφερε τον ιμάντα στην αντίστοιχη θέση της τροχαλίας και συνέχιζε να γυρίζει στις 33.
2. Το βαρίδι του βραχίονα δεν μπορούσε να ισορροπήσει κεφαλές βαρους πάνω από 5 gr. Για την ortofon MC10 super αναγκαστηκα να προσθέσω βάρος στο βαρίδι του βραχίονα για να την ισορροπεί σωστά.
3. Οι ρυθμίσεις του βραχίονα ήταν περιορισμένες π.χ. δεν είχε αζιμούθιο.
Για εισαγωγικό πικάπ ήταν μια χαρά, όμως με τα + του και τα - του όπως έχω αναφέρει. Δε θεωρώ όμως ότι μπορούσε να υποστηριξει μια δισκοθήκη άνω των 400 δίσκων. Μια φίλη μου ήθελε να της το πουλήσω για να ακούει τους 700 δίσκους που κληρονόμησε από το θείο της, αλλά της είπα να πάει σε pro-ject, όπως κι έκανε τελικά.