Χωρίς αναλογική πηγή εδώ και ένα χρόνο ...

Το πόσο στιβαρό και ανεπηρέαστο από κραδασμούς είναι το rack σου είναι αυτό που μετρά. Τι ύψος έχει και τι ηχεία έχεις δαπέδου ή βάσης?

Για άλλα πικαπ δεν ξέρω αλλά στο δικό μου χώρο στο δικό μου DIY rack (που έχει 1m ύψος) και που είναι τοποθετημένο ανάμεσα στα ηχεία (δαπέδου), το Dual 505-4 που είχα και το Pro-ject RPM 9 που έχω μια χαρά παίζουν ανάμεσα στα ηχεία και δεν έχω κανένα πρόβλημα και ειδικά σε υψηλές εντάσεις.

Μπορώ με βεβαιότητα να σου πω ότι το Τechnics ΔΕΝ "μασάει" με τίποτα στο θέμα ανάδραση κλπ...γι αυτό είναι φτιαγμένο εξάλλου!
Έχω επαγγελματική εμπειρία πάρα πολλων ετών υπό τις χειρότερες συνθήκες με πάρα πολλά 1200 -10 και έχω να πω τα καλύτερα για αυτό στο συγκεκριμένο θέμα.

Παίζει εκεί που άλλα δεν... αλλά αυτο δεν είναι το θέμα μας αυτή την στιγμή νομίζω.

Απο κει και πέρα ...προσωπικά συμφωνώ με την άποψη του quevedo δηλαδη να πουλήσεις το 1210 και να πας σε καινούργιο.Προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουν ιδιαίτερα καμμία αλλαγή από αυτες που προτείνονται για τους λόγους που ανέπτυξε πιο πριν ο quevedo .
Επαναλαμβάνω αυτη είναι οι προσωπική μου άποψη και τίποτα άλλο,μπορεί να δουλεύουν απόλυτα σωστά οι μετατροπές ...δεν ξέρω, αλλά προσωπικά δεν μου αρέσει ούτε εμένα να αλλάζω τα φώτα σε κάτι για να το κάνω να δείχνει "μεγαλύτερο" ή τελείως διαφορετικό.
Από όλα αυτά που έχουν πέσει εδω στο νήμα ως προτάσεις αν ήμουν στην θέση σου θα κοίταγα (μου τρέχουν τα σάλια και μένα δλδ) το Τhorens TD160HD.
Διάολε!! το μηχάνημα έχει και το" όνομα" ,μοιάζει με τα πικαπ τα οποία μεγαλώσαμε και όχι με χύτρα ταχύτητας και ηχητικά από ότι λένε οι κατοχοί του είναι εξαιρετικό.

Συνοπτικά λοιπόν εγώ προτέινω να δώσεις το 1210 και με τα χρήματα + αυτα της μετατροπής + αυτά που θα έβαζες έτσι κι αλλιώς να πάς σε καινούργιο συνδιασμό πλατώ /βραχίονα/κεφαλή της αρεσκέιας σου.

ΥΓ.
Με το θέμα ενισχυτή που είχες σε άλλο νήμα τι έκανες τελικά? προχώρησες στο Naim που λέγαμε?

Last edited:
καλημέρα παιδιά !

quavedo : exelixis στο ίδιο ύψος με το δικό σου. βάσης. κοντά όμως . κι εγώ αυτό θυμάμαι από το dual ... tou 80.. για πες μας αν θες για το 505-4 εντυπώσεις με λίγα λόγια...

mirage : το δεύτερο σύστημα είναι αυτό που θα αναλογικοποιηθεί με naim + atc. το thorens είναι μια πολύ καλή λύση (φαντάσου πως τόσα χρόνια με το απλό 160 άκουγα!)...λογικά θα κατασταλάξω σύντομα...

Καλημέρα και σε σένα!

Αναφέρω τις εντυπώσεις μου από το κλασσικό πασίγνωστο πικάπ Dual 505-4. Μου άρεσε περισσότερο ο ήχος του από το Technics SL-1200 ΜΚΙΙ και γι' αυτό το προτίμησα.

Το σύστημα τότε αποτελούταν από: πικαπ Dual 505-4 με κεφαλή Ortofon ΟΜΒ10, ενισχυτή Arcam Delta 290, ηχεία Triangle Scalene e. Έπαιζε σε χώρο 15 m^2. Το rack ανάμεσα στα ηχεία.
Προβλήματα ανάδρασης δεν είχα. Aλλαξα έπειτα την κεφαλή με μια ortofon MC10 super, είδα βελτίωση στον ήχο. Και σώματα είχε και καλή λεπτομέρεια έβγαζε αλλά είχε και μειονεκτήματα:

1. Ο επιλογέας στροφών δε δούλευε πάντα όταν επέλεγα τις 45 στροφές δηλ. δεν μετέφερε τον ιμάντα στην αντίστοιχη θέση της τροχαλίας και συνέχιζε να γυρίζει στις 33.
2. Το βαρίδι του βραχίονα δεν μπορούσε να ισορροπήσει κεφαλές βαρους πάνω από 5 gr. Για την ortofon MC10 super αναγκαστηκα να προσθέσω βάρος στο βαρίδι του βραχίονα για να την ισορροπεί σωστά.
3. Οι ρυθμίσεις του βραχίονα ήταν περιορισμένες π.χ. δεν είχε αζιμούθιο.

Για εισαγωγικό πικάπ ήταν μια χαρά, όμως με τα + του και τα - του όπως έχω αναφέρει. Δε θεωρώ όμως ότι μπορούσε να υποστηριξει μια δισκοθήκη άνω των 400 δίσκων. Μια φίλη μου ήθελε να της το πουλήσω για να ακούει τους 700 δίσκους που κληρονόμησε από το θείο της, αλλά της είπα να πάει σε pro-ject, όπως κι έκανε τελικά.

σε ευχαριστώ quevedo για την ανάλυσή σου.. αυτή την στιγμή όπως έχεις καταλάβει σκέφτομαι σοβαρά να δώσω το μκ2 (που είναι σε άριστη κατάσταση) και μάλιστα στόμα με στόμα μιας και γνώριζα μέχρι πρότεινος ΑΡΚΕΤΟΥΣ κυρίως παιδιά νέα συλλέκτες βινυλίου ή άλλους djs οι οποίοι το σέβονται σαν ιστορία αλλά και σαν direct drive και ΔΕΝ μπορούν να βρουν ειδικά σε άριστη κατάσταση. λογικά ΔΕ θα βάλω αγγελία εδώ , αν κάποιος βέβαια θέλει, εύκολα με βρίσκει :)

ψάχνω από το πρωί το θέμα με τα thorens και 2-3 μαγαζιά στην αθήνα που μίλησα μου είπαν πως ο αντιπρόσωπος άφησε την εταιρία . οπότε ΔΕΝ ξέρω καν ποιος τα φέρνει εδώ. στην ηχοέκφραση βλέπω να το έχει με τιμή 2.030 ευρώ , κατόπιν παραγγελίας όμως και ΔΕΝ ξέρω με ποιον βραχίονα ή άν αλλάζει με επιλογής μου από το εργοστάσιο ή ακόμα και πόσο θα έχει με τον βραχίονα (είναι η τιμή που ανέφερα) ? δεν ψάχνω αναγραφόμενες αλλά την καλύτερη δυνατή μετρητοίς..

το σκεπτικό που ανανεώνεται ΕΦΟΣΟΝ τελικά δεν πειράξω το ΜΚ2 είναι πως είχα βάλει ταβάνι τα 1500. ε ας ανέβω κι άλλο λίγο πουλώντας το ΜΚ2 (που το είχα "ξεχάσει" σαν περίπτωση) και να φτάσω στην κατηγορία που είναι το 160hd, εφόσον βρω άνθρωπο εδώ -καλύτερα- (ή έξω) να συννενοηθώ και να πάρω τιμή ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ.. μην ξεχνάμε σε ποια εποχή ζούμε.

μην μου προτείνετε μοντέλα άλλα που ΔΕΝ έχουν αναφερθεί γιατί πάνω κάτω ξέρω τι θέλω ... π.χ. θέλω thorens 160hd, ή Linn 12 (φτιαγμένο ΕΤΟΙΜΟ και στημένο να το ακούσω ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, πράγμα ΑΠΙΘΑΝΟ εικάζω) ή ακόμα ακόμα thorens 160Β ΣΕ ΥΠΕΡΑΡΙΣΤΗ κατάσταση ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.. ή έναν Ξέρξη μεταχειρισμένο σε ΥΠΕΡΑΡΙΣΤΗ κατάσταση... από τα πικάπ που έχετε αναφέρει (του 1000ρικου) μου αρέσει οπτικά το clearaudio concept με δύο όμως μείον. στο σύστημα που το άκουσα ήταν κάπως αναλυτικό και όχι ζεστό για τα γούστα μου (μην πιαστούμε τώρα από αυτό γιατί μπορεί να ήταν ο συνδυασμός στον ορφέα και 1002 υποκειμενικά πράγματα) και κυρίως ΔΕΝ ΕΧΕΙ καπάκι (και το plexiglass που πουλάνε έξτρα 150 ΔΕΝ μου αρέσει , ως κουτί που είναι...).

όποιος γνωρίζει παραπάνω για την κατάσταση στη thorens όσον αφορά στην αντιπροσώπευσή της εδώ καθώς και setups ας μας πει . ευχαριστώ.

τώρα μαθαίνω από άλλον dealer που μίλησε με τον αντιπρόσωπο (?) πως ΔΕΝ ΔΕΝ φέρνει το 160hd .. παρεπιπτόντως στο site της thorens ΔΕΝ βλέπω ΚΑΝ το μοντέλο. το ίδιο και σε κάποια βρετανικά μαγαζιά που κοιτάζω, βλέπω ας πούμε το 350 αλλά ΟΧΙ το 160hd.... δεν ξέρω τι γίνεται .

Ξέρεις πόσο κοστιζει το Linn, γιατί λίγο μπερδεμένα τα λες, είναι σε άλλη κατηγορία τιμής από τα άλλα πικάπ που αναφέρεις.
Αλήθεια με τι συνοδά άκουσες το clearaudio concept ? Κάποιο pro-ject άκουσες?
Το thorens 160hd το έχεις ακούσει και το θες η σου αρέσει οπτικά και μόνο?
τώρα μαθαίνω από άλλον dealer που μίλησε με τον αντιπρόσωπο (?) πως ΔΕΝ ΔΕΝ φέρνει το 160hd .. παρεπιπτόντως στο site της thorens ΔΕΝ βλέπω ΚΑΝ το μοντέλο. το ίδιο και σε κάποια βρετανικά μαγαζιά που κοιτάζω, βλέπω ας πούμε το 350 αλλά ΟΧΙ το 160hd.... δεν ξέρω τι γίνεται .

κι εγώ δεν το είδα στο site της Thorens. Μήπως σταμάτησε να παράγεται?

προφανώς. αυτό μου είπε 4ος άνθρωπος (στην ιταλία αυτός) που δουλεύει με thorens χρόνια (μαγαζί) . να κάνουν όλοι λάθος ? το θέμα είναι πως ΔΕΝ μπορώ να ζητάω μοντέλο που δεν υπάρχει στο επίσημο site .

Το Technics εφόσον δεν θα το χρησιμοποιήσεις δώστο, είναι κρίμα να κάθεται...σε χέρια άλλων είναι εργαλείο δουλειάς!

Νομίζω κάποιος φίλος από το φόρουμ ο ΑUDIOLYTIC μου φάινεται έχει το Τhorens μήπως θα ήταν φρόνιμο να επικοινωνήσεις μαζί του να σου πεί ίσως για το που και πως σχετικά με την αγορά του και τις εμπειρίες του για το συγκεκριμένο πικαπ?

Απο την ηχοέκφραση της σου είπαν ... Έχεις μιλήσει?

οπότε αναγκαστικά σβήνει το ζήτημα thorens (πείτε με ρομαντικό μιας και ζούσα με το 160b για ΠΟΛΛΑ χρόνια) αλλά μάλλον δύσκολα πλέον κοιτάω άλλα thorens.. (π.χ. το 350.. )

κάτι άλλο έχω στο μυαλό μου...

τώρα μίλησα και με τα παιδιά στην ηχοέκφραση. μου είπαν πως σταμάτησε.

Αν δεν εχουν υπ'οψιν κατι αλλο για να το αντικαταστησουν,κατα την γνωμη μου ειναι τραγικο λαθος.

όντως είναι λάθος και σαν ιστορική συνέχεια, πέραν των άλλων !

σκέφτομαι κατά ...οικογένεια (ex) systemdek μεριά :)

Καλη ιδεα.Υπαρχουν και παλια systemdek/acrylic platter καθως επισης και το audionote που σκεφτεσαι. :a0210:

μήπως εννοείς Systemdek IIX ? ποιον rega έχει και σε τι κατάσταση κυρίως είναι?

αν μπορούμε να έχουμε κάποιες φωτός καταρχήν καθώς και περιγραφή κατάστασης ή τηλέφωνο επικοινωνίας , γιατί όχι ! αν δεν σου είναι κόπος μόνο κώστα μου, γιατί απ οτι βλεπεις το ταξίδι αυτό καλά κρατεί ... μην πάθετε ναυτία και οι άλλοι ! αν και το ίδιο το ταξίδι (και όχι τόσο ο προορισμός δεν έχει τη γλύκα?!)

αν είναι κούραση ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ (και το ξαναεννοώ) μην ασχοληθείς .. γιατί ψάχνω μάλλον για καινούριο και θα "βασανίσω" όποιον μου πλασάρει μεταχειρισμένο ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΙΚΤΟ... πάντως σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον !!

πάντως όταν είπα πως σκέφτομαι κατά οικογένεια (ex) systemdek μεριά εννοούσα ακριβώς που ακριβώς από κάτω συμπλήρωσε ο φίλος μου, AUDIOLYTIC ! άρα μάλλον για καινούριο (εκτός ΑΝ....) ψάχνω.