Χωρίς αναλογική πηγή εδώ και ένα χρόνο ...

Φίλε, προσωπικά θα προτιμούσα για αγορά το Audio Note ΤΤ-1 εάν δεν διέθετα τα δύο παλιά Thorens (166, 160) και το πρώτο μου Sugden Connoisseur BD101.
Οι λόγοι:
1. αισθητική κλασσικού πικάπ
2. βασισμένο στο Systemdek
3. έχει ανάρτηση τριών σημείων και δεν είναι μάζας
4. βραχίονας RB250
5. είναι προσιτό (αν λέμε το χιλιάρικο+ προσιτό)​
και το σημαντικότερο
6. ακούγεται καλά τουλάχιστον για τα δικά μου αυτιά​

Τώρα, εάν ήθελα να κάνω υπέρβαση από όλες τι απόψεις ή να ονειρευτώ, θα κοίταγα για Μηχανήματα με την ακόλουθη σειρά: EMT 927, Thorens TD 124, Garrard 301/401, Lenco GL 75 ή για ένα καινούργιο Oracle Delphi._

εξαιρετικό είναι και εκεί ΑΚΡΙΒΩΣ στρεφόμουν . έχουν απλώς ένα πρόβλημα (γνωστό στους κύκλους μας, των αγγλόφιλων -στα ηχητικά-) με τις παραδόσεις τους. συμφωνώ με ΟΛΑ όσα λες και επαυξάνω.

κλίνω όμως προς κάτι πιο φθηνό και λογικά εκεί θα κινηθώ.. θα δούμε εντός των ημερών. ρομαντισμός γαρ !

Να κάνω και εγώ την "αιρετική" (μιας και οι περισσότερες προτάσεις είναι με ελατήρια) πρόταση.
Αφού τελικά αποφάσισες να ξοδέψεις ενάμισι χιλιάρικο βάλε στην λίστα και αυτό: http://us.marantz.com/us/products/pages/productdetails.aspx?CatId=ReferenceSeries&ProductId=TT15S1
απο το οποίο ακούω τώρα που γράφω, είναι στα λεφτά σου σε πακετάκι ευκαιρία μαζί με την κεφαλή clearaudio virtuoso.
Δέν καταλαβαίνει τίποτα και ας παίζει δίπλα σε ηχείο και όχι πάνω σε ράκ, και επειδή έχω και το clearaudio performance στα μισά λεφτά το marranz είναι εννοχλητικά κοντά. Aν έγραφε επάνω clearaudio με αυτήν την κεφαλή θα είχε πολύ πανω ωαπο δύο χιλιάρικα να είσαι σίγουρος.

Eπίσης πήγαινε οπωσδήποτε να ακούσεις κάποιο acoustic solid στα χρήμματα σου. Άκουσα πρόσφατα ένα και έμεινα αναυδος με την ποιότητα του, τρομερό value.

Tέλος προσωπική άποψη και ως τέτοια λάβε την μήν μπλέξεις με ελατήρια. Είναι ελάχιστα τα πικάπ με ελατήτρια που δεν θα σε εκνευρίσουν μακροπρόθεσμα και πολύ ακριβότερα απο αυτά που διαθέτεις (εκτός κιαν πάρεις μεταχειρισμένο) και αυτά είναι ξεπερασμένα σαν ήχος/επιδόσεις. Μην φοβάσαι την μάζα εξάλου απο αυτήν προέρχεσαι με το mk2 και μην θαμπώνεσαι μετα τραμπολίνο, τα περισσότερα δημιουργούν πιό πολλά προβλήματα απο όσα λύνουν.

Αυτά με την τελευταία παράγραφο παρακαλώ να γίνει σεβαστή απο το κοινό σαν προσωπική άποψη ενός πρώην "ελατηριάκια".

Last edited:
ΜΕ αναλογική πηγή ύστερα από κοντά ένα χρόνο!

ναι ναι τρομερό είναι αλλά $ βλέπω άρα τελωνεία..

τέσπα σήμερα παρέλαβα το πικάπι , δεν έφτασα στο 1.5 χιλιάρικο LUXILLA, έτσι κι αλλιώς 2ο σύστημα είναι αυτό .. θα πρέπει κλείνοντας από τη μεριά μου το παρόν να σας επαναλάβω 2 τινά .

1) λόγω της φύσης των βινυλίων ΠΟΥ ΞΑΝΑΚΟΥΩ ΔΕΝ έχει νόημα για μένα το πολυ-audiophile ψάξιμο . ΔΕΝ έχω βινύλιο ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΜΕΤΑ το '90 (ελάχιστα καν είναι τα μετά το '85) . η δισκοθήκη που ξανασυναρμολογείται αριθμεί ΠΟΛΛΟΥΣ δίσκους.. το θέμα όμως επαναλαμβάνω είναι να ακούω τις μουσικές του '69 (π.χ.) όπως εγώ τις γουστάρω ... απλά και μαλακά (όπως παλιά).

2) τα ζυγισα και δεν ήθελα να πάω σε μάρκες όπως project ή clearaudio (παρ'οτι αναγνωρίζω την τεχνολογία τους, που όμως ΔΕ με αφορά, φίλος της μουσικής είμαι, μουσικός και ο ίδιος και άρρωστος όσο δεν πάει) . αν υπήρχε το 160hd (σε παραγωγή εννοώ, δεν σας κρύβω ότι ξενέρωσα πως ο εγγονός αυτού που πούλησα προ έτους και που με συντρόφευε χρόνια δεν ανανεώθηκε, τέλος πάντων) ίσως να έδινα τα 2000 ευρώ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ δεν ήταν οικονομικό. (γι αυτό και εδώ μέσα ξεκίνησα από τα 1000 και μετά ανέβαινα) . επίσης ήθελα να αγοράσω καινούριο.

τέλος ΔΕΝ πιστεύω πως αυτό που αγόρασα είναι entry level κατηγορία ... για τον ίδιο λόγο που πιστεύω πως η πρώτη έκδοση κάθε δίσκου (πάντα για την εποχή που ακούω μιλάω, μέχρι το '80 χοντρικά) έχει και την καλύτερη εγγραφή.. για το cd και τα remasters (ιαπωνέζικα και άλλα) έχω διαφορετική βέβαια άποψη . αλλά και για ένα άλλο λόγο . σε 15 και κάτι ψηλά χρόνια, η εταιρία αυτή (πικάπ της οποίας πρωτοάκουσα στα μέσα του 70 !!!! ) κλείνει έναν ΑΙΩΝΑ που φτιάχνει ΠΙΚΑΠ.

σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ από την καρδιά μου για το ενδιαφέρον σας, που ήταν ειλικρινέστατο και σε αυτό το ταξίδι μου. πάω να ξεσκονίσω κάτι παλιατζούρες, τώρα.

α ! θα ήθελα και τα Accuphase . δεν πειράζει όμως :) καλά είμαι και με τα εγγλεζάκια μου ..

http://www.youtube.com/watch?v=nRu90gszG6E

Last edited:
Re: ΜΕ αναλογική πηγή ύστερα από κοντά ένα χρόνο!

Συγχαρητήρια, Dual και ...ξερό ψωμί. Ξέρεις η πρώτη αγάπη είναι και αξέχαστη.
Εγώ το Connoisseur από τα σέβεντυς το κρατώ ακόμα για συναισθηματικούς λόγους.
Καλοάκουστο, με ωραίες μουσικές.

ναι ναι τρομερό είναι αλλά $ βλέπω άρα τελωνεία..

τέσπα σήμερα παρέλαβα το πικάπι , δεν έφτασα στο 1.5 χιλιάρικο LUXILLA, έτσι κι αλλιώς 2ο σύστημα είναι αυτό .. θα πρέπει κλείνοντας από τη μεριά μου το παρόν να σας επαναλάβω 2 τινά .

1) λόγω της φύσης των βινυλίων ΠΟΥ ΞΑΝΑΚΟΥΩ ΔΕΝ έχει νόημα για μένα το πολυ-audiophile ψάξιμο . ΔΕΝ έχω βινύλιο ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΜΕΤΑ το '90 (ελάχιστα καν είναι τα μετά το '85) . η δισκοθήκη που ξανασυναρμολογείται αριθμεί ΠΟΛΛΟΥΣ δίσκους.. το θέμα όμως επαναλαμβάνω είναι να ακούω τις μουσικές του '69 (π.χ.) όπως εγώ τις γουστάρω ... απλά και μαλακά (όπως παλιά).

2) τα ζυγισα και δεν ήθελα να πάω σε μάρκες όπως project ή clearaudio (παρ'οτι αναγνωρίζω την τεχνολογία τους, που όμως ΔΕ με αφορά, φίλος της μουσικής είμαι, μουσικός και ο ίδιος και άρρωστος όσο δεν πάει) . αν υπήρχε το 160hd (σε παραγωγή εννοώ, δεν σας κρύβω ότι ξενέρωσα πως ο εγγονός αυτού που πούλησα προ έτους και που με συντρόφευε χρόνια δεν ανανεώθηκε, τέλος πάντων) ίσως να έδινα τα 2000 ευρώ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ δεν ήταν οικονομικό. (γι αυτό και εδώ μέσα ξεκίνησα από τα 1000 και μετά ανέβαινα) . επίσης ήθελα να αγοράσω καινούριο.

τέλος ΔΕΝ πιστεύω πως αυτό που αγόρασα είναι entry level κατηγορία ... για τον ίδιο λόγο που πιστεύω πως η πρώτη έκδοση κάθε δίσκου (πάντα για την εποχή που ακούω μιλάω, μέχρι το '80 χοντρικά) έχει και την καλύτερη εγγραφή.. για το cd και τα remasters (ιαπωνέζικα και άλλα) έχω διαφορετική βέβαια άποψη . αλλά και για ένα άλλο λόγο . σε 15 και κάτι ψηλά χρόνια, η εταιρία αυτή (πικάπ της οποίας πρωτοάκουσα στα μέσα του 70 !!!! ) κλείνει έναν ΑΙΩΝΑ που φτιάχνει ΠΙΚΑΠ.

σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ από την καρδιά μου για το ενδιαφέρον σας, που ήταν ειλικρινέστατο και σε αυτό το ταξίδι μου. πάω να ξεσκονίσω κάτι παλιατζούρες, τώρα.

α ! θα ήθελα και τα Accuphase . δεν πειράζει όμως :) καλά είμαι και με τα εγγλεζάκια μου ..

http://www.youtube.com/watch?v=nRu90gszG6E
Καλορίζικο.Θα συμφωνήσω με τους κατόχους LENCO ,όπως τον chris1967,πιστεύω ότι με το βραχίονα απ έξω ή απομονωμένο κοντράρει άνετα στα ΧΑΜΗΛΑ πολλά πλατώ μέχρι 5.000 ,θέλει πολύ πειραματισμό,tweeking,αλλά και τύχη γιατί μπορεί αυτό που θα πλειοδοτήσεις να είναι σε πολύ χάλια κατάσταση.

Και εγώ με Dual πρωτοάκουσα! Κλασικό! Καλοάκουστο!

Τελικα ενα DUAL θα περασε καποτε απο τα χερια πολλων απο εμας :ernaehrung004:

Αξιοπιστα και πολυ καλα πικαπ.

Καλοάκοστο και απο εμένα καλές ακροάσεις γεμμάτες χαρούμενη νοσταλγία σου εύχομαι.

Και παρά την κρίση που πέρασε η εταιρεία προ ετών, εξακολουθεί να είναι made in Germany.

εν τω μεταξύ πληροφορούμαι πως μια καλή αναβάθμισή του προκύπτει αντικαθιστώντας (και ταυτόχρονα κρατώντας την κεφαλή της ortofon εννοείται) τη budget αλλά αξιοπρεπέστατη om-10 βελόνα με την OM-40 ( 200) .. κάποια στιγμή λοιπόν σκέφτομαι αυτή την κίνηση.

όπως λέει κι ο AUDIOLYTIC ένα DUAL πέρασε από τα χέρια όλων μας κάποια στιγμή . απλώς να προσθέσω : Ώρα για το δεύτερο !

το ενδιαφέρον επίσης είναι πως όλα τα ανταλλακτικά του 505 (headshell, βραχίονας, ιμάντας, βαρύδι κλπ κλπ) υπάρχουν σε πληθώρα στο γερμανικό ebay αλλά και παντού , είναι όπως λέει ο karavan Made in Germany και κάνουν 20 , 30, 50 ευρώ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΙΜΕΣ !

για χειροποίητο ξύλινο, λοιπόν, γερμανικό πικάπ με το βάρος του (σε κιλά εννοώ) , την ιστορία του, και κυρίως τον γλυκό του χαρακτήρα ... νομίζω πως είναι από τις πιο απολαυστικές αγορές που έχω κάνει..

εύχομαι απλώς η άλλη αγαπημένη μου η thorens . έστω και με την πιο "audiophile" κατεύθυνση που έχει πάρει κάποια στιγμή να βγάλει κι ένα "budget" (γιατί δηλαδή πρέπει να δίνεις 2000+ ευρώ για το 160 άσχετα αν αυτό που σταμάτησε μόλις λέγεται hd, θυμάστε πόσο είχε το 160b ???) 160 ...

προς το παρόν dual και ξερό ψωμί, πάω να αλλάξω πλευρά (here come the warm jets) . καλό μεσημέρι !

Από την ελληνική αντιπροσωπεία το πήρες; Αν κατάλαβα καλά, πας για πλατό και για το δεύτερο σύστημα; Τα ξύλινα πλατό αποτελούν μεγάλο φετίχ και για μένα.

ναι από την αντιπροσωπεία, ο άνθρωπος είναι ΚΥΡΙΟΣ. όχι ρε συ , ΑΥΤΟ (το dual) είναι το πλατώ του 2ου συστήματος . στο πρώτο (κάτω) έχω φτιάξει έναν τόσο ζεστό εγγλέζικο ήχο με dac και harbeth και lfd κλπ που ακούω ΜΟΝΟ cd . αλλά τι cd ? ιαπωνέζικα και άλλα remasters των παλιών μου δίσκων που είναι ΔΕΔΟΜΕΝΑ γλυκόηχα (οτιδήποτε τσίγγινο απορρίπτεται ή αντικαθίσταται.. εδώ και χρόνια...)

Καλορίζικο και από εμένα, κλασσικό πικ απ και γω το χω ,με dual έχω τις πρώτες εμπειρίες μου από την δεκαετία του 70 ,μικρό παιδάκι από 4-5 τών έπαιζα(και γρατζουναγα) δίσκους με το 1216 του πατέρα.
Νταξ πάντως τα Thorens έιναι μια κλαση πάνω...αλλά μα αρέσει που πήρες "πραγματικο" πικ- απ.

Τελικα ενα DUAL θα περασε καποτε απο τα χερια πολλων απο εμας :ernaehrung004:

Αξιοπιστα και πολυ καλα πικαπ.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως και δε βρήκε κάποιο να μην το χρειάζεται κάποιος.Μια γύρα στα service καταστημάτων θα έδινε μια πολύ φτηνότερη λύση.Εγώ μάζεψα από γνωστούς και άγνωστους 3 που στο τσακ γλύτωσαν το πέταμα..Είναι πικάπ με καθαρό διαχρονικό ήχο και βγήκε σε πολύ μεγάλους αριθμούς παραγωγής ..τουλάχιστον 2 ακόμα γνωστοί μου τα πέταξαν.Απότι λένα όμως όλοι δεν αναβαθμίζοντα όπως lenco,garrard,linn..

Νταξ πάντως τα Thorens έιναι μια κλαση πάνω...

οι δίσκοι μου είναι μια κλάση πάνω .. όχι τα πικαπ. :)

επίσης...

δε "μαζεύω", ειδικά μηχανήματα!. ένα καινούριο πικάπ ήθελα. το αγόρασα. τέλος.

Last edited:
Δεν σου είπε κανείς το αντίθετο για τους δισκους ρε φίλε εχω αρκετα μεγαλη δισκοθηκη και γω ...αλλα εδω μιλάμε για μηχανακια! Καλοριζικο και πάλι και τέλος όντως.