Χωρίς αναλογική πηγή εδώ και ένα χρόνο ...

προς το παρόν dual και ξερό ψωμί, πάω να αλλάξω πλευρά (here come the warm jets) . καλό μεσημέρι !

Βλέπω έχεις και λεπτό γούστο στα ακούσματα σου ..δισκάρα!!!...

ο eno είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στη βρετανία μετά το ... πέρας των εργασιών των σκαθαριών .....

από την απο κει μεριά κάτι αντίστοιχο έκανε (επί ημερών της cti κυρίως) ο deodato ...

αλλά αν συνεχίσουμε θα βγούμε εκτός τόπικ. προς το παρόν βγαίνω εκτός budget με καταπληκτικά 180g releases ..... (παρεπιπτόντως μη χάσετε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ οι φίλοι της afro-funk τη δισκάρα του Ebo Taylor "Twer Nyame" στη Philips που επανακυκλοφορεί από την Superfly Records)...

(εντάξει-εντάξει τελείωσα ..)

(η ελληνική κόπια της virgin εκείνης της εποχής στο MY LIFE IN THE BUSH OF GHOSTS παίζει φανταστικά, άσχετο αλλά σκάλωσα με τον ήχο, ως ελληνικής κόπιας)

λοιπόν για να μην ανοίγω άλλο νήμα μια γρήγορη ερώτηση . δοκιμάζω μαζί με το πικάπι και ένα phono stage της project , δανεικό , και πιθανόν σε λίγο δικό μου, αυτό με τα jumperάκια πίσω , νομίζω λέγεται phono box se ii ή κάτι τέτοιο. δεν έχει on-off διακόπτη. το έχω σε πολύμπριζο απλό με μπουτόν, όχι μαζί με τον ενισχυτή (έτυχε) και για να σβήσει το μπλε φωτάκι πρέπει να το βγάλω από τη μπρίζα ή να κλείσω το μπουτόν του πολύμπριζου. τι προτείνετε να το αφήνω συνεχώς με αναμμένο φωτάκι ? ή να το κλείνω (ψιλομανούρα) .. πέρα από την φθορά ή την (όποια μηδαμινή φαντάζομαι... τσκ τσκ) κατανάλωση ρεύματος . αυτό το μπλε φωτάκι βγάζει μάτι τη νύχτα !

Ρε συ αυτό ακούω και γω τώρα....απο cd όμως , φοβερό αλμπουμ και φοβερη σύμπτωση!! Κανονικά το αφήνεις στο ρεύμα ,έτσι είναι και ο προενισχυτής μου σχεδιασμένος να είναι μονίμως ON ,αλλά επειδή και μένα έχει ένα σπαστικό μπλέ φωτάκι πολλές φορες τον κλέινω από το πολύμπριζο.Να σου πω διαφορές στο πριν και το μετά δεν έχω παρατηρήσει ιδιάιτερες.

Ναι..εννοώ όταν παίζω με "κρύο" τον προ...δηλαδή κλειστό από το πολύμπριζο σε σχέση με όταν είναι απο πρίν on.

Last edited:
μάλιστα. έστω ότι δεν μας χαλάει το μπλε φωτάκι. πρέπει να μένει αυτό το project-άκι on 24/7 λές ? ας μας πει και κάποιος άλλος τη γνώμη του.

το "πρέπει να μένει....on 24/7 " ? μου , κολλάει στο "Κανονικά το αφήνεις στο ρεύμα ,έτσι είναι και ο προενισχυτής μου σχεδιασμένος να είναι μονίμως ON" σου !

Δεν υπαρχει λογος νομιζω να μενει ΟΝ συνεχεια κανενα μηχανημα.

Γιατι δεν εβαλαν διακοπτη; Κακως.

Μαλλον επειδη το φτηνο τροφοδοτικο που μπαινει στον τοιχο δεν εχει διακοπτη.

Ενα μηχανημα σχετικα χαμηλης τιμης εχει εξαρτηματα χαμηλης τιμης.

Οι πυκνωτες πχ που εχουν ζωη λειτουργιας περιπου 3000-4000 ωρες(συμφωνα με τους κατασκευαστες τους),με το μηχανημα ανοικτο συνεχεια,θεωρητικα θα αντεξουν γυρω στις 165 μερες ενω αν το αναβεις για δυο ωρες την ημερα μονο οταν ακους μουσικη σημαινει οτι θα αντεξουν 2000 μερες !!!!!!!!!!!!

Θεωρητικα βεβαια αυτα,αλλα βασει προδιαγραφων κατασκευαστων εξαρτηματων,κυριως πυκνωτων.

Εντάξει ελαφρώς υπερβολικά είναι όλα αυτα και από την μια πλευρά και από την άλλη... Γιατί υπάρχουν και πολλοί που λένε ότι καταπονουνται περισσότερο πολλά εξαρτήματα με το μεταβατικό σταδιο του άναψε-σβήσε ,κατα την μετάβαση από την αρχική κατασταση ηρεμίας στην κατάσταση λέιτουργίας και αντίστροφα.Τεσπα η αλήθεια προφανώς και είναι κάπου στην μέση...

Καλημέρα

Αγαπητέ NextGen, ομολογώ, ότι δεν διάβασα και τις 14 σελίδες του thread, αλλά...
Για να ακούσεις βινύλιο χρειάζεσαι κάμποσα διαφορετικά πράγματα, που θα πρέπει ΟΛΑ μαζί να συνεργήσουν!!!

Πικάπ
Τροφοδοτικό (έως απαραίτητο!)
Βραχίονας
Καλωδίωση
Κεφαλή
Phono Stage

Και πρέπει κάθε ένα από μόνο του και όλα μαζί να συνεργάζονται επιτυχημένα!!!

Μέγα μπλέξιμο!!!

Το TD 160 που είχες, ήταν με τον μαμά βραχίονα ή με άλλον?

Ρωτάω, επειδή έχω 2 TD160 αυτόν τον καιρό και μου αρέσουν ΠΟΛΥ!

Από την άλλη μεριά τα Technics 12xx είναι καλά πικάπ, αλλά σαφέστατα κατώτερα από ένα καλό και καλορυθμισμένο TD160!!!

Αυτά!

Αντώνης Δραγώνας

ήταν με τον μαμά φίλε Αντώνη.

τώρα, όπως ίσως διάβασες παρ'ότι στο δεύτερο σύστημά μου, ακούω με ένα dual505-4 και την ομ-40 (εξαιρετικό σαν σύνολο στα χρήματάτους)

τέλος πάντων πάντα ΨΑΧΝΩ για ένα ΑΡΙΣΤΗΣ κατάστασης td-160 mk2 (και δη με τον καλό sme βραχίονα) .

μήπως πουλάς το ένα από τα δύο ?

ήταν με τον μαμά φίλε Αντώνη.

τώρα, όπως ίσως διάβασες παρ'ότι στο δεύτερο σύστημά μου, ακούω με ένα dual505-4 και την ομ-40 (εξαιρετικό σαν σύνολο στα χρήματάτους)

τέλος πάντων πάντα ΨΑΧΝΩ για ένα ΑΡΙΣΤΗΣ κατάστασης td-160 mk2 (και δη με τον καλό sme βραχίονα) .

μήπως πουλάς το ένα από τα δύο ?

Φίλε neXTgen
είχα μπλέξει με δουλειές και μόνο σήμερα διάβασα το μήνυμά σου!
Να τα πούμε προς το τέλος του μήνα, που θα επιστρέψω στην Αθήνα!

Αντώνης Δραγώνας

Απάντηση: Re: Χωρίς αναλογική πηγή εδώ και ένα χρόνο ...

Καλημέρα

Αγαπητέ NextGen, ομολογώ, ότι δεν διάβασα και τις 14 σελίδες του thread, αλλά...
Για να ακούσεις βινύλιο χρειάζεσαι κάμποσα διαφορετικά πράγματα, που θα πρέπει ΟΛΑ μαζί να συνεργήσουν!!!

Πικάπ
Τροφοδοτικό (έως απαραίτητο!)
Βραχίονας
Καλωδίωση
Κεφαλή
Phono Stage

Και πρέπει κάθε ένα από μόνο του και όλα μαζί να συνεργάζονται επιτυχημένα!!!

Μέγα μπλέξιμο!!!

Το TD 160 που είχες, ήταν με τον μαμά βραχίονα ή με άλλον?

Ρωτάω, επειδή έχω 2 TD160 αυτόν τον καιρό και μου αρέσουν ΠΟΛΥ!

Από την άλλη μεριά τα Technics 12xx είναι καλά πικάπ, αλλά σαφέστατα κατώτερα από ένα καλό και καλορυθμισμένο TD160!!!

Αυτά!

Αντώνης Δραγώνας

+1000

μου αρέσει που "αργείτε" .. πιθανολογώ (κι εύχομαι) πως οφείλεται σε δύο πράγματα . 1ον. ακούτε μουσική και είστε απασχολημένοι (ΚΑΛΟ!) 2ον. την έχετε κάνει για διακοπές (ΚΑΛΥΤΕΡΟ !!!) ..

υγεία και χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες σήμερα 15 Αυγούστου. τα καλύτερα σε όλους μας !

Ανασταίνω αυτό το θέμα καθώς αναφέρθηκαν πολλά για πικαπ vintage ανακατασκευασμένα.
Διαβάζω τόσα και τόσα θετικά σχόλια για τα Lenco, Thorens, Garrard και σκεφτόμουν μήπως αυτός είναι ο δρόμος που θα θελα να ακολουθήσω.
Έχω ένα project Xperience το οποίο είναι αρκετά ευγενικό, ραφιναρισμένο και γλυκόηχο. Θα ήθελα όμως κάτι άλλο...
Οι σκέψεις ξεκίνησαν όταν έβαλα στο σύστημα να παίξει ένα ταπεινό direct drive Pioneer PL 7 το οποίο ήταν αν μη τι άλλο υπέρ του δέοντος τίμιο και με εξέπληξε κυρίως το μπάσο που έδωσε.
Ακούσματα κυρίως ροκ (από 60-70s μέχρι σημερινό).

Αυτή την περίοδο κοιτάζω να μάθω για τα παλιά thorens (βλέπω to 124 κυρίως), garrard 301/401.
Εσείς που έχετε τέτοια vintage μηχανήματα, τι έχετε να μου προτείνετε/συμβουλέψετε? Κοιτάζω σωστά?
Ευχαριστώ!