1o τι παραπάνω θα ήθελες στον ήχο ?
2ο μήπως το θέμα σου ειναι η κεφαλή?
παρακαλώ.
και αλλη ερώτηση:
το Pioneer PL 7 το ακουσες με μια από τις παραπάνω κεφαλές ή φόραγε την δικιά του, και αν ναι ποια?
Ανασταίνω αυτό το θέμα καθώς αναφέρθηκαν πολλά για πικαπ vintage ανακατασκευασμένα.
Διαβάζω τόσα και τόσα θετικά σχόλια για τα Lenco, Thorens, Garrard και σκεφτόμουν μήπως αυτός είναι ο δρόμος που θα θελα να ακολουθήσω.
Έχω ένα project Xperience το οποίο είναι αρκετά ευγενικό, ραφιναρισμένο και γλυκόηχο. Θα ήθελα όμως κάτι άλλο...
Οι σκέψεις ξεκίνησαν όταν έβαλα στο σύστημα να παίξει ένα ταπεινό direct drive Pioneer PL 7 το οποίο ήταν αν μη τι άλλο υπέρ του δέοντος τίμιο και με εξέπληξε κυρίως το μπάσο που έδωσε.
Ακούσματα κυρίως ροκ (από 60-70s μέχρι σημερινό).
Αυτή την περίοδο κοιτάζω να μάθω για τα παλιά thorens (βλέπω to 124 κυρίως), garrard 301/401.
Εσείς που έχετε τέτοια vintage μηχανήματα, τι έχετε να μου προτείνετε/συμβουλέψετε? Κοιτάζω σωστά?
Ευχαριστώ!
Εγώ έχω να σου προτείνω να στραφείς στο Lenco L-75/78 και τα παράγωγά του (π.χ. τα αγγλικά Goldring Lenco). Για τα ακούσματά σου είναι ένα κι ένα, και βρίσκεται πιό φτηνό μεταχειρισμένο. Οι τιμές των Thorens TD-124 και Garrard 301/401 έχουν ξεφύγει γενικώς τα τελευταία χρόνια. Να ξέρεις μόνο ότι σε περιμένει πολλή δουλειά, η αγορά ενός τέτοιου πικάπ είναι μόνο η αρχή. Αν πάλι θέλεις να αγοράσεις κάτι καλό που δε χρειάζεται πολλή δουλειά για να κελαηδήσει, σου συνιστώ τα παλιά πικάπ της Thorens (TD 160,166,320,2001 κλπ.Απόφυγε μόνο τα 180 και 190, είναι άθλια).
Είχε ο πατέρας μου παλιότερα το 180 του οποίου η ποιότητα ήταν όπως την περιγράφεις.
Πάντως για τέτοιες λύσεις σκεφτόμουν..
Το Λενκο το φτιαγμένο (με πλίνθο) σε σχέση με garrard 301/401 kai thorens 124 πως θα το σύγκρινες?
Μου βάζεις δύσκολα! Δεν έχω ακούσει ποτέ μοντιφαρισμένο Garrard ή Thorens 124 για να μπορώ να εκφέρω γνώμη. Έχω βέβαια μοντιφαρισμένο Lenco L-75 που είναι σκάλες ανώτερο από το Thorens TD-320 που είχα πριν.
pelopis85 , σωστα κοιταζεις,αλλα οι τιμες των 124 & 301 εχουν εκτοξευθει στα υψη τελευταια.
Τα πραγματα ειναι καλυτερα οσον αφορα τις τιμες για το 401 και Lenco.
Xρειαζονται δουλεια για να φτασουν στα επιπεδα που διαβαζεις οτι φτανουν,αλλα αξιζει τον κοπο,χρονο και εξοδα.
Nα προσθεσω σε αυτα που σου ειπε ο Κωστας και το Thorens TD150,εξαιρετικο οταν τελειωσεις μαζι του τις μετατροπες.
Σκεφτόμουν πάντως μην τυχόν έβρισκα σε αγγελία κάποιο ήδη έτοιμο να πωλείται, γιατί δηλώνω ανίδεος σε τέτοια θέματα μοντιφών![]()
Σκεφτόμουν πάντως μην τυχόν έβρισκα σε αγγελία κάποιο ήδη έτοιμο να πωλείται, γιατί δηλώνω ανίδεος σε τέτοια θέματα μοντιφών![]()
Το άγχος μου έγκειται κυρίως για τα μηχανικά μέρη και το αν θα δουλεύει σωστά (ένα παλιό thorens πχ), γι αυτό είπα για έτοιμο.
Όσον αφορά την έδρασή τους, βλέπω ότι στο ebay βρίσκονται εύκολα πλίνθοι.Αυτό ίσως είναι ευκολότερο κομμάτι της συνολικής μοντιφιάς
Οντως. Φαινεται η κριση παει παντου ????Ούτε τον βραχίονα δεν αγοράζεις μ'αυτά τα χρήματα!!!!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.