Χορηστερολες ...κλπ

Στέλιο, υπάρχει και η δίαιτα της Παναγίας αν δυσκολεύεσαι .... :BDGBGDB55:

κατα την οποία τρως τα πάντα και προσεύχεσαι στην Παναγία να αδυνατίσεις:BDGBGDB55:

Στέλιο καλείσαι να κάνεις ένα από τα δυσκολότερα πράγματα.
Άντε να κάνεις δίαιτα όταν πεινάς και έχεις π.χ. μερικά σαν τα παρακάτω μπροστά σου.
Και άγιος αμαρτάνει.

Attachments

• Graphic8-1.jpg
    Graphic8-1.jpg
    117.4 KB · Views: 21
  • Graphic2-1.jpg
    Graphic2-1.jpg
    125 KB · Views: 18
  • Graphic2.jpg
    Graphic2.jpg
    66.8 KB · Views: 20
Όλη μου τη ζωή έτρωγα κάθε μέρα σχεδόν κόκκινο κρέας.

Τους τελευταίους 18 μήνες έχω χάσει 25 περίπου κιλά (από τα 130 στα 105 και συνεχίζω χάνοντας περίπου 2-3 κιλά το μήνα,με στόχο τα 85) χωρίς να πεινάσω και με πολύ ήπια άσκηση (τρεις - τέσσερεις ώρες περπάτημα τη βδομάδα). Τρώω 2000 θερμίδες ημερησίως. Στερούμαι μόνο τα γλυκά, κάποια γαλακτοκομικά και το κόκκινο κρέας. Τρώω από όλα τα άλλα συμπεριλαμβανομένων ψωμιού μακαρονιών, ρυζιού, πατάτας, τηγανητών, σαλτσών. Η διατροφή μου επίσης περιλαμβάνει όσπρια, λαδερά, ψάρι, κοτόπουλο, αυγά, φρούτα και άφθονες σαλάτες.

Χοληστερίνη έχω 130.

Όλα τα οφείλω όλα στο διαιτολόγο μου (κλινικός διαιτολόγος - διατροφολόγος με Πανεπιστημιακές σπουδές) ο οποίος με βοήθησε και να αποκτήσω διατροφικές συνήθειες, πράγμα που το θεωρώ πολύ σημαντικό.

Ως ξερόλας έκανα διάφορες δίαιτες του κεφαλιού μου χρόνια χωρίς αποτέλεσμα, ένα έχω να πώ:

Σταματήστε να νομίζετε πως γνωρίζετε και να πιστεύετε ότι ακούτε από δω και απο κεί.
Πάτε στον ειδικό να βρείτε την υγειά σας.

Αλλη μια συμβουλή: μάθετε να χρησιμοποιείτε μπαχαρικά και μυρωδικά. Θα νοστιμήσουν απίστευτα το φαγητό σας. Αν έχετε χρόνο και όρεξη μάθετε και να μαγειρεύετε.

Τα περισσότερα χρόνια μου έπαιζα στό βάρος που έχω τώρα.Εκτός από μιά τρελλή δεκαετία 35-45 που φόρτωσα 16 τεμάχια.Ομολογουμένως πέρασα πολύ ωραία αυτή την δεκαετία.....Ομως,κάτι οι φίλοι με τα διάφορα χάπια(πίεσης,χοληστερίνης κ.λ.π.),κάτι κάποιες απρόσμενες απώλειες πριν 4 χρόνια το πήρα απόφαση.Το σχέδιο πενταετές.Από φίλο γιατρό δύο συμβουλές προφανείς αλλά απαραίτητες.
1.Οχι γρήγορη απώλεια βάρους.2.Οχι έντονη άσκηση.
Στερήθηκα μόνο τα χαζά.Στην περίπτωση μου βραδινά "ξύδια" με όλα τα παρελκόμενα(γιά τον καθένα ότι κοστίζει λιγότερο).Αναδιοργάνωσα τον χρόνο μου(δεν υπάρχει δεν μπορώ εδώ),και κάνω τις περισσότερες δουλειές μου περπατώντας.Δεν ξέρω πιά τι σημαίνει ασανσέρ.Και έκανα υπομονή.
Αν κρίνω από το αποτέλεσμα και τις θυσίες που έκανα ήταν πανεύκολο.Θέλει μόνο απόφαση-μεθοδικότητα-υπομονή.Καλή επιτυχία.:smile:

Καταγράφω την προσωπική μου εμπειρία, δεν είμαι ούτε ειδικός ούτε δίνω συμβουλές, απλώς κάτι που ίσχυσε για μένα ίσως να ισχύει για κάποιον άλλο.
Από μικρό παιδί είχα (και έχω) πρόβλημα βάρους. Συνήθως ήμουν γύρω στα 20-25 κιλά παραπάνω από το κανονικό, είμαι 1.95 ύψος κάι έπαιζα μεταξύ 110 και 115 κιλά. Ούτε τελείως αγύμναστος αλλά ούτε τακτικός της γυμναστικής. Καθιστική ζωή κατά βάση και διατροφικές συνήθειες καλές όσον αφορά την ποιότητα (ελάχιστα γλυκά, λιπαρά, τηγανητά) αλλά αισχρές όσον αφορά την ποσότητα (τρία πιάτα στην καθησιά μια ή δυο φορές την ημέρα).
Πριν 4 χρόνια (τότε ήμουν 40 ετών) ανέβηκα σε μια ζυγαριά και είδα τα ... πάντα όλα (139 κιλά). Τρόμαξα και πήγα και έκανα ένα εξονυχιστικό checkup που έδειξε ανεβασμενους δείκτες (π.χ. χοληστερίνη 260 κλπ) αλλά από καρδιά, αρτηρίες, πιέσεις ήμουν ΟΚ.
Για να μην τα πολυλογώ άρχισα να περπατάω καθημερινά γύρω στα 6 χιλιόμετρα (μία ώρα μου έπαιρνε) στις γύρω από το σπίτι γειτονιές. Με το φαγητό, προσπαθούσα για λιγότερο, σπάνια είχα αποτέλεσμα. Σε 2 χρόνια ακριβώς είχα χάσει 20 κιλά και οι δείκτες ήταν όλοι πολύ καλύτεροι. Τον επόμενο χρόνο αύξησα την προσπάθεια, πήρα διάδρομο και άρχισα και τρέξιμο, έφτασα τα 10 χλμ την ώρα και πέρισυ το παράκανα μάλλον και έπαθα θλάση. Παρόλο που έχω κάνα εξάμηνο να κάνω οτιδήποτε, απλώς προσπαθώ να περπατάω κάνα τεταρτάκι την ημέρα, οι δείκτες παραμένουν σε σχετικά καλή κατάσταση (πχ χοληστερίνη 210) και είμαι 120 κιλά. Οσονούπω αρχίζω πάλι το περπάτημα μιας και πέρασε η θλάση.
Καταθέτω λοιπόν ότι το περπάτημα από μόνο του χωρίς να αλλάξω τίποτε άλλο ουσιαστικό εμένα με βοήθησε πολύ.

Το περπάτημα είναι ότι πρέπει στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Εγώ έτρεχα 30λεπτά κάθε 2 μέρες, και το παράτησα χάνοντας ξανά τη φορμα μου και πήρα κιλά. Τώρα προσπαθώ ξανά.

Πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να περπατάμε.

εγώ ξέρω οτι ο Θεός στην προκειμένη περίπτωση τα έκανε ανάποδα ..... (Θεέ μου συγχώρα με )

κανονικά θα έπρεπε να είναι ως εξής ...

τρως ? αδυνατίζεις !!!!

δεν τρως ? παχαίνεις !!!!

έτσι δεν θα είχα ποτέ πρόβλημα με τα κιλά μου ! :BDGBGDB55:

Υπάρχει και η δίαιτα που λέει "Αδυνατίστε τρώγοντας"
Αυτήν κάνουμε εδώ στην ΕΒΒΕ αλλά δεν πιάνει.
Μας παραπλάνησαν οι απατεώνες!!!

:flipout::flipout::flipout:

καλό Μιχάλη :grinning-smiley-043

υ.γ πως μπορεί να γίνει κάποιος μέλος στην ΕΒΒΕ? υπάρχει τελετή μύησης ή τι ?

πως μπορεί να γίνει κάποιος μέλος στην ΕΒΒΕ? υπάρχει τελετή μύησης ή τι ?
Λοιπόν. Έρχεσαι μια φορά εδώ στα μέρη μας.
Αν έρθεις θα μαζευτούμε αυθημερόν καμιά δεκαριά βλαμμένοι.
Αρκεί να πάρω καμιά δεκαρια τηλέφωνα.
Κάθεσαι και απολαμβάνεις μαζί μας τα μεζεδάκια και την μπυρίτσα που ως συνήθως είναι κρύα και ρέει άφθονη.
Δοκιμάζεις και το κεφαλοτύρι σαγανάκι, σήμα κατατεθέν μας, καμιά καυτερή πιπεριά κ.λ.π.
Έτσι έχει η τελετουργία, έχεις μυηθεί και αποτελείς μέλος της ΕΒΒΕ.
Άντε πάρε κανέναν και ελάτε. Πέντε λεπτά είμαστε με το τηλέφωνο.
Και 4 ωρίτσες με αμάξι.

προσωπικά, μια ώρα μακριά είμαι με το αμάξι .. αρκεί να βρω χρόνο !!!

όποτε, κι αν θες, στείλε μου με Pm το τηλέφωνό σου, θα σου στείλω σε λίγο το δικό μου, κι όποτε τύχει να έρχομαι κατα κει θα σε πιάσω .

μαζί με το τηλέφωνό σου, στείλε μου και την διεύθυνση του μαγαζιού σε παρακαλώ .....

υ.γ ευχαριστώ για την πρόσκληση μύησης :BDGBGDB55:

υ.γ 2 Στέλιο στο ρήμαξα το θέμα, συγνώμη !

Re: Απάντηση: Χορηστερολες ...κλπ

υ.γ 2 Στέλιο στο ρήμαξα το θέμα, συγνώμη !

Είστε σαν τον Αστερίξ και τον Οβελίξ, στο τεύχος Η Ασπίδα της Αρβέρνης, όπου συνόδευαν τον αρχηγό τους Μοναρχίξ σε σπα για να υποβληθεί σε αυστηρή δίαιτα, όμως οι ίδιοι του έδιναν και καταλάβαινε στο φαγητό σε σημείο τρώνε οι νοσηλευόμενοι σαλατούλες και δίπλα τους οι δύο Γαλάτες αγριογούρουνα.
:flipout::flipout:

arton11.jpg

Α! Ναι το θυμάμαι.
Που έπεφτε ένα φύλλο από δένδρο στο πλευρό του και πονούσε πολύ.
Και γι´αυτό αποφάσισε να κάνει δίαιτα. :flipout:

Τα έχω διαβάσει όλα τα τεύχη και τα έχω ακόμη. Πολύ τον πάω τον Οβελίξ.

ε πως να μην τον πας.....αφου σαν κι εσας κι αυτος τρωει ενα γουρουνοπουλο σε μια φρυγανια για να κανει διαιτα.....

ρε συ μιλας κι εσυ σε αυτο το νημα...θα πεσει φωτια να σε καψει....

οχι μονο εχεις ανεβασει τα τριγλυκεριδια στο μισο φορουμ που ταιζεις....κοντευεις να καταστρεψεις και το αλλο μισο με την σιελορροια που τους προκαλεις ....

Απάντηση: Re: Χορηστερολες ...κλπ

οχι μονο εχεις ανεβασει τα τριγλυκεριδια στο μισο φορουμ που ταιζεις....κοντευεις να καταστρεψεις και το αλλο μισο με την σιελορροια που τους προκαλεις ....
Ναι με το ζόρι τους ταΐζω. Καθόλου δεν τους αρέσει σου λέω. Μα καθόλου.

Που να τα βλέπατε και όλα δηλαδή.
Ξέρετε πόσα περνάνε στο εμπιστευτικό ή στο απόρρητο;
Απλά κάποιες φορές τυγχάνει και έχει κάποιος φωτογρ. μηχανή και τραβάει.