Χώρος, σάυρες και άλλες ιστορίες με DACs

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,559
Moderator Note: Το παρακάτω θέμα ξεκίνησε με αφορμή το σύστημα που παρουσιάζεται εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/99603-Σαύρες-αγγλικής-σχολής?p=1056573896#post1056573896

Αν εννοείς αυτό:
5289d1287589063t-creek-obh-14-dac-preamp-%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%94-crkview_small.jpg

το ακούσαμε σπίτι μου και μου προξένησε έκπληξη ότι είχε μεγαλύτερη σκηνή απο το δικό μου! Και εν γένη ήταν πιο "ανοιχτό"
Αυτό που επιμένω είναι ότι η σκηνή ακόμα και στο προβληματικό χώρο μου βρίσκεται σαφώς εκτός του νοητού τριγώνου ηχείων/θέσης ακρόασης (δεν το άκουσα μόνος μου...).
.

αυτό εννοώ.
ένα από τα καλύτερα και πιό τίμια πράγματα που πέρασαν ποτέ από το χώρο μου.

Νίκο, ανέβασες πουθενά φωτό του χώρου σου?
δεν θυμάμαι. αν ναι δώσε ένα λινκ...

Last edited by a moderator:

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Re: Σαύρες...αγγλικής σχολής...

Μη παίρνεις όρκο...: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/98666-Amanero-USB-I2S-interface

Τζάμπα πράμα...

:eek:fftopic: τέλος..

Τhanx Δημήτρη. στα υπόψιν!
Αν και δεν το έχω με το χέριασμα.
Καταλαβαίνεις... για κάποιον σαν και μένα φαίνεται μεγάλο το ρίσκο.
Ειδικά όταν δεν έχω την ευκολία της άμεσης σύγκρισης.

αυτό εννοώ.
ένα από τα καλύτερα και πιό τίμια πράγματα που πέρασαν ποτέ από το χώρο μου.

Νίκο, ανέβασες πουθενά φωτό του χώρου σου?
δεν θυμάμαι. αν ναι δώσε ένα λινκ...

Είναι όντως εξοργιστικό να παίζει τόσο καλά το creek δεκαετίας σε σχέση με τα σημερινά!!!

Ο χώρος μου είναι όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτό (απο παλαιότερες δοκιμές για επιλογή ενισχυτή).
Έχουν αλλάξει τα ηχεία (τώρα lynx), η απόσταση μεταξύ τους έχει γίνει 2,20μ (μπροστά απο το τζάκι το αριστερό πλέον) και το ρακ/tv ανάμεσά τους (αυτό ήταν 1μ τώρα υπάρχει εκεί μια επιφάνεια 1,40x 1,60 περίπου...)
Μη μου πεις ότι δεν γίνεται υπο αυτές τις συνθήκες... το ξέρω, αλλά μου αρέσει να νομίζω ότι τα πάντα γίνονται με ένα κατάλληλο σύστημα/φροντίδα...:grandpa:

attachment.php

attachment.php

Ίσως πρέπει να κάνω ένα νέο νήμα, γιατί νοιώθω ότι κάνω κατάχρηση πολλών άλλων που αφορούν τα βουβάλια τελικά...
Απλά δεν πιστεύω ότι αξίζει της προσοχής σας η αναζήτησή μου, για αυτό δεν το κάνω ως τώρα...
sorry αν κούρασα... όταν ξελασκάρω λίγο απο διάφορα εποχιακά, ίσως το κάνω με πιο καλές φωτό.

:ernaehrung004:

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,559

δε με κάνεις πλάκα ε?:ears:
έτσι είναι στημένο και τώρα?

και μου θες και εικόνα ρε μπαγάσα?:HTEHETH63:
αφού το ένα ηχείο το καταπίνει το τζάκι, αμάσητο....

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα

@ Super
Το είπα και πιο πάνω βρε...

Για μένα δεν υπάρχει δεν γίνεται... μπορεί να μου πάρει μια ζωή αλλά θα γίνει...
άλλη τοποθέτηση δεν παίζει δυστυχώς. Έχω δουλέψει πολύ σε αυτό...
μόνο αν καταφέρω ένα γερό "ατύχημα" στο τζάκι...

ας αφησουμε όμως το χώρο μου, δεν αφορά το θέμα.
σε αυτόν το χώρο που το αριστερό κανάλι δίνει κάποια db παραπάνω κτλ, γιατί άλλες πηγές να ακούγονται πιο ανοιχτές?
Μήπως αυτό είναι το τίμημα του καλού έλεγχου των sabre? Aπλά αναρωτιέμαι... στην αναζήτηση είμαι και εγώ.

Last edited:

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα

@Dalanik:

Επίσης, εκεί που κάθεσαι (κολλητά στον πίσω τοίχο), ξεχνάς ότι έχει να κάνει με σωστές χαμηλές..

Σωστό, αλλά έχουν βοηθήσει αρκετά τα νέα ηχεία σε αυτό (αποκοπή ψηλά - μεγάλη έκταση) με αυτό έχω συμβιβαστεί χωρίς να νοιώθω πρόβλημα.

Δημήτρη το δικό σου sabre το έχεις τεστάρει? λογω biii θα είχε ενδιαφέρον η γνώμη σου πιστεύω.

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,559

o χώρος σου Νίκο είναι πεδίο δόξας λαμπρό.
Για ένα διδακτορικό ταμάμ...

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,559

o χώρος σου Νίκο είναι πεδίο δόξας λαμπρό.
Για ένα διδακτορικό ταμάμ...

θα το χωρίσουμε το νήμα και θα κάτσουμε να βρούμε λύση...

Το είπα και πιο πάνω βρε...

Για μένα δεν υπάρχει δεν γίνεται... μπορεί να μου πάρει μια ζωή αλλά θα γίνει...

Σόρρυ, αλλά σε αυτό τον χώρο όπως είναι δεν θα γίνει.. Ισχυρές ανακλάσεις από αριστερά, ανύπαρκτες από δεξιά..

Μόνο με κανά παρανοϊκό DSP.. από αυτά που δεν υπάρχουν ακόμα. ;)

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,689
Θεσσαλονικη
Απάντηση: Σαύρες...αγγλικής σχολής...

Νικο η τρυπα του ρεφλεξ εκτονωνει στο τζακι και απο εκει στη καπνοδοχο

Σωστό, αλλά έχουν βοηθήσει αρκετά τα νέα ηχεία σε αυτό (αποκοπή ψηλά - μεγάλη έκταση) με αυτό έχω συμβιβαστεί χωρίς να νοιώθω πρόβλημα.

Αν κατάλαβα καλά, αυτό που έχεις καταφέρει με τα μικρά ηχεία είναι να έχεις περιορισμένη έκταση στο μπάσο, οπότε να περιορίζεται και το πρόβλημα. ;)

Δημήτρη το δικό σου sabre το έχεις τεστάρει? λογω biii θα είχε ενδιαφέρον η γνώμη σου πιστεύω.

Έχει 3 μήνες να μπει στο ρεύμα, θέρος γαρ. Α-Β με τα άλλα DACs μου δεν έχω κάνει. Τώρα που κρυώνει ο καιρός και ξεκινάει η "σεζόν" όλα θα γίνουν.. -bye-

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,689
Θεσσαλονικη
Απάντηση: Re: Απάντηση: Σαύρες...αγγλικής σχολής...

και απο κει στην τρύπα του όζοντος....

Με καποιο δισκακι με εμφαση στις υψηλες θα κανει και καθαρισμο τζακιου και καπνοδοχου αυτοματα

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,559

λοιπόν να επιστρέψουμε στο m-dac μέχρι να βρώ τον αρμόδιο να χωρίσει του θέμα του νικ και θα συνεχίσουμε εκεί

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα

Mπορώ να προσπαθήσω αλλού να αποσβέσω και αλλού να δημιουργήσω ανακλάσεις Δημήτρη...
Mπαίνοντας σε αυτό το σπίτι απόρριψα με την μία το δικάναλο, για άλα αυτά που πολύ σωστά αναφέρατε... καιτο έριξα στο πολυκάναλο (που επίσης με ενδιαφέρει)
Επειδή όμως αυτό είναι το στοιχείο μου, έκανα μια προσπάθεια η οποία με έχει φέρει σε σημείο να το ευχαριστιέμαι αρκετά και να αναζητώ τη βελτίωση...

Όμως το θέμα (προς το παρόν) δεν είναι ο χώρος μου... το θέμα είναι (imo) το ΜDAC σε σχέση με τον ανταγωνισμό και εν μέρη οι διαφορές του απο τα diy sabre.

ps Δημήτρη εν καιρώ θα ανοίξω ειδικό θέμα στις παρουσιάσεις, δε χρειάζεται να σπάσεις αυτό. Ευχαρίστως να διώξεις τα άσχετα βέβαια. -bye-

Last edited:

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σαύρες...αγγλικής σχολής...

Νικο η τρυπα του ρεφλεξ εκτονωνει στο τζακι και απο εκει στη καπνοδοχο

Πλέον η εκτόνωση γίνεται απο κάτω (downfiring) με άλλα ηχεία. επίσης με μικρότερο woofer.
Τα συγκεκριμένα κατέβαιναν πιο χαμηλά και το booming γινόταν περισσότερο αισθητό σε χαμηλότερες εντάσεις.

και απο κει στην τρύπα του όζοντος....

Είναι κλειστό το τζάκι και κατα καιρούς (αναλόγως όρεξης) ταπώνεται απο διπλό αφρολέξ και κουβέρτα.
Οι ανακλάσεις που ανέφερε ο dim dim παραμένουν...

(α) Αν κατάλαβα καλά, αυτό που έχεις καταφέρει με τα μικρά ηχεία είναι να έχεις περιορισμένη έκταση στο μπάσο, οπότε να περιορίζεται και το πρόβλημα. ;)

(β) Εχει 3 μήνες να μπει στο ρεύμα, θέρος γαρ. Α-Β με τα άλλα DACs μου δεν έχω κάνει. Τώρα που κρυώνει ο καιρός και ξεκινάει η "σεζόν" όλα θα γίνουν.. -bye-

Ακριβώς στο (α) χωρίς να νοιώθω ότι μου λείπει ατάκα και έκταση, αναμένουμε εντυπώσεις στο (β). Μας πήρε όλους η μπάλα το καλοκαίρι...

end of topic :ADFADF1:

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,689
Θεσσαλονικη
Απάντηση: Σαύρες...αγγλικής σχολής...

Αγαπητε Νικο,οταν ο χωρος μας εχει σοβαρα εγγενη προβληματα ,το να προσπαθεις να εντοπισεις διαφορές στο Α η Β dac ειναι λιγο ουτοπικο.Προφανεστατα θα υπαρχουν διαφορες αλλα νομιζω οτι το ζητουμενο για τον καθενα μας ειναι να βρει αυτο που θα ακουγεται καλλιτερα στο χωρο του

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα

Συμφωνώ απόλυτα Πέτρο!
Ότι ταιριάζει στο καθένα.

Παρ'όλα αυτά διαφορές ακούγονται. Είτε στο χώρο μου, είτε μέσα σε περίπτερο.
Τα χαρακτηριστικά μιας συσκευής (όταν είναι εύκολα ανιχνεύσιμα) υποχρεωτικά πρέπει να γίνονται αντιληπτά σε οποιοδήποτε χώρο, αρκεί να "μπορεί" και το σύστημα βέβαια.

:ernaehrung004:

Last edited:

tio4711

AVClub Addicted Member
24 October 2007
2,113

το καλο πάντως με το MDAC είναι οτι υπάρχει απευθείας πρόσβαση στον κατασκευαστή ο οποίος αναλαμβάνει και τις μοντιφιες, πολλές φορές κατα παραγγελία! Επίσης, να αναφέρω ότι ηχητικές διαφορές διαπιστώνονται από version firmware σε version (!), όσον αφορά την έκταση του μπάσου, το εύρος της σκηνής κλπ για να μην αναφέρω και τις επιλογές στα φιλτρα. Αρχική έκδοση firmware 0.90 με πιο πρόσφατη την Α.08

Το τροφοδοτικό, όταν βγει θα κοστίζει γύρω στα 350 Ε και θα είναι εξωτερικό. Προσφέρεται επίσης δυνατότητα της τροποποίησης της τροφοδοσίας και εσωτερικά με επιπλέον κόστος, στέλνοντας το κατευθείαν στο θείο John

Εν γένει, υπάρχει τεράστιο hype με το DAC αυτο:

http://www.pinkfishmedia.net/forum/showthread.php?t=125801

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη

ώπα προσοχή.
η αδυναμία στο μπάσο είπα είναι: επιλεκτικός χρωματισμός κάποιων συχνοτήτων ή αποέμφαση, εντός του φάσματος των 80-100 έως 200.
Στα ηχεία όχι στο m-dac. Το πρόβλημα με τα ακουστικά δεν υπήρχε.

α, συμφωνουμε. Εγω ακουσα 2 μπαφαλα με το mdac. Στην καλυτερη του εκδοχη φαινοταν οτι ειχε περισσοτερο μπασσο, αλλα ουσιαστικα ηταν πιο παχυ ενω το mdac ηταν λιγοτερο παχυ αλλα πιο στακατο. Προτιμω το 2ο εντελως υποκειμενικα μιλωντας.