Χρηματοπιστωτικα ιδρυματα - Τραπεζες (Εκτος Ελλαδος)

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
105,631
Εκεί ψηλά.....

αυτο μας ελειπε παλι.......ενα 2008 σε επαναληψη.

χωρις να ειμαι ειδικος, εκ πρωτης οψεως δεν νιωθω ιδιαιτερη ανασφαλεια. Απο τη μια μοιαζει η συγκεκριμενη τραπεζα να επεσε σε "perfect storm", απο την αλλη η ομοσπονδιακη κυβερνηση ενηργησε αμεσα και εγινε προξενιο (εστω και shotgun wedding) με την hsbc. Θα αγχωνομουν περισσοτερο αν αρχιζαν οι αμερικανοι τα "the market will self regulate" ή αλλα "χαζα φιλελευθερα" :) και αφηναν το πραγμα να παει μονο του στο αγνωστο.
Βεβαιως, κανενα τραπεζικο συστημα δεν μπορει να αντεξει μαζικη φυγη καταθεσεων, αλλα τα αυξημενα επιτοκια που υπαρχουν αυτη τη στιγμη στην αμερικη (ειδικα) δεν νομιζω οτι θα το αφησουν το πραγμα να παει προς τα εκει

• Like
Reactions: takisot
υπαρχουν κι αλλες φωνες βεβαια

Το πως ακούστηκε είναι περίεργο.
Εδώ ολόκληρη deutsche bank έσκασε και την αγόρασε η unicredit και δεν άνοιξε μύτη.

Μιας κι έχω λίγο εμεπιρία με τράπεζες εγώ βλέπω ότι είναι μια πρώτης τάξεως για τα "γνωστά κοράκια" να αγοράσουν φθηνότερα. Μην μασάτε. Καμιά επίπτωση πραγματική δεν θα έχει. Ειδικά με τον covid και με την κρίση του πολέμου έχουν κάνει τέτοιες ενέργειες που το σύστημα ούτε καν ταρακουνιέται από μια silicon valley bank....Αν ήταν η JP Morgan να το συζητούσαμε....

• Like
Reactions: Kosh
Και για να σας δώσω ένα πρόσφατο παράδειγμα, ανατρέξτε στο πρόσφατο παρελθόν και δείτε τον Μάρτιο του 2020 που ήταν οι αγορές..ομόλογα, χρηματιστήρια just name it.. Ολος ο πλανήτης ήταν κόκκινος. Ολα έπεφταν σαν να μην υπήρχε αύριο, σαν να έπεσε μετεωρίτης. Διαλέξτε μια μετοχή στην τύχη και δείτε σήμερα που είναι. Δεν το παίζω προφήτης εκ των υστέρων, αλλά λίγο εμπειρία να είχες ήταν τελείως ξεκάθαρο ότι ήταν η απόλυτη ευκαιρία για να αγοράσεις. Ακόμα και στο ελληνικό καφενείο που το λένε χρηματιστήριο.... 😄

Η μεγάλη διαφορά με παλιά είναι ότι σήμερα οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις δρουν ταχύτατα έχοντας όλα τα εργαλεία στα χέρια τους. Ενω παλιά σε μια στραβή περίμενες μισό αιώνα να ισιώσουν τα πράγματα. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο για σήμερα. Και ο λόγος είναι απλός: υπάρχουν πλέον πολλοί δισεκατομυριούχοι και εκατομύρια εκατομμυριούχοι ανα τον πλανήτη που ΔΕΝ δέχονται να τα χάσουν έτσι εύκολα και να περιμένουν 3 γενιές για να τα ξαναποκτήσουν.

• Like
Reactions: Kosh
Αυτοί οι βαρύγδουποι τίτλοι πάντως των δημοσιογράφων είναι για κορνιζάρισμα...... 😄 Τι είναι ρε δημοσιογράφε 465 δις από ΟΛΟΝ τον πλανήτη ;;; Τρίχες. Τι είναι τα χρηματιστήρια της Αμερικής και της Ιαπωνίας κλπ, το ελληνικό καφενείο είναι ;

Μιας κι έχω λίγο εμεπιρία με τράπεζες εγώ βλέπω ότι είναι μια πρώτης τάξεως για τα "γνωστά κοράκια" να αγοράσουν φθηνότερα.

Ακριβώς αυτό.
Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια δεν περιμένουν τον μέσο επενδυτή που θα ρίξει 10-20 μύρια σε post market trading για να ανεβάσουν μία μετοχή, θα πάει το κοράκι με κάποια δις, σε after market για να πάρει ολόκληρο κομμάτι από τη σπανακόπιτα.
Αν δεν γίνει από ακόμη πιο μεγάλο, καμία τράπεζα ή το ίδιο το ίδρυμα που την υποβάθμισε σε μία βραδιά... Ονόματα δεν λέμε, υπολείψεις δεν θίγουμε... :ROFLMAO:

εγω βλεπω οτι χοντραινει το ποκερ παντως.

Και δεν με νοιαζει για τιποτε αλλο. Αλλα τις συνεπειες της Λιμαν τις φαγαμε χαλαρα για μια 8ετια.....

παραπαιει εδω και χρονια. Τους τελευταιους μηνες εχει ξαναγινει πρωτοσελιδο. Ισως επρεπε αν ειχε σκασει νωριτερα, τωρα αν την κρατησουν ορθια θα ειναι υπο τον φοβο του (ψυχολογικου) ντομινο. Δεν ξερω αν εχει μεινει σοβαρος ανθρωπος να εχει εκει τα χρηματα του παντως.

Το ερώτημα είναι πόσες Ευρωπαικές τράπεζες έχουν ανοίγματα σε αυτή την Ελβετική τράπεζα και τι θα συμβεί σε περίπτωση που αυτή κριθεί ότι δεν πληρεί τα μίνιμουμ κεφαλαιακά κριτήρια.

• Like
Reactions: billpeppas
παραπαιει εδω και χρονια. Τους τελευταιους μηνες εχει ξαναγινει πρωτοσελιδο. Ισως επρεπε αν ειχε σκασει νωριτερα, τωρα αν την κρατησουν ορθια θα ειναι υπο τον φοβο του (ψυχολογικου) ντομινο. Δεν ξερω αν εχει μεινει σοβαρος ανθρωπος να εχει εκει τα χρηματα του παντως.