Χρήση RF Modulator

βρηκες ακρη τελικα με το προβλημα σου?πρεπει να χρησιμοποιησεις το σκαρτ που αναφερθηκε πιο πανω.αυτο με τον διακοπτη δηλαδη και να τον βαλεις στην επιλογη out
η εικονα που λες δεν ειναι κατι τετοιο ετσι?

το σκαρτ που πρεπει να βαλεις ειναι αυτο
scart2.jpg

και οχι αυτο
sku_113824_1.jpg

Δες μήπως ο ανταπτορας scart - rca είναι για in και όχι για out. Συχνό πρόβλημα με αυτά τα ανταπτορακια

Φαντάζομαι ότι δεν έχεις ούτε ήχο έτσι?

Τελικά όντως είχες δίκιο φίλε nvianitakis.'Αλλαξα το scart και όλα οκ

βρηκες ακρη τελικα με το προβλημα σου?πρεπει να χρησιμοποιησεις το σκαρτ που αναφερθηκε πιο πανω.αυτο με τον διακοπτη δηλαδη και να τον βαλεις στην επιλογη out
η εικονα που λες δεν ειναι κατι τετοιο ετσι?

το σκαρτ που πρεπει να βαλεις ειναι αυτο
scart2.jpg

και οχι αυτο
sku_113824_1.jpg

σωστά φίλε stivi1981.Εβαλα ενα σαν το πρώτο στη φωτογραφία και όλα κομπλέ.Ρωτώντας πας στην πόλη τελικά!!!

Επανερχομαι για τις εξελιξεις.
Εχω δωσει απο το modulator σε 1 πριζα RF σε μενα και σε αλλες 6 στο κατο οροφο.
Απο τις 6 ομως πριζες κατω οι 2 ειναι διελευσης και ενω οι 4 παιζουν καμπανα οι 2 ισα ισα και με χιονακια.
Ηθελα να ρωτησω τι ενισχυτη να βαλω και που να τον βαλω μετα το modulator η σε αυτες που ειναι διευλευσης ?? ( μπορω να επεμβω στις πριζες).

Οι διέλευσης είναι ενεργές; οι 2 είναι προς το τέλος της αλυσίδας; δες αν οι διέλευσης έχουν σωστές συνδέσεις. Αν είναι να βάλεις ενισχυτή, θα τον βάλεις πριν την πρώτη από τις 2.

Re: Απάντηση: Χρήση RF Modulator

Καλησπερα στην ομορφη παρεα. Μετα απο σκεψη πολλων μηνων:7SFGSFG:προχωρησα στην εγκατασταση ενος μονοφωνικου rf modulator στο διαμερισμα μου ωστε να δω ΟΤΕ TV στα υπολοιπα δωματια. Η συνδεση εγινε πολυ απλα , ενα καλωδιο απο το modulator μετα απο διαδρομη περιπου τεσσαρων μετρων συνδεθηκε με ενα απλο ταυ στην πρωτη τηλεοπτικη πριζα του διαμερισματος , η οποια τυγχανει να ειναι και η πιο κοντινη στο σημειο οπου βρισκεται η εγκατασταση του ΟΤΕ ΤV. Μετα απο δοκιμες , κατεληξα στην μπαντα S και συγκεκριμενα στο καναλι S20 , οπου υπηρχε το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα. Το αποτελεσμα ειναι αρκετα ικανοποιητικο λαμβανοντας υποψη οτι δεν εγινε καμμια λεπτοδουλεια , και η καλωδιωση που χρησιμοποιηται ειναι αυτη του διαμερισματος και οχι καποια νεα για αυτο ειδικα το λογο. Συγκεκριμενα στην πρωτη πριζα (που ειναι και αυτη που δεχεται το καλωδιο του rf modulator) η εικονα ειναι τελεια , απο πλευρα σηματος . Στις υπολοιπες αν και μπορω να παρακολουθησω χωρις προβλημα παρατηρειται ενα λευκο <<μπιμπικι>> που αλλοιωνει εν μερη το αποτελεσμα και με αναγκαζει να ριξω το contrast και την φωτεινοτητα της οθονης , ωστε να το μετριασω. Ηθελα να μου πειτε αν με τη χρηση ενος απλου ενισχυτη γραμμης , θα πετυχαινα καλυτερο αποτελεσμα. Ο τεχνικος που με βοηθησε μου ειπε οτι υπαρχει περιπτωση να δω καλυτερη εικονα , χωρις να ειναι σιγουρος ομως. Μου προτεινε εναν απλο ενισχυτη γραμμης και συγκεκριμενα αυτον
http://www.emimikos.gr/L-269FLN/
Πιστευετε αξιζει η αγορα και η δοκιμη του , η θα ειναι πεταμενα λεφτα. Ευχαριστω!:award:

Attachments

• 2015-05-06 17.45.55.jpg
    2015-05-06 17.45.55.jpg
    88.2 KB · Views: 261
  • 2015-05-06 17.45.27.jpg
    2015-05-06 17.45.27.jpg
    99.8 KB · Views: 260
  • 2015-05-06 17.45.09.jpg
    2015-05-06 17.45.09.jpg
    105.5 KB · Views: 260
  • 2015-05-06 17.44.33.jpg
    2015-05-06 17.44.33.jpg
    139.8 KB · Views: 261
Re: Απάντηση: Χρήση RF Modulator

Καλησπερα στην ομορφη παρεα. Μετα απο σκεψη πολλων μηνων:7SFGSFG:προχωρησα στην εγκατασταση ενος μονοφωνικου rf modulator στο διαμερισμα μου ωστε να δω ΟΤΕ TV στα υπολοιπα δωματια. Η συνδεση εγινε πολυ απλα , ενα καλωδιο απο το modulator μετα απο διαδρομη περιπου τεσσαρων μετρων συνδεθηκε με ενα απλο ταυ στην πρωτη τηλεοπτικη πριζα του διαμερισματος , η οποια τυγχανει να ειναι και η πιο κοντινη στο σημειο οπου βρισκεται η εγκατασταση του ΟΤΕ ΤV. Μετα απο δοκιμες , κατεληξα στην μπαντα S και συγκεκριμενα στο καναλι S20 , οπου υπηρχε το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα. Το αποτελεσμα ειναι αρκετα ικανοποιητικο λαμβανοντας υποψη οτι δεν εγινε καμμια λεπτοδουλεια , και η καλωδιωση που χρησιμοποιηται ειναι αυτη του διαμερισματος και οχι καποια νεα για αυτο ειδικα το λογο. Συγκεκριμενα στην πρωτη πριζα (που ειναι και αυτη που δεχεται το καλωδιο του rf modulator) η εικονα ειναι τελεια , απο πλευρα σηματος . Στις υπολοιπες αν και μπορω να παρακολουθησω χωρις προβλημα παρατηρειται ενα λευκο <<μπιμπικι>> που αλλοιωνει εν μερη το αποτελεσμα και με αναγκαζει να ριξω το contrast και την φωτεινοτητα της οθονης , ωστε να το μετριασω. Ηθελα να μου πειτε αν με τη χρηση ενος απλου ενισχυτη γραμμης , θα πετυχαινα καλυτερο αποτελεσμα. Ο τεχνικος που με βοηθησε μου ειπε οτι υπαρχει περιπτωση να δω καλυτερη εικονα , χωρις να ειναι σιγουρος ομως. Μου προτεινε εναν απλο ενισχυτη γραμμης και συγκεκριμενα αυτον
http://www.emimikos.gr/L-269FLN/
Πιστευετε αξιζει η αγορα και η δοκιμη του , η θα ειναι πεταμενα λεφτα. Ευχαριστω!:award:

Η έλλειψη ενίσχυσης στο αναλογικό σήμα τηλεόρασης συνήθως εκδηλώνεται υπό μορφή χιονιού στην εικόνα και όχι με λευκά μπιμπίκια.
Επίσης ένα διαμορφωτής δεν μπορεί να επηρεάσει την εικόνα. Απλά την δέχεται σαν πληροφορία και την διαμορφώνει σε κάποια συχνότητα RF.
Το πρόβλημα σου πιστεύω ότι δεν θα λυθεί με ενισχυτή.

Τα λευκά μπιμπίκια προέρχονται συνήθως από στάσιμα σήματα λόγω ατερμάτιστης εγκατάστασης ή λόγω παλαιότητας ή κακής ποιότητας καλωδίων.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αποφάσισα να το αφήσω όπως είναι και απλά να περιμένω να πέσουν τα ψηφιακά modulators σε πιο προσιτές τιμές ώστε να δω πλέον το καλύτερο αποτέλεσμα.

Παιδια καποιο φθηνο modulator να στειλω την εικονα του ote tv απο το σαλονι στο δωματιο , δεν με ενδιαφερει η ποιοτητα για το δωματιο τοσο πολυ. Θα χρειαστω και κατι αλλο?

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει τα 2 δωμάτια να συνδέονται μεταξύ τους με καλώδιο.Αν οι πρίζες κεραίας των 2 δωματίων συνδέονται μεταξύ τους,τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα.Αν δεν συνδέονται μεταξύ τους,θα πρέπει με κάποιο τρόπο να περάσεις καλώδιο που θα συνδέει την έξοδο του modulator με το άλλο δωμάτιο.

Το rf modulator που έχω βάλει πρόσφατα στην δική μου εγκατάσταση είναι το ΜΤ47 της Terra.Είναι οικονομικό και πολύ "δυνατό" modulator.Αρκεί μόνο να σου πω,ότι στο μοναδικό καλώδιο που κατεβαίνει στο σημείο που έχω τοποθετήσει το rf modulator,γίνεται λήψη δορυφορική και επίγεια,ταυτόχρονα στέλνω την έξοδο του modulator πίσω στο ίδιο καλώδιο προς ταράτσα,όπου από εκεί μοιράζεται σε άλλα 3 δωμάτια που το καθένα με δικό του καλώδιο κάνει ταυτόχρονα λήψη δορυφορική και επίγεια.
Η διαδρομή από το σημείο που βρίσκεται το modulator,μέχρι τα δωμάτια που γίνεται λήψη είναι συνολικά 55,60 και 65 μέτρα αντίστοιχα.Με τη χρήση ενός παμπάλαιου ενισχυτή γραμμής,η ποιότητα λήψης του σήματος του modulator που φτάνει στα δωμάτια είναι τέλεια.Στα κανάλια sd του ΟΤΕ TV που σε ενδιαφέρει,η εικόνα στα δωμάτια είναι σχεδόν ισάξια με αυτή της τηλεόρασης που είναι συνδεδεμένη με τον δέκτη του ΟΤΕ.Στα κανάλια HD,η εικόνα δεν μπορεί φυσικά να συγκριθεί,αλλά είναι ανάλογη ενός αναλογικού καναλιού τέλειας λήψης.

Μπορείς να καταλάβεις νομίζω,ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό modulator,χωρίς να είναι ακριβό.Νομίζω ότι θα σε καλύψει απόλυτα και θα μείνεις ευχαριστημένος.Στο προτείνω ανεπιφύλακτα.

Να ρωτησω κατι ακομη. Καταρχην ειναι πολυκατοικια και το δωματιο ειναι στη σειρα αμεσως μετα το σαλονι αρα ειναι συνδεμενα με το ιδιο rf καλωδιο. Δεν ξερω εχουν σχεση τα υπολοιπα διαμερισματα στην πολυκατοικια? Το Modulator μπορω να το βαλω στο σαλονι και τελειωσα ? ή εχει να κανει και με τους ενισχυτες και την κεραια της πολυκατοικιας αρα να μην μπλεξω καθολου με τετοια!! και να αγορασω ενα ασυρματο video sender να ξεμπερδευω.

Το ότι τα 2 δωμάτια είναι σε σειρά,δεν σημαίνει ότι και οι πρίζες τους είναι σε σειρά και άρα στο ίδιο rf καλώδιο.
Συνήθως στις πολυκατοικίες,οι πρίζες επίγειας (ή και δορυφορικής) λήψης ενός διαμερίσματος δεν είναι σε σειρά.Συνήθως τα καλώδια καθόδου είναι κοινά για τα αντίστοιχα δωμάτια των διαμερισμάτων των διάφορων ορόφων.Το καλώδιο λήψης του σαλονιού σου δηλαδή,το πιθανότερο είναι να έχει το ίδιο καλώδιο με τα αντίστοιχα σαλόνια των υπόλοιπων ορόφων.Εφόσον είναι έτσι,δεν θα μπορέσεις να πετύχεις αυτό που θες μέσω των πριζών επίγειας λήψης.
Πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς για την διάταξη των καλωδίων της πολυκατοικίας.Αν τελικά ανακαλύψεις ότι οι πρίζες επίγειας λήψης των δωματίων του σπιτιού σου έχουν ξεχωριστό καλώδιο από τα υπόλοιπα διαμερίσματα και άρα αυτές είναι σε σειρά μεταξύ τους,τότε θα μπορέσεις να πετύχεις αυτό που θες με απλή σύνδεση της εξόδου του modulator στην πρίζα του σαλονιού σου.Αν τα καλώδια δεν έχουν τέτοια διάταξη,τότε δεν θα μπορέσεις.

ok, το καταλαβα απ'οτι θυμαμαι δεν ειμαι και σιγουρος θα ρωτησω αυτον που τα εφτιαξε, παει το ιδιο καλωδιο απο διαμερισμα σε διαμερισμα , δεν εχουμε ξεχωριστο καλωδιο για επιγειο σημα μόνο για δορυφορικο,αρα δεν θα δουλεψει. Αν υπαρχει ομως ενα μικρο ποσοστο να δουλεψει αυτο σημαινει οτι θα μπορει να βλεπει και ο διπλανος μου ετσι?

Αν η πρίζα στην οποία θα δώσεις το σήμα εξόδου του modulator,είναι στο ίδιο καλώδιο με την πρίζα εκείνου,τότε θα βλέπει κι εκείνος.
Αν και,για να λες "ο διπλανός μου",καταλαβαίνω ότι είστε τον ίδιο όροφο.Άρα,πολύ αμφίβολο αν τα καλώδια των αντίστοιχων δωματίων σας είναι κοινά.Σε περίπτωση όροφο-διαμερισμάτων,το πιθανότερο θα ήταν κοινό καλώδιο-αντίστοιχο δωμάτιο.Τώρα,δεν το γνωρίζω.Θα πρέπει να μάθεις από τον εγκαταστάτη των καλωδίων για την διάταξή τους.

οκ ευχαριστω, μιλησα με καταστημα σημερα και θα δανειστω modulator μαλλον το Σαββατοκυριακο και θα κανω δοκιμη

Παιδιά μια βοήθεια.
Έχουμε βάλει στο σπίτι φίλου το MAXIMUM RF-4000 Universal Video Modulator για να δώσουμε εικόνα από τον αποκωδικοποιητή του ΟΤΕ σε τηλεόραση μέσω RF.
Εικόνα βλέπουμε αλλά με μαύρες μπάρες πάνω κάτω. Ψάξαμε τις ρυθμίσεις σε αποκωδικοποιητή και τηλεόραση αλλά τίποτα.
Την εικόνα την πήραμε από το scart του αποκωδικοποιητή.
Όταν είμαι στο μενού του αποκωδικοποιητή έχω κανονική εικόνα, σε όλη την οθόνη, μόλις πατήσω exit και έρθει η εικόνα από το κανάλι έρχονται και οι μαύρες μπάρες.
Ευχαριστώ.

δοκιμασε να παιξεις λιγο μεσα απο το μενου του δεκτη στις ρυθμισεις για τον τυπο τηλεορασης που εχεις συνδεσει...
αλαξε τις αναλογιες μεσα απο το μενου και θα το καταφερεις.απλο ειναι μην ανχωνεσε.
η αλλη τηλεοραση εφοσων ειναι λογικα 16\9 και συνδεδεμενη με hdmi δεν θα επηρεαστει!

Δυστυχώς δεν λύθηκε το πρόβλημα.
Ότι κι αν έκανα οι μαύρες μπάρες παραμένουν.
Υποψιάζομαι ότι φταίει η μοντούλα.
Μάλλον δεν μπορεί να δώσει μεγαλύτερη εικόνα.
Ίσως με μια καλύτερη και ακριβότερη μοντούλα να μην υπήρχε πρόβλημα.
Θα προσπαθήσω να δανειστώ και να δοκιμάσω κάποια καλύτερη μήπως και τα καταφέρω.
Η μοντούλα δέχεται εικόνα από scart και RCA.
Ότι κι αν επιλέξω το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

εγω σε χθεσινη υλοποιηση εβαλα μεσα απο το μενου του δεκτη τυπος τηλεορασης sd και τα υπολοιπα νομιζω οπως τα εβγαζε...και στο Hdmi και στο Modulator Μου τα εμφανιζε χωρις μπαρες...
η δευτερη Tv ειναι 4/3 η 16/9???

Η δεύτερη τηλεόραση είναι 16/9, μία panasonic.
Ποιο modulator χρησιμοποίησες;
Μήπως είναι πολύ καλύτερο από το δικό μου το MAXIMUM RF-4000 Universal Video Modulator
των 30 ;