mastroxalastis
Supreme Member
- 15 November 2018
- 3,827
για όσους ξέρουν, μια είναι η τσάντα
![]()
Που ειναι το "like" οταν το χρειαζεσαι;

Το τσαντακι των ονειρων μου

για όσους ξέρουν, μια είναι η τσάντα
![]()
Φτιαξε μου δυο τεμαχια, παραγγελια 1η!DIY Bar Clamps
Πανέξυπνο & με ψήνει..........
Κάπως έτσι είναι (ή θέλω να είναι) & η δική μου ενασχόληση το τελευταίο διάστημα.
Η πατέντα (στο 2.55') με το δισκοπρίονο & το τρυπάνι για να φτιάξει τα χερούλια χωρίς τόρνο για εμένα είναι όλα τα λεφτά.
https://www.youtube.com/watch?v=FugZUsEyYDQ
Το ξύλο είναι πηχάκι λευκού ξύλου 3 χ 4 εκατοστών. Τα 4 μέτρα κοστίζουν 6-7 ευρώ. Κόψιμο με σέγα σε κατασκευή-πατέντα που έκανα ψάχνοντας στο ίντερνετ για να μπορώ να κόψω υπό γωνία τα ξύλα στις μοίρες που θέλω. Οι ενώσεις έγιναν με ξυλόκολλα και καβίλιες. Πολύ καλό τρίψιμο και εξομάλυνση των γωνιών με 100 γυαλόχαρτο στις ανώμαλες επιφάνειες και με 150αρι στις υπόλοιπες (με το χέρι). βάψιμο 2 χέρια με μπογιά νερού χρώμα καρυδιά και 2 χέρια με βερνίκι νερού. Ενδιάμεσα τρίψιμο με 200-300αρι γυαλόχαρτο. Καπέλο αγόρασα από τα ικέα με μεταλλική επιτραπέζια βάση (περίπου 20 αν θυμάμαι), την οποία έκοψα και έκανα τρύπα στο ξύλο για να την περάσω. Επίσης άλλαξα διακόπτη για να χωρέσει το καλώδιο μέσα από την τρύπα. Συνολικό κόστος 50 ευρώ περίπου και μου έμεινε επιπλέον μπογιά και βερνίκι. Το ίδιο ακριβώς σε επιπλοποιό που είχα ρωτήσει κόστιζε 260 χωρίς ΦΠΑ (μπορεί να έβαζε θεωρητικά καλύτερη ξυλεία π.χ. καπλαμά αλλά εμφανισιακά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο). Όντως ταίριαξε το χρώμα με της βιβλιοθήκης (όπως ήθελα) που είναι από καπλαμά καρυδιά και φαίνονται ίδια σε ένα άπειρο μάτι επισκέπτη. Αυτά! Καλως σας βρήκα!
Το ξύλο είναι πηχάκι λευκού ξύλου 3 χ 4 εκατοστών. Τα 4 μέτρα κοστίζουν 6-7 ευρώ. Κόψιμο με σέγα σε κατασκευή-πατέντα που έκανα ψάχνοντας στο ίντερνετ (https://www.youtube.com/watch?v=pLndE0WuLtA) για να μπορώ να κόψω υπό γωνία τα ξύλα στις μοίρες που θέλω. Οι ενώσεις έγιναν με ξυλόκολλα και καβίλιες. Πολύ καλό τρίψιμο και εξομάλυνση των γωνιών με 100 γυαλόχαρτο στις ανώμαλες επιφάνειες και με 150αρι στις υπόλοιπες (με το χέρι). βάψιμο 2 χέρια με μπογιά νερού χρώμα καρυδιά και 2 χέρια με βερνίκι νερού. Ενδιάμεσα τρίψιμο με 200-300αρι γυαλόχαρτο. Καπέλο αγόρασα από τα ικέα με μεταλλική επιτραπέζια βάση (περίπου 20 αν θυμάμαι), την οποία έκοψα και έκανα τρύπα στο ξύλο για να την περάσω. Επίσης άλλαξα διακόπτη για να χωρέσει το καλώδιο μέσα από την τρύπα. Συνολικό κόστος 50 ευρώ περίπου και μου έμεινε επιπλέον μπογιά και βερνίκι. Το ίδιο ακριβώς σε επιπλοποιό που είχα ρωτήσει κόστιζε 260 χωρίς ΦΠΑ (μπορεί να έβαζε θεωρητικά καλύτερη ξυλεία π.χ. καπλαμά αλλά εμφανισιακά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο). Όντως ταίριαξε το χρώμα με της βιβλιοθήκης (όπως ήθελα) που είναι από καπλαμά καρυδιά και φαίνονται ίδια σε ένα άπειρο μάτι επισκέπτη. Αυτά! Καλως σας βρήκα!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.