Χριστιανικές δηλώσεις.....

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα μασονίας το να διακυρήσσει κάποιος το "ομαιμον" και να το χρησιμοποιεί για εθνικιστική, ρατσιστική προπαγάνδα.

Πάρα πολλοί πιστεύουν πως δεν είναι δυνατόν να είναι κάποιος Έλληνας, χωρίς να είναι Χριστιανός, λευκός, να μιλάει Ελληνικά και να βρίσκεται για κάποιες γενιές στη χώρα μας.

Βέβαια, αυτό είναι μια ουτοπία. Λέγονται Έλληνες αυτοί που θέλουν να λέγονται έτσι, που έχουν εστερνιστεί τον τρόπο ζωής της Ελλάδας με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Νομίζω πως η Εκκλησία αντί να προσπαθεί να πετύχει τα αδύνατα με εμπρηστικές δηλώσεις, να αγκάλιαζε και να βοηθούσε όσο μπορούσε την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων. Νόμιμοι ή παράνομοι, δεν νομίζω πως είναι δουλειά της εκκλησίας να το κρίνει.

Νομίζω πως η Εκκλησία αντί να προσπαθεί να πετύχει τα αδύνατα με εμπρηστικές δηλώσεις, να αγκάλιαζε και να βοηθούσε όσο μπορούσε την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων. Νόμιμοι ή παράνομοι, δεν νομίζω πως είναι δουλειά της εκκλησίας να το κρίνει.

Μα τι λες τώρα αγαπητέ?? Η εκκλησία στην ελλάδα έχει λόγο ΓΙΑ ΟΛΑ... Αφού οι παπάδες έχουν πάρει τη ¨θεία Φώτιση¨ ξέρουν καλύτερα από όλους μας (ακόμα και τους επιστήμονες) τα πάντα..

Και πολύ κακώς έχουν λόγο για τα πάντα (μιλάω για το ιερατείο και όχι σαν σύνολο) γιατί στη βάση δεν βλέπω σημαντικές διαφορές από κάποια χώρα με το θρήσκευμα στην κυβέρνηση (Ιράν,Σ.Αραβία κλπ)

Κακώς- ξεκακώς αυτό γίνεται.. Εδώ είχα πετύχει το Χριστόδουλο στην tv παλιά να λέει σχέδιο μάχης με αεροπλάνα σε περίπτωση πολέμου.. Τον κράζανε σε κάποια σατιρική εκπομπή..

ΜΑΣΟΝΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΚΑΘΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΣΤΡΟΥΓΚΑ. ΕΑΝ ΔΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΟΠΩΣ Η ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ Ο ΣΩΤΗΡ Η ΖΩΗ ΚΛΠ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ 30ΡΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΡΟΥΓΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΛΗΡΟ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΓΚΡΙΖΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΕ ΓΚΡΙΖΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΓΚΡΙΖΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.....

Μάλιστα.....βρήκαμε παπά να θάψουμε.

Την απάντηση του Ιερώνυμου στα βιντεάκια ως επικεφαλής της Ιεραρχίας, την είδε κανείς ή πάτησε pause στις δηλώσεις Αμβρόσιου?? Μήπως να σχολιάζαμε και την αποστομωτική απάντηση που έδωσε μια γυναίκα προς το τέλος του βίντεο ή αυτά δεν μας συμφέρουν γιατί έχουμε όρεξη να τσουβαλιάζουμε θεσμούς και παπάδες???

Jim, ακόμα και όταν έχουνε βάση ???

Και ποιά είναι τα κριτήρια Κώστα αν έχουν βάση ή όχι?

Ελεύθερα αναφέρθηκαν μέλη για μασονία, συμφέροντα και παπάδες με "θεία φώτηση".

Τσουβάλιασμα...

Παρακαλώ το θέμα να κλείσει λόγω του παρακάτω άρθρου του κανονισμού:

Ι) Οι αμιγώς θρησκευτικές, κομματικές συζητήσεις ή εθνικές αντιπαραθέσεις καθώς και η αναφορά σε δημόσια πρόσωπα.

ΑΚΡΙΒΩΣ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΖΗΛΩΤΕΣ.

Απάντηση: Re: Χριστιανικές δηλώσεις.....

Jim, ακόμα και όταν έχουνε βάση ???

Ποιά βάση έχουν, Κώστα??

Αν βγει ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και πει ''η Μακεδονία δεν είναι και πολύ Ελληνική'', θα πούμε ότι η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός απεμπολούν εθνικά συμφέροντα, όταν δε, έχει βγει και απαντήσει αποδοκιμάζοντάς τον???

Απάντηση: Re: Χριστιανικές δηλώσεις.....

ΑΚΡΙΒΩΣ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΖΗΛΩΤΕΣ.

Φαντάζομαι ότι αυτή είναι, απλώς, η προσωπική σου άποψη και τίποτα παραπάνω, όπως και τα λοιπά περί μασονίας...

Re: Απάντηση: Re: Χριστιανικές δηλώσεις.....

Ποιά βάση έχουν, Κώστα??

Αν βγει ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και πει ''η Μακεδονία δεν είναι και πολύ Ελληνική'', θα πούμε ότι η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός απεμπολούν εθνικά συμφέροντα, όταν δε, έχει βγει και απαντήσει αποδοκιμάζοντάς τον???

Μα εγώ Γιάννη δεν "κατέκρινα" τον Ιερώνυμο αλλά τον Αμβρωσιο που έκανε αυτές
τις δηλώσεις....

Shame to you Γραμματείς και Φαρισαίοι you are hypocrites!!!! :grandpa:

Πρός τί Κώστα τό τσουβάλιασμα ??

Στά βίντεο πού ανέβασες υπάρχουν καί δηλώσεις τού αρχιεπισκόπου καθώς καί 4-5 ακόμη μητροπολιτών πού αντικρούουν τήν άποψη Αμβρόσιου.

Καλά λέει ό Γιάννης πιό πάνω..Βρήκαμε παπά, άς θάψουμε πέντε-έξι..

ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ. ΔΕΝ ΕΝΝΟΗΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ. ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΜΑΛΙΣΤΑ. ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΘΕΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΩΘΟΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΗ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χριστιανικές δηλώσεις.....

Μα εγώ Γιάννη δεν "κατέκρινα" τον Ιερώνυμο αλλά τον Αμβρωσιο που έκανε αυτές
τις δηλώσεις....

Το ίδιο έκανε και ο Ιερώνυμος καθώς και μέρος του ''ποιμνίου'', αλλά δεν είδα κανέναν να το σχολιάζει.........