Χριστιανικές δηλώσεις.....

Απάντηση: Re: Χριστιανικές δηλώσεις.....

ΚΑΘΟΛΟΥ OFF TOPIC. ΟΣΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ ΕΚ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ. ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΤΙ.

Δεν μας αφορά στο παρόν νήμα το ψυχόγραμμα του Αμβροσίου ή οι γραμμές της Ζωής και του Σωτήρα. Μας ενδιαφέρουν οι δηλώσεις ενός ιερωμένου και η απάντηση που ήρθε από το ''κεφάλι''.

Κώστα, το ότι κράζεις τον Αμβρόσιο το κατάλαβα. Που επιβραβεύεις τον Ιερώνυμο ως επικεφαλής της εκκλησίας δεν διάβασα.....

1.Δεν ισχύει αυτό που γράφεις, αλλά ακόμα και έτσι να είναι, όταν η ''μειοψηφία'' είναι επικεφαλής και θεσμική φωνή του ιερατείου που εκπροσωπεί και η οποία συμπλέει και συμπίπτει με την πλειονότητα των πιστών επί του θέματος, εμένα μου φτάνει και μου περισσεύει. Εσένα??
2.Πριν έγραψες ότι αποτελεί μειοψηφία. Σε ρώτησα πως γίνεται να είναι εκεί που είναι όντας μειοψηφία και μου απαντάς ότι όταν ανέβηκε βρέθηκε κατηγορούμενος από τις μασονίες κάποιων??

Τέλος πάντων, ακόμα και έτσι να είναι, δεν αυταποδεικνύεται ότι αυτοί οι κάποιοι είναι οι μειοψηφίες και όχι το αντίθετο??
ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ" ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΚΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ. ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΕΒΗ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ. ΟΤΑΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΕ Η ΠΛΕΚΤΑΝΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ?

Re: Απάντηση: Χριστιανικές δηλώσεις.....

Νομίζω ότι η εκλογή του Ιερώνυμου, ήταν ό,τι καλύτερο για το μέλλον της Εκκλησίας της Ελλάδος.

+1

Αυτο ειναι κατι που δυσκολα θα συναντησεις καποιον να διαφωνει εχοντας αποκομισει ηδη δειγματα του ανθρωπου και Ιεραρχη.

Προσωπικα δεν θυμαμαι κανεναν αλλον αρχιεπισκοπο που να εμπνεει τοσο σεβασμο.

Πολλες φορες ομως η προσωπικη μας επιλογη του Μη πολεμου ειναι που δινει εδαφος στους "πολεμοχαρεις" εστω και αν αυτοι ειναι θεωρητικα υπο την αιγιδα μας.

Επικροτω τους πρωτους και ασε τους δευτερους να τους κρινει ο χρονος και ο λαος.

Re: Απάντηση: Re: Χριστιανικές δηλώσεις.....

Δεν μας αφορά στο παρόν νήμα το ψυχόγραμμα του Αμβροσίου ή οι γραμμές της Ζωής και του Σωτήρα. Μας ενδιαφέρουν οι δηλώσεις ενός ιερωμένου και η απάντηση που ήρθε από το ''κεφάλι''.

Κώστα, το ότι κράζεις τον Αμβρόσιο το κατάλαβα. Που επιβραβεύεις τον Ιερώνυμο ως επικεφαλής της εκκλησίας δεν διάβασα.....

Βρε Γιάννη τι να επιβραβεύσω ?
είναι σαν να μου ζητάς να επιβραβεύσω τον οποιονδήποτε κάνει σωστά την δουλειά του....
η απόφαση της Ιερά Σύνοδος για την ιθαγένεια στους μετανάστες είναι
εδώ

βάση της απόφασης δεν είναι περίεργο που άτομα σαν τον ΑΜΒΡΟΣΙΟ και τον
ΑΝΘΙΜΟ να κατέχουν τέτοιες θέσης ....ακόμα ?

ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΨΥΧΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.
ΣΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΚΕΦΑΛΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ.
ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ.

Βρε Γιάννη τι να επιβραβεύσω ?
είναι σαν να μου ζητάς να επιβραβεύσω τον οποιονδήποτε κάνει σωστά την δουλειά του....
η απόφαση της Ιερά Σύνοδος για την ιθαγένεια στους μετανάστες είναι
εδώ

βάση της απόφασης δεν είναι περίεργο που άτομα σαν τον ΑΜΒΡΟΣΙΟ και τον
ΑΝΘΙΜΟ να κατέχουν τέτοιες θέσης ....ακόμα ?

Όχι, καθόλου περίεργο δεν μου φαίνεται ότι άνθρωποι σαν τον Αμβρόσιο κατέχουν τέτοιες θέσεις. Σιγά μην, κάθε νέος Αρχιεπίσκοπος, μάζευε τα C.V. κάθε Μητροπολίτη και άρχιζε τις ''εκκαθαρίσεις'' επειδή διαφοροποιείται σε χ θέματα.

ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΨΥΧΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.
ΣΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΚΕΦΑΛΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ.
ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ.

Είναι, επίσης, η τρίτη φορά που σου επισημαίνω ότι αυτό αποτελεί μια προσωπική σου πεποίθηση χωρίς ίχνος αποδεικτικής ισχύος. Ξέρεις πόσες συνωμοσίες ξέρω και 'γω? Εκατοντάδες.

Αν θέλεις να μιλάμε έτσι, ν' αρχίσω να γράφω αλά Μελ Γκίπσον.

Re: Απάντηση: Χριστιανικές δηλώσεις.....

Όχι, καθόλου περίεργο δεν μου φαίνεται ότι άνθρωποι σαν τον Αμβρόσιο κατέχουν τέτοιες θέσεις. Σιγά μην, κάθε νέος Αρχιεπίσκοπος, μάζευε τα C.V. κάθε Μητροπολίτη και άρχιζε τις ''εκκαθαρίσεις'' επειδή διαφοροποιείται σε χ θέματα.

......

πως θα αντιδρούσαμε άραγε εάν ένας δάσκαλος ήταν υπέρ της παιδεραστίας ??
σίγουρα ΟΛΟΙ θα είχαν πέσει πάνω του ( και καλά θα κάνανε ) αλλά θα
τον άφηναν να διδάσκει τα παιδιά μας ???

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ? ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΛΠ.

Τα τελευταία χρόνια πολλές ενορίες της Μητρόπολης Αθηνών έχουν αγκαλιάσει, με κάθε δυνατή βοήθεια, μεγάλο αριθμό προσφύγων. Μια από αυτές είναι ο Άγιος Παντελεήμονας Αχαρνών σε μια περιοχή στην οποία διαβιούν χιλιάδες μετανάστες. Ωστόσο, η χωρίς ποηγούμενη υποδομή εγκατάστασή τους και τα συνακόλουθα κοινωνικά προβλήματα που εμφανίστηκαν, έχουν φέρει αντιμέτωπους τους ημεδαπούς κατοίκους και τους καταστηματάρχες με τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες. Αναδημοσιεύουμε απόσπασμα από την Κυριακάτικη Καθημερινή (18-01-09), όπου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Πετρίδης, προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, μιλά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

«Ο π. Προκόπιος βιώνει τα δρώμενα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα τα τελευταία 17 χρόνια ως ιερέας στον ομώνυμο ιερό ναό. Τα μάτια του έχουν δει τη γειτονιά να αλλάζει από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, να γίνεται ένα μωσαϊκό φυλών με την έλευση και εγκατάσταση μεταναστών, πρώτα Αλβανών. Μετά ακολούθησαν Πολωνοί, Ρώσοι, Βούλγαροι, Κινέζοι και πιο πρόσφατα μετανάστες από το Μπανγκλαντές, Πακιστανοί και –κυρίως– Αφγανοί. Ναι, έχει δεχθεί παράπονα από ενορίτες γι’ αυτήν την πανσπερμία, για ανάρμοστες συμπεριφορές, ο π. Προκόπιος αφουγκράζεται τον φόβο και την αγωνία όλων. Ωστόσο, όπως λέει στην «Κ», στηρίζει τους μετανάστες στον αγώνα τους να επιβιώσουν, αφού «αυτός είναι ο δρόμος της Εκκλησίας». Μάλιστα, ο ίδιος αρνήθηκε να «ηγηθεί» στη διαδήλωση που πραγματοποίησαν πρόσφατα κάτοικοι (και μη) του Αγ. Παντελεήμονα για την υποβάθμιση της περιοχής από την ασφυκτική παρουσία μεταναστών. «Δεχθήκαμε απειλές και εκβιασμούς. Με έπαιρναν τηλέφωνο και απειλούσαν ότι θα μαζέψουν υπογραφές να με διώξουν από την ενορία. Τους είπα “διώξτε με”, αλλά δεν μπορώ να φερθώ διαφορετικά, έτσι δίδασκε ο Χριστός. Για μένα δεν είναι ξένοι, είναι άνθρωποι», λέει στην «Κ» με μειλίχιο ύφος. «Δεν κατηγορώ τους κατοίκους για την αγανάκτησή τους, κανείς δεν θέλει να ζει μέσα στην υποβάθμιση. Ωστόσο, δεν μπορούσα να συνταχθώ στη διαμαρτυρία τους γιατί δεν έπρεπε να γίνει έτσι, μπροστά σε αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να λυθούν, αλλά χωρίς αυτοί οι άνθρωποι να σκεφτούν ότι δεν τους θέλουμε ή δεν τους συμπαθούμε».

Σύμφωνα με τον πατέρα Προκόπιο, μετά τη διαδήλωση της 24ης Νοεμβρίου, πολλοί από τους Αφγανούς εξαφανίστηκαν από την περιοχή, ενώ κάποιοι από αυτούς έπεσαν θύματα βίαιων επιθέσεων. Ο ίδιος, όπως και μέλη φιλανθρωπικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εξακολουθεί να στέκεται στο πλευρό των αναξιοπαθούντων ξενόφερτων. «Δεν έχουν καν κουβέρτες να ζεσταθούν αυτές τις ημέρες, εμείς προσπαθήσαμε να τους βοηθήσουμε προσφέροντάς τους, με τη βοήθεια της ΜΚΟ “Αλληλεγγύη”, τρόφιμα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Εκείνο που με συγκίνησε ιδιαίτερα ήταν ο ενθουσιασμός τους όταν τους πήγαμε μέσα στις εορτές παιχνίδια για τα παιδιά, για τα παιδιά που έβλεπαν έως τώρα παχνίδια στα χέρια μόνο άλλων παιδιών. Τα μάτια τους έλαμπαν από χαρά, τα συναισθήματα που μας χάρισαν δεν περιγράφονται».

μήπως μπορείς να μου πεις εάν αντί του πατέρα Προκόπιου ήταν στην
θέση του ο Αμβρόσιος η ο ΑΝΘΙΜΟΣ ποια θα ήταν η κατάληξη ?

πηγή http://www.ecclesia.gr/greek/pronaos/pronaos_284.html#n1

«Δεχθήκαμε απειλές και εκβιασμούς. Με έπαιρναν τηλέφωνο και απειλούσαν ότι θα μαζέψουν υπογραφές να με διώξουν από την ενορία. Τους είπα “διώξτε με”, αλλά δεν μπορώ να φερθώ διαφορετικά, έτσι δίδασκε ο Χριστός. Για μένα δεν είναι ξένοι, είναι άνθρωποι»,

Τραμπουκισμοί από Χριστιανούς πολίτες....

πως θα αντιδρούσαμε άραγε εάν ένας δάσκαλος ήταν υπέρ της παιδεραστίας ??
σίγουρα ΟΛΟΙ θα είχαν πέσει πάνω του ( και καλά θα κάνανε ) αλλά θα
τον άφηναν να διδάσκει τα παιδιά μας ???

Τι δουλειά έχει η παιδεραστία, βρε Κώστα? Η παιδεραστία είναι ποινικό αδίκημα. Εξομοιώνεις παραβατικές πράξεις με τις θέσεις ενός ιεράρχη που ενδεχομένως είναι στραβές???

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.

Οκ. Αφού είναι ''έτσι απλά''.......το δέχομαι.

μήπως μπορείς να μου πεις εάν αντί του πατέρα Προκόπιου ήταν στην
θέση του ο Αμβρόσιος η ο ΑΝΘΙΜΟΣ ποια θα ήταν η κατάληξη ?

πηγή http://www.ecclesia.gr/greek/pronaos/pronaos_284.html#n1

Όχι, δεν μπορώ να σου απαντήσω μετά βεβαιότητας σε αντίθεση με αυτό που κάνετε εσείς. Δεν είμαι μάντης. Πιθανολογώ ότι λόγω απόψεων, ο Αμβρόσιος, θα είχε μια παθητική στάση σε σχέση με αυτήν του Προκοπίου. Τι θα κάνουμε τώρα? Μήπως ήρθε η ώρα να τον ''καταδικάσουμε'' για το τι δεν θα έκανε αν ήταν στη θέση του άλλου??

Ελάτε τώρα, βρε παιδιά....μήπως το έχετε κάνει τεράστιο το θέμα όταν δεν υπάρχει λόγος??

ΤΟ ΟΤΙ ΠΑΡ ΟΛΙΓΟΝ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΞΥΛΟ Η ΑΝ ΕΦΑΓΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Ναι, ακούστηκε και ότι έδειρε μερικούς χρυσαυγίτες, αλλά δυστυχώς δεν γράφτηκε πουθενά. Αν συνεχίσουμε στο ίδιο στυλ, μάλλον, το βλέπω για κλείδωμα το νήμα.....

«Δεχθήκαμε απειλές και εκβιασμούς. Με έπαιρναν τηλέφωνο και απειλούσαν ότι θα μαζέψουν υπογραφές να με διώξουν από την ενορία. Τους είπα “διώξτε με”, αλλά δεν μπορώ να φερθώ διαφορετικά, έτσι δίδασκε ο Χριστός. Για μένα δεν είναι ξένοι, είναι άνθρωποι»,

Τραμπουκισμοί από Χριστιανούς πολίτες....

Παραπληροφορίας συνέχεια. Που γράφει ποιος τον έπαιρνε τηλέφωνο καθώς και το θρήσκευμά του??

Μάλλον, δεν με σηκώνει το ύφος της κουβέντας, οπότε αποχωρώ. Μπορείτε να συνεχίσετε να εξάγετε οποιοδήποτε αυθαίρετο συμπέρασμα σας βολεύει. Καλή συνέχεια...

Re: Απάντηση: Re: Χριστιανικές δηλώσεις.....

Μάλλον, δεν με σηκώνει το ύφος της κουβέντας, οπότε αποχωρώ. Μπορείτε να συνεχίσετε να εξάγετε οποιοδήποτε αυθαίρετο συμπέρασμα σας βολεύει. Καλή συνέχεια...

Και χαρά στην υπομονή σου μέχρι τώρα.:guitarist:

Αφού όλα είναι Μασονίες και μπίζνες βρε...