O Παναγιώτης το λέει πιο σωστά απ όλους μας. Το μόνο που θα συμπλήρωνα εγώ είναι πως υπάρχουν και ακροατές που είναι αυτά τα 3 σε συσκευασία ενός.
Οπως επίσης και άλλοι που είναι τεμπέληδες - και πολύ καλά κάνουν, δεν θέλω εδώ να προσβάλλω κανέναν. Απλά, αν ακούς πάρα πολύ μουσική για χρόνια, το είναι σου μπορεί σε μιά στιγμή ν αρχίσει να βλέπει πράγματα που δεν είναι ορατά, με μιά πρώτη ματιά, στους πολλούς. Υπάρχει και αυτή η καλλιτεχνία που η μορφική περιπλοκότητά της φαίνεται, αρχικά, κουφή. Δεν είναι πάντα έτσι όμως.
Θα μου πείτε, ποιός δίνει έστω και μιά δεκάρα για τέτοιες μουσικές ,επιμελημένα εμβριθείς και δύσκολες που θέλουν προσπάθεια για να καταδυθείς μέσα τους. Ο Πλάτων πίστευε πως ο Ομηρος δεν εχει καμμία θέση στην ιδανική Πολιτεία του. Ισως να είναι έτσι. Αλλά η πολλή μουσική σε χαλάει : σε διαφθείρει - με τον τρόπο της πάντα.
Ας μην το κουράσω άλλο: θεωρώ πως το πιο σημαντικό για μένα, είναι να μπορώ να ακούσω και Schoenberg και Iggy Pop - και να πάρω απ τον καθένα τους ακέραιο αυτό που έχει να μου δώσει.