Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης στο Κονέκτικατ

Μια μάνα, ένας γιος, μια τραγωδία


Της Βίκυς Καπετανοπούλου



Η μητέρα του μοναχικού δολοφόνου και αυτόχειρα του Νιουτάουν είναι ο άνθρωπος–κλειδί ο οποίος φέρεται να έχει παίξει αποφασιστικό ρόλο στον διανοητικό και νευρικό κλονισμό του. Το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της μητέρας του 20χρονου Ανταμ Λάνζα, Νάνσι, την περιγράφει ως μια παρανοϊκή «survivalist», μέλος δηλαδή του επονομαζόμενου «κινήματος επιβίωσης», που πιστεύει ότι ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας βίαιης κοινωνικο-οικονομικής κατάρρευσης.

http://www.efsyn.gr/?p=8787#.UNDSREWvTNs.twitter
 
Άκουγα στο ραδιόφωνο σήμερα γυρίζοντας απ'τη δουλειά συζήτηση σχετικά με το αν θα πρέπει στα σχολεία να έχουν ένοπλη ασφάλεια. Κοινώς, η λύση για την αντιμετώπιση της βίας των όπλων, φέρεται να είναι το "κι άλλα όπλα".
 
Άκουγα στο ραδιόφωνο σήμερα γυρίζοντας απ'τη δουλειά συζήτηση σχετικά με το αν θα πρέπει στα σχολεία να έχουν ένοπλη ασφάλεια. Κοινώς, η λύση για την αντιμετώπιση της βίας των όπλων, φέρεται να είναι το "κι άλλα όπλα".

Ειναι απιστευτο το ακουσα κι εγω.

Αν ειχε λεει μια απο τις δασκαλες ενα Μ4 !! στην καβαντζα και ετοιμοπολεμο θα τον ειχε σταματησει τον ψυχακια.


Ε καταλαβαινεις οτι δεν υπαρχει σωτηρια, ειναι αξιοι της μοιρας τους . Δεν υπαρχει καμια σωτηρια για αυτην την χωρα παρα μονο απο ενα πολυ πολυ μεγαλο σοκ.
 
«ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ»...
Toυ Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ


Στο φόντο της τραγωδίας στο σχολείο του Κονέκτικατ των ΗΠΑ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ήταν ήδη από το 2000, κάτω από την αιγίδα της οργάνωσης «Ενα εκατομμύριο μαμάδες», που σε ένα από τα μαζικότερα συλλαλητήρια στην ιστορία της Ουάσιγκτον κινητοποιήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες ζητώντας το εξής αυτονόητο:
«Νόμους οπλοκατοχής για ασφαλή παιδιά».

Εντούτοις, και τότε και πολλές φορές έκτοτε, αποδείχτηκε ότι το λόμπι της οπλο-λαγνείας διέθετε ισχυρότερες προσβάσεις στα αμερικανικά κέντρα εξουσίας.



Οι προσβάσεις αυτές και η αντίστοιχη επιρροή στα αμερικανικά κέντρα λήψης των αποφάσεων δεν έχουν να κάνουν μόνο ή κυρίως με το γεγονός ότι στις ΗΠΑ πρέπει να αναγνωριστεί ως δεδομένη η ύπαρξη σημαντικής κοινωνικής βάσης που τάσσεται υπέρ της οπλοκατοχής. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι για κάθε διαμαρτυρία ενάντια στην οπλοκατοχή, στις ΗΠΑ αρθρώνεται λόγος - σε κοινωνικό επίπεδο - υπέρ της οπλοκατοχής.


Για παράδειγμα, την ίδια ώρα που πραγματοποιούνταν στην Ουάσιγκτον η διαδήλωση στην οποία αναφερθήκαμε κατά της οπλοκατοχής, σε άλλο σημείο της πόλης είχε διοργανωθεί αντι-διαδήλωση υπέρ της «ελευθερίας χρήσης των όπλων»...

*

Επομένως, η απάντηση στο ερώτημα για τη διαιώνιση του καθεστώτος της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, βεβαίως και δεν μπορεί να μη λαμβάνει υπόψη της την παράδοση της χώρας.Η ουσία, όμως, της υπόθεσης βρίσκεται αλλού. Αλλος είναι εκείνος ο παράγοντας, ο βασικός και ο καθοριστικός, που εξηγεί το γιατί σε μια χώρα 312 εκατομμυρίων ανθρώπων κυκλοφορούν πάνω από 270 εκατομμύρια όπλα!

Ο παράγοντας αυτός δεν είναι άλλος από την ισχύ που διαθέτει το πολιτικό και οικονομικό λόμπι (που εκπροσωπείται από τον λεγόμενο «Εθνικό Σύνδεσμο Τυφεκιοφόρων»), το οποίο τάσσεται υπέρ της ελεύθερης οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. Πολιτική ισχύς η οποία προέρχεται από τη με χίλια νήματα διασύνδεσή του με επιχειρηματικούς κολοσσούς της βιομηχανίας όπλων, όπως, για παράδειγμα, η «Lockheed».

Για να καταλάβει κανείς τι εννοούμε με τον όρο «πολιτική ισχύς», αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στην ανθρωπογεωγραφία της αμερικανικής διοίκησης επί εποχής Μπους:

Η Λιν Τσέινι, σύζυγος του Αμερικανού αντιπροέδρου Τσέινι, διατέλεσε διευθύντρια στη «Lockheed». Ο Στέφεν Χάντλεϊ, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας στο Λευκό Οίκο, ήταν ταυτόχρονα και ιδρυτής του δικηγορικού γραφείου «Σι και Γκάρντνερ», που εκπροσωπεί τη «Lockheed». Ο Νόρμαν Μινέτα ήταν υπουργός Μεταφορών και πρώην αντιπρόεδρος της «Lockheed». Οσο για τον αναπληρωτή γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ, ήταν αυτός που εκπροσωπούσε τη «Lockheed» στην Ατλάντα. Η «Lockheed» είναι η μεγαλύτερη πολεμική βιομηχανία στον κόσμο, που κατασκευάζει τα πάντα: Από αεροπλάνα, βόμβες και πυραύλους μέχρι υπουργούς, γερουσιαστές και εισαγγελείς.

Οσο για τη σημερινή αμερικανική διοίκηση, επί Ομπάμα, ένα στοιχείο αρκεί: Από τα άτομα που έχουν την υποστήριξη του «Εθνικού Συνδέσμου Τυφεκιοφόρων» στις εκλογές για το Κογκρέσο, ποσοστό άνω του 80% εκλέγονται...
 
Ειναι απιστευτο το ακουσα κι εγω.

Αν ειχε λεει μια απο τις δασκαλες ενα Μ4 !! στην καβαντζα και ετοιμοπολεμο θα τον ειχε σταματησει τον ψυχακια.


Ε καταλαβαινεις οτι δεν υπαρχει σωτηρια, ειναι αξιοι της μοιρας τους . Δεν υπαρχει καμια σωτηρια για αυτην την χωρα παρα μονο απο ενα πολυ πολυ μεγαλο σοκ.

Δεν είναι ούτε το σοκ που θα τους σώσει. Μιλάμε για παράδοση, δυστυχώς. Εκατοντάδων χρόνων. Όλοι οι λαοί έχουμε τέτοιους παραλογισμούς, απλά στην περίπτωσή τους, πρόκειται για θανατηφόρο.
 
Διαβάσατε για το...11χρονο αμερικανάκι,που πήρε μαζί του στο σχολειό του το...όπλο του(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)για αυτοάμυνα,μετά απο την σφαγή αυτή;
 
Προχτές περίμενα σε μια ουρά δημόσιας υπηρεσίας... (ναι, εκεί οι ΔΥ είναι απείρως πιο αργοί από τους δικούς μας, αλλά αυτό είναι άλλου παπά), και ακούω συζήτηση μεταξύ δύο πενηντάρηδων, που κανόνιζαν πότε θα κάνουν barbecue. Ο ένας λοιπόν έλεγε δε μπορώ το Σάββατο "because I'm taking my boys shooting in the woods" ... Απλά.
 
Απάντηση: Re: Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης στο Κονέκτικατ

Ε καταλαβαινεις οτι δεν υπαρχει σωτηρια, ειναι αξιοι της μοιρας τους . Δεν υπαρχει καμια σωτηρια για αυτην την χωρα παρα μονο απο ενα πολυ πολυ μεγαλο σοκ.

Τι σοκ δλδ βρε Ναθ; Δεν είχαν Una-bomber? Δεν είχαν τον McVeigh? Δεν είχαν τους δυο μικρούς ψυχάκηδες που πρωτοξεκίνησαν τη μόδα των μακελειών στα σχολεία; Εκτός εάν εννοείς ως σοκ ένα επεισόδιο τύπου Μπεσλαν. Εννοώ με εκατόμβη θυμάτων. Αν και σε τέτοιας έκτασης, θα μιλήσουν για τρομοκράτες. Έτσι το έχουν εκεί. Μικρή δουλειά ψυχοπαθής, μεγάλη τρομοκράτης και όλα όμορφα.
 
Κα-κα-καλάσνικωφ...

Οι Αμερικανοί είναι πιο πολύ οπλισμένοι απ’ τους Αφγανούς, οι οποίοι στο κάτω - κάτω βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση (τώρα και με τους Αμερικανούς) επί τριάντα χρόνια περίπου. Τώρα

ποια απ’ τις δύο χώρες είναι του «τρίτου κόσμου» περισσότερο, είναι ένα ερώτημα· πάντως, μακράν χώρα του «κάτω κόσμου» είναι οι ΗΠΑ! Οχι

μόνον για τα αλλεπάλληλα μακελειά στο εσωτερικό τους, αλλά κυρίως για τους διαρκείς πολέμους στο εξωτερικό τους.

Αν ποτέ καταμετρηθούν οι νεκροί, μάχιμοι και άμαχοι, που έχουν στο ενεργητικό τους οι ΗΠΑ μετά το 1945, με τους πολέμους, τις επεμβάσεις, τους βομβαρδισμούς και τα πραξικοπήματα που έχουν προκαλέσει, η ανθρωπότης θα μείνει με ανοιχτό το στόμα.

Ουδένα άλλο έθνος στην ιστορία της ανθρωπότητας υπήρξε διαρκώς σε εμπόλεμη κατάσταση καθ’ όλην την διαδρομή του.

Στα διακόσια τόσα χρόνια της ύπαρξής τους οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί σε πάνω από εκατόν δέκα πολεμικές επιχειρήσεις παντός τύπου.

Από όλους αυτούς τους πολέμους (συχνά με πολλούς και διαφορετικούς αντιπάλους ταυτοχρόνως), αν εξαιρέσει κανείς δυο - τρεις που μπορούν να χαρακτηρισθούν και ήταν δίκαιοι, δηλαδή αμυντικοί (όπως η συμμετοχή των ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο), όλοι οι υπόλοιποι πόλεμοι ήταν ιμπεριαλιστικοί.

Ακόμα και οι Ρωμαίοι ή οι Οθωμανοί, στην περίοδο των κατακτήσεών τους, είχε ο καθένας ιντερμέτζα ειρήνης, έστω ανάπαυλας. Οι Αμερικανοί δεν έχουν ησυχάσει ούτε μία μέρα - εμπάργκο, κρίσεις, εμπλοκές, επεμβάσεις, εισβολές, βομβαρδισμοί, καταλήψεις εδαφών, διαμελισμοί κρατών, τακτικές επιχειρήσεις, ασύμμετρες απειλές, στρατηγικού χαρακτήρα συγκρούσεις - ο Λευκός Οίκος πολεμάει

κάθε μέρα κάποιον κάπου εδώ και διακόσια τόσα χρόνια. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο.

Οι ΗΠΑ γεννήθηκαν με επανάσταση - οι πατέρες του έθνους που αναδύθηκε απ’ αυτήν την επανάσταση θεμελίωσαν το νεαρό κράτος με το σπαθί τους, ομοίως με το σπαθί το επέκτειναν οι επίγονοί τους και με εμφύλιο το ολοκλήρωσαν.

Οι Αμερικανοί δεν υπήρξαν ένα έθνος που επαναστάτησε κι έκανε κράτος, αλλά ένα συνονθύλευμα αποίκων που, κάνοντας κράτος, δημιούργησε έθνος. Και κατά τούτο διαφέρουν απ’ τους Ευρωπαίους, παρά την ευρωπαϊκή καταγωγή των περισσότερων αποίκων. Οπως επίσης διαφέρουν και στο γεγονός ότι το νέο έθνος ήταν ανοιχτό στα έθνη, στους μετανάστες απ’ όλες τις φυλές του Ισραήλ. Και για αυτό ο πολυπολιτισμός στις (σύγχρονες) ΗΠΑ έχει νόημα (παρά τον κυρίαρχο, σκληρό αγγλοσαξωνικό τους πυρήνα), ενώ για την Ευρώπη είναι ένα σχήμα α-νόητο, μια ακόμα «αμερικανιά».

Ομως η ενσωμάτωση των εθνών στο έθνος, των εκάστοτε δηλαδή μεταναστών στους προγενέστερους, γινόταν συνήθως και συχνά βίαια. Μάλιστα όχι λιγότερο βίαια απ’ όσο συνετελέσθη ο αφανισμός των γηγενών Αμερικανών, των ινδιάνων.

Στη βάση της πλουτοκρατίας του νέου έθνους (που πάντα ζήλωνε τη συμπεριφορά μιας αριστοκρατίας) συχνά υπήρχε ένα μπακ γκράουντ συμμοριών. Οπως αυτές που «έστησαν» τη Νέα Υόρκη, το ίδιο άγριες -και πάντα ένοπλες- όσον οι πιονιέροι στην Αγρια Δύση αρχικώς και οι κατακτητές της στη συνέχεια.

Με δυο λόγια όλη η Αμερικανική ιστορία είναι το έπος (με όσα σημαίνει αυτή η λέξη) ενός ένοπλου έθνους, σε διαρκώς εμπόλεμη κατάσταση, στο εσωτερικό του και στο εξωτερικό του.

Οι πυροβολισμοί που έχουν ρίξει στην ιστορία τους οι Αμερικανοί, καθώς και η γενικότερη χρήση πυρός που έχουν κάνει, πρέπει να αναλογούν στο ένα προς ένα με το σύνολο της χρήσης πυρός όλων των άλλων εθνών μαζί κατά την αντίστοιχη περίοδο (πλην της τιτανικής εκείνης στο Ανατολικό Μέτωπο, 1941-1945).

Αν συνυπολογίσουμε και την εικονική χρήση πυρός που έχουν κάνει στον κινηματογράφο τους (συχνά το ίδιο αποτελεσματική πολιτικώς όσον η πραγματική), τότε μιλάμε για δέκα χιλιάδες Χιροσίμες.

Ή για εννιά χιλιάδες Τόκυο - διότι αν όλοι γνωρίζουμε για τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ελάχιστα γνωρίζουμε για το Τόκυο. Στις 6 Μαρτίου 1945 οι Αμερικανοί βομβάρδισαν το Τόκυο -μια πόλη από ξύλο κυρίως και χαρτί- με βόμβες φωσφόρου και στρατηγική «τάπητα». Αποτέλεσμα 80.000 νεκροί (60.000 στη Χιροσίμα) και 1.000.000 άστεγοι. Κατάλαβε τίποτα η μιλιταριστική κυβέρνηση της Ιαπωνίας τότε; όχι. Οχι, ώσπου να βρεθεί αντιμέτωπη με τον Αρμαγεδδώνα της Χιροσίμας.



Ομως, απ’ όλους τους ποταμούς αίματος τι έχουν καταλάβει με τη σειρά τους οι Αμερικανοί και όλοι μας; τίποτα.

Αμέσως μετά το τέλος του πολέμου στην Ευρώπη οι Αμερικανοί απερρόφησαν τους ναζί επιστήμονες και ανέκοψαν την αποναζιστικοποίηση της Γερμανίας για να στελεχώσουν με πρώην ναζί τη Δυτική Γερμανία. Σήμερα

ο νέος γερμανικός στρατός έχει βγει απ’ τα σύνορά του κι επιχειρεί στο Αφγανιστάν. Γερμανικές μονάδες εγκαθιστούν πυραύλους Πάτριοτ στην Τουρκία και Γερμανοί αξιωματικοί εκπαιδεύουν Τούρκους αξιωματικούς, όπως επί Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα

η Ιαπωνία, ο δεύτερος ηττημένος του πολέμου, επιστρέφει στο μιλιταριστικό της παρελθόν με τους εθνικιστές στην κορυφή του Φιλελεύθερου κόμματος να υπόσχονται ότι θα καταργήσουν την πρόνοια του Ιαπωνικού Συντάγματος που απαγορεύει τον πόλεμο. Η Ιαπωνία, μια χώρα με χρέος στο 230% του ΑΕΠ, κοιτάζει πάλι την Κίνα όπως την κοιτούσε το 1936.

Λίγα, πολύ λίγα έχουμε μάθει απ’ την Ιστορία, απ’ αυτά που δεν πρόλαβαν καν να μάθουν τα αδικοσκοτωμένα παιδάκια στο Κονέκτικατ. Στο Ιράκ. Στην Παλαιστίνη...

Και αυτά που θα σκοτωθούν αύριο, στο νέο Κονέκτικατ, στο επόμενο Ιράκ και στο αυριανό Ναγκασάκι.

Διότι είναι πολλά τα λεφτά, μάγκα μου, και το αίμα πρέπει να χύνεται για να τα αυγαταίνει. Οταν, ας πούμε, τα λεφτά ενός πλούσιου όπως ο Μπιλ Γκέιτς είναι τόσα όσο είναι το ΑΕΠ της Κροατίας, τι το ψάχνεις;

Η επόμενη Χιροσίμα είναι θέμα χρόνου...
 
Δεν πιστεύω οτι είναι οι εταιρείες όπλων που εμποδίζουν την εφαρμογή ενός νόμου αφόπλισης του πληθυσμού. Μπορεί να αντιτίθενται γιατι θα χάσουν έναν ποσοστό πωλήσεων, αλλά δεν είναι τόσο δραματικό γι'αυτές. Η αμερικανική αγορά είναι ήδη κορεσμένη και το όπλο δεν έχει ημερομηνία λήξης... Περισσότερη αντίσταση φέρνει ο τρόπος ζωής των αμερικανών και το σύνταγμά τους. Ειδικά το τελευταίο...
 
Tις προάλλες έδειχναν όλα τα κανάλια τις "αυθόρμητες" ουρές που δημιουργήθηκαν έξω απο τα γραφεία των σερίφηδων, προκειμένου να παραδώσουν οι απηυδισμένοι τα όπλα που κατείχαν στο σπίτι... Βέβαια, στο γεγονός οτι υπήρχε ανταμοιβή 100 δολλαρίων για κάθε αποσυρόμενο όπλο δεν εστίασαν πολλοί και πολύ... Ευκαιρία να ξεφορτωθούν τις σαβούρες και τα προβληματικά εν όψει της νέας τεχνολογίας ήταν θα έλεγα... Οι φωτογραφίες και τα βίντεος αυτό έδειχναν τουλάχιστον...
 
Πενταπλασιάστικαν οι αγορές από αλεξίσφαιρες (στη πλάτη) τσάντες είπε μόλις το euronews.
Να αγοράζεις αλεξίσφαιρη τσάντα, για το παιδί σου..Τραγικό
 
Εδώ αγοράζουν όπλα στους πιτσιρικάδες,που τα κουβαλάνε στις τσάντες τους για...αυτοπροστασία...
 
Αφού λοιπόν είπαμε πώς βλέπουμε το θέμα της οπλοκατοχής, ας δούμε λίγο και την (παρα)φιλολογία που έχει αναπτυχθεί στο Αμρίκα γύρω από το περιστατικό.
Δείτε σας παρακαλώ τα τρία λινκ:

http://www.apocalypsejohn.com/2012/12/sandy-hook.html
Εδώ, βασικά, (δεν) βλέπουμε δυο βίντεο που κόπηκαν από το γιουτούμπ με "χαλαρή" αιτιολόγηση. Το πρώτο λέει ότι παραβιάζει την "πολιτική περί βίας". Θεωρώ απίθανο να έδειχνε slaughter σκηνές ή να περιείχε παραινέσεις για χρήση βίας.
Το δεύτερο το κατέβασε ο ίδιος που το ανέβασε! Αυτό γίνεται αν σου το ζητήσει το youtube για λόγους copyright κλπ, έτσι δεν είναι;

http://www.apocalypsejohn.com/2012/12/sandy-hook_24.html
Εδώ βλέπουμε έναν καρα-στημένο ηθοποιό να το παίζει συγγενής θύματος. Μιλάω για τον πρώτο. Για τους άλλους δεν βγάζω ασφαλές συμπέρασμα.

http://www.apocalypsejohn.com/2012/12/alex-jones.html
Αυτός είναι ένας γνωστός αντινεοταξίτης συνωμοσιολόγος που, στο παρελθόν, έχει αναφερθεί και στο ελληνικό ζήτημα.
Διαβλέπει υπόγειο σχέδιο αφοπλισμού των Αμερικανών(!!) για να μην μπορούν να αντιδράσουν σ' αυτά που έρχονται.
Για το κατά πόσο είναι "τηλεκατευθυνόμενος" έχουν εκφραστεί διάφορα.

Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Νo sufficient data... :nounder:
Εσείς πώς τα βλέπετε;
 
Μια αγροτική κοινότητα του Οχάιο, στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ, αποφάσισε να δώσει όπλα στους φύλακες των σχολείων της για να εγγυηθεί την ασφάλεια των μαθητών της, σχεδόν ένα μήνα μετά τη σφαγή 26 ατόμων, μεταξύ των οποίων ήταν 20 παιδιά, από έναν νεαρό οπλοφόρο σε ένα σχολείο στο Κονέτικατ.

Σε ένα μήνυμα προς τους γονείς που αναρτήθηκε χθες Πέμπτη στον δικτυακό τόπο της σχολικής διεύθυνσης του Μονπελιέ, ένας υπεύθυνος εξηγεί ότι το συμβούλιο της τοπικής διοίκησης αποφάσισε να δώσει όπλα στους φύλακες «για να βελτιώσει και να ενισχύσει την ασφάλειά μας».

Τα μέλη της ομάδας περιφρούρησης των σχολείων θα φέρουν τα όπλα αφού πρώτα εκπαιδευτούν σε αυτά τον Μάρτιο, ενώ οι δάσκαλοι και τα μέλη του παιδαγωγικού προσωπικού που έρχονται σε άμεση επαφή με τους μαθητές δεν θα είναι οπλισμένοι, διευκρίνισε.

Παρόμοιες αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί σε πολλές άλλες αμερικανικές πολιτείες και η εφημερίδα Washington Post αναφέρει ως παράδειγμα σήμερα την περίπτωση μιας κομητείας στην Πενσιλβάνια (ανατολικά) όπου έχουν προσληφθεί συνταξιούχοι αστυνομικοί που φέρουν όπλα και κάνουν περιπολίες μέσα στα σχολεία.

Στο Νιου Τζέρσεϊ (ανατολικά), όλα τα σχολεία στη μικρή πόλη του Μάρλμπορο παρακολουθούνται από ένοπλους αστυνομικούς, ένα μέτρο που παρουσιάζεται όμως ως προσωρινό.


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_11/01/2013_478088
 
βλεπω τους δασκαλους να κανουν οτι και οι μαγαζατορες στην Αμερικη,μια καραμπινα κατω απ'την εδρα και μολις εμφανιστει ο ληστης(παιδι-οπλοφορος),μπαμ και κατω!