Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης στο Κονέκτικατ

πλεον στην ελληνικη επαρχια(κι οχι μονο) τιθεται θεμα επιβιωσης,δεν μπορεις ν'απαγορεψεις το κυνηγι.
Ο επαρχιωτης μπορει μεσω του κυνηγιου,του ψαρεματος,της κτηνοτροφιας και της γεωργιας,να βρει τα προς το ζην.
Ετσι αλλωστε επιβιωσε η ελληνικη επαρχια κατα τη διαρκεια της Κατοχης.
Ειναι τουλαχιστον αστειο να συζηταμε την απαγορευση του κυνηγιου εν μεσω κρισης,μεχρι πριν απο τρια χρονια ναι,τωρα ομως οχι.

Η εφημερίδα είναι η The Herald της Νότιας Καρολίνας και με την "ευαισθησία" που επέδειξε βοήθησε τον κόσμο εκτός Ηνωμένων Πολιτειών να καταλάβει γιατί πολύ δύσκολα θα απαγορευτεί ή περιοριστεί η οπλοκατοχή στις ΗΠΑ.

31608_290686927719739_1004563529_n.jpg

http://www.left.gr/article.php?id=17444#.UM3d0LJaYV8.facebook

Δεν νομίζω πάντως ότι αυτού του είδους συμπεριφορές ξεκινούν από την οπλοκατοχή. Αυτός που θέλει να βρεί όπλο θα το βρεί όπως γίνεται και εδώ στην Ελλάδα. Σίγουρα το φαινόμενο είναι κοινωνικό αλλά όχι μόνο.... Ενα απλό ασήμαντο παράδειγμα θα πω που οι περισσότεροι θα το έχετε σκεφτεί. Οταν ήμουν μικρός έπαιζα pacman Tetris κτλ. Εχετε δει σήμερα τα παιδιά τι παιχνίδια παίζουν? Πυροβολισμούς, σκοτωμούς, εκρήξεις κτλ. Μην μου πείτε τώρα ότι υποσυνείδητα δεν εθίζονται στην βία. Ολα παίζουν ρόλο.....

Δηλαδη. εκτος απο την ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ βιομηχανια οπλων, θα βαλουμε χερι
και στην ΤΑΧΥΤΑΤΑ αναπτυσσομενη βιομηχανια παιχνιδιων .....
που ισως ειναι ΗΔΗ ... η υπ'αριθμον ΤΡΙΤΗ βιομηχανια στον κοσμο !!!! :laugh:

Την κατσαμε την βαρκα.
Ολοι οι δικηγοροι θα δουλευουν για αυτους τους δυο.
Εμεις ... ΔΕΝ θεωρουμαστε πελατες αλλα ΖΗΜΙΑ !!!!

Re: Απάντηση: Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης στο Κονέκτικατ

πλεον στην ελληνικη επαρχια(κι οχι μονο) τιθεται θεμα επιβιωσης,δεν μπορεις ν'απαγορεψεις το κυνηγι.
Ο επαρχιωτης μπορει μεσω του κυνηγιου,του ψαρεματος,της κτηνοτροφιας και της γεωργιας,να βρει τα προς το ζην.
Ετσι αλλωστε επιβιωσε η ελληνικη επαρχια κατα τη διαρκεια της Κατοχης.
Ειναι τουλαχιστον αστειο να συζηταμε την απαγορευση του κυνηγιου εν μεσω κρισης,μεχρι πριν απο τρια χρονια ναι,τωρα ομως οχι.

Τι λες βρε Λάκη, ζεί κανένας από το κυνήγι; Έπειτα είναι δυνατό να τραφεί ο πλυθυσμός απο το κυνήγι; Στο Μεσαίωνα είμαστε; Πόσα άγρια ζώα κυκλοφορούν ακόμα ελεύθερα σ' αυτή τη βιασμένη φύση;

Μην μου πείτε τώρα ότι υποσυνείδητα δεν εθίζονται στην βία. Ολα παίζουν ρόλο.....

Εχμ...
Όχι; :smile:
Μπορεί να έπαιζες Pacman και tetris αλλά υπήρχε και το barbarian, το Street fighter, το mortal combat, το final fight, το commando...

Και όχι, μπορεί να τελείωνα το Mortal Combat αλλά ποτέ μου δεν σκέφτηκα να κάνω babality σε κάποιον που με τσάντισε...

Εχμ...
Όχι; :smile:
Μπορεί να έπαιζες Pacman και tetris αλλά υπήρχε και το barbarian, το Street fighter, το mortal combat, το final fight, το commando...

Και όχι, μπορεί να τελείωνα το Mortal Combat αλλά ποτέ μου δεν σκέφτηκα να κάνω babality σε κάποιον που με τσάντισε...

Εντάξει.... νομίζω καταλαβαίνετε τι εννοώ. Τα μηνύματα που δεχόμαστε ο καθένας τα αντιλαμβάνεται διαφορετικά, και σίγουρα πολύ διαφορετικά ένας ''ψυχάκιας'' ή κάποιος τέλος πάντον με έντονα ψυχολογικά προβλήματα. Μην ξεχνάτε ότι στο μεγαλύτερο πιστολίδι που εχει γίνει στην Αμερική έξω από τράπεζα με ληστές και αστυνομικούς με θύματα διάφορους περαστικούς, στο σπίτι των κακοποιών βρέθηκε μέσα στο video η γνωστή ταινία ''Heat''.

Νομίζω δεν υπάρχει καμία ελπίδα να απαγορευτούν τα όπλα στις ΗΠΑ…

RIP
Τι κακό και αυτό , ασύγκριτο με άλλες καταστροφές
Μικρά παιδία στο σχολείο…

Και θα συμφωνήσω με όσους λεν ότι τελικά οι ΗΠΑ είναι ο ορισμός του οξύμωρου
Φυσικά δε θυμάμαι ποτέ πρόεδρο τους να κλαίει για βόμβες που τα ρομπότ αεροπλάνα έστειλαν αλλού…
Το CNN είχε την χειρότερη κάλυψη από όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά…

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης στο Κονέκτικατ

Τι λες βρε Λάκη, ζεί κανένας από το κυνήγι; Έπειτα είναι δυνατό να τραφεί ο πλυθυσμός απο το κυνήγι; Στο Μεσαίωνα είμαστε; Πόσα άγρια ζώα κυκλοφορούν ακόμα ελεύθερα σ' αυτή τη βιασμένη φύση;

δεν εγραψα αυτο,το κυνηγι ειναι μερος αυτων που εγραψα.
Τα πουλια και οι λαγοι τι ειναι,δεν ειναι αγρια ζωα απ'τα οποια καποιοι τρεφονται;
Σε τι διαφερει η κτηνοτροφια;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης στο Κονέκτικατ

δεν εγραψα αυτο,το κυνηγι ειναι μερος αυτων που εγραψα.
Τα πουλια και οι λαγοι τι ειναι,δεν ειναι αγρια ζωα απ'τα οποια καποιοι τρεφονται;
Σε τι διαφερει η κτηνοτροφια;

Δεν διαφέρει σε κάτι Λάκη αλλά θα μου πεις ότι όσοι κυνηγούν το κάνουν για λόγους διατροφής και για να αποφύγουν τους μεσάζοντες εμπόρους λαγών ή πουλιών? Μάλλον όχι.
Όσο για τις ΗΠΑ μόνο οι κάτοικοι του Wyoming και της Montana μάλλον δικαιολογούνται να έχουν όπλα για κυνήγι.....κάτι σαν τους χαρακτήρες του Winter's Bone.

Καποτε ακουσα κατι αστειο ...

Το κυνηγι ειναι 5-6 ωρες ενεδρα για να τσακωσεις 3-4 κιλα λειας.
Για να γεμισεις εναν ολοκληρο καταψυκτη ... ποσες ωρες ενεδρα ειναι ?

:laugh::laugh::laugh::laugh:

http://www.imdb.com/title/tt0310793/

Επίκαιρο όσο ποτέ.....
:grinning-smiley-043

Πλεονασμός ίσως, γιατί θεωρώ ότι λίγοι δεν το έχουν δει ακόμα, αλλά υπάρχει ολόκληρο και στο youtube

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης στο Κονέκτικατ

Δεν διαφέρει σε κάτι Λάκη αλλά θα μου πεις ότι όσοι κυνηγούν το κάνουν για λόγους διατροφής και για να αποφύγουν τους μεσάζοντες εμπόρους λαγών ή πουλιών? Μάλλον όχι.
Όσο για τις ΗΠΑ μόνο οι κάτοικοι του Wyoming και της Montana μάλλον δικαιολογούνται να έχουν όπλα για κυνήγι.....κάτι σαν τους χαρακτήρες του Winter's Bone.

γι αυτο εγραψα στην αρχη οτι μεχρι πριν λιγο καιρο,θα ηταν αστοχο το παραδειγμα μου.
Σε λιγο καιρο θ'αρχισουμε να κυνηγαμε ο ενας τον αλλο με τα δικανα απ'τη πεινα.

Τη γη τους την απέκτησαν με τα όπλα.
Η οικονομία τους επεκτείνεται με τα όπλα. "Ανοικοδομώντας" χώρες που οι ίδιοι καταστρέφουν.
Σχεδόν κάθε πρόεδρος έχει στη θητεία του έναν πόλεμο με την άλλη άκρη του κόσμου.
Η οπλοκατοχή είναι δικαίωμα στην Αμερική.

Το λυπηρό είναι ότι μία συντριπτική πλειοψηφία Αμερικανών θεωρούν αυτά τα συμβάντα παράπλευρες απώλειες.
Επαυξάνω, οι ΗΠΑ είναι χτισμένες πάνω στο αίμα.
Για να στηθεί και ν' αναπτυχθεί ένα κράτος χρειάζεται γη (land), εργασία (labour) και φυσικούς πόρους (resources).
Γη από αίμα ινδιάνικο, εργασία από αίμα μαύρων κι όσον αφορά τους πόρους το αίμα χύνεται ακόμα.
Θα ήταν περίεργο να ΜΗΝ τα θεωρούσαν παράπλευρες απώλειες.