Χρωματισμοί ηχείων

Eρωτηση.
Εαν ενισχυση και πηγη εχουν τον ηχο που θελει καποιος,τοτε δεν ειναι λογικο το ηχειο που ψαχνει να ειναι ουδετερο,αχρωματιστο(monitor) ωστε να μην "ανακατευετε" με τον ηχο της πηγης,η οχι????

Πως ξέρεις ότι έχουν τον ήχο που θες? Με κάποιο ηχείο τον άκουσες...

Πως ξέρεις ότι έχουν τον ήχο που θες? Με κάποιο ηχείο τον άκουσες...

... οπότε, προεκτείνοντας, ψάχνεις για ηχείο που σου αρέσει, ή για αχρωμάτιστο ηχείο; Μεταξύ των δύο, ενδέχεται να υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Re: Η εμπειρια μετραει.

Δεν υπάρχουν "αχρωμάτιστα" ηχεία...Μιλάμε για τον...αρχαιότερο και με τις σχετικά τεράστιες παραμορφώσεις κρίκο της ηχητικής αλυσσίδας...

Υπάρχουν απλά ηχεία με διαφορετικό ήχο απο άλλα.

Βρε Γιάννη είναι σπουδαία ηχεία αλλά προς θεού την αρετή του αχρωμάτιστου δεν την είχαν ποτέ, γιατί και δεν σκόπευαν προς αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα τα διάσημα Κlipschorn θεωρούνται από τις πιο χρωματισμένες και ιδιοσυγκρατικές κόρνες της κατηγορίας.

I'm sorry....

Y.Γ. δυστηχως κυριε Θεμη εχω εμπειρια από τον autotransformer που χρησιμοποιει το Klipschorn στα δικά μου. Βοηθάει με το τρόπο του στο χρωματισμό αλλά παιζει καλύτερα από l-pad

Κάτοχοι ή οπαδοί, λαμπάτων, ειδικότερα SE και ακόμα παραπέρα Τζαπωνέζικων, δεν διακιούνται να ομιλούν για αχρωμάτιστο ήχο.

; )

Στους δεύτερους (οπαδούς) ανήκω κι εγώ.

Απάντηση: Re: Χρωματισμοί ηχείων

Κάτοχοι ή οπαδοί, λαμπάτων, ειδικότερα SE και ακόμα παραπέρα Τζαπωνέζικων, δεν διακιούνται να ομιλούν για αχρωμάτιστο ήχο.

; )

Στους δεύτερους (οπαδούς) ανήκω κι εγώ.

Τι να κάνω, αναγκαστικά τον έχω...:D

Αύριο το πρωί τον ανταλλάζω όμως με ένα καλό τρανζίστορ...;)

Αλλά έτσι και αλλιώς Μανώλη για ηχείο μιλάω...

Αναγκαστικά; Ντροπή!

Αρχίζεις και παίρνεις λάθος δρόμο.

ΥΓ: ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι στα γράφω με καλή πρόθεση.

Πήρε τον κατήφορο και ο Μιχαλάκης.....

Από SET Wavac σε τρανζίστορ είναι γεγονός ότι είναι λίγο ανάποδη διαδρομή...... πολύ κατηφόρα αδελφέ, φρέεεεεεεεεενο :driver:

Απάντηση: Re: Χρωματισμοί ηχείων

Πήρε τον κατήφορο και ο Μιχαλάκης.....

Από SET Wavac σε τρανζίστορ είναι γεγονός ότι είναι λίγο ανάποδη διαδρομή...... πολύ κατηφόρα αδελφέ, φρέεεεεεεεεενο :driver:

Άμα θες ανταλλάζουμε...:Banane0:

Re: Η εμπειρια μετραει.

Βρε Γιάννη είναι σπουδαία ηχεία αλλά προς θεού την αρετή του αχρωμάτιστου δεν την είχαν ποτέ, γιατί και δεν σκόπευαν προς αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα τα διάσημα Κlipschorn θεωρούνται από τις πιο χρωματισμένες και ιδιοσυγκρατικές κόρνες της κατηγορίας.

Ψυχοακουστική Θέμη μου θέλουν μόνιτορ ήχο αλλά με χρωματισμό που να συναρπάζει τα αυτιά τους !
Το κακό είναι ότι στις ημέρες μας δεν βρίσκεις εύκολα Παπά που να κάνει και εξορκισμούς...

Οι...παλαιομεημερολογίτες (λέγε με καλό φούλ ρέϊντζ,καλοσχεδιασμένη κόρνα...) αυτό κάνουν:Banane0:

Σε όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με το άθλημα κατέληξα στο ότι αυτό που εννοεί ο καθένας "αχρωμάτιστο" ήχο έχει να κάνει με τον ήχο που του αρέσει.

Γιατί στην κυριολεξία αχρωμάτιστο (εγώ) εννοώ το flat, την ευθεία, το ίσιο πράμα σε όλες τις συχνότητες που ακούμε.

Αν υποθέσουμε όμως ότι επιτύχαμε το "flat" στις συσκευές μας, στα ηχεία μας ΚΑΙ στο χώρο μας αυτό που θα ακούσουμε είμαι βέβαιος ότι ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!

Ευτυχώς λοιπόν που ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι αχρωμάτιστο στην ουσία και μπορούμε και βρίσκουμε ο καθένας σύμφωνα με τα γούστα μας αυτό που μας αρέσει!